Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

pemanapemani

#53576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

dale cooper wrote: 17/12/2025 21:07
no_sekirli wrote: 17/12/2025 20:20 Dobar Ivo Komsic na N1.
Bolje da su pro BiH stranke sjele, dogovorile i zajednički nominirale njega za predsjedništvo.
:thumbup:
srce_ruke_lopata

#53577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by srce_ruke_lopata »

Ivo je odvalio ko lajsna ako misli da će nam neko napraviti državu kao što on to zamišlja…čuj neka evropska mentor zemlja da nas uzme pod okrilje i vodi u EU a visoki predstavnik donosi zakone. :-)
Ne dovodim u pitanje njegov entuzijazam i patriotizam, ali priča mu je više nego naivna.
snijeg_led

#53578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by snijeg_led »

Djetinjasto do Boga :roll:
muha_sa

#53579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

no_sekirli

#53580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

srce_ruke_lopata wrote: 18/12/2025 04:39
Ivo je odvalio ko lajsna ako misli da će nam neko napraviti državu kao što on to zamišlja…čuj neka evropska mentor zemlja da nas uzme pod okrilje i vodi u EU a visoki predstavnik donosi zakone. :-)
Ne dovodim u pitanje njegov entuzijazam i patriotizam, ali priča mu je više nego naivna.
Ivo samo kaze da to ne bi bio presedan, jer se nesto slicno vec desilo. Naivna prica ili ne, ali za ulazak u EU, po stanju koje je zadnjih 30 godina u drzavi, ovo je jedina mogucnost. Brza i efikasna.

Steta sto se ovakav covjek odmah ismijava na forumu. Garant ce Spiric, Covic i Ademovic to brze i efikasnije gurati preko DNa :D
neraaaa

#53581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neraaaa »

Vjecita_zavrzlama wrote: 17/12/2025 18:11
moimoi wrote: 17/12/2025 18:00 Vi pisete kao da 50% onih koji se izjasnjavaju kao bosnjaci su muslimani?
Jesu zaista vjernici? Da je tako, kako vi tumacite.. petkom bi po ulici tj izvan dzamija ljudi klanjali… jer nema mjesta.

Kako mislite da se nadoknade ta tri sata (a sigurno bise izgubila tri sata) dzume? Dakle, manjina… koja ide na dzumu… diktira vecini?
Brate, ako ti je vjera toliko bitna u zivotu idi u skolu sa vjerskim predznakom.
Treba im uvesti da moraju doci 3 sata subotom da nadoknade.Vidjeli bi koliko je bitno iliti nebitno :D ili bar petkom da im casovi traju duze 3 sata
Ja petkom pauzu iskoristim za dzumu, idem u 12 i 15, namjerno preskočim politicko laprdanje u prvom dijelu hudbe, klanjam i na posao.

I mislim da je to ispravno.

Onaj koji ode na džumu u 11 i 45, a vrati se u 13 ili 13 i 15, a neki pravo kući, to je zloupotreba i suštinski od džume nema ništa, osim to vrijeme koje je ukrao od posla.
Tvrtko II Kotromanić

#53582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

sta kaze ovaj iz SOA
nema bosnjaka ljevicara :lol:

nadam se da se nece sada ovdje stranice pisati o jednoj inicijativi opozicionog poslanika u jednoj kantonalnoj skupstini
besmisleno pricati kako god, skola je skola
mene su ugl pustali kad sam pitao :)

a ovo oko posla i dzume, koliko sam vidio u nacrtu novog zor valjda ce biti predvidjen taj sat vremena za vjerske obaveze radnika
sto bi bilo super iskreno, kad vec necemo uspjeti dobiti ugovor IZ i drzave pa da ne ovisim o dobroj volji mog poslodavca da petkom duze izadjem od polusatne pauze kako bih mogao stici na dzumu
No Mind

#53583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Briselu počinje dvodnevna sjednica Evropskog vijeća, BiH očekuje negativan izvještaj uz par pohvala

Da bi došlo do otvaranja pregovora, naša zemlja je do ovog samita trebala usvojiti dva zakona (o VSTV-u i Sudu BiH) te imenovati glavnog pregovarača.

Kako do toga nije došlo, iz Brisela će se fokusirati na opstrukcije, blokade i spore reforme, uz nekoliko pohvala, uključujući i za Narodnu skupštinu Republike Srpske. U zaključcima Evropskog vijeća se navodi da je povlačenje neustavnih zaključaka u NSRS "korak ka deeskalaciji" u BiH.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-br ... /251218013

Pohvale za deeskalaciju sranja kojeg su velikosrbi sami i proizveli. Kakvo epsko, licemjerno uriniranje po nama... Ko prati ovaj tzv. pristupuni proces i vjeruje u te budalaštine je zreo za ludare, kako god, odapet ce cekajuci.
DaysleepeR

#53584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Kod mene na poslu već 10 godina imaš pravo na pauzu pola sata 4 dana, a jedan dan sat vremena, napravljeno upravo radi džume, i u skladu sa zakonom.

3.4
Odmor u toku radnog dana (pauza)
3.1.1. Radnik koji radi duže od šest sati devno, ima pravo na pauzu u trajanju od najmanje 30 i najviše 45 minuta.
3.1.2. Na lični zahtjev, jedan dan u toku radne sedmice radnik ima pravo na pauzu u trajanju od 60 minuta
3.1.3. Korištenje pauze je obavezno.
3.1.4. Vrijeme pauze se ne uračunava u radno vrijeme.
Prpa.ba

#53585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

No Mind wrote: 18/12/2025 08:30 uz nekoliko pohvala, uključujući i za Narodnu skupštinu Republike Srpske. U zaključcima Evropskog vijeća se navodi da je povlačenje neustavnih zaključaka u NSRS "korak ka deeskalaciji" u BiH.

Pohvale za deeskalaciju sranja kojeg su velikosrbi sami i proizveli. Kakvo epsko, licemjerno uriniranje po nama... Ko prati ovaj tzv. pristupuni proces i vjeruje u te budalaštine je zreo za ludare, kako god, odapet ce cekajuci.
Tzv. eu integracije su samo sarena laza koju krscanske politike koriste za postepeno razvlascivanje Bosnjaka.
dr_Evil

#53586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 17/12/2025 16:38
dr_Evil wrote: 17/12/2025 15:33 Lokalno mostarski, nije za vas sarajlijice:

@palermo 32. minuta, pricali smo o tome, sa velikim neslaganjem :)
Zemo, preslusah sve ( inace.mi nije to obicaj)....rekao bih ovako, lijepo, pametno I nazalost beskorisno ( makar za ovaj trenutak, beskorisno). Mislim znas kako se ono kaze, sve je to tacno, pa sta onda....

Inace, Draganovog oca Roka sam znao, ja bio momcic a on u godinama vec....kakav je to bio renesansni covjek, vrhunski inzinjer, pjevao u klapi, slikao, pisao...negdje pred rat odrzao je govor u Skupstini RBiH...nije se muha cula dok je govorio, al opet nista...osim , eto sjecanja. Mislim, na kraju krajeva je I on otisao da zivi u Vela luku...

Hocu ti reci, lijepo je ovo slusati..raduje te, al u svojoj konacnici, valja nam se vratiti cinjenici da mi jos uvijek vodimo rat...
Ne znam, nismo isto shvatili ovaj intervju. Ovdje niko ne prica o utopiji i floskulama o miru kakve inace cujemo od raznih NV.

Nego - evo mogu prihvatiti cinjenicu da "mi" jos uvijek vodimo rat, mi pod navodnicima jer sigurno postoji veliki procenat koji se ne slaze s tom cinjenicom, ja se slazem jer kao sto sam gost intervjua rece stranka koja je pokrenula mostarski rat jos uvijek zastupa iste ciljeve, nije porazena, i uzima izbore - bez obzira sto i njihov partner u ratu mora nestati sa scene.

E sad ako podjemo od toga da je rat, i vratim te opet na minutu 32. koju te spomenuh, poslusaj je ponovo molim te. Dakle sustina je ta da je SDA prihvatila i promovira politiku podijeljenog grada sto je puka suprotnost onoga za sta smo se valjda borili u ratu i politike koju je zastupala u ratu. Jedan grad koji nije podiljenjen i koji je istinski mulitetican.

E na toj je politici mostarska SDA porazila HDZ onog trena kad nas je citav svijet smatrao teroristima. Ovo je mozda bila jedina uspjesna politika SDA u ratu, naravno uz odlicno savjetovanje svih komunista koju su shvatili realnost na terenu. KO je, kada i u cije ime odlucio da prihvati politiku HDZ, a kao sto opet gost rece, SDA jeste jedina relevantna u Mostaru zbog broja glasova i funkcija koje obnasa.

I jos bih dodao rasprave oko dijaspore od neki dan, 1:08:02.
Last edited by dr_Evil on 18/12/2025 08:52, edited 1 time in total.
dr_Evil

#53587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 17/12/2025 17:13
Iskreno na popisu cu napisati Bosanac.ali sam iz bosansko muslimanske aka bosnjacke kuce.Gdje mjesanih brakova nije zapamceno, eto na taj nacin mislim.Na proslom popisu sam se izjasnio Bosnjak

Ali….zar nije cudno da stavovi politicki i vjerski i gdje se nalazis u skali(ljevicar desnicar) odlucuje sta si kod nas? Danas u Bosni nema Bosnjaka ljevicara, a krivi su prije svega IZ i SDA.. jer odmah te protjeraju.Radi toga je Bosnjak prije svega politicka orijentacija.

Ne vidim da neko preispituje hrvata lgbt-a koji mrzi Thompsona itd itd, mozda ga psuju smatraju izdajnikom ali je i dalje hrvat
Evo da te utjesim, nikad nisi na ovom forumu usao i bilo kakvu raspravu sto se tice tematike kojom se bavi ljevica, prema tome nemas taj problem i nema sekirancije :D

A sto se tice Bosnjaka - ima ih i sotonista, sto prema trubi dodje isto kao i komunista :D

Nego kao sto rekoh, ostavit cu te rasprave za Zehrana i JoseMujicu.

Sto rece Hakiz, danas smo mi svi gradjani svijeta prije svega, a ja bih dodao da je zalosno da moramo da pisemo o ovakvim stvarima koje ti nameces.

Da moze Hrvat biti gay, ali ne moze Hrvat biti komunista, valjda smo toliko svarili do sada.
moimoi

#53588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

neraaaa wrote: 18/12/2025 07:25
moimoi wrote: 17/12/2025 18:00 Vi pisete kao da 50% onih koji se izjasnjavaju kao bosnjaci su muslimani?
Jesu zaista vjernici? Da je tako, kako vi tumacite.. petkom bi po ulici tj izvan dzamija ljudi klanjali… jer nema mjesta.

Kako mislite da se nadoknade ta tri sata (a sigurno bise izgubila tri sata) dzume? Dakle, manjina… koja ide na dzumu… diktira vecini?
Brate, ako ti je vjera toliko bitna u zivotu idi u skolu sa vjerskim predznakom.
Treba im uvesti da moraju doci 3 sata subotom da nadoknade.Vidjeli bi koliko je bitno iliti nebitno :D ili bar petkom da im casovi traju duze 3 sata
Ja petkom pauzu iskoristim za dzumu, idem u 12 i 15, namjerno preskočim politicko laprdanje u prvom dijelu hudbe, klanjam i na posao.

Onaj koji ode na džumu u 11 i 45, a vrati se u 13 ili 13 i 15, a neki pravo kući, to je zloupotreba i suštinski od džume nema ništa, osim to vrijeme koje je ukrao od posla.
Mislis da djeca to ne bi zloupotrebljavala?
2 casa matematike vs dzuma? .. tj prvi kafic.
Na kraju krajeva.. kako tu nastavu nadoknaditi?
U subotu da idu?
No Mind

#53589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Prpa.ba wrote: 18/12/2025 08:44
No Mind wrote: 18/12/2025 08:30 uz nekoliko pohvala, uključujući i za Narodnu skupštinu Republike Srpske. U zaključcima Evropskog vijeća se navodi da je povlačenje neustavnih zaključaka u NSRS "korak ka deeskalaciji" u BiH.

Tzv. eu integracije su samo sarena laza koju krscanske politike koriste za postepeno razvlascivanje Bosnjaka.
Pa kad se podvuče crta, separatisti uglavnom blokiraju sve dok se ne ubace etno, odnosno etnoteritorijalni elementi u potrebne zakone. Pa ako ne prodje, idu blokade, ako prodje, dobro i jest... I sve to zarad neke lazi, koja traje vec decenijama. Ovo je cisti automazohizam.
dr_Evil

#53590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 18/12/2025 08:55
neraaaa wrote: 18/12/2025 07:25

Mislis da djeca to ne bi zloupotrebljavala?
2 casa matematike vs dzuma? .. tj prvi kafic.
Na kraju krajeva.. kako tu nastavu nadoknaditi?
U subotu da idu?
Ja sam cesto bio na "dzumi" tokom srednje :D
banjaluka078
Moderator

#53591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

Zatim se dodaje "Mi smo pravi muslimani, ratnici Islamske države i ne odobravamo pritisak i uticaj evropskih država u Bosni. Želimo da svi evropski lideri imaju grkljane i njihove porodice spaljene. Naš cilj je uspostaviti kalifat u Evropi.", objavio je RTRS.
https://mondo.ba/Info/Crna-hronika/a143 ... skola.html

Rad "službe"?
dr_Evil

#53592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

banjaluka078 wrote: 18/12/2025 09:02
Zatim se dodaje "Mi smo pravi muslimani, ratnici Islamske države i ne odobravamo pritisak i uticaj evropskih država u Bosni. Želimo da svi evropski lideri imaju grkljane i njihove porodice spaljene. Naš cilj je uspostaviti kalifat u Evropi.", objavio je RTRS.

Rad "službe"?
Ovo je toliko otvoreno da mora biti rat tinejdzera sta hoce da preskoce kakav kontrolni.

Sluzbe su ipak malo suptilnije
pezzar

#53593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pezzar »

Obavezno slijedeći zahtjev da bude odvajanje muške i ženske djece. Kad se malo naviknu, onda ćemo škole odvojiti na muške i ženske, pa ćemo ženske skroz ukinuti ili zamijeniti ruždijama.

Iskreno se nadam da čak ni u SDA nema dovoljno ljudi koji bi ovako nešto podržali.
muha_sa

#53594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

dr_Evil wrote: 18/12/2025 08:59

:lol:

Moj radni kolega nije išo na zumu al je tokom ramazana svaki dan pive cugo i zadnji dan ranije s posla išo da se okupa i pripremi za Bajram namaz :lol:
No Mind

#53595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

banjaluka078 wrote: 18/12/2025 09:02

Rad "službe"?
Uglavnom nije neko, ko se boji testa iz matematike, ne bi slao na vise skola :lol: A nisu sigurno ni "ratnici islamske drzave". Pa eto, sta ostane onda...
dr_Evil

#53596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

pezzar wrote: 18/12/2025 09:04 Obavezno slijedeći zahtjev da bude odvajanje muške i ženske djece. Kad se malo naviknu, onda ćemo škole odvojiti na muške i ženske, pa ćemo ženske skroz ukinuti ili zamijeniti ruždijama.

Iskreno se nadam da čak ni u SDA nema dovoljno ljudi koji bi ovako nešto podržali.
Sto bi rekao jedan nas vrli forumas, pacenik!
dr_Evil

#53597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

muha_sa wrote: 18/12/2025 09:05

Moj radni kolega nije išo na zumu al je tokom ramazana svaki dan pive cugo i zadnji dan ranije s posla išo da se okupa i pripremi za Bajram namaz :lol:
Vid muhe, pa nesh valjda Bajram namaz preskocit :D
zigson

#53598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

No Mind wrote: 18/12/2025 08:30 Briselu počinje dvodnevna sjednica Evropskog vijeća, BiH očekuje negativan izvještaj uz par pohvala

Da bi došlo do otvaranja pregovora, naša zemlja je do ovog samita trebala usvojiti dva zakona (o VSTV-u i Sudu BiH) te imenovati glavnog pregovarača.

Kako do toga nije došlo, iz Brisela će se fokusirati na opstrukcije, blokade i spore reforme, uz nekoliko pohvala, uključujući i za Narodnu skupštinu Republike Srpske. U zaključcima Evropskog vijeća se navodi da je povlačenje neustavnih zaključaka u NSRS "korak ka deeskalaciji" u BiH.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-br ... /251218013

Mislim da je ovdje sve receno
muha_sa

#53599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

dr_Evil wrote: 18/12/2025 09:07
muha_sa wrote: 18/12/2025 09:05

Vid muhe, pa nesh valjda Bajram namaz preskocit :D
Kad sam ja sa fesom na glavi išo na teravije i Bajram namaze ovi današnji vjernici su se ibretili i olajavali me.
Nikad više vjernika a više poganluka i lopovluka--neka hvala--ja sam cafir nad cafirima :D
Haris.ba

#53600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/12/2025 08:23 sta kaze ovaj iz SOA
nema bosnjaka ljevicara :lol:

nadam se da se nece sada ovdje stranice pisati o jednoj inicijativi opozicionog poslanika u jednoj kantonalnoj skupstini
besmisleno pricati kako god, skola je skola
mene su ugl pustali kad sam pitao :)

a ovo oko posla i dzume, koliko sam vidio u nacrtu novog zor valjda ce biti predvidjen taj sat vremena za vjerske obaveze radnika
sto bi bilo super iskreno, kad vec necemo uspjeti dobiti ugovor IZ i drzave pa da ne ovisim o dobroj volji mog poslodavca da petkom duze izadjem od polusatne pauze kako bih mogao stici na dzumu
Pa vec i u sadasnjem imas pravo na 1 sat pauze sedmicno, uz dogovor sa poslodavcem.
Post Reply