Druze ba, o cemu pricas? Ta zgrada je tvoje vlasnistvo. Duzan si sa njom raspolagati tako da ne ugrozavas nikoga. Ako na celavim gumama vozis po poledici i ubijes nekoga, sta ces reci? Nisam imo para za zimske savine?drug_profi wrote: ↑10/01/2026 20:44Platim koliko se traži. Jel treba ja da podmirim cijeli račun da ne bih bio kriv? Ne valja vam ta logika nikako.Chmoljo wrote: ↑10/01/2026 20:27Dovoljno je samo da se stavi u godisnji plan rada i upravitelj zavrsio pricu. Vi se onda fatajte za glavu sto niste platili.drug_profi wrote: ↑10/01/2026 19:20 Kako ce biti kad ja platio sve? Za sta sam kriv?
Ko nije iznio prijedlog o potrebnim radovima?
Jel ja trebam da snimam stanje?
Koji ce mi onda q upravitelj da mi 20% uzima ni za sta.
Dobra ti je ta. Platicu neku mizeriju i ona ce me oprati. Kako da ne. Plati i autoosiguranje pet maraka mjesecno, pa javi kako je proslo.
drug_profi wrote: ↑10/01/2026 20:10 Jedino se mogu goniti upravitelj i oni koji ne placaju obaveze.
Jer jedino oni jesu ignorisali potrebu odrzavanja.
Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2201 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
- Chmoljo
#2202 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Naravno da treba. Matematika je egzaktna nauka.
- drug_profi
#2203 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Jel samo moja? Da počnem naplaćivati kiriju?Chmoljo wrote: ↑10/01/2026 23:54Druze ba, o cemu pricas? Ta zgrada je tvoje vlasnistvo. Duzan si sa njom raspolagati tako da ne ugrozavas nikoga. Ako na celavim gumama vozis po poledici i ubijes nekoga, sta ces reci? Nisam imo para za zimske savine?drug_profi wrote: ↑10/01/2026 20:44Platim koliko se traži. Jel treba ja da podmirim cijeli račun da ne bih bio kriv? Ne valja vam ta logika nikako.
drug_profi wrote: ↑10/01/2026 20:10 Jedino se mogu goniti upravitelj i oni koji ne placaju obaveze.
Jer jedino oni jesu ignorisali potrebu odrzavanja.
- xoklix
#2204 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
- Chmoljo
#2205 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
U onom omjeru koliko je (su) vlasnistvo. Vrlo jasno.drug_profi wrote: ↑11/01/2026 00:06Jel samo moja? Da počnem naplaćivati kiriju?Chmoljo wrote: ↑10/01/2026 23:54Druze ba, o cemu pricas? Ta zgrada je tvoje vlasnistvo. Duzan si sa njom raspolagati tako da ne ugrozavas nikoga. Ako na celavim gumama vozis po poledici i ubijes nekoga, sta ces reci? Nisam imo para za zimske savine?drug_profi wrote: ↑10/01/2026 20:44
Platim koliko se traži. Jel treba ja da podmirim cijeli račun da ne bih bio kriv? Ne valja vam ta logika nikako.
- Chmoljo
- xoklix
#2207 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Hoću reći, nešto je uzrokovalo potrebu za podizanjem cijena.
- Chmoljo
#2208 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
??
Cijena rada u odnosu na prije 20 i kusur godina? Materijala? Goriva? Bukvalno SVEGA?
- pepeljara
#2209 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Nisi upratio, zena je poginula, ovo je drugi put da se obrusilo, prije toga je zena nastradala.Chmoljo wrote: ↑10/01/2026 20:29Nema povrijedjenih, nema stete. Da je stub slupao auto, od koga bi se trazila naknada stete?pepeljara wrote: ↑10/01/2026 20:03To jeste ispravno, ali ne i da bas neko odgovara..Chmoljo wrote: ↑10/01/2026 19:12 Ja ko je duzan? Upravitelj da im donira?![]()
Kako sve placa? Ko kaze da je obavezna uplata jedina koja se moze platiti?
Moze se druze platiti i dodatno, samo se svi mi malo ludi pravimo. Za 15 maraka mjesecno cist haustor, okrecen, krov popravljen, oluci i jakako, fasada.
Nece da moze.
Odgovoran je vlasnik. Vlasnik takodjer kontrolise rad upravitelja, ako mu ne valja moze ga mijenjati. Ljudima nikako da svane da zakon etaznim vlasnicima daje konacnu rijec a ne upravitelju.
To sto narod misli da je smor okupljati komsije i dogovarati kako i sta uraditi to je druga prica. No, kad tad ce se to promijeniti i tako je jedino ispravno.
Kada sud opali zescu globi svim etaznim vlasnicima jer su ubili nekoga fasadom ili smrskali auto proposno parkirano, tada ce se svi pocesati po glavi. A bice. Kad tad.
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/u-ruda ... h/3467053/
Ne znam da je neko odgovarao, nisam pronasao :/
- Chmoljo
#2210 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Nisam fakat. Nikom nista? Krivicna, istraga? Drvo ubilo zenu na grbavici pa eno trazi se odgovornost i podnosi krivicna.pepeljara wrote: ↑11/01/2026 11:31Nisi upratio, zena je poginula, ovo je drugi put da se obrusilo, prije toga je zena nastradala.Chmoljo wrote: ↑10/01/2026 20:29Nema povrijedjenih, nema stete. Da je stub slupao auto, od koga bi se trazila naknada stete?pepeljara wrote: ↑10/01/2026 20:03
To jeste ispravno, ali ne i da bas neko odgovara..
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/u-ruda ... h/3467053/
Ne znam da je neko odgovarao, nisam pronasao :/
Kako to?
- drug_profi
#2211 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Bas me zanima kako bi to na sudu proslo ako imam dokaz da sam platio sve sto je trazeno.Chmoljo wrote: ↑11/01/2026 03:13U onom omjeru koliko je (su) vlasnistvo. Vrlo jasno.
Upravitelj je zasticen od odgovornosti i uzima procenat za nista. Njegovo je samo da konstatuje i uzme pare. Krije se iza manjka sredstava.
-
gidra
#2212 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Treba, bar duplo.
Zivot u zgradi je teska fukaraština postao.
Niko od stanara nema osjecaj da je haustor, fasada krov, podrum itd, njegovo suvlasnistvo. Pogotovo prijeratni, a i poslijeratni stanari koji su stanove dobili dzaba i ne znaju šta znači zaraditi marku i kupiti stan.
Jos se zivi u nekim drugim vremenima da im treba sve neko drugi srediti, renovirati obezbjediti i da to nije njihova obaveza.
Neki dan predlagao da u haustoru u kojem ima 32 stana (8 spratova x4) jednokratno ucestvujemo po 2-3 stoje da se haustor uljudi i podigne svima nama kvalitet zivota: okreči, stavi digitalni rfid ulaz u zgradu i interfon, ofarbaju ulazna vrata, zamjeni rasvjeta u led, ocisti i opere kulir, zamjeni pokoja puknuta keramicka pločica, ljudi me razapeli...jok treba ići Benjamini prosit. Generalno fukarluk opstih razmjera, samo se kuće treba držati..
-
moimoi
#2213 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Mi imamo lika u zgradi koji nikada marke nije uplatio hetig-u al najvise kaki kako se ne odrzava
Prosto covjek ne moze da vjeruje.
Prosto covjek ne moze da vjeruje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2214 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Tacno takogidra wrote: ↑11/01/2026 11:47Treba, bar duplo.
Zivot u zgradi je teska fukaraština postao.
Niko od stanara nema osjecaj da je haustor, fasada krov, podrum itd, njegovo suvlasnistvo. Pogotovo prijeratni, a i poslijeratni stanari koji su stanove dobili dzaba i ne znaju šta znači zaraditi marku i kupiti stan.
Jos se zivi u nekim drugim vremenima da im treba sve neko drugi srediti, renovirati obezbjediti i da to nije njihova obaveza.
Neki dan predlagao da u haustoru u kojem ima 32 stana (8 spratova x4) jednokratno ucestvujemo po 2-3 stoje da se haustor uljudi i podigne svima nama kvalitet zivota: okreči, stavi digitalni rfid ulaz u zgradu i interfon, ofarbaju ulazna vrata, zamjeni rasvjeta u led, ocisti i opere kulir, zamjeni pokoja puknuta keramicka pločica, ljudi me razapeli...jok treba ići Benjamini prosit. Generalno fukarluk opstih razmjera, samo se kuće treba držati..
- Chmoljo
#2215 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ti bas nikako da prihvatis cinjenicu da ta zgrada nine upraviteljeva nego tvoja. Kako moze upravitelj biti odgovoran za nesto sto nije njegovo. Kao da trazis da nastavnik odgovara za postupke tvog djeteta mimo skole.drug_profi wrote: ↑11/01/2026 11:45Bas me zanima kako bi to na sudu proslo ako imam dokaz da sam platio sve sto je trazeno.
Upravitelj je zasticen od odgovornosti i uzima procenat za nista. Njegovo je samo da konstatuje i uzme pare. Krije se iza manjka sredstava.
Ako je fasada zakurac, i upravitelj je uvrstio u nuzne popravke, i obavijestio vas stanare koliko para treba, i da prijeti neposredna opasnost, volio bih zaista vidjeti kako je upravitelj odgovoran, a kako vi koji mislite da ste sa 15 maraka mjesecno izmirili sve oslobodjeni krivice. On osto je najgore, ide se uvojek linijom manjeg otpora da se ne talasa. I zato jos niko nije zaplatio.
I nikako da mi objasnis, kad upravitelj tako lako uzima pare, sto nema vise firmi koje se bave ovim? Sto ti ne osnujes upraviteljsku firmu i uzimas lovu? Uslovi zaista nisu strasni.
- Ozimician
#2216 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Chmoljo wrote: ↑11/01/2026 12:42Ti bas nikako da prihvatis cinjenicu da ta zgrada nine upraviteljeva nego tvoja. Kako moze upravitelj biti odgovoran za nesto sto nije njegovo. Kao da trazis da nastavnik odgovara za postupke tvog djeteta mimo skole.drug_profi wrote: ↑11/01/2026 11:45Bas me zanima kako bi to na sudu proslo ako imam dokaz da sam platio sve sto je trazeno.
Ako je fasada zakurac, i upravitelj je uvrstio u nuzne popravke, i obavijestio vas stanare koliko para treba, i da prijeti neposredna opasnost, volio bih zaista vidjeti kako je upravitelj odgovoran, a kako vi koji mislite da ste sa 15 maraka mjesecno izmirili sve oslobodjeni krivice. On osto je najgore, ide se uvojek linijom manjeg otpora da se ne talasa. I zato jos niko nije zaplatio.
I nikako da mi objasnis, kad upravitelj tako lako uzima pare, sto nema vise firmi koje se bave ovim? Sto ti ne osnujes upraviteljsku firmu i uzimas lovu? Uslovi zaista nisu strasni.
100%
Eh sad ide ona dijasporska, kod nas u Njemačkoj:
...kažu da se mijenja krov na zgradi, ti imaš stan od toliko kvadrata, tvoje učešće je toliko hiljada €, obično daju 3-6 mjeseci roka da uplatiš iznos i to je to. Niko te ne pita hoćeš ili nećeš da se krov mijenja, samo račun dobiješ.
-
zigson
#2217 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Nikad gore grad nije ociscen bio, ne znam sta je ovo
-
Naslovnica
#2218 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ima ih sasvim dovoljno i ne gase se, dapace, rade sa profitom.Chmoljo wrote: ↑11/01/2026 12:42Ti bas nikako da prihvatis cinjenicu da ta zgrada nine upraviteljeva nego tvoja. Kako moze upravitelj biti odgovoran za nesto sto nije njegovo. Kao da trazis da nastavnik odgovara za postupke tvog djeteta mimo skole.drug_profi wrote: ↑11/01/2026 11:45Bas me zanima kako bi to na sudu proslo ako imam dokaz da sam platio sve sto je trazeno.
Zasto i ne bi?
12 mjeseci X xx stanova x XX KM, vecina placa x xx zgrada.
Ja zamjenim sijalicu na svom spratu.
-
last mohicans
#2219 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Još više ih ima po brtijama, u radno vrijeme, kad su na "terenu", jos se pivare salijevaju. Mislim da su se ovi upravitelji ubili za najvece neradnike majstore, mozda i pokojeg radnika, jer ima širinu da roka privatluk.
- drug_profi
#2220 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Pa ja ti kažem da zakon be valja i da je naknada niska.Chmoljo wrote: ↑11/01/2026 12:42Ti bas nikako da prihvatis cinjenicu da ta zgrada nine upraviteljeva nego tvoja. Kako moze upravitelj biti odgovoran za nesto sto nije njegovo. Kao da trazis da nastavnik odgovara za postupke tvog djeteta mimo skole.drug_profi wrote: ↑11/01/2026 11:45Bas me zanima kako bi to na sudu proslo ako imam dokaz da sam platio sve sto je trazeno.
Sad niko nista ne mora. Upravitelj uzme svojih 20%, da konstatuje nesto.
Sve radove fakturise uz troskove.
Znaci nije odgovoran ni za sta sada. Niti su neplatise odgovorni.
Ispadaju odgovorni samo oni koji placaju.
Ti tvrdis da je to ok.
- pepeljara
#2221 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Upravitelj uzme za havu 
Sve sto upravitelj uradi naplati mimo "fiksne naplate".
primjer.
Pve posalje upravitelju (jer mora ,ne moze sam) nalog da naruci 20 sijalica
Upravitelj
1. naplati otvaranje naloga cca 40 marki
2. posalje na teren covjeka naplati miniamlno 30 minuta, nabavka sijalica traje cirka 2h ( ko ne vjeruje neka isproba)
3. donese Pve-u i mi mjenjamo.
Ako Upravitelj zamjeni sijalice to se naknadno naplacuje - sve po slovu zakona
Ovo pricamo samo o sijalicama, gdje su ostale stavke.
Sve sto upravitelj uradi naplati mimo "fiksne naplate".
primjer.
Pve posalje upravitelju (jer mora ,ne moze sam) nalog da naruci 20 sijalica
Upravitelj
1. naplati otvaranje naloga cca 40 marki
2. posalje na teren covjeka naplati miniamlno 30 minuta, nabavka sijalica traje cirka 2h ( ko ne vjeruje neka isproba)
3. donese Pve-u i mi mjenjamo.
Ako Upravitelj zamjeni sijalice to se naknadno naplacuje - sve po slovu zakona
Ovo pricamo samo o sijalicama, gdje su ostale stavke.
-
Trappist
#2222 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Sa jednim obicnim google searchom mozete dobiti sve sto vas zanima.
https://www.companywall.ba/firma/oki-up ... o/MMENVcOq
https://www.companywall.ba/firma/saraje ... o/MMEv9z3Y
https://www.companywall.ba/firma/epismo ... o/MMEedJC0
svi fino u plusu rade, a sijalica kad se pokvari u stubistu ja je moram ici kupiti i zamijeniti, a ne do Bog sta vece da treba popraviti. Ali naravno, treba povecati cijene
https://www.companywall.ba/firma/oki-up ... o/MMENVcOq
https://www.companywall.ba/firma/saraje ... o/MMEv9z3Y
https://www.companywall.ba/firma/epismo ... o/MMEedJC0
svi fino u plusu rade, a sijalica kad se pokvari u stubistu ja je moram ici kupiti i zamijeniti, a ne do Bog sta vece da treba popraviti. Ali naravno, treba povecati cijene
-
DebelinJoe
#2223 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Evo i Ivana Marić lagano okreće ploču. Zna da Trojka gubi izbore u oktobru i da Naša stranka ide u zaborav
Vidim da pojedini istaknuti SDP -ovci i članovi NS već lajkaju Sebije objave. Nevjerovatno, ali je tako. Među njima i jedan člana glavnog odbora Naše stranke. Ko ne vjeruje, neka provjeri.Ivana Marić, PhD Ivana Marić, PhD
• 1stVerified • 1st
Ne pada snijeg da prekrije brijeg, već da svako istakne tuđe propuste, prikrivajući svoje. Najglasniji su oni koji najmanje prihvataju vlastitu odgovornost.
Pola metra snijega je na površinu izbacio brojne manjkavosti našeg društva. Voljala bih vjerovati da ćemo iz ovoga nešto naučiti, ali bojim se da nećemo.
𝐊𝐉𝐊𝐏 𝐑𝐀𝐃 je definitivno pao na ispitu da obavi svoju dužnost.
- Pošto znaju da imaju nedovoljno vozila, koja su još i u lošem stanju, morali su pripremiti rezervnu opciju
- Kad imaš direktora koji ne zna ispravno komunicirati onda zaposliš PR-a i on istupa u javnosti s ranije pripremljenim porukama, umjesto nepromišljenih izjava koje izazivaju podsmijeh i bijes
- cijenu su platili i zbog nepostojanja strategije kriznog komuniciranja, koja bi im pomogla da se bar djelomično opravdaju
Na ispitu je pala i cijela 𝐯𝐥𝐚𝐝𝐚𝐣𝐮𝐜́𝐚 𝐤𝐨𝐚𝐥𝐜𝐢𝐢𝐣𝐚
- umjesto da se konsolidiraju, oni su se počeli međusobno optuživati i to ne samo između stranaka već i unutar stranaka
- odgovornost su pokušali izbjeći i glumeći opozciju i pojedinačno se slikajući s lopatama umejsto da iskoriste sve kapacitete koje kao vlast imaju
- izvinjenje je prihvatljivo samo ako dolazi u paketu s akcijom kojom se rješava razlog za izvinjenje
- ne možeš se opravdavati propustima prethodne vlasti, kad si na vlasti duže od 7 godina
Ispit nije prošla ni 𝐨𝐩𝐨𝐳𝐢𝐜𝐢𝐣𝐚
- samo ljudi bez stida imaju obraza kritikovati druge za katastrofalno stanje koje su sami godinama stvarali.
- svoju "sposobnost" su mogli pokazati boljom praksom u kantonima u kojima su oni vlast, ali nisu
- sreća za SDfA je što za opoziciju imaju nesposobnu opoziciju u kantonima gdje su oni na vlasti , koja zbog konformizma ne žele kritikovati vlast
- nemamo baš svi kratku memoriju pa da smo zaboravili kolapse i zbog manje snijega dok ste vi bili na vlasti.
Na ispitu su pale i sve ostale 𝐣𝐚𝐯𝐧𝐞 𝐤𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐣𝐞 i državni službenici koji su uz sat vremena dnevno mogli pomoći, a nisu
Čitava vojska 𝐧𝐞𝐳𝐚𝐩𝐨𝐬𝐥𝐞𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐬𝐨𝐛𝐚 kojima država osigurava zdravstveno osiguranje je također mogle pomoći uz samo sat vremena dnevno, ali nisu
Na razini zadatka nisu bili ni 𝐯𝐥𝐚𝐬𝐧𝐢𝐜𝐢 poslovnih zgrada, poslovnih prostora, individualnih i stambenih objekata. Za ovo su određene novčane kazne.
Pala je i 𝐤𝐚𝐧𝐭𝐨𝐧𝐚𝐥𝐧𝐚 𝐤𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚𝐥𝐧𝐚 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐞𝐤𝐜𝐢𝐣𝐚 koja je propustila da kažnajvanjem odgovornih lica olakša posao kada se situacija ponovi.
Na razini zadatka nije bila ni 𝐯𝐞𝐜́𝐢𝐧𝐚 𝐠𝐫𝐚đ𝐚𝐧𝐚, koji su se ponašali kao princeze kojima će lopata skinuti krunu s glave.
Rijetki su oni koji su uradili sve što je bilo u njihovoj moći da zajednički riješimo ovaj problem i njima svaka čast i zahvala.
- dječak sa šibicama
#2224 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Kad podignu cijuene odrzavanja JAVNIH povrsina za duplo, onda ce poceti raditi svoj posao i nece trojkaske ublehe prozivati gradjane da su "princezice" jer im grad nije ociscen od snijega.
Do oktobra...
Do oktobra...
- dječak sa šibicama
#2225 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Nista cudno, to su takvi ljigavci da ce sutra svi preci kod Sebije i okrenuti pricu za 180 stepeni.DebelinJoe wrote: ↑11/01/2026 14:21 Evo i Ivana Marić lagano okreće ploču. Zna da Trojka gubi izbore u oktobru i da Naša stranka ide u zaborav
Vidim da pojedini istaknuti SDP -ovci i članovi NS već lajkaju Sebije objave. Nevjerovatno, ali je tako. Među njima i jedan člana glavnog odbora Naše stranke. Ko ne vjeruje, neka provjeri.Ivana Marić, PhD Ivana Marić, PhD
• 1stVerified • 1st
Ne pada snijeg da prekrije brijeg, već da svako istakne tuđe propuste, prikrivajući svoje. Najglasniji su oni koji najmanje prihvataju vlastitu odgovornost.
Pola metra snijega je na površinu izbacio brojne manjkavosti našeg društva. Voljala bih vjerovati da ćemo iz ovoga nešto naučiti, ali bojim se da nećemo.
𝐊𝐉𝐊𝐏 𝐑𝐀𝐃 je definitivno pao na ispitu da obavi svoju dužnost.
- Pošto znaju da imaju nedovoljno vozila, koja su još i u lošem stanju, morali su pripremiti rezervnu opciju
- Kad imaš direktora koji ne zna ispravno komunicirati onda zaposliš PR-a i on istupa u javnosti s ranije pripremljenim porukama, umjesto nepromišljenih izjava koje izazivaju podsmijeh i bijes
- cijenu su platili i zbog nepostojanja strategije kriznog komuniciranja, koja bi im pomogla da se bar djelomično opravdaju
Na ispitu je pala i cijela 𝐯𝐥𝐚𝐝𝐚𝐣𝐮𝐜́𝐚 𝐤𝐨𝐚𝐥𝐜𝐢𝐢𝐣𝐚
- umjesto da se konsolidiraju, oni su se počeli međusobno optuživati i to ne samo između stranaka već i unutar stranaka
- odgovornost su pokušali izbjeći i glumeći opozciju i pojedinačno se slikajući s lopatama umejsto da iskoriste sve kapacitete koje kao vlast imaju
- izvinjenje je prihvatljivo samo ako dolazi u paketu s akcijom kojom se rješava razlog za izvinjenje
- ne možeš se opravdavati propustima prethodne vlasti, kad si na vlasti duže od 7 godina
Ispit nije prošla ni 𝐨𝐩𝐨𝐳𝐢𝐜𝐢𝐣𝐚
- samo ljudi bez stida imaju obraza kritikovati druge za katastrofalno stanje koje su sami godinama stvarali.
- svoju "sposobnost" su mogli pokazati boljom praksom u kantonima u kojima su oni vlast, ali nisu
- sreća za SDfA je što za opoziciju imaju nesposobnu opoziciju u kantonima gdje su oni na vlasti , koja zbog konformizma ne žele kritikovati vlast
- nemamo baš svi kratku memoriju pa da smo zaboravili kolapse i zbog manje snijega dok ste vi bili na vlasti.
Na ispitu su pale i sve ostale 𝐣𝐚𝐯𝐧𝐞 𝐤𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐣𝐞 i državni službenici koji su uz sat vremena dnevno mogli pomoći, a nisu
Čitava vojska 𝐧𝐞𝐳𝐚𝐩𝐨𝐬𝐥𝐞𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐬𝐨𝐛𝐚 kojima država osigurava zdravstveno osiguranje je također mogle pomoći uz samo sat vremena dnevno, ali nisu
Na razini zadatka nisu bili ni 𝐯𝐥𝐚𝐬𝐧𝐢𝐜𝐢 poslovnih zgrada, poslovnih prostora, individualnih i stambenih objekata. Za ovo su određene novčane kazne.
Pala je i 𝐤𝐚𝐧𝐭𝐨𝐧𝐚𝐥𝐧𝐚 𝐤𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚𝐥𝐧𝐚 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐞𝐤𝐜𝐢𝐣𝐚 koja je propustila da kažnajvanjem odgovornih lica olakša posao kada se situacija ponovi.
Na razini zadatka nije bila ni 𝐯𝐞𝐜́𝐢𝐧𝐚 𝐠𝐫𝐚đ𝐚𝐧𝐚, koji su se ponašali kao princeze kojima će lopata skinuti krunu s glave.
Rijetki su oni koji su uradili sve što je bilo u njihovoj moći da zajednički riješimo ovaj problem i njima svaka čast i zahvala.