KJKP RAD
-
NediM17
#301 Re: KJKP RAD
Čisto poređenja radi, npr. u Visokom se plaća po članu domaćinstva 5 KM plus PDV.
Ovaj obračun po članu ima više smisla nego po kvadraturi jer ljudi proizvode smeće a ne kvadrati.
Mada bi se to kod nas odmah pretvorilo u lopovluk kao sa vodom gdje nema individualnih vodomjera.
Ovaj obračun po članu ima više smisla nego po kvadraturi jer ljudi proizvode smeće a ne kvadrati.
Mada bi se to kod nas odmah pretvorilo u lopovluk kao sa vodom gdje nema individualnih vodomjera.
-
tokio25
#302 Re: KJKP RAD
automatski bi citav grad imao stanove sa samo jednim clanom 
- pezzar
#303 Re: KJKP RAD
S tim da se kao komunalna usluga plaća odvoz smeća. Snijeg, pranje, parkovi, košenje i slične komunalne usluge koje vrše Rad i Park se finansiraju iz budžeta, ne direktno od stanovništva.
-
neki
#304 Re: KJKP RAD
Pored toga što je naknada za odvoz smeća simbolična i nije se mijenjala skoro 30 godina, Sarajevo je jedan od rijetkih gradova u evropi koji ne naplaćuje komunalnu naknadu, a iz koje bi se, između ostalog, trebalo finansirati i održavanje javnih površina.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#306 Re: KJKP RAD
Da se simbolično na njima nezakonito i dalje parkiraju džipovi i karavele pa da se ako ništa bar tako ubere parking.
- teskeredzic_22
#307 Re: KJKP RAD
Dizanje cijena i otpuštanje atomskih fizičara koji nose barem 30 posto troškova plata.VladaFBiH wrote: ↑06/01/2026 11:02hajde da se i mi složimo u nečemuHaris033 wrote: ↑06/01/2026 10:58 Oni koji traže rasformiranje RAD-a očito ne razumiju da je upravo Vlada KS ta koja je godinama namjerno gušila ovo preduzeće. RAD je jedini koji izlazi na padinske dijelove Sarajeva i radi posao koji druge firme izbjegavaju, dok mu se istovremeno blokira povećanje cijena usluga još od 1997. godine i uskraćuje nabavka nove mehanizacije. Općinske firme nemaju kapacitete da preuzmu obim posla koji RAD svakodnevno obavlja od odvoza otpada u udaljena sela do čišćenja glavnih saobraćajnica.
Rasformirati RAD značilo bi potpuno uništiti jedino preduzeće koje, uprkos svim blokadama, još uvijek održava osnovnu funkcionalnost grada. Problem je u višedecenijskoj politici Vlade KS koja je sistematski uništavala firmu i spriječila je da se razvija.realno je da ih dizanje cijena za minimalno 50% može vratiti na zelenu granu a do tada imamo što imamo
- teskeredzic_22
#308 Re: KJKP RAD
Kod vas je najefektivniji Cazin
Ali kako sam shvatio to je i najbrže rastući grad u zemlji infrastrukturno , velike su stambene investicije , grad ima love samim tim i Čistoća koja je prošle godine u ovo doba izgurala na vijeću povećanje cijena.
-
mistek
#309 Re: KJKP RAD
Ne vraćaju, guraju ispod nule. Bezveze se konstantno vadi na zelene. I pošto će odmah optužbe kako je bilo ko ko nešto ovakvo piše "zeleni bot", hvala Bogu postoji historija ovdje na forumu, pa se može vidjeti koliko sam u periodu 2018-2022. veličao Trojku i vjerovao u sve. Ali, nisam siguran da ovo nije najgore upravljanje javnim institucijama ikada.tokio25 wrote: ↑06/01/2026 13:32pa prvo valja vratiti na nulu sto je zelena gamad unistila pa tek onda da vidis napredakmistek wrote: ↑06/01/2026 13:31 Ma bezveze se branioci trenutne vlasti uspinju na prste da brane sve živo. Ovo što trenutno imamo je samo i isključivo populizam i ništa drugo. Dok mogu to predstavljati kao vrhunski posao, mogu, u raznim resorima. Kad nastupi neko sranje poput ovog, onda su krivi prethodnici ili su građani puni nerazumijevanja.
Svako javno preduzeće je neproduktivno, jer služi za zapošljavanje kad je potrebno podkusurivanje. Posao koji sada obavlja bilo koje preduzeće (i državna institucija) može se obavljati i sa 25% radne snage koju imaju. Pošto se ljudi neće otpuštati, logično je uraditi preraspodjelu poslova i povećati efikasnost rada. Međutim, nikome to ne pada na pamet.
Ista je stvar i u MUP, i u ministarstvima, i u Radu, i u školama, i u novonastalim institucijama.
S druge strane, ova vlast jako puno galami, predstavlja projekte, a ne dešava se ništa. Bitno je predstaviti u medijima kako oni grade Grbavicu, iako se za iste pare, iako su za iste pare mogli opremiti KJKP Rad grtalicama tako da se i kozje staze čiste. Ali jebi ga, ovo će proći za 5 dana, niko se neće sjećati, a priču o stadionu će vrtiti narednih X godina kad god zatreba. I isto je za apsolutno sve, da ne bude sad frka jer se hvatam stadiona (koji čak nije problem jer je konkretna stvar, ali da ne čeprkam po budžetu sad).
Ne vraća se na nulu ništa, vjeruj mi. Državne institucije služe za zapošljavanje svega i svačega više nego ikada. Ne postoji granica, mjera, bitno je samo ugurati ljude, jer znaju da to ostaje vječno. U preduzeća i institucije gdje postoji višak desetina radnika, gura se još i još. Dakle, para ima, samo se ne koriste racionalno. Ovi sve daju na samopromociju. Gotovo za sve je pitanje "kako će to utjecati na birače". Nažalost, u tome su se izgubili jer je previše beskorisnih stvari u koje su ogrezli. Na silu će povlačiti poteze da pokažu da su "bolji od zelenih", iako su loši. I isti diskurs imaš sad i u općinama gdje se pokušava kopirati ta vlast. Populizam, populizam. I ne bih ja čak imao ništa protiv, ali daj barem uklopi korisne stvari u to. I evo za KJKP Rad, povećaj cijene, najmanji problem, ali prije svega NATJERAJ ljude da rade posao. Niko ga ne radi. Natjeraj da ti izađu svi raspoloživi da pišu kazne za bacanje snijega na ulicu, za parkiranje na rutama gradskog prijevoza, da se dovedu u red neiophodne stvari.
I 2026. će biti iznimno problematična, jer će još više da ulažu pare u promociju. Prema nacrtu budžeta, najveći broj stvari je upravo takav. Biće tu potpisivanja masa ugovora o namjeri izgradnje, o planovima, a neće se početi Bog zna šta konkretno. I u Trojci su praktično svjesni da su usrali i da bi mogli ispasti iz vlasti (ovi kontra njih već raspoređuju pozicije svakako, jer su sigurniji u to nego da će sutra svanuti dan), pa će pokušati zamagliti to na sve načine. U svemu tome, ove stvari kao snijeg i druge elementarne nepogode su im samo neplanirana šamarčina.
Kako rekoh, jutros (dakle 2 dana nakon snijega) im ne saobraćaju linije koje godišnje prevezu nekoliko MILIONA putnika (čime su se hvalili ne tako davno) i koje masno plaćaju Centrotransu. Jučer im je poginula žena. Danas padaju drveća i oštećuju imovinu, a pitanje je hoće li nekoga ubiti. Normalan je rezon "hitna će imati pune ruke posla, biće lomova". Pisao sam jutros, najfrekventnija pješačka zona u gradu, ulica Gimnazijska, gdje imaš 3 škole, čvorište gradskog saobraćaja, nije očišćena. Tramvaji nisu radili užasno dugo. Trolejbusi za Vogošću, kojim su se hvalili, a za koje svi znaju da su nakaradno urađeni (populizam) ne rade. Dakle, samo jedan dan je otkrio puno toga.
- teskeredzic_22
#310 Re: KJKP RAD
Isti primjer u Prnjavoru jučer , seljani upalili mašine i počistili sve uključujući i centar grada , čak mislim da im opština neće dati lovu "od sebe" su to uradili jer je sutra Božić.zippoo87 wrote: ↑06/01/2026 13:16 Da me ko od Sarajlija pogresno ne razumije,jer vidim da se mnogi uhvate na komentar...ja ne branim nerad RADa ni nesposobnost uprave,radnika,Vlade i ko je sve odgovoran u nizu i koliko dugo.
Ja kazem da je svugdje problematicno kada napada veci snijeg i da se treba malo i strpiti,pokusati naci alternativu za posao, ocistiti svoj dio,ispred svoje kuce,garaze,zgrade,poslovnog prostora. Ovo sa poslovnim prostorima i ciscenjem je i zakonska obaveza svakako.
Problema ima svugdje...pa i kod nas su sela zatrpana,ima preko pola metra snijega ali to je rijeseno preko mjesnih zajednica,jave se lokalni ljudi sa traktorom i mehanizacijom,grtalicom i oni ciste te puteve. Njima se placa. Gradsko komunalno preduzece cisti grad i glavni put i gradske ulice. Kod nas to koliko toliko funkcionise...glavni putevi su prohodni. Sela isto,koliko sam upratio preko FBa i ovih fb stranica od grada.
U zgradi imamo devet haustora sa po 12 stanova (mada rubni haustori imaju i više stanova ali ne znam tačno koliko) uz mene čiste tri ista čovjeka ispred svojih haustora a neki ostanu neočišćeni.
Vjeruj mi godinama tako ali baš u zadnjih par neće ama baš niko drugi.
Gospoda.
- Haris033
#311 Re: KJKP RAD
Problem sa naplatom odvoza otpada u Sarajevu je što se danas računa po kvadraturi stana ili kuće, što u praksi nije pravedno jer veličina prostora ne znači nužno više otpada. Model po broju članova domaćinstva također nije izvodljiv jer bi ljudi koji žive u kućama prijavljivali mali broj članova, a to bi bilo teško dokazati. Najbolje rješenje bilo bi uvesti sistem sličan onome u Zagrebu, gdje postoji paušalni dio koji svi plaćaju i varijabilni dio koji zavisi od količine otpada i lokacije (Bjelasnica. Trnovo, Nišići..). Takav model bi osigurao stabilne prihode firmi, ali bi istovremeno motivisao građane da proizvode manje otpada i da više recikliraju. Sarajevo bi na taj način imalo pravedniji i održiviji sistem, a RAD bi mogao normalno funkcionisati bez stalnih finansijskih problema.
Last edited by Haris033 on 06/01/2026 14:29, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#312 Re: KJKP RAD
Gledam smeće se već kamara pored kontejnera, a nije prilaz kritičan. Na kraju krajeva, neka očiste snijeg pa nek odvoze..
- Haris033
#313 Re: KJKP RAD
Btw, u mnogim državama EU već godinama postoji sistem povratne naknade za plastične boce, limenke i staklenu ambalažu. Kada kupiš piće u takvoj ambalaži u cijenu je uračunata mala naknada, a kada praznu bocu ili limenku vratiš u prodavnicu i ubaciš u automat dobiješ taj iznos nazad ili ti se umanji račun. Na taj način ljudi masovno vraćaju ambalažu i stopa reciklaže prelazi i devedeset posto, dok se količina otpada u gradovima drastično smanjuje.
Kod nas takav sistem nikada nije uveden jer Vlada KS i nadležne institucije nisu donijele zakonski okvir koji bi obavezivao trgovinske lance poput Binga da postave automate i organizuju povrat ambalaže. Umjesto toga sve je ostalo na dobroj volji pojedinaca i privatnih firmi, bez jasnog sistema i stimulacije građana. Da se uvede depozitni sistem Sarajevo bi imalo manje smeća na dnevnoj bazi, RAD bi bio rasterećen, a građani bi imali direktnu korist jer bi im se vraćao novac.
U EU se pokazalo da ovakav model donosi finansijsku održivost, ekološku odgovornost i čisti gradove. Kod nas bi to bio ogroman iskorak, ali očito nedostaje političke volje da se takvo rješenje uvede.
Zamislite koje bi smanjenje otpada bilo po kontejnerima da se ovakac sistem uvede u Sarajevu?
Kod nas takav sistem nikada nije uveden jer Vlada KS i nadležne institucije nisu donijele zakonski okvir koji bi obavezivao trgovinske lance poput Binga da postave automate i organizuju povrat ambalaže. Umjesto toga sve je ostalo na dobroj volji pojedinaca i privatnih firmi, bez jasnog sistema i stimulacije građana. Da se uvede depozitni sistem Sarajevo bi imalo manje smeća na dnevnoj bazi, RAD bi bio rasterećen, a građani bi imali direktnu korist jer bi im se vraćao novac.
U EU se pokazalo da ovakav model donosi finansijsku održivost, ekološku odgovornost i čisti gradove. Kod nas bi to bio ogroman iskorak, ali očito nedostaje političke volje da se takvo rješenje uvede.
Zamislite koje bi smanjenje otpada bilo po kontejnerima da se ovakac sistem uvede u Sarajevu?
- pepeljara
#314 Re: KJKP RAD
Isti sam, kad se radi hvalim, kad se ne radi kudim.mistek wrote: ↑06/01/2026 14:02
Ne vraćaju, guraju ispod nule. Bezveze se konstantno vadi na zelene. I pošto će odmah optužbe kako je bilo ko ko nešto ovakvo piše "zeleni bot", hvala Bogu postoji historija ovdje na forumu, pa se može vidjeti koliko sam u periodu 2018-2022. veličao Trojku i vjerovao u sve. Ali, nisam siguran da ovo nije najgore upravljanje javnim institucijama ikada.
Ne vraća se na nulu ništa, vjeruj mi. Državne institucije služe za zapošljavanje svega i svačega više nego ikada. Ne postoji granica, mjera, bitno je samo ugurati ljude, jer znaju da to ostaje vječno. U preduzeća i institucije gdje postoji višak desetina radnika, gura se još i još. Dakle, para ima, samo se ne koriste racionalno. Ovi sve daju na samopromociju. Gotovo za sve je pitanje "kako će to utjecati na birače". Nažalost, u tome su se izgubili jer je previše beskorisnih stvari u koje su ogrezli. Na silu će povlačiti poteze da pokažu da su "bolji od zelenih", iako su loši. I isti diskurs imaš sad i u općinama gdje se pokušava kopirati ta vlast. Populizam, populizam. I ne bih ja čak imao ništa protiv, ali daj barem uklopi korisne stvari u to. I evo za KJKP Rad, povećaj cijene, najmanji problem, ali prije svega NATJERAJ ljude da rade posao. Niko ga ne radi. Natjeraj da ti izađu svi raspoloživi da pišu kazne za bacanje snijega na ulicu, za parkiranje na rutama gradskog prijevoza, da se dovedu u red neiophodne stvari.
I 2026. će biti iznimno problematična, jer će još više da ulažu pare u promociju. Prema nacrtu budžeta, najveći broj stvari je upravo takav. Biće tu potpisivanja masa ugovora o namjeri izgradnje, o planovima, a neće se početi Bog zna šta konkretno. I u Trojci su praktično svjesni da su usrali i da bi mogli ispasti iz vlasti (ovi kontra njih već raspoređuju pozicije svakako, jer su sigurniji u to nego da će sutra svanuti dan), pa će pokušati zamagliti to na sve načine. U svemu tome, ove stvari kao snijeg i druge elementarne nepogode su im samo neplanirana šamarčina.
Kako rekoh, jutros (dakle 2 dana nakon snijega) im ne saobraćaju linije koje godišnje prevezu nekoliko MILIONA putnika (čime su se hvalili ne tako davno) i koje masno plaćaju Centrotransu. Jučer im je poginula žena. Danas padaju drveća i oštećuju imovinu, a pitanje je hoće li nekoga ubiti. Normalan je rezon "hitna će imati pune ruke posla, biće lomova". Pisao sam jutros, najfrekventnija pješačka zona u gradu, ulica Gimnazijska, gdje imaš 3 škole, čvorište gradskog saobraćaja, nije očišćena. Tramvaji nisu radili užasno dugo. Trolejbusi za Vogošću, kojim su se hvalili, a za koje svi znaju da su nakaradno urađeni (populizam) ne rade. Dakle, samo jedan dan je otkrio puno toga.
Ovo je lose, bas lose. Nije prva, da ima opstrukcija na svim nivoima, ali opet... nije opravdanje.. sjetimo se razlicitih nesreca zadnje dvije godine.
A ja sad prosao zvornickom, bus stanice netaknute, ravno, nema gdje bus uci, ko god da je kriv treba da snosi odgovornost.
- duh_sa_sjekirom
#315 Re: KJKP RAD
Samo nek ne puca...
A snijeg ko snijeg, čim malo ugrije, otopit će se
Ne valja vam kad grije, ne valja kad pada, ne valja kiša, ne valja snijeg...pa ima li išta da valja
A snijeg ko snijeg, čim malo ugrije, otopit će se
Ne valja vam kad grije, ne valja kad pada, ne valja kiša, ne valja snijeg...pa ima li išta da valja
-
last mohicans
#316 Re: KJKP RAD
Sva su stajalista takva, pojasevi gdje se skrece ili kriza ne postoje, a sto je najgore prođe grtalica, sto mala, sto velika, ne namupadne mu da sam malo razgrne. Ili su toliko glupi i neefikasni ili je organizacija 0 bodova. Da imam kakvu masinu, sam bi je upalio radi starih i djece, razgrnuo koje stajaliste i trotoare da se ne polome..Muka me ufati od ove jedne slike gdje par gura kolica i maksuma po onoj prtini. Mrs, stoko nesposobna da mi je babo rahm.
- Hajlac
#317 Re: KJKP RAD
Od veceras pa narednih sedam dana
dolazi jako zahladjenje tokom kojeg ce i dnevna temperatura biti u minusu tj. do nule.
Drugim rijecima, sto jos danas bude ocisceno (pjesacke staze, stajalista i slicno) - to je to jer ce se vec veceras sve zalediti.

Drugim rijecima, sto jos danas bude ocisceno (pjesacke staze, stajalista i slicno) - to je to jer ce se vec veceras sve zalediti.

Last edited by Hajlac on 06/01/2026 14:39, edited 1 time in total.
-
NediM17
#318 Re: KJKP RAD
Kakva kolica, gdje su im sanke ?last mohicans wrote: ↑06/01/2026 14:35 Sva su stajalista takva, pojasevi gdje se skrece ili kriza ne postoje, a sto je najgore prođe grtalica, sto mala, sto velika, ne namupadne mu da sam malo razgrne. Ili su toliko glupi i neefikasni ili je organizacija 0 bodova. Da imam kakvu masinu, sam bi je upalio radi starih i djece, razgrnuo koje stajaliste i trotoare da se ne polome..Muka me ufati od ove jedne slike gdje par gura kolica i maksuma po onoj prtini. Mrs, stoko nesposobna da mi je babo rahm.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#319 Re: KJKP RAD
Imaju bageri, imaju drugi mehanizaciju da se snijeg ukloni sa raskrsnica i drugih kriticnih tacki, ali jok...i oni prije sto.su bili na vlasti, isto je bilo...to je glavno opravdanje ove vlasti..last mohicans wrote: ↑06/01/2026 14:35 Sva su stajalista takva, pojasevi gdje se skrece ili kriza ne postoje, a sto je najgore prođe grtalica, sto mala, sto velika, ne namupadne mu da sam malo razgrne. Ili su toliko glupi i neefikasni ili je organizacija 0 bodova. Da imam kakvu masinu, sam bi je upalio radi starih i djece, razgrnuo koje stajaliste i trotoare da se ne polome..Muka me ufati od ove jedne slike gdje par gura kolica i maksuma po onoj prtini. Mrs, stoko nesposobna da mi je babo rahm.
-
last mohicans
#320 Re: KJKP RAD
NediM17 wrote: ↑06/01/2026 14:37Kakva kolica, gdje su im sanke ?last mohicans wrote: ↑06/01/2026 14:35 Sva su stajalista takva, pojasevi gdje se skrece ili kriza ne postoje, a sto je najgore prođe grtalica, sto mala, sto velika, ne namupadne mu da sam malo razgrne. Ili su toliko glupi i neefikasni ili je organizacija 0 bodova. Da imam kakvu masinu, sam bi je upalio radi starih i djece, razgrnuo koje stajaliste i trotoare da se ne polome..Muka me ufati od ove jedne slike gdje par gura kolica i maksuma po onoj prtini. Mrs, stoko nesposobna da mi je babo rahm.![]()

U ratu su vukli ljudi, znali su da nema i da je takva potreba,ali sad je 2026..Gledaj bruke i sramote da je Rambo Okera-otvarač flaša izašao sa skupstinarima i vladom, razlopatali bi Titovu i Ferhadiju. Eto im najbolje reklame, ličnim primjerom pokazati. Jok ono poziva na zajedničku odgovornost..
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#321 Re: KJKP RAD
bruka i sramota... 
- Hajlac
#322 Re: KJKP RAD
Thorgerson wrote: ↑06/01/2026 10:04Da svako ostane kuci kad je bolestan, sam sebe izlijeci ne bi bilo guzve u domovima zdravlja.zippoo87 wrote: ↑05/01/2026 23:07 Ne znam za Sarajevo ali evo kod mene danas sve prohodno...svi putevi.
Glavni putevi,asfalt,skoro da i nema snijega na putu a i sporedni putevi.
Losije su trotoari ocisceni,prohodni su ali ima puno snijega na njima i soli,nije bas idealno hodati.
Ali evo to je dan poslije onog jucerasnjeg snijega koji je bas dobro padao i napadao pola metra za jedan dan.
Vec sutra ce se sve unormaliti u vecini gradova pa i u Sarajevu.
Ja sam danas 2 sata lopatao,ocistio dvoriste i 30m puta,da mogu i sa autom izaci...kada sam usao u kucu,sve je na meni bilo mokro...gace,potkosulja,duga majica i pola trenerke. Jer je snijeg mokar i tezak.
Da svako ispred svoje kuce/zgrade ocisti snijeg,koliko kuka,sve bi bilo vec danas prohodno.
Ali lakse laprdati iz vruceg stana.
Da sam svako sebi zube povadi i popravi, isto.
Da se zene kuci porode, ne bi bilo guzve na porodilistu...
Itd.
Pa jebemu zivot, mi placamo neke poreze. Ti porezi se slijevaju u kantonanlne firme kojima u opisu poslova izricito, eksplicitno stoji sta rade. Opstine imaju ugovore s njima. Gdje je tacno napisano sta i kako.
Ako cemi mi cistiti snijeg, ako cemo mi sve raditi, pa onda brate nemoj mi uzimati hrpu poreza jebote. Pusti mi cijelu platu, ukini pdv, ukini carine, akcize itd.
Ne svidja mi se to razmisljanje i to sto se potencira da su gradjani lijeni. Nismo lijeni, nego jarane ja nemam vremena da lopatam. Imam posao i radim, zaradjujem sebi i drugima da lopataju.
Ovo se ne odnosi na ovo ciscenje oko zgrada i sl. Ali ako cu ja sad cistiti komplet ulicu, ceste itd. Jebiga. Onda fino rasprodaj masine, grtalice itd. Koji ce vam qrac.
Gledam isto jucer njih 10 lopata trotoar. 10 ljudi x 10 dnevnica, koliko je to para. I tako danima. Umjesto da idioti kupe one male grtalice za ciscenje trotoara i zavrse posao za 30min. Imaju li ih uopste vise? Nekada sam ih vidjao. Prodje trotoarom i gotovo. Jok. Oni cekali da padne snijeg. I sad lopataju utabani, teski snijeg. I treba im sat vremena za 50m trotoara.
Vole krcmiti budzet tj javni novac, a kad treba na djelima pokazati u sta ga svi mi trosimo htjeli ne htjeli (PDV), onda serendaju o "ljenosti gradjana".
Pas im mater
- teskeredzic_22
#323 Re: KJKP RAD
Kod zgrade Socijalnog na glavnoj cesti ka Ilidži (raskrsnica) stoji santa , doslovno santa , ako se neko zabije mrtav je.last mohicans wrote: ↑06/01/2026 14:35 Sva su stajalista takva, pojasevi gdje se skrece ili kriza ne postoje, a sto je najgore prođe grtalica, sto mala, sto velika, ne namupadne mu da sam malo razgrne. Ili su toliko glupi i neefikasni ili je organizacija 0 bodova. Da imam kakvu masinu, sam bi je upalio radi starih i djece, razgrnuo koje stajaliste i trotoare da se ne polome..Muka me ufati od ove jedne slike gdje par gura kolica i maksuma po onoj prtini. Mrs, stoko nesposobna da mi je babo rahm.
-
last mohicans
#324 Re: KJKP RAD
Ja nisam vozio do danas, ne znam kome gore, opet je pjesacima gore, nemas se kud kretati, autima je na ovakvim raskrsnicima problem, ljudi se mimoilaze sve kontra ZOBSa, snalaze se, a ni jedne patrole nisam vidio by the way. Valjda tesko pisati kazne po snijegu. Bilo mi je došlo sve da snimam i slikam, pa da šaljem na Vladu KS i i KP Rad.teskeredzic_22 wrote: ↑06/01/2026 14:47Kod zgrade Socijalnog na glavnoj cesti ka Ilidži (raskrsnica) stoji santa , doslovno santa , ako se neko zabije mrtav je.last mohicans wrote: ↑06/01/2026 14:35 Sva su stajalista takva, pojasevi gdje se skrece ili kriza ne postoje, a sto je najgore prođe grtalica, sto mala, sto velika, ne namupadne mu da sam malo razgrne. Ili su toliko glupi i neefikasni ili je organizacija 0 bodova. Da imam kakvu masinu, sam bi je upalio radi starih i djece, razgrnuo koje stajaliste i trotoare da se ne polome..Muka me ufati od ove jedne slike gdje par gura kolica i maksuma po onoj prtini. Mrs, stoko nesposobna da mi je babo rahm.
- Thorgerson
#325 Re: KJKP RAD
Pa bolan dzaba da platimo svi po 1000 KM mjesecno.
Znas sta bi se desilo? Oni bi zaposlili jos nehljeba.
Negdje sam cuo da Barcelona ima manje uposlenih na odrzavanju parkova od Sarajeva. Ja ne znam jel to tacno, ali ne bi me cudilo da npr JP Park ima vise uposlenih - administracije i cuda.
Isto za zdravstvo, nakupe pola milijarde i obave lupam jednu transplantaciju.