Navodno nakon 2 sedmice nestaje psihološki učinak kod protesta. Javnost se navikava na to i nestaje potreba da se nešto promijeni u vezi toga.
Možda je i to objašnjenje zašto baš sada USA signalizira da će se umijeŝati.
Navodno nakon 2 sedmice nestaje psihološki učinak kod protesta. Javnost se navikava na to i nestaje potreba da se nešto promijeni u vezi toga.

Kina ako želi svojoj sreći treba maksimlno podržati Iran.
Kakvi, cilj nije Kina nego Islamski to jest Muslimanski svijet i države staviti u sluganjski položaj ili razvaliti, a ide kroz sukob civilizacija to sve i sveti rat sa obje strane.
To je zapravo zanimljiva konstatcija /pitanje. Jel se islamski svijet precjenjuje ili potcjenjuje, govorim sa.pozicoje zapada.
Mislim da je prošlo vrijeme izjave da ne bije boj oružje nego srce junačko, broj ljudi više nije toliko značajan kao tehnološka razvijenost. U ovom momentu tu je jasna borba Amerika protiv Kine, čak i Europa otpada. Misliš li ti kako su u ovom trenutku sve te zemlje koje si nabrojao Indonezija, Turska, Nigerija, arapski svijet, prijetnja Americi da će preuzeti tron, da će poraziti na područjima kakve su AI, robotika, komunikacije, medicina? Evo ja ne, ali da ne bude da sam islamofoban, ne vidim ni da Europa to može. Kina i Amerika vode boj za budućnost, sve druge zemlje se mogu samo uklopiti pod nečije vodstvopalermo wrote: ↑12/01/2026 13:11To je zapravo zanimljiva konstatcija /pitanje. Jel se islamski svijet precjenjuje ili potcjenjuje, govorim sa.pozicoje zapada.
Kad se prica o nekim buducim interesnim sfwrama uvijek su tu amerika, rusija, kina a.nigdje islamskog svijeta. Koji je populacijom nakbrojniji.I neke velike zemlje su islamske, Indonesia, Nigerija, arapski svijet, Turska....jel stvarno.moguce stvoriti novi svijet bez islamskih zemalja ? I jel bas.moguce citav Islam staviti u kolonijalni polozaj ?
Ne postoji islamski svijet - trebas poci od toga prije nego bilo sta nastavis u toj diskusiji. Susjed je upravu.palermo wrote: ↑12/01/2026 13:11To je zapravo zanimljiva konstatcija /pitanje. Jel se islamski svijet precjenjuje ili potcjenjuje, govorim sa.pozicoje zapada.
Kad se prica o nekim buducim interesnim sfwrama uvijek su tu amerika, rusija, kina a.nigdje islamskog svijeta. Koji je populacijom nakbrojniji.I neke velike zemlje su islamske, Indonesia, Nigerija, arapski svijet, Turska....jel stvarno.moguce stvoriti novi svijet bez islamskih zemalja ? I jel bas.moguce citav Islam staviti u kolonijalni polozaj ?
Dobro, tvoj odgovor je jasan. Bit ce poslusnicidr_Evil wrote: ↑12/01/2026 13:20Ne postoji islamski svijet - trebas poci od toga prije nego bilo sta nastavis u toj diskusiji. Susjed je upravu.palermo wrote: ↑12/01/2026 13:11To je zapravo zanimljiva konstatcija /pitanje. Jel se islamski svijet precjenjuje ili potcjenjuje, govorim sa.pozicoje zapada.
Bogatije drzave naseljene pretezno muslimanskim zivljem imaju vladare koji su kolonijalni predstavnici njihovih gospodara na zapadu, i u cije su ime te drzave stvorene ili odrzavane. Oni koji odluce krenuti nekim drugim putem zavrsit ce karijeru u nizerazrednom vratniku.
To su unistena drustva bez kolektivne svijeste, izuzev Turske plutaju u nekom panislamistickom oblaku, dok ih obrazuju da budu plemena. Nema nacija, niti mogu kreirati federaciju.
Oni se prvo moraju vratiti u neki carski polozaj gdje ce jedna od tih republika dovoljno ojacati da moze ostale okupiti oko sebe ili osvojiti. A takvo sto je nedopustivo iz pogleda i istocnog i zapadnog imperijalizma. Zavadi pa vladaj. Jednostavno taj je svijet propao 1918-e, a prije toga je propadao 200 godina tiho. Mislim da ce proci jos 200 prije nego se kolo srece okrene.
To i kažem. Sve firme sa Zapada prebacili u Kinu iako su mnoge bile u milionskim ili čak u milijardama profita.
dr_Evil wrote: ↑12/01/2026 13:20Ne postoji islamski svijet - trebas poci od toga prije nego bilo sta nastavis u toj diskusiji. Susjed je upravu.palermo wrote: ↑12/01/2026 13:11To je zapravo zanimljiva konstatcija /pitanje. Jel se islamski svijet precjenjuje ili potcjenjuje, govorim sa.pozicoje zapada.
Bogatije drzave naseljene pretezno muslimanskim zivljem imaju vladare koji su kolonijalni predstavnici njihovih gospodara na zapadu, i u cije su ime te drzave stvorene ili odrzavane. Oni koji odluce krenuti nekim drugim putem zavrsit ce karijeru u nizerazrednom vratniku.
To su unistena drustva bez kolektivne svijeste, izuzev Turske plutaju u nekom panislamistickom oblaku, dok ih obrazuju da budu plemena. Nema nacija, niti mogu kreirati federaciju.
Oni se prvo moraju vratiti u neki carski polozaj gdje ce jedna od tih republika dovoljno ojacati da moze ostale okupiti oko sebe ili osvojiti. A takvo sto je nedopustivo iz pogleda i istocnog i zapadnog imperijalizma. Zavadi pa vladaj. Jednostavno taj je svijet propao 1918-e, a prije toga je propadao 200 godina tiho. Mislim da ce proci jos 200 prije nego se kolo srece okrene.
Ne.mislim ja da su prijetnja. Ja se samo pitam kako se , recimo, Rusija uzima u obzir, a ne neke.mnogoljudne islamske zemlj Ili nekq vrsta njihovog saveza.JohnnyS wrote: ↑12/01/2026 13:19Mislim da je prošlo vrijeme izjave da ne bije boj oružje nego srce junačko, broj ljudi više nije toliko značajan kao tehnološka razvijenost. U ovom momentu tu je jasna borba Amerika protiv Kine, čak i Europa otpada. Misliš li ti kako su u ovom trenutku sve te zemlje koje si nabrojao Indonezija, Turska, Nigerija, arapski svijet, prijetnja Americi da će preuzeti tron, da će poraziti na područjima kakve su AI, robotika, komunikacije, medicina? Evo ja ne, ali da ne bude da sam islamofoban, ne vidim ni da Europa to može. Kina i Amerika vode boj za budućnost, sve druge zemlje se mogu samo uklopiti pod nečije vodstvopalermo wrote: ↑12/01/2026 13:11To je zapravo zanimljiva konstatcija /pitanje. Jel se islamski svijet precjenjuje ili potcjenjuje, govorim sa.pozicoje zapada.
Pitala bi se Evropa da su ujedinjeni ali nisu nego se takmiče ko će prije da odleti poljubiti dupe cara iz Vašingtona.JohnnyS wrote: ↑12/01/2026 13:19Mislim da je prošlo vrijeme izjave da ne bije boj oružje nego srce junačko, broj ljudi više nije toliko značajan kao tehnološka razvijenost. U ovom momentu tu je jasna borba Amerika protiv Kine, čak i Europa otpada. Misliš li ti kako su u ovom trenutku sve te zemlje koje si nabrojao Indonezija, Turska, Nigerija, arapski svijet, prijetnja Americi da će preuzeti tron, da će poraziti na područjima kakve su AI, robotika, komunikacije, medicina? Evo ja ne, ali da ne bude da sam islamofoban, ne vidim ni da Europa to može. Kina i Amerika vode boj za budućnost, sve druge zemlje se mogu samo uklopiti pod nečije vodstvopalermo wrote: ↑12/01/2026 13:11To je zapravo zanimljiva konstatcija /pitanje. Jel se islamski svijet precjenjuje ili potcjenjuje, govorim sa.pozicoje zapada.
palermo wrote: ↑12/01/2026 13:28Ne.mislim ja da su prijetnja. Ja se samo pitam kako se , recimo, Rusija uzima u obzir, a ne neke.mnogoljudne islamske zemlj Ili nekq vrsta njihovog saveza.JohnnyS wrote: ↑12/01/2026 13:19Mislim da je prošlo vrijeme izjave da ne bije boj oružje nego srce junačko, broj ljudi više nije toliko značajan kao tehnološka razvijenost. U ovom momentu tu je jasna borba Amerika protiv Kine, čak i Europa otpada. Misliš li ti kako su u ovom trenutku sve te zemlje koje si nabrojao Indonezija, Turska, Nigerija, arapski svijet, prijetnja Americi da će preuzeti tron, da će poraziti na područjima kakve su AI, robotika, komunikacije, medicina? Evo ja ne, ali da ne bude da sam islamofoban, ne vidim ni da Europa to može. Kina i Amerika vode boj za budućnost, sve druge zemlje se mogu samo uklopiti pod nečije vodstvopalermo wrote: ↑12/01/2026 13:11
To je zapravo zanimljiva konstatcija /pitanje. Jel se islamski svijet precjenjuje ili potcjenjuje, govorim sa.pozicoje zapada.
Zasto recimo Turska, Pakistan, S.Arabija I Irana ne bi bili formirali neki njihov Pakt. Zar ne bi bili igrac ?
Ja zaista ne znam, al nekako mi je sve prejednostavno u ovim trenutni.objasnjenjima aka SAD/Kina