To tako funkcioniše u tradicionalnim dogovorima kada ruka ruku mije.tramvajtrojka wrote: ↑21/01/2026 12:14Svega mi promijeniti ime vilsa u Woodrow-Trump alley kao znak velikih američkih peace predsjednika još mu nabaciti da bih uzme kredit od dvije milijarde USD za naoružanje i nekih drugih poslicadrug_profi wrote: ↑21/01/2026 10:24 Ma poslati mu povelju da je imenovan za kralja Bosne. I krunu kakvu sa Temua.
Da imamo pameti to bi uradili a pošto nemamo glumiti cemo najvece svjetske moraliste i cuvace obraza drugih naroda i nacija![]()
Tako je funkcionisalo dok Trump nije sve dogovore i sporazume razmontirao.
Dogovarati se sa siledžijom nema nikakve svrhe.
Prema onome što pokazuje, kakav god dogovor imali danas, on sutra može biti ništavan, jer je njemu prahnulo da te zauzme ili uništi.
Govorio sam već da se svi odnosi mogu posmatrati kroz teoriju igara.
Ako u tim odnosima, jedna strana ne želi da poštuje ikakve dogovore, vjerovatnoća je da će sve strane onda odustati od dogovora, jer postaju besmisleni.
Takvo postupanje donosi doduše siledžijskoj strani kratkoročne benefite, ali dugoročno je loša strategija.
Stoga, ne mislim da smo mi neki moralisti, niti da je Kosovo npr. bolje prošlo, jer nijedan Trumpov postupak nije obavezujući za njega.