I prosli Trucamovi su imali opcije snimanja po danu,mraku,kisi snijegu itd.noviclan wrote: ↑10/12/2025 17:27 MUP KS nabavio nove radare: Mjere brzinu kretanja vozila do 320 km/h na udaljenosti i do 1.200 metara https://crna-hronika.info/mup-ks-nabavi ... ara/791220
E sad smo ga najebali
Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- vjeshalica
#11076 Re: Mobilni radari / kamere
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11077 Re: Mobilni radari / kamere
Jedva cekam da padne ova gamad sa vlasti
Saobracaj nikad gori
Oni mjere brzinu u šumici pored srednjeg na 50kmh
Nikad vise nesreca
Nikad vise smecara na putu
Mjere brzinu u brijescu da ne bi bilo "nesreća" ali ne kaznjavaju motanje preko duple pune koje je uzrok nesrece.
Na oko neispravnih vozila u saobracaju kamara, mjerimo brzinu
Parkiranih na divlje na svakom koraku, mjerimo brzinu
Gresaka u saobracaju do sabaha nabrajati, on mjeri brzinu u magli
To sto auto nema pola ispravne signalizacije i sto ga ne vidis u tom istom mraku, nije problem, problem je samo ako vozi preko.
Wow
Fuj. Veći idioti na vlasti nisu bili.
Saobracaj nikad gori
Nikad vise nesreca
Mjere brzinu u brijescu da ne bi bilo "nesreća" ali ne kaznjavaju motanje preko duple pune koje je uzrok nesrece.
To sto auto nema pola ispravne signalizacije i sto ga ne vidis u tom istom mraku, nije problem, problem je samo ako vozi preko.
Wow
- mk ultra
#11078 Re: Mobilni radari / kamere
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251210167
Nije do jebene brzine
Eno i onaj u konjicu, udario dedu 1933gp a mozda i stariji od toga. Evo pitanje, ako je to drugi takav slucaj u zadnjih 2 mjeseca, nije li logicno da ti onda treba ograda da se ne prelazi na divlje preko magistralnog puta? Ili je opet radar varijanta?
Nije do jebene brzine
Eno i onaj u konjicu, udario dedu 1933gp a mozda i stariji od toga. Evo pitanje, ako je to drugi takav slucaj u zadnjih 2 mjeseca, nije li logicno da ti onda treba ograda da se ne prelazi na divlje preko magistralnog puta? Ili je opet radar varijanta?
- Danguba
#11079 Re: Mobilni radari / kamere
Ma nije do vlasti jer je isto bilo i pod starom vlascu.mk ultra wrote: ↑10/12/2025 20:56 Jedva cekam da padne ova gamad sa vlasti
Saobracaj nikad gori
Nikad vise nesreca
Wow
Ako mislis na ovog debilnog ministra koji je bio tas na vagi, onda se slazem.
Kakva vlast takvo nam je sve.
Mi moramo poraditi na kulturi u saobracaju prije svega, pa skolovati policajce da rade svoj posao...a ovo sada sto imamo je haos.
- mk ultra
#11080 Re: Mobilni radari / kamere
Nikad ovoliko raspusteno nije bilo.Danguba wrote: ↑10/12/2025 21:09Ma nije do vlasti jer je isto bilo i pod starom vlascu.mk ultra wrote: ↑10/12/2025 20:56 Jedva cekam da padne ova gamad sa vlasti
Saobracaj nikad gori
Nikad vise nesreca
Wow
Ako mislis na ovog debilnog ministra koji je bio tas na vagi, onda se slazem.
Kakva vlast takvo nam je sve.
Mi moramo poraditi na kulturi u saobracaju prije svega, pa skolovati policajce da rade svoj posao...a ovo sada sto imamo je haos.
-
artur morgan
#11081 Re: Mobilni radari / kamere
Ne moze radar zamijeniti ulogu policajca. Uloga saobracajne policije se sve vise svodi na radarske kontrole, obicne saobracajne kontrole, regulisanje saobracaja u nekim situacijama kad su guzve ili kod saobracajne nezgode. To nije dovoljno
- Laplace
#11082 Re: Mobilni radari / kamere
Policija se uhvatila brzine i jedino to kontroliše i kažnjava. Postalo je pravilo da vidiš kako policija ne reaguje na očigledne prekršaje koje rade vozačiu, ali su u ukvirima ograničenja brzine pa se to prosto iskulira.mk ultra wrote: ↑10/12/2025 20:56 Jedva cekam da padne ova gamad sa vlasti
Saobracaj nikad gori
Nikad vise nesreca
Wow
- Laplace
#11083 Re: Mobilni radari / kamere
Na tom dijelu sam neko veče izbjegao dva frontalna sudara, sve vozeći nekih deset km/h preko ograničenja. Jednom je neki idiot preticao kolonu iz suprotnog smjera pa sam kočio da se ne zakuca u mene. Nešto kasnije je preticao mene, pa sam kočio da se ne zakuca u vozilo iz suprotnog smjera. U oba slučaja nisam vozio ni sporo ni ispod ograničenja, niti je bilo nekih kolona niti zastoja. U oba slučaja su vozači preticali jer nemaju živaca ni sekundu voziti iza nekoga. Oba preticanja su bila u stilu "sklon' se, pro'ću krozate". I u oba slučaja je u pitanju vožnja kroz naseljeno mjesto.mk ultra wrote: ↑10/12/2025 21:01 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251210167
Nije do jebene brzine
Da ne spominjem neshvatljiva lutanja auta u suprotan smjer, sve vozeći po ograničenju prave se sinusoide i kosinusoide bez ikakvog bidljivog razloga ili povoda (ništa na putu, ni prepreka ni oštećenja).
-
acer5101
#11084 Re: Mobilni radari / kamere
Je li kod tebe sedmica zatamnjena?Laplace wrote: ↑11/12/2025 07:29Na tom dijelu sam neko veče izbjegao dva frontalna sudara, sve vozeći nekih deset km/h preko ograničenja. Jednom je neki idiot preticao kolonu iz suprotnog smjera pa sam kočio da se ne zakuca u mene. Nešto kasnije je preticao mene, pa sam kočio da se ne zakuca u vozilo iz suprotnog smjera. U oba slučaja nisam vozio ni sporo ni ispod ograničenja, niti je bilo nekih kolona niti zastoja. U oba slučaja su vozači preticali jer nemaju živaca ni sekundu voziti iza nekoga. Oba preticanja su bila u stilu "sklon' se, pro'ću krozate". I u oba slučaja je u pitanju vožnja kroz naseljeno mjesto.mk ultra wrote: ↑10/12/2025 21:01 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251210167
Nije do jebene brzine
Da ne spominjem neshvatljiva lutanja auta u suprotan smjer, sve vozeći po ograničenju prave se sinusoide i kosinusoide bez ikakvog bidljivog razloga ili povoda (ništa na putu, ni prepreka ni oštećenja).
- Laplace
#11085 Re: Mobilni radari / kamere
Nije. Kačkavalj, sve fabrički.acer5101 wrote: ↑11/12/2025 15:54Je li kod tebe sedmica zatamnjena?Laplace wrote: ↑11/12/2025 07:29Na tom dijelu sam neko veče izbjegao dva frontalna sudara, sve vozeći nekih deset km/h preko ograničenja. Jednom je neki idiot preticao kolonu iz suprotnog smjera pa sam kočio da se ne zakuca u mene. Nešto kasnije je preticao mene, pa sam kočio da se ne zakuca u vozilo iz suprotnog smjera. U oba slučaja nisam vozio ni sporo ni ispod ograničenja, niti je bilo nekih kolona niti zastoja. U oba slučaja su vozači preticali jer nemaju živaca ni sekundu voziti iza nekoga. Oba preticanja su bila u stilu "sklon' se, pro'ću krozate". I u oba slučaja je u pitanju vožnja kroz naseljeno mjesto.mk ultra wrote: ↑10/12/2025 21:01 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251210167
Nije do jebene brzine
-
inflames
#11086 Re: Mobilni radari / kamere
Nikad nisam vidio radar u naselju pored škole, ali zato u nedođiji na sred pravca gdje je 60 redovno.
- gradskadjeca
#11087 Re: Mobilni radari / kamere
Novi sam vozac, danas sam stao kod muzeja na sami vrh stanice samo da kcerka izadje, 10 sekudni, iskreno nisam znao da se tu ne smije, kad sam pogledao to prva stanica na listi. Ne gine mi kazna i bod, jel'de ?
-
HelaS
#11088 Re: Mobilni radari / kamere
Da si vozio više od tih 10 preko ograničenja, ne bi kočio u strahu da te ne zakuca. Al' dobro, i tih 10 ti je napredakLaplace wrote: ↑11/12/2025 07:29Na tom dijelu sam neko veče izbjegao dva frontalna sudara, sve vozeći nekih deset km/h preko ograničenja. Jednom je neki idiot preticao kolonu iz suprotnog smjera pa sam kočio da se ne zakuca u mene. Nešto kasnije je preticao mene, pa sam kočio da se ne zakuca u vozilo iz suprotnog smjera. U oba slučaja nisam vozio ni sporo ni ispod ograničenja, niti je bilo nekih kolona niti zastoja. U oba slučaja su vozači preticali jer nemaju živaca ni sekundu voziti iza nekoga. Oba preticanja su bila u stilu "sklon' se, pro'ću krozate". I u oba slučaja je u pitanju vožnja kroz naseljeno mjesto.mk ultra wrote: ↑10/12/2025 21:01 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251210167
Nije do jebene brzine
- drug_profi
#11089 Re: Mobilni radari / kamere
Nista bod. Samo kazna, kad dođe cvaju platis i to je to.gradskadjeca wrote: ↑13/12/2025 21:54 Novi sam vozac, danas sam stao kod muzeja na sami vrh stanice samo da kcerka izadje, 10 sekudni, iskreno nisam znao da se tu ne smije, kad sam pogledao to prva stanica na listi. Ne gine mi kazna i bod, jel'de ?
Glupa implementacija dobre ideje. Bošnjo bi i giviht pokvario.
-
acer5101
#11090 Re: Mobilni radari / kamere
Ovo vijuganje je isključivo zbog korištenja telefona! Ljudi hladno objavljuju storyje, videopozivi su noramala postali. A ova voznja po ogranicenju na magistralni cestama je najvece sranje, jer svi se unervoze kad kloc vozi 40 i krece se u nepromisljeno prestizanje.HelaS wrote: ↑13/12/2025 22:01Da si vozio više od tih 10 preko ograničenja, ne bi kočio u strahu da te ne zakuca. Al' dobro, i tih 10 ti je napredakLaplace wrote: ↑11/12/2025 07:29Na tom dijelu sam neko veče izbjegao dva frontalna sudara, sve vozeći nekih deset km/h preko ograničenja. Jednom je neki idiot preticao kolonu iz suprotnog smjera pa sam kočio da se ne zakuca u mene. Nešto kasnije je preticao mene, pa sam kočio da se ne zakuca u vozilo iz suprotnog smjera. U oba slučaja nisam vozio ni sporo ni ispod ograničenja, niti je bilo nekih kolona niti zastoja. U oba slučaja su vozači preticali jer nemaju živaca ni sekundu voziti iza nekoga. Oba preticanja su bila u stilu "sklon' se, pro'ću krozate". I u oba slučaja je u pitanju vožnja kroz naseljeno mjesto.mk ultra wrote: ↑10/12/2025 21:01 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251210167
Nije do jebene brzine
Da ne spominjem neshvatljiva lutanja auta u suprotan smjer, sve vozeći po ograničenju prave se sinusoide i kosinusoide bez ikakvog bidljivog razloga ili povoda (ništa na putu, ni prepreka ni oštećenja).![]()
- gradskadjeca
#11091 Re: Mobilni radari / kamere
Super, hvala puno.drug_profi wrote: ↑14/12/2025 01:08Nista bod. Samo kazna, kad dođe cvaju platis i to je to.gradskadjeca wrote: ↑13/12/2025 21:54 Novi sam vozac, danas sam stao kod muzeja na sami vrh stanice samo da kcerka izadje, 10 sekudni, iskreno nisam znao da se tu ne smije, kad sam pogledao to prva stanica na listi. Ne gine mi kazna i bod, jel'de ?
Glupa implementacija dobre ideje. Bošnjo bi i giviht pokvario.
- madesa
#11092 Re: Mobilni radari / kamere
I ja sam neki dan, zna li neko vremenski koliko se ceka da dodje na adresu ?gradskadjeca wrote: ↑13/12/2025 21:54 Novi sam vozac, danas sam stao kod muzeja na sami vrh stanice samo da kcerka izadje, 10 sekudni, iskreno nisam znao da se tu ne smije, kad sam pogledao to prva stanica na listi. Ne gine mi kazna i bod, jel'de ?
- Optimist
#11093 Re: Mobilni radari / kamere
Sto se stresirate oko toga kad ce doci?
Ako je guzva i nedostatak rucica u MUPu na pisanju naloga, nacekat cete se.
Ako je guzva i nedostatak rucica u MUPu na pisanju naloga, nacekat cete se.
- drug_profi
#11094 Re: Mobilni radari / kamere
Ako prođe godina, ne morate ni platiti.
- Laplace
#11095 Re: Mobilni radari / kamere
Lik mi hladno preporučuje da plaćam kaznu za prekoračenje brzine jer je on živčan i neurotičan i nije u stanju držati se ZOBS-a.acer5101 wrote: ↑14/12/2025 08:47Ovo vijuganje je isključivo zbog korištenja telefona! Ljudi hladno objavljuju storyje, videopozivi su noramala postali. A ova voznja po ogranicenju na magistralni cestama je najvece sranje, jer svi se unervoze kad kloc vozi 40 i krece se u nepromisljeno prestizanje.HelaS wrote: ↑13/12/2025 22:01Da si vozio više od tih 10 preko ograničenja, ne bi kočio u strahu da te ne zakuca. Al' dobro, i tih 10 ti je napredakLaplace wrote: ↑11/12/2025 07:29
Na tom dijelu sam neko veče izbjegao dva frontalna sudara, sve vozeći nekih deset km/h preko ograničenja. Jednom je neki idiot preticao kolonu iz suprotnog smjera pa sam kočio da se ne zakuca u mene. Nešto kasnije je preticao mene, pa sam kočio da se ne zakuca u vozilo iz suprotnog smjera. U oba slučaja nisam vozio ni sporo ni ispod ograničenja, niti je bilo nekih kolona niti zastoja. U oba slučaja su vozači preticali jer nemaju živaca ni sekundu voziti iza nekoga. Oba preticanja su bila u stilu "sklon' se, pro'ću krozate". I u oba slučaja je u pitanju vožnja kroz naseljeno mjesto.
Da ne spominjem neshvatljiva lutanja auta u suprotan smjer, sve vozeći po ograničenju prave se sinusoide i kosinusoide bez ikakvog bidljivog razloga ili povoda (ništa na putu, ni prepreka ni oštećenja).![]()
A koliko bih trebao brzo voziti na ograničenju 80? 90 nije dovoljno? Da vozim 120? 150? 240?
I o kakvom napretku lik (koji mi je s razlogom na FOE) priča kad tih 10 preko ograničenja vozim 22+ godina?
I na kraju, prvo pričaš o tome da je glopo voziti po ograničenju pa spominješ vožnju brzinom 40 km/h. Tamo gdje je ograničenje 30, s dobrim razlogom je toliko (ako tog ograničenja uopšte ima na magistrali). Ili trebam gaziti djecu koja se vraćajku iz škole jer je nekome 10 preko ograičenja sporo.
Vožnja po ograničenju nije glupa nego bezbjedna. Naučite razliku.
Edit: Lik koji mi je sa razlogom na FOE bi trebao naučiti da čita. Kočio sam da izbjegnem frontalni sa vozačem koji je preticao vozilo iz suprotnog smjera. Da sam slušao njegov !"genijalni" prijedlog i vozio brže od 10 iznad ograničenja, ne bih stigao zakočiti i sad bih tipkao iz Džehennema. Toliko o forumskoj pameti.
Last edited by Laplace on 15/12/2025 09:19, edited 1 time in total.
- madesa
#11096 Re: Mobilni radari / kamere
ma da se rijesim
Jutros vidim ulica Terazija stavljane u one kamere Sparta u oba smjera . Sta mjere te kamere ?
- kabal1337
#11097 Re: Mobilni radari / kamere
primarno provjerava reg oznake, ali u komb sa senzorima moze biti i radar
- mk ultra
#11098 Re: Mobilni radari / kamere
jučer su mjerili na ČVili, i idem prvi i 70kmh
mjeri sokole
mjeri sokole
-
irconbih
#11099 Re: Mobilni radari / kamere
Prije dan-dva na ulazu na brzu cestu kod Energoinvesta, u "zaustavnoj" traci stoji Škoda (SUV) sa radarom na krovu. Je li ovo LAPD napavio još jednog "presretača" ili je ovo iz nekog drugog kantona?

- mk ultra
#11100 Re: Mobilni radari / kamere
danas:
Škoda na ulazu u brzu cestu koja je sada cijelom duljinom spuštena na 60km/č
mjere kod Bosman petrola, doslovno 2km niže
crni golf se vrti oko vrela bosne
ovo je sve unutar 45min
BOLESNO!!
na onako otvorenoj cesti ćeš na 81kmh izgubiti VD