Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
aditon wrote: ↑15/12/2025 13:52
Nisam još probao redstone. Znači i BF6 je dobio zvaničnu podršku za FSR Redstone? Baš ću probati. Imam i COD BO7 (iako je ovdje dostupan samo u MP što mi je van svake pameti). Vrijeme je da se uzme i Cyberpunk, jer to je igra na kojoj cijeli ovaj moj hardware bi trebao da sija
Automatski se kroz driver uradi upgrade frame gena ako igrica ima minimum FSR 3.1, isto kao i FSR 4 upgrade kroz driver. Ja sam takodje Cyberpunk skinuo ponovo da odigram sa RT, ali sacekat cu da vidim hoce li biti podrske za ray reconstruction i neural radiance caching u skorije vrijeme.
EDIT: Za FSR 4 upgrade kroz driver igri treba minimum FSR 3.1, a za upgrade na ML FG kroz driver potreban je FSR 3.1.4. To znaci da ne mora svaki naslov koji podrzava FSR 4 podrzavat i ML FG.
Last edited by Alfanum on 16/12/2025 08:50, edited 1 time in total.
CharakterZnak wrote: ↑15/12/2025 14:57
Kakvi su 8bitDo kontroleri. Na yt ih hvale. Dobio sam na poklon dobre bežične sluse. Kontam jos dzojstik bežični zategnut. Ovaj brend uhvalise u recenzijama. Treba mi neki sto ima stanicu za punjenje. 8bitDo Ultimate 2 mi zapao za oko.
Dobri, ali je Gamesir bolji. 8bitdo ti je dobar ako takodjer imas Nintendo Switch, jer se oni fokusiraju na Nintendo, ali dizajn, ergonomija, i funkcije Gamesir kontrolera su ispred.
Npr. ako zelis podesiti dodatne kontrole na 8bitdo, svaki put moras pokrenuti njihov softver. Gamesir je to rijesio kombinacijom inputa, sve je moguce bez softvera.
Imas na Temu Gamesir Cyclone 2 + charging dock, odlican deal.
Kakve su preporuke za taj cuveni RAM
Imam u planu iduce godine preci na AM5, je li bolje sad uzeti ram i ostaviti po strani dok dodje vrijeme za ugradnju.
Mislim da bi 32GB bilo dovoljno, koje su preporuke za CL i Mhz kao bestbuy.
tusk wrote: ↑15/12/2025 23:46
Imam u planu iduce godine preci na AM5, je li bolje sad uzeti ram i ostaviti po strani dok dodje vrijeme za ugradnju.
Kupi sad dok je jeftinije iako je vec sad skupo a tek ce da bude - idu cije RMA u nebo uskoro kao i za drugi hardware.
tusk wrote: ↑15/12/2025 23:46
Odmah kupuj dok ima jos malo na zalihama jer od iduce godine tesko da bude 32GB ispod 1000 km po najavama,a vec je tako u EU i za 32GB 6000 CL30 trenutna je cijena 400-500€
Mislim da Miki ima tog rama ako se sta nije promijenilo u zadnjih par dana.
Moje su slabe naspram vaših ali ja ni ne igram nešto specijalno.
Odustao sam od WOT Blitz.
PS. Da mi je nekako nabaciti legalno FM 2026 ili 2024.
Platili bi ali ne znamo kako online bilo šta tako da čekamo ove Aircash kartično plaćanje da se uvede kod nas pa da online i ja nešto sebi od igri platim.
Sanjarko wrote: ↑16/12/2025 16:19
Platili bi ali ne znamo kako online bilo šta tako da čekamo ove Aircash kartično plaćanje da se uvede kod nas pa da online i ja nešto sebi od igri platim.
Ma pusti se igrica, ti imas kapacitet i zelju da istrazujes. usmjeri to u nesto korisno.
Igrice su glupost za 99% ljudi, 1% su gejmeri koji prave pare od tog
Ma pusti se igrica, ti imas kapacitet i zelju da istrazujes. usmjeri to u nesto korisno.
Ma igrice me opuštaju, misli mi skreću. Ne mogu ni ideje i slično da stalno imam, misli o njima i slično.
Ne interesuje mene novac i da zaradim ali znam da se bez tog alata to jest novca u životu ne može.
Ma igrice me opuštaju, misli mi skreću. Ne mogu ni ideje i slično da stalno imam, misli o njima i slično.
Ne interesuje mene novac i da zaradim ali znam da se bez tog alata to jest novca u životu ne može.
I ne mislim na pare, imas koliko korisnih stvari van igrica da je to cudo.
I ne mislim na pare, imas koliko korisnih stvari van igrica da je to cudo.
Znam to, ali me opuštaju i skrenu mi misli. Ipak za sch su one neki vid i terapije.
luxferre wrote: ↑17/12/2025 10:33
Znam da moram update bios-a ali me zanima moram li bolji hladnjak uzeti pošto vidim da se ovakva vrsta procesora dosta grije.
hvala
Moras za 5600x ili 5700x, neki zracni cooler, također pored biosa i novi cipset instaliraj.
Preporucujem ti Artic Freezer 36 cooler, mislim da moze na tu plocu da nece biti sudaranja sa ramom ali provjeri za svaki slucaj.
Znam da moram update bios-a ali me zanima moram li bolji hladnjak uzeti pošto vidim da se ovakva vrsta procesora dosta grije.
hvala
Moras za 5600x ili 5700x, neki zracni cooler, također pored biosa i novi cipset instaliraj.
Preporucujem ti Artic Freezer 36 cooler, mislim da moze na tu plocu da nece biti sudaranja sa ramom ali provjeri za svaki slucaj.
Tako sam i razmisljao, ako idem na 3600x da moram i cooler, moram samo vidjet kućište dali moze.
Druga opcija 5600 sa standardnim hladnjakom, mozda i povoljnija opcija. Igram samo dote, rijetko CS....ostalo ništa.
Samo me zanima, dali ja mogu uraditi update biosa već sada i dali će mi raditi sistem sa ovim procesorom trenutnim ako uradim update biosa-a.
Ma pusti se igrica, ti imas kapacitet i zelju da istrazujes. usmjeri to u nesto korisno. Igrice su glupost za 99% ljudi, 1% su gejmeri koji prave pare od tog
izjavi čovjek na temi koja se tiče gaminga - šta reči? kakvu posluku porati?
hvala
Tako sam i razmisljao, ako idem na 3600x da moram i cooler, moram samo vidjet kućište dali moze.
Druga opcija 5600 sa standardnim hladnjakom, mozda i povoljnija opcija. Igram samo dote, rijetko CS....ostalo ništa.
Samo me zanima, dali ja mogu uraditi update biosa već sada i dali će mi raditi sistem sa ovim procesorom trenutnim ako uradim update biosa-a.
update BIOS-a obavezno uradi sa starim procesorom jer ćeš sebi uštedjeti potencijalne glavobolje ako ti ne bude prepoznao novi procesor zbog starog BIOS-a
hvala
Mozes i moras uraditi update biosa sa trenutnim procesorm, jer da sad ubacis 5600x u plocu ne bi ti ga prepoznao sistem imao bi samo crni ekran a onda bi se zabrinuo da nisi sta zeznuo.
Ipak ti preporucujem da uzmes bolji hladnjak sto zbog performasni sto zbog buke, ovaj standarni cooler od AMD je prevaziđen davno.
Hvala dečki
idem sa 5600 i tim artic, u stanu je ionako toplo.
Btw, kasnije cu i neku grafu uzet al ne baš nešto skuplju, samo da je bolja od ove trenutne rx560 4gb, to je mislim malo i prevaziđeno za današnje potrebe,
Naravno da ima bolji cooler neka izabere koji god zeli, ja mu samo skrecem paznju da je ovaj stari od AMD prevaziđen i da mu je sigurnije - bolje ici sa nekim air coolerom.
CharakterZnak wrote: ↑17/12/2025 15:57
Mozda ima i boljih coolera, ne moras se zalijetati. Danas se RX 6600 moze uzeti za 300 polovna a ne troši puno i ne grije se.