elcaliente wrote: ↑19/12/2025 10:28
Sta kazete o ovom prilogu jucer na RTRS o Bosnjacima koji kupuju stanove u Istocnom Sarajevu i kako ih njihovi novi sugradjani vide
Kazem da su komentari srba koji kazu "Nisu Bosnjaci toliko politicki sposobni da imaju takvu viziju" apsolutno tacni. Umjesto da pokupujemo sve sto mozemo, pa za X godina odlucujemo o nasoj drzavi, ti i slicni svjesno pravite torove.
Pogledaj samo Srebrenicu i sta se desilo sa promjenom stanovnistva, sto genocidom, ali i drugom vrstom genecida zaboravom i iseljavanjem Bosnjaka samovoljno iz iste i sada je bastion crpskih zelja i izivljavanja.
Prema tome, sve dok ti i slicni tokmaci ne dodjete tobe i ne skontate da bi zaista organizovani rad na naseljavanju rsa gdje bi svako od nas na neki nacin ucestvovao, direktno ili indirektno, necemo uspjeti taj dio integrisati u BIH.
Ako ja grijesim, spreman sam prihvatiti da sam ja tokmak, samo mi objasni kako drugacije da taj dio zaista postane BIH, osim da se naseljava?
Sto se tice trgovine, teskom mukom zaradim svoj novac i trosim ga gdje mi je najpovoljnije i zgodnije. Kada vrate mogucnost kupovine nedjeljom, kupovat cu preko puta ulice.