vidim da si uradio quote prije ovog dijela:Dilibus wrote: ↑24/12/2025 13:12Glupa ti je konstantacija, po tebi je onda i jedna Njemacka lose zakone donijela, jer i oni imaju vjerovato ili ne rast od 4 do 5% to jest stagnaciju. To je globalna pojava, nije vezana samo za nasu drzavu. Kad smo mi ovolisna jadna drzavica uspjeli imati rast skoro 6%, to uopste ne smatram neuspjehom, dapace. Potrazi fiskalne promete vecih drzava za 2024 i 2025 i pogledaj njihov rast pa realno prosudi situaciju kod nas. Svi su skoro imali stagnaciju. Samo se kod nas to pripisuje neradnoj nedelji.VladaFBiH wrote: ↑24/12/2025 13:07šta bolan raste? u vašem slučaju jedino ona stvar ministru koji onaniše na privredu... fino sam ti razložio tabele i objasnio da godišnji rast koji je ispod 1% nije rast već da je potop za našu zemlju jer to znači da, kada izbiješ inflaciju, nismo mrdnuli sa početne pozicije čitavu godinu.Dilibus wrote: ↑24/12/2025 12:45
Kolegice jesam vam naveo postotke rasta godisnjeg u odnosu na prehodnu? Sta je problem? Vadi se samo jedan mjesec i pokusava se spinovati kako je 300 miliona manje zbog neradne nedelje, jest al za taj mjesec. Na nivou godine kad se pogleda je rast. Sta je tu netacno. Ako ti to nije argument onda ne znam sta ti je argument.
a evo i da ti ponovim:
CBBiH je objavila da je temeljna inflacija za prvih 10 mjeseci 4,33% a projicirana 4,84%
Fiskalni promet u FBiH bez Orašja i Vareša je rastao mršavih 4,97% dok su Vareš i Orašje rasli 527.945.050 KM u čine 14,57% rasta cijele federacije. E sad fino uzmi ovaj rast i umanji ga za inflaciju pa ćeš vidjeti gdje smo stvarno odnono u kakvim smo govnima. Dodatno ovdje nije samo sektor trgovine već cijela privreda što je još više zabrinjavajuće.
Kojih bolan 6%?!?!? 5,77 sa Orašjem i Varešom a bez njih stagnacija. Na poređenje sa Njemačkom ću se samo grohotom nasmijati jer niti u jednom segmentu se ne možemo porediti pa ni u neradnoj nedjelji koju oni imaju u mnogo blažem obliku od naše zabrane rada trgovina nedjeljom.