Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
Tabakmalac
#52301 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Čekaj, kakve veze ima Total War: Three Kingdoms sa Epic-om u bilo kojem smislu?
Niti je njihov naslov niti koriste Epic-ov Unreal Engine.
A isto na Steam-u kad odeš pod Discussions ima postove gdje i na Steam verziji igra kreša i ima "gličeve" sa grafikom.
A isto na Steam-u kad odeš pod Discussions ima postove gdje i na Steam verziji igra kreša i ima "gličeve" sa grafikom.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#52302 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
https://www.loaded.com/
Odlicna stranica sa kljucevima za igre. Duplo skoro troduplo jeftinije. Ev uzeo drugu igru sa nje total war serijala i ubacio kljuc u steam i savrseno radi. Samo morate pripaziti da li odgovara key vasem regionu. Ima i za konzole itd. Mozes naletiti na novije naslove a da su key koda je black friday rasprodaja i to citavo vrijeme. Jedino treba paziti da li je key za odredjeni region da nebi popušili novce.
- pici
#52303 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zato sto epic verziju nisam uspio osposobiti a steam jesam. Imas na forumima objasnjenja.Tabakmalac wrote: ↑13/01/2026 08:48 Čekaj, kakve veze ima Total War: Three Kingdoms sa Epic-om u bilo kojem smislu?
Epic Games verzija:
često kasni s hotfixovima
ima drugačiji paketirani exe
slabije se slaže s novim driverima
Steam verzija:
zadnji stabilni build
bolja kompatibilnost s modovima i shader cacheom
CA je primarno patchovao Steam verziju
Epic = crash
Steam = stabilnije ponašanje
Epic overlay zna:
upasti u DirectX hook
konfliktovati sa shadow pipelineom
izazvati crash baš pri učitavanju battle-a
Steam overlay je:
stariji
stabilniji
bolje testiran za TW engine
klasičan shader warm-up efekt.
-
Free Spirit
#52304 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ovo ti je samo preimenovani cdkeys, i dalje je "sivo" tržište i svi problemi vezani za to (tipa g2a)pici wrote: ↑13/01/2026 08:53 https://www.loaded.com/
Odlicna stranica sa kljucevima za igre. Duplo skoro troduplo jeftinije. Ev uzeo drugu igru sa nje total war serijala i ubacio kljuc u steam i savrseno radi. Samo morate pripaziti da li odgovara key vasem regionu. Ima i za konzole itd. Mozes naletiti na novije naslove a da su key koda je black friday rasprodaja i to citavo vrijeme. Jedino treba paziti da li je key za odredjeni region da nebi popušili novce.
- ferratilis
#52305 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pici ne lupaj. Nema nikakve razlike izmedju Steam i Epic verzija za 99% igara, ukljucujuci TWTK. Najveca razlika je sto vecina igara na Epicu nema nikakav DRM, dok Steam koristi svoj, ali to uglavnom nema nikakvog efekta na performanse. I ponekad Epic verzije igara dobiju patcheve kasnije, ali to zavisi od developera.
Ne volim ni ja Epic, ali ne treba ismisljati stvari.
Ne volim ni ja Epic, ali ne treba ismisljati stvari.
- pici
#52306 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
dosad nisam imao problema sa kljucevima a i steam hladno ih prihvati i instalira tako da nije sivo trziste jer mi je sada u steamu i registrovano kao kupljeno.
Sto se tice lupanja, pitaj visoko tehnoloske strucnjake pa ces cuti odgovor. Nije sve u fHorumu i čHmoljinom expertizmu
... nisam napisao da epic games platforma ne valja vec da sam razočaran. De sad nastavite ljupat.
Sto se tice lupanja, pitaj visoko tehnoloske strucnjake pa ces cuti odgovor. Nije sve u fHorumu i čHmoljinom expertizmu
- GungodessMissFortune
-
tokio25
#52308 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
meni steam ima prednost jedino sto ima workshop dok epic nema
tako da na steamu imas dosta vise dodataka sto naprave sami igraci koji poboljsaju igre
tako da na steamu imas dosta vise dodataka sto naprave sami igraci koji poboljsaju igre
- GungodessMissFortune
#52309 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moja matematika je:pici wrote: ↑13/01/2026 08:53 https://www.loaded.com/
Kupuj samo tamo gdje možeš platiti preko pay pala.
- VladaFBiH
#52310 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nekada se zvala cd keyspici wrote: ↑13/01/2026 08:53 https://www.loaded.com/
- pici
#52311 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Inace ne kupujem ove 0d 50$+ jer meni je to bacanje para al ako spuste na 10-20$ pa i manje, što da ne. Total war kolekciju imam skoro kompletnu sem par naslova poput faraona, warhamera 1 i 2, 3cu uzeo bas sa ove stranice i eno je na steamu itd... mozda ona X-serijal kupim, volim tu frasinzmu a i elder scrolls mi je pristupacan, pa sto da ne.
-
Tabakmalac
#52312 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Loaded / CDKeys je ok, isto kao i Eneba. Tu i tamo "siva zona", dok je npr. G2A, Kinguin itd. uber siva zona gdje se ne zna ni porijeklo key-eva (čitaj: reseller prodaje keyeve koje je nabavio putem ukradenih kartica itd. itd.)
Mada ni sa G2A nisam nikad imao loše iskustvo a koristim sajt već koliko godina.
Mada ni sa G2A nisam nikad imao loše iskustvo a koristim sajt već koliko godina.
- glitch
#52313 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Loaded/ CDKeys radi ko sat i podrska im je vrh 
- pici
#52314 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne mora znaciti da su ukradeni key-evi vec nisu iskoristeni ili stoje na akontima godinama i niko ih ne koristi pa zasto ih ne preprodati. Dobro i proizvodjacu igre dobro i mešetarima. Inace bi ti steam banovo akaunt da je nelegalno. Rigorozni su, znaju progledat kroz prste al znaju i zavrniti uši. 
-
Free Spirit
#52315 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@pici Samo kažem da može biti problema, mada ni ja sa igricama nisam imao a znao sam ponekad uzeti kad ne mogu čekati steam sale
najbitnije od svega je imati ili paypal ili prepaid karticu za plaćanje
najbitnije od svega je imati ili paypal ili prepaid karticu za plaćanje
- Tito_i_Partija
#52316 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Danas Star Wars Outlaws izaš'o na Game Pass, a za heftu dolazi i Resident Evil Village. Baš na vrijeme kad mi treba nešto novo da počnem. 
- House
- nepass1
#52318 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Presao sam ja witchera ali vrijedi ponoviti
Hades me vratio kompetitivnom gejmingu, dosta kamiona
Hades me vratio kompetitivnom gejmingu, dosta kamiona
- House
#52319 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ja isto ponavljam RDR po 10-ti put. 
- pici
#52320 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ja bi volio witchera al mi se zamanta i muka mi poslije pola sata. Recimo expedition 33 sam igrao bez problema ali witcher 3... tesko
- Capajebo
#52321 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Je li iko Returnal pucao? 
- Cracked
#52322 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sve su to key shops nema razlike izmedju loaded, eneba, kinguin, gamivo itd. Svi oni ne spadaju pod oficijelne prodavace steam kljuceva kao humble bundle, green man gaming itd.Tabakmalac wrote: ↑13/01/2026 12:34 Loaded / CDKeys je ok, isto kao i Eneba. Tu i tamo "siva zona", dok je npr. G2A, Kinguin itd. uber siva zona gdje se ne zna ni porijeklo key-eva (čitaj: reseller prodaje keyeve koje je nabavio putem ukradenih kartica itd. itd.)
Na enebi ili loaded mozes naci i kinguin reseller. Tako da ti nema tu vise manje siva zona nego su svi siva zona
- House
#52323 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
plus ima dosta ukradenih ključeva. najbolje čekati sale na steamu ili epicu
-
Tabakmalac
#52324 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nikad takav slučaj nisam imao na svoju ruku, tako da obzirom da cijene diktiraju publisheri, jbg.. neće dobiti puni iznos kao što tipa Sony traži da Stellar Blade, pa makar crkli sutradan.
Živio Loaded, Eneba itd.
Živio Loaded, Eneba itd.
- ferratilis