Venecuela

Post Reply
Dino79

#2651 Re: Venecuela

Post by Dino79 »

Sad je potpuno jasno zasto je SFRJ razbijena na komadice tako da se nikad nece sastaviti. Raovi su bili takvi 90 tih da moze proci jis 90 gidina ali Jugislivenska udeja je unistena.

SFRJ se zaigrala i pored velikih sila pocela da eksplatise naftu po africi. INA Jugipetrol su intezivno ulazili u koncesije i otvarali naftna polja posebno u Alziru Libiji Iraku i nekim zemljama afrike .
Svjetska mafija ne dozvoljava to i kaznjava svirepo.
JohnnyS

#2652 Re: Venecuela

Post by JohnnyS »

Naravno, zli Ameri natjerali miroljubive Srbe da krenu dizati barikade ne bi li se učvrstio položaj Amerike kao najjače na svijetu što je nadolazeća velesila SFRJ ugrožavala
JovicSA

#2653 Re: Venecuela

Post by JovicSA »

SFRJ je uvijek bila na pravoj strani moralnog kompasa to joj niko ne može osporiti. Ne možeš razbiti niti jednu državu ako nemaš pomoć iznutra. Naravno velikosprski nacionalizam, velikohrvatski hegemonizam su glavni katalizator raspada YU uz pomoć iz vana koje je sigurno bilo. Pa HR emigracija je rovarila od 50-60 godina u YU.
DebelinJoe

#2654 Re: Venecuela

Post by DebelinJoe »

Maduro je imao svoj show na državnoj televiziji u Venezueli.

Ne znam ko je od koga prepisao, on od Vučića ili obratno.
ovo_malo_duse

#2655 Re: Venecuela

Post by ovo_malo_duse »

Velkoski wrote: 04/01/2026 14:00 Nije lako zauzeti Tajvan. Bez pete kolone će to teško ići, a nije im u cilju da naprave što veću štetu također.
Sta ba, inflitracija je pocela ima 10 godina. Sad samo izvlace info. Kad budu htjeli uci bit ce 16 puta smjesnije nego Venecuela.
Ali ce Kinezi povaljat pola perifernog Taiwana samo da pokazu sta ceka sve koji se usprotive.
Druga kultura, druge metode sile i nema milosti. Zivi bili pa vidjeli. A hocemo cim procjene da im vise ne trebaju informacije i da mogu sami, a u mnogim poljima su vec daleko ispred.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2656 Re: Venecuela

Post by Velkoski »

ovo_malo_duse wrote: 04/01/2026 15:33
Velkoski wrote: 04/01/2026 14:00 Nije lako zauzeti Tajvan. Bez pete kolone će to teško ići, a nije im u cilju da naprave što veću štetu također.
Sta ba, inflitracija je pocela ima 10 godina. Sad samo izvlace info. Kad budu htjeli uci bit ce 16 puta smjesnije nego Venecuela.
Ali ce Kinezi povaljat pola perifernog Taiwana samo da pokazu sta ceka sve koji se usprotive.
Druga kultura, druge metode sile i nema milosti. Zivi bili pa vidjeli. A hocemo cim procjene da im vise ne trebaju informacije i da mogu sami, a u mnogim poljima su vec daleko ispred.
https://www.cfr.org/article/why-china-w ... ade-taiwan
Bodkin

#2657 Re: Venecuela

Post by Bodkin »

Cuj 10 dana. Vec 10 godina to traje. O cemu pricas. Porediti tajvan i venecuelu moze samo zesca neznalica
tramvajtrojka

#2658 Re: Venecuela

Post by tramvajtrojka »

Dino79 wrote: 04/01/2026 14:58 Sad je potpuno jasno zasto je SFRJ razbijena na komadice tako da se nikad nece sastaviti. Raovi su bili takvi 90 tih da moze proci jis 90 gidina ali Jugislivenska udeja je unistena.

SFRJ se zaigrala i pored velikih sila pocela da eksplatise naftu po africi. INA Jugipetrol su intezivno ulazili u koncesije i otvarali naftna polja posebno u Alziru Libiji Iraku i nekim zemljama afrike .
Svjetska mafija ne dozvoljava to i kaznjava svirepo.
Srbi ne bi ali ih zli ameri natjerali da budu u ratovima osam godina, razjebu citavu drzavu, izvrse agresiju na komsije, i odrade usput genocid, etnicka ciscenja, silovanja, masovne grobnice i razaranje gradova i imovine :oops: :oops:

Kako uvijek forumasi sa nazovimo ih "muslimanskim" imenima u nickovima imaju ovakve postove ko nas bre zavadi :mrgreen:
video

#2659 Re: Venecuela

Post by video »

Image

Btw, Dino nije muslimansko ime
DebelinJoe

#2660 Re: Venecuela

Post by DebelinJoe »

Vučić original

palermo

#2661 Re: Venecuela

Post by palermo »

tuitamo wrote: 04/01/2026 14:27
okanomalo wrote: 04/01/2026 14:11
tuitamo wrote: 04/01/2026 14:01
Sumnjam da si neko može priuštiti ovakve akcija. Amerika je Amerika.
Probali su Rusi ali znamo kako je to završilo tj. nije završilo.

Ključna razlika je da USA ne okupira teritorij. Barem ne na papiru. Ekonomski sigurno da. Ali ako će narodu Venecuele biti dugoročno bolje, zašto da ne? Ovako su bili prepusteni volji jedne ekipe predvodene brkicom.
nije sija nego vrat. zamisli da ti amer jebe zenu, nije okupirana al jebe kad i kako hoce. tebi to normalno? :shock:
Mnogo glupo i prosto poređenje. Edukuj se i izražavaj kako dolikuje ljudskoj vrsti.

Meni se fućka za ovaj svjetski poredak. Samo gledam stvari realno. Ljudi nisu zasuli civile granatama nego su perfektnom akcijom oteli diktatora.

Sve i da idućih 100 godina upravljaju svim resursima cijena je niska. Uz to na tim resursima neće raditi Ameri nego domaće stanovništvo. Neka se razvijaju uz znanje i iskustvo najrazvijenije zemlje svijeta.
Ako sam dobro razumio, ti si za.nekuu vrstu povratka kolonijalizma. Bijelci dolaze, upravljaju I domorodqcki narod civiliziraju.
last mohicans

#2662 Re: Venecuela

Post by last mohicans »

JohnnyS wrote: 04/01/2026 14:22
Point. wrote: 04/01/2026 13:48
JohnnyS wrote: 04/01/2026 13:26 https://www.klix.ba/vijesti/bih/oglasil ... /260104051

Pametan potez MVP
Sigurno da je svijet bolje mjesto, a posebno Venezuela, bez ove brkate ublehe no mene brine što se i Trump ponaša ko neki brkati diktator gdje odlučuje o svemu i da ovo ne bude presedan koji će mnoge države krenuti upotrebljavati.

Ma jebat mu mater narančastu, ali mi nismo u poziciji da se njemu smijemo nagovoriti što mislimo :D
Pazi sta pričaš o Čemerici, nes vize očima vidjeti.. :mrgreen: Prvo se traze profili na drustvenim mrezama, kad forum dođe na red, najebali smo..
JovicSA

#2663 Re: Venecuela

Post by JovicSA »

last mohicans wrote: 04/01/2026 15:59

Sigurno da je svijet bolje mjesto, a posebno Venezuela, bez ove brkate ublehe no mene brine što se i Trump ponaša ko neki brkati diktator gdje odlučuje o svemu i da ovo ne bude presedan koji će mnoge države krenuti upotrebljavati.

Ma jebat mu mater narančastu, ali mi nismo u poziciji da se njemu smijemo nagovoriti što mislimo :D
Pazi sta pričaš o Čemerici, nes vize očima vidjeti.. :mrgreen: Prvo se traze profili na drustvenim mrezama, kad forum dođe na red, najebali smo..
Što je najgore ovo političko kršćanstvo izrasta u gori režim nego Staljinizam.
JovicSA

#2664 Re: Venecuela

Post by JovicSA »

Bodkin wrote: 04/01/2026 15:42
Cuj 10 dana. Vec 10 godina to traje. O cemu pricas. Porediti tajvan i venecuelu moze samo zesca neznalica
Ići će to brzo i tehnološki na višem nivou. Ima svijet da se sjebe.
Roboti umjesto vojnika: Kina testira "vukove" za mogući napad na Tajvan
https://radiosarajevo.ba/magazin/tech/r ... an/620468#
JohnnyS

#2665 Re: Venecuela

Post by JohnnyS »

Nije ni Cezar nikad bio u Americi, ne moram onda ni ja :D
palermo

#2666 Re: Venecuela

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 04/01/2026 16:05

Bjez Johnny, reci covjeku da.tebi ne treba viza. Ovi sjeverno od Bradine to zaborave. Da ima onih kojima viza ne treba.
skrbavi-admin

#2667 Re: Venecuela

Post by skrbavi-admin »

JohnnyS wrote: 04/01/2026 15:00 Naravno, zli Ameri natjerali miroljubive Srbe da krenu dizati barikade ne bi li se učvrstio položaj Amerike kao najjače na svijetu što je nadolazeća velesila SFRJ ugrožavala
to je nesto plica observacija americke umijesanosti u unutrasnje probleme SFRJ...
sira observacija je ta da su kanadske cikaske attlanta i australijske ustase i cetnici imale kompletnu politicku zastitu do momenta kad je americkom interesu bio da te centre aktivira pokrene i iskoristi.... o tome ko je takvom olosu dao permanentni azil, zelene karte i drzavljanstva mozemo i nekim drugim primjerima kao sto je operacija Spajalica.....

inace "KORISTAN IDIOT" je jedno od najvecih i najboljih izuma u doktrinama tajnih sluzbi koje sam vidio u svom zivotu....... sta god da se desi ne postoje ni naredbodavci ni planeri a spale se na lomaci samo izvrsitelji.....

na kraju krajeva izricito je naivno vjerovati da je raspad varsavskog pakta bio sasvim slucajan, tajmingovan tako da se maltene desio istovremeno u vise zemalja :)

naivno je vjerovati da je Milosevic umro baas slucajno pred presudu i bas kad je prijetio da dovede Klintona, Olbrajt i ostale kao svoje svjedoke :lol:

naivno je vjerovati da se Epstajn ubio..... ako se uopste i ubio jer je vjerovatno uradio najjaci obavjestajni posao kao pojedinac u citavoj istoriji izraela..... 7 10 2023 je jos naivniji.....bas kao 11/9..... iracki WMD al eto ako se usudimo pitati neka pitanja dobijemo vako mozdani, sletimo u provaliju, dobije se neki ugrusak u mozgu, embolija i tako dalje i tako dalje..... i ma sta mislili svi redom, mogucnosti da se to sve uradi daljinski su postale sve sire i sve shvatljivije.... :)
Last edited by skrbavi-admin on 04/01/2026 16:32, edited 1 time in total.
JohnnyS

#2668 Re: Venecuela

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 04/01/2026 16:10

Bjez Johnny, reci covjeku da.tebi ne treba viza. Ovi sjeverno od Bradine to zaborave. Da ima onih kojima viza ne treba.
Pa mogu i mene vratiti bez obzira što nemam vizu, svakog mogu pitat na prijelazu da pokaže profile. Ja sam inače uvijek pro-USA, ali svakako anti-Trump
palermo

#2669 Re: Venecuela

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 04/01/2026 16:27
palermo wrote: 04/01/2026 16:10

Pa mogu i mene vratiti bez obzira što nemam vizu, svakog mogu pitat na prijelazu da pokaže profile. Ja sam inače uvijek pro-USA, ali svakako anti-Trump
Pa mogu, al, objektivno tvoja "grupacija" se.bas I ne provjerava nesto. Tako da mislim da ti ipak mozes serbez u Ameriku
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2670 Re: Venecuela

Post by sime_cipol »

Jel se javio Mile :D
HelaS

#2671 Re: Venecuela

Post by HelaS »

JovicSA wrote: 04/01/2026 15:03 SFRJ je uvijek bila na pravoj strani moralnog kompasa to joj niko ne može osporiti. Ne možeš razbiti niti jednu državu ako nemaš pomoć iznutra. Naravno velikosprski nacionalizam, velikohrvatski hegemonizam su glavni katalizator raspada YU uz pomoć iz vana koje je sigurno bilo. Pa HR emigracija je rovarila od 50-60 godina u YU.
Upravo tako :thumbup: I da ovim završimo Jugoslaviju s Venezuelinom temom
srce_ruke_lopata

#2672 Re: Venecuela

Post by srce_ruke_lopata »

Point. wrote: 04/01/2026 12:47
Čitalac wrote: 04/01/2026 11:57 Bloomberg: Rubio će biti "guverner" Venecuele...
Ključna područja upravljanja Venezuelom do sigurne i legalne tranzicije vlasti u zemlji vodit će američki državni tajnik Marco Rubio, izvještava Bloomberg, pozivajući se na izvore.
Američki dužnosnik rekao je da će Rubio, koji je tijekom svoje političke karijere oštro kritizirao Nicolása Madura i njegovog prethodnika Huga Chaveza, zapravo preuzeti vodeću ulogu u upravljanju Venezuelom. Napominje se da trenutno ne postoji jasno definiran plan za raspoređivanje američkih trupa ili administracije u Venezueli.
Veliko razočarenje je ovaj Rubio i velika gnjida bez kičme. Do neki dan je pljuvao Trumpa a sada mu ni pertle ne vire iz narandžastog anusa. Jučerašnji hvalospijev prema dementnom narandžastom klošaru je bilo degutantno za slušati.

Nego, juče je ona zjakača žena od naciste Stiv Millera objavila kartu Grønlanda u američkoj zastavi i natpisom Soon.

Ne bi me iznenadilo da ova banda iz Bijele Kuće napadne i jednog od svojih najvećih i najodanijih saveznika, Dansku tj teritorij Grønlanda. E tu bi već nastao belaj.
Svi oko Trampa su uvlakači prve klase, predanost kralju je jedina kvalifikacija koju moraju imati. Ja mislim da će Greenland biti završen prije isteka mandata narandžastog trgovca nekretnina, mora se upisati u američku istoriju i dobiti mjesto na Mount Rushmore nekako :D.
Svejedno, onih 50000 ljudi na Grenlandu su samo “sitting ducks” i pitanje je vremena kad će Kina, Rusija ili Amerika odlučiti da im uvedu demokratiju. Danska će se tu najmanje pitati.
Art of the deal.
okanomalo

#2673 Re: Venecuela

Post by okanomalo »

tuitamo wrote: 04/01/2026 14:27
okanomalo wrote: 04/01/2026 14:11
tuitamo wrote: 04/01/2026 14:01
Sumnjam da si neko može priuštiti ovakve akcija. Amerika je Amerika.
Probali su Rusi ali znamo kako je to završilo tj. nije završilo.

Ključna razlika je da USA ne okupira teritorij. Barem ne na papiru. Ekonomski sigurno da. Ali ako će narodu Venecuele biti dugoročno bolje, zašto da ne? Ovako su bili prepusteni volji jedne ekipe predvodene brkicom.
nije sija nego vrat. zamisli da ti amer jebe zenu, nije okupirana al jebe kad i kako hoce. tebi to normalno? :shock:
Mnogo glupo i prosto poređenje. Edukuj se i izražavaj kako dolikuje ljudskoj vrsti.

Meni se fućka za ovaj svjetski poredak. Samo gledam stvari realno. Ljudi nisu zasuli civile granatama nego su perfektnom akcijom oteli diktatora.

Sve i da idućih 100 godina upravljaju svim resursima cijena je niska. Uz to na tim resursima neće raditi Ameri nego domaće stanovništvo. Neka se razvijaju uz znanje i iskustvo najrazvijenije zemlje svijeta.
Naravno da je poredjenje prosto i glupo kao i vjerovanje da sve rade u interesu naroda,demokratije i slobode. Ameri će staviti šapu na naftu, plin, dijamante i ostala bogatstva koje ima ta zemlja. Ovo nije lokalni ili regionalni incident, već signal u globalnoj borbi za zone uticaja.Poruka je upućena prije svega Pekingu pa i Moskvi: američko dvorište nije prostor za trajna vojno-politička uporišta geopolitičkih suparnika.
jeza u ledja

#2674 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Spomenu neko arepe, a jel probao ko arepe sa madurosima? mmm njam njam :P

Nego, kako Trump misli upravljati Venecuelom? Lako je ukloniti rukovodstvo, haj ti upravljaj. Za to trebaju ljude tamo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2675 Re: Venecuela

Post by Truba »

Post Reply