Ni tebi nije lahko veceras.
Ubise vijesti.
Ni tebi nije lahko veceras.
Evo jos jednog sto mu je Hrvatska i Srbija najbolji prijatelji.neraaaa wrote: ↑14/12/2025 17:28 Slaven, lik bez karizme, prelivoda i konvertit.
Ako on zaista bude kandidat, onda je to očito dio dogovora Bakira i Čovića od prije neki dan. Nema šanse da on pobijedi bilo kojeg HDZ kandidata.
Ako još i Bakir uđe u predsjedništvo, tad smo ga baš najebali i biće 3:0 protiv BIH.
Sve po Dejtonu a vi imate pravo da kmecite.tramvajtrojka wrote: ↑14/12/2025 17:32
Jedno i drugo Slaven samo jos nije bio svemirac a i to ce da dobije jos jedan četverogodišnji mandat na budžetu![]()
Cik da ga ima bi trebao uskociti u ovom slucaju i ovu saradu da prekine u korijenu
Draga Sara, ovdje 80% forumasa glasa za HDZ a ovamo glume ili ne glume borbu za BiH i kako glasaju za famoznu Trojku kao da je Trojka dobila milione glasova a ne nametnuti od VP .
Ludilo ,ili lazna utjeha
Nisi vrijedan bilo kakvog odgovora dok se lazno predstavljas.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑14/12/2025 20:33Ludilo ,ili lazna utjeha
Bit ce Darjana Filipovic kandidat ja mislim.Danguba wrote: ↑14/12/2025 20:10_BataZiv_0809 wrote: ↑14/12/2025 16:45 Blago sam iznenadjen izborom Slavena za kandidata. Doduse in hajndsajt moze se razumjeti otkud onolika histerija oko odbijanja njegove apelacije![]()
Mislio sam da ce ici sa nekim jacim imenom.
Sta mislite kako ce bilbordi izgledatitipujem na izgled Karanovih, Zeljko ce biti na svakom
![]()
Uvijek imas HDZ i Covica pa zaokruzi.![]()
Nemoj da sumnjaš sutra da krene sranje, stali bi rame uz rame sa srbima da zavrse sto nisu 90'.Romanija wrote: ↑14/12/2025 19:51Moje iskustvo sa njima je da oni svako popustanje gledaju kao znak slabosti i zato ostaju tvrdokorasi po svaku cijenu, valjda se zato i furaju na Izrael mada su im cace i pracace dokosurili BiH jevreje vec u Oktobru 41.DonieBrasco wrote: ↑14/12/2025 19:41boljitakRomanija wrote: ↑14/12/2025 19:34 HDZ BiH (realno to je zapadno-hercegovacki projekt poduprt Hr resursima) je daleko najtvrdokornija politicka stranka na podrucju ex-SFRJ, koja kontinuirano odrzava broja glasaca vec decenijama. Tu nema nikakve pameti ili kompromisa koji bi se mogao ocekivati. Ili ce ti sjediti za vratom, ili ces ti njima sjediti za vratom, trece nema. I vo iz Laktasa je bio spreman na ustupke kad su pare u pitanju, HDZ BiH ide onom "posle mene potop".
Murphy je Covica resetovao na kratko sa plinom kad mu je direktno rekao ne moze tvoja privatna komanija da ima prednost nad drzavnom.
Itekako mogu stranci prije svega amerikanci i njega da dovedu u red, pa ce zaista bude nosioc EU vrijednosti. Ovako nasa relnost je da cemo strepiti da ce Šmit da mu ispuni zelje.
Meni se ne svidja sto ovo moram raci ali oni su od 92 samo popustili samo tamo gdje su dobili po picki i gdje su tekli potoci krvi na svim stranama.
Sreca nije rat, ali u politickoj borbi ja ne vidim nikakav boljitak popustajuci im i pedalj, nikad od toga nikakvog haira nije bilo.
Dzaba je kmečati im. Trazili su. Izvolite dragi fereralni partneri.
Istina da nisam upoznat sa cinjenicama u detalje, al bio bi bas poduhvat od strane Babe da je uspio toliko masinerije prebaciti preko granice za vrijeme trajanja APZB, da na kraju od takvog jednog giganta nije ostalo nista. Odnosno, to je mogao uraditi samo tokom Prve autonomije, Sep 93-ljeto 94.Danguba wrote: ↑12/12/2025 23:38Pljacka Agrokomerca je pocinjena odlaskom babe a nasi misevi su pohapali sto je iza njih ostalo.swanfilter wrote: ↑12/12/2025 22:59 Kriminal poturio, a narod popusio pricu o ratom razorenoj drzavi. 30 godina politika se vadi na osnovu istog, a narod i dalje pusi pricu.
Jer sam iz Krajine, a svi znamo sta je bio i koliko je jedan Agrokomerc znacio. Isto tako znam da u skoro 4 godine rata centicka granata nije pala, a tek da je bilo rata u VK. Nit su masine unistene, nit u Srbiju prebacene.
Pa se covjek zapita, sta je razlog da od tog silnog Agrokomerca nakon rata nije obnovljen promil od svega? 30 godina kasnije imamo Tops i onaj krem mamaz. I nikakve veze sa Agrokomercom.
BiH je devastirana krađom i kriminalnom da obim nikada necemo dokuciti.
Babo je opljackao sve sto je mogao(masine, kamione, autobuse, poslovne prostore, zalihe roba...) a nasi su samo usli u pogone i ono sto je ostalo(vrlo malo) to su opljackali.
Ne znajuci da upravljaju svim mogucnostima Agrokomerca prepusten je na propadanje.
Usro sam se u gatje
Mrtvima se ne vraća usluga, a znamo kako Rusi domaćinski stavljaju strance na najjače kote.
Malo je njima Bosna, valja Kosovo vratiti, da ne pricamo srpski Dubrovnik, a tek gore Krajina, CG ...itd.swanfilter wrote: ↑14/12/2025 21:37Rusi ih levate pricom, hajte vi nama brace Srba u sto vecem broju dovedite da popunimo redove. Pa cete poslije Ukr svi nazad u Bosnu. Da vam vratimo uslugu. I da nam ne budete trosak.
Sta da radi covjek? Htio je biti ostali. Kazu „e ne moze“.swanfilter wrote: ↑14/12/2025 21:22 Cekajte, jel Slaven ide kao kandidat Hrvat il kako?
Zar to nije malo mimo svita zbog one tuzbe, a kojom je htio dokazati diskriminaciju sebe kao Ostalog?
Il je ovo sada kenjanje u usta svima redom, od Covica do Strazbura?
Nema ni cirilicar Dragan, ni harizmu ni ljiljane, a on ce mu biti protukandidat ili neki njegov poslusnik iz HDZa...pa ti sad vidi, za koga ce IZ aminovatidoktor78 wrote: ↑14/12/2025 19:27Tako će i proći, osim ako ne bude direktiva iz IZ-a da se glasa za njega.LSD wrote: ↑14/12/2025 17:52Slaven je gradski covjek, urbani lik koji slusa jazz, prati umjetnost, gleda predstave, art filmove...i najvaznije, mrzi papke iz NIP-aI naravno Dzej wrote: ↑14/12/2025 17:45 Je li redovan na džumama ovaj Slaven , da se glasački odredim ?![]()
Nema on harizmu i ljiljana kao Komšo.
swanfilter wrote: ↑14/12/2025 21:14
Istina da nisam upoznat sa cinjenicama u detalje, al bio bi bas poduhvat od strane Babe da je uspio toliko masinerije prebaciti preko granice za vrijeme trajanja APZB, da na kraju od takvog jednog giganta nije ostalo nista. Odnosno, to je mogao uraditi samo tokom Prve autonomije, Sep 93-ljeto 94.
Uostalom, o takvoj raboti nikada nije bilo price.
Ne znam u kojoj mjeri je Agrokomerc nastavio sa proizvodnjom nakon pocetka rata. I sto se tice surovina i zaliha, mislim da je to brzo potroseno na vojsku i narod, dok je Babo jos uvijek bio nas. Autobusi i kamioni su isto tako u vecoj mjeri iskoristeni za potrebe vojske. I budimo iskreni, surovine, zalihe, busevi, kamioni i viljuskari su sica. Potrosna roba koja je zbog ratnih okolnosti bivala jos potrosnija.
Pogone i poslovne prostore Babo sigurno nije pokrao, nit rasprodao. Prvo, zbog samog rata. Drugo, zakonski to nije mogao uraditi jer Agrokomerc nije njegovo privatno vlasnistvo. A sto je stoku sitnog zuba uvjerio u suprotno, druga je prica. Isti ti pogoni i danas devastirani stoje.
Robna kuca u centru VK ide u prodaju tek unazad 5+ godina. I to preko suda.
Vjerujem da se Babin dio pljacke Agrokomerca svodi na prebacivanje para sa racuna firme u najvecoj mjeri. Znamo svi da je Babo robijao zbog sverca devizama.
Koliko god ga kao izdajnika mrzio, Babo je zbog tog cina iskoristen od strane nasih patriota kako bi prikrili svoj kriminal. Jer su upravo nasi Agrokomerc raskucili daleko najvise odmah poslije rata, a pljacka je tek uslijedila privatizacijom. Zato vise nije bilo mogucnosti cak ni farmu kokosiju pokrenuti ponovo.
Babo se nakrao. Al nasi su se nakrali jos vise i devastirali.
Ovo je samo jedan slucaj koji su mu Hrvati halalili jer je on njima halalio desetine objekata Agrokomerca u Hrvatskoj od Karlovca do Dubrovnika.Tužitelji iz Županijskog državng odvjetništva najvili su žalbu na presudu.
Suđenje Fikretu Abdiću i njegovom sinu Ervinu Abdiću, koje je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci optužilo za zloupotrebu položaja i ovlasti, pomaganje u zloupotrebi položaja i ovlasti i omogućavanje drugom stjecanja protupravne imovinske koristi, počelo je na Županijskom sudu u Rijeci u oktobru 2011.
Obojica su pred sucem Sašom Cvijetićem rekli da se ne smatraju krivima.
Prema optužnici, Fikreta Abdića teretilo se da je 2001. fiktivno posudio Agrokomercu 600.000 kuna, a zatim da je, pošto novac nije vraćen, preuzeo nekretninu tvrtke, vilu u Voloskom, vrijednu 1,9 miliona kuna.
Od svega pomalo: Kovačević je simbol zloupotrebe nakardnog sistema zarad ličnog sitnog šićara i dodatni argument HDZ-u
Piše: K.K.
Slaven Kovačević bit će kandidat DF-a za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.
Nije to neko pretjerano iznenađenje, kada se zna da Željko Komšić sljedeće godine nema pravo biti kandidat.
DF je u prethodnom periodu 'ulagao' u Kovačevića kako bi se on promovirao kao borac za 'građansku državu' i kao žrtva nakaradnog sistema koji je nametnut Dejtonskim sporazumom.
Kovačević je reflektore na sebe usmjerio kada je pred Sudom u Stazburu tužio BiH je njemu kao nekome koji se izjašnjava kao Ostali nije moguće da glasa za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda ukoliko živi u FBiH te da mu je onemogućeno da bude delegat u Domu naroda BiH.
Evropski sud za ljudska prava ga je otkačio jer je utvrdio ono što svi znamo:
Kovačević ustvari primjer ili simbol zloupotrebe tog nakaradnog sistema zarad ličnog sitnog šićara - jer se Kovačević zapravo zahvaljujući tom nakaradnom sistemu godinama smucao i provlačio kroz razne funkcije na lokalnim nivou koristeći svoju 'fluidnu' nacionalnost i tako popunjavajući 'nacionalna' mjesta koja su falila.
U svojoj političkoj karijeri Kovačević je bio Ostali, pa Hrvat kada je mu je to trebalo u Gradskom vijeću Grada Sarajevo, a bio je i Srbin, pa je čak od Gradskog vijeća tražio da se ukloni trag a je 'bio Hrvat' dok mu se razmatrala tužba protiv BiH.
Sad je opet odlučio biti Hrvat i još poručuje da ga je to uvijek bio i da će biti kako to tobože nekome smeta.
Naravno da ne smeta nikome što je Kovačević Hrvat i to s 'putovnicom', problem je to što kao da se i sam toga stidi(o) jer je do jučer bio Ostali, odbijao nacionalno pa zbog toga tužio BiH.
Sad time da je opet ponosni Hrvat Kovačević postao najbolji primjer šprdnje s narodom.
Ono što je možda i politički gore jeste da je kandidatura Kovačevića sa fluidnim nacionalnim opredjeljenjem zapravo samo dodatni argument za HDZ-ovu politiku 'legitimnog predstavljanja'.
Preuzeto sa portala Rapport