Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
gentoo wrote: ↑04/01/2026 19:36
Po travnatim povrsinama gdje nije niko i nista proslo je skoro pa nemoguce hodati.. Rekao bih da ima blizu pola metra. A po prognozama padat ce do rano ujutro bar. Bulevar je led zivi (valjda ono sto su auti utabali samo)..ALBA je prosla jednom koliko sam ja upratio, ali bez dobrog posipanja bice problem bas.
Ja sam auto cistio tri puta, ukupno oko 40 cm.
Najavljuje Sladić da bi moglo biti ledene kiše.
Ako bude kiše treba proglasiti stanje elementarne nepogode.
Kako će ljudi ujutro do posla.
Ovo je ono nase; sastavi neradne, godisnji, naradjene, bolovanja, trazi, kumi, moli i ostale picke materine. Nece niko da radi
Garantujem da nisu imali ljudi u ALBI.
Bulevarom danas jednom prosla grtalica, veca.
Malu sam sreo kod bazena, nista…niti posipa niti cisti…
Jedna mala zelena kod garnizona cisti trotoare…hahahaha
Ali ce se ujutro svi angazovati, nema frke
Da snijeg pada deset dana kao sto je padao jucer, drzava bi se ugasila.
nauticamid wrote: ↑04/01/2026 21:34
Indijca su bili doveli u red. Dok se kod ovog povecala kolicina prasine cim je preuzeo. Sve bilo vidljivo na sajbi auta a oni neka.pricaju sta hoce.
Nisu oni nikog doveli u red, isti je princip kao i za ovaj snijeg, vec je proizvodnja bila nikakva, a samim tim i emisije.
Ja jutros napravio 10 km po gradu za 40 minuta. Ovo je definitivno najveći snijeg od 2012. god.. Iako piše na FHMZ da je u Zenici palo "samo" 40 cm snijega ja sam sa auta skinuo u 4 navrata preko 50 cm. S prozora gledano po krovovima i ne izgleda tako strašno dok se ne iziđe van.
Od Radakova do kružnog u Crkvicama 0 bodova, bob staza utabanog snijega puno, kanali duboki, rupe. Od Crkvica do Lamele recimo OK, mostovi su OK. GGM osrednje kako koji dio, od Nove Zenice prema Kanalu nula bodova.
Jedino kružni tokovi su dosta dobro očišćeni.
A opet jutros je Zenica nekako posebna, puno pješaka već od pola 6, nekako živo.
Last edited by Ci-Nick on 05/01/2026 10:36, edited 1 time in total.
Trenutna vlažnost u Zenici je iznad 90 %, bijeli "dim" iz postrojenja Željezare je uglavnom para i poprilično bezopasan isto kao para iz hladnjaka TE. A sve ono što ima primjese crne, smeđe ili crvene je problem.
gentoo wrote: ↑05/01/2026 12:07
Znajuci Fudu i ranije godine.. vrlo moguce i da nema. Jer se racunalo da nece biti snijega i potrebe i da ce se otici u suficit
Lik je svaki dan pisao po Facebook-u o svojim "uspjesima", zato zadnja 3 dana muk
Ci-Nick wrote: ↑05/01/2026 12:15
Vidio sam albin kamion u Crkvicama, ukazao se ko Gospa, oko 11 sati po srednjoevropskom vremenu.
Alba nekad zna "od sebe" da odradi kriticne stvari.. Bio je problem i sa kosenjem prije par godina isto. A ovo sa zimom je standardno vec par godina, ili se ceka 5 do 12 da se potpise ili se ne potpise nikako ili minimalno
Ne znam s kim ima Almy ugovor, ali moj prozor gleda na njihovo dvorište, i samo jedna grtalica je jučer izlazila i to bez posipnog materijala, taj kontejner što imaju na kamionu im služi samo kao teret. Nemaju uopšte neko vidljivo skladište posipnog materijala kao ranijih godina.
Ja sam vidio onu malu plavu grtalicu za trotoare prosla po glavnoj džadi KZ, nije trecinu ceste zahvatila, sve snijeg ispod one grtalice ostao i ko fol nesta otpozada baca sol, ono prosla bezveze skororeci bez efekta nikakvog .