Danasnji "feminizam"
- banjaluka078
#34126 Re: Danasnji "feminizam"
I meni je ta priča gore malo šuplja.
Btw. ovu lažnu prijavu su prijavili puno brže nego što su postupili za odvrtanje šarafa na točkovima auta od strane bivšeg u jednom drugom slučaju...
Btw. ovu lažnu prijavu su prijavili puno brže nego što su postupili za odvrtanje šarafa na točkovima auta od strane bivšeg u jednom drugom slučaju...
-
kakavdanakneiskustvu
#34127 Re: Danasnji "feminizam"
zar sam napisao da je treca osoba prijavila nasilje? osoba koja je prijavila osihičko nasilje je to lažno prijavila. bez ikakvih dokaza i samo na osnovu njene izjave druga osoba je privedena i izrečene joj mjera zabrane, da je u to teško povjerovati jeste,ali sam svjedok togaChloe wrote: ↑11/12/2025 11:03Treća osoba prijavila nasilje? Niko nije komunicarao "navodnu žrtvu" ...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/12/2025 10:38u ovom slučaju uopće nije bilo ništa do policije nego je to takva praksa,cim se prijavi nasilje u porodici, od donošenja i stupanja na snagu ovog zakona, policija odmah mora da obaviještava tužilaštvo koje naređuje lišavanje slobode osobe koja je prijavljena za nasilje, u ovom slučaju lažno prijavljeno psihičko nasilje,a bez ikakvog dokaza da je izvršeno nasilje. samo na osnovu lažne prijave o nasilju osoba je lišena slobode i na osnovu te prijave sud je donio rješenje o mjerama zabrane prilaska i zabrani komunikacije sa navodnom zrtvom nasilja, iako ta navodna zrtva nasilja uopće nešto tako nije ni prijavila, a i te osobe nemaju fizički kontakt jer zive u različitim dijelovima grada niti komunicirajuSpoilerShowChloe wrote: ↑11/12/2025 10:09
Policijske priče, uostalom, oni su ti koji rade procjenu situacije ... i ne idu tek tako mjere zabrana i zaštite,
bit će da se pojedinci "peru" jer rade posao za koji su plaćen ...![]()
Nedavno smo imali slučaj u Sa, portali su prenijeli, gdje su na prijavu fizičkog nasilja postupilii neprofesionalno i mimo Zakona.
Zakon o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama u Federaciji Bosne i Hercegovine je dostupan svima.
https://www.paragraf.ba/propisi/fbih/za ... odici.html
a policajci redovno svjedoče o lažnim prijavama za nasilje , npr. svađa cure i momka, ona ga prijavi za nasilje i on automatskio završi u pritvoru jer je polic ija o tome morala obavijestiti tužilašzvo koje naređuje lišavanje slobode. sve zbog toga što ne znaju drukčije spriječiti femicid, pa onda i lažne prijave bez ikakvog dokaza rezultiraju pritvaranjem osoba.![]()
Prvi put čujem tako nešto. Mjere se poduzimaju bez izjave žrtve.
Najčešće se govori o problemu u policijskoj implementaciji
Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama,
kod nas je to problem.
Ako neko zloupotrebljava Zakon, uzrokuje gubljenje vremena, energije, novca
zbog nečijeg inata, osvete, nezrelosti i bezobrazluka, na uštrb stvarnih žrtvi, treba kažnjavati,
evo @banjaluka078 potvrđuje pojavu lažnih prijava,
i da se kažnjavaju
Slažem se da nije sve crno - bijelo,
zato mi nije jasna muška nezainteresovanost za ovu problematiku,
kao da ih se ne tiče, i kao da oni ne mogu biti žrtve,
pa taman lažnog prijavljivanja.![]()
ja ne vidjeh nigdje da je neko kažnjen zbog lažnog prijavljivanja nasilja jer da bi se to desilo potrebno je podnijeti krivičnu prijavu tuzilastv u a znamo kako tuziulastva sporo rade
- Haris.ba
#34128 Re: Danasnji "feminizam"
Kada tebe neko lazno prijavi za nasilje, i ti njega prijavis lazno za nasilje. Pa oboje u pritvor. 
-
kakavdanakneiskustvu
#34129 Re: Danasnji "feminizam"
pa jeste kada ne bi bilo dvostrukioh standarda a i da osoba koja lažno prijavi nasilje, ne radi u policiji
- Haris.ba
#34130 Re: Danasnji "feminizam"
Zivot nije pravedan.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/12/2025 11:20 pa jeste kada ne bi bilo dvostrukioh standarda a i da osoba koja lažno prijavi nasilje, ne radi u policiji
Zato postoji mobitel i snimanje glasa.
Last edited by Haris.ba on 11/12/2025 11:22, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#34131 Re: Danasnji "feminizam"
O da, bas tako
- banjaluka078
#34132 Re: Danasnji "feminizam"
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/12/2025 11:14
ja ne vidjeh nigdje da je neko kažnjen zbog lažnog prijavljivanja nasilja jer da bi se to desilo potrebno je podnijeti krivičnu prijavu tuzilastv u a znamo kako tuziulastva sporo rade
Vidjela, u mojoj široj familiji.
- banjaluka078
- GungodessMissFortune
#34134 Re: Danasnji "feminizam"
Zato što bilo šta da kažemo odmah nas se optuži da smo ženomrsci.Chloe wrote: ↑11/12/2025 11:03Treća osoba prijavila nasilje? Niko nije komunicarao "navodnu žrtvu" ...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/12/2025 10:38u ovom slučaju uopće nije bilo ništa do policije nego je to takva praksa,cim se prijavi nasilje u porodici, od donošenja i stupanja na snagu ovog zakona, policija odmah mora da obaviještava tužilaštvo koje naređuje lišavanje slobode osobe koja je prijavljena za nasilje, u ovom slučaju lažno prijavljeno psihičko nasilje,a bez ikakvog dokaza da je izvršeno nasilje. samo na osnovu lažne prijave o nasilju osoba je lišena slobode i na osnovu te prijave sud je donio rješenje o mjerama zabrane prilaska i zabrani komunikacije sa navodnom zrtvom nasilja, iako ta navodna zrtva nasilja uopće nešto tako nije ni prijavila, a i te osobe nemaju fizički kontakt jer zive u različitim dijelovima grada niti komunicirajuSpoilerShowChloe wrote: ↑11/12/2025 10:09
Policijske priče, uostalom, oni su ti koji rade procjenu situacije ... i ne idu tek tako mjere zabrana i zaštite,
bit će da se pojedinci "peru" jer rade posao za koji su plaćen ...![]()
Nedavno smo imali slučaj u Sa, portali su prenijeli, gdje su na prijavu fizičkog nasilja postupilii neprofesionalno i mimo Zakona.
Zakon o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama u Federaciji Bosne i Hercegovine je dostupan svima.
https://www.paragraf.ba/propisi/fbih/za ... odici.html
a policajci redovno svjedoče o lažnim prijavama za nasilje , npr. svađa cure i momka, ona ga prijavi za nasilje i on automatskio završi u pritvoru jer je polic ija o tome morala obavijestiti tužilašzvo koje naređuje lišavanje slobode. sve zbog toga što ne znaju drukčije spriječiti femicid, pa onda i lažne prijave bez ikakvog dokaza rezultiraju pritvaranjem osoba.![]()
kod nas je to problem.
zbog nečijeg inata, osvete, nezrelosti i bezobrazluka, na uštrb stvarnih žrtvi, treba kažnjavati,
i da se kažnjavaju
Koliko su žene licemjerne i zlobne najbolje se vidi kada pođete čitati komentare na vijest o ubistvu muškarca na spavanju od strane žene i to sikirom. Ista ona matrica ponašanja i opravdavanja zločina koju vidimo kada je žrtva žena. Međutim zakon žene tretira kao osobe koje nikad ne lažu, nisu zlobne niti su sklone nasilju, što je daleeekooooo od istine.
Evo link pa samo pročitajte komentare, užas kakvim ženama smo okruženi:
https://www.facebook.com/reel/1386043453213141
- banjaluka078
#34135 Re: Danasnji "feminizam"
U stvari, do prije par godina, ovako je često završavalo prijavljivanje nasilja u porodici u BL. Drotovi oboma pisali narušavanje javnog reda, tako neku glupu kvalifikaciju na štetu oboje, kad god žena nije baš ležala na podu od batina.
Srećom, era "jesi nas stvarno zvala samo zbog šamara", izgleda, završava.
- Haris.ba
#34136 Re: Danasnji "feminizam"
Totalno nebitno. Nekada jacina dokaza utice na sud pa i kada je nezakonito stecen i izuzet iz dokaznog materijala.
-
kakavdanakneiskustvu
#34137 Re: Danasnji "feminizam"
Ok.Kakva kazna je u pitanju ako nije tajnabanjaluka078 wrote: ↑11/12/2025 11:24kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/12/2025 11:14
Vidjela, u mojoj široj familiji.
- banjaluka078
-
kakavdanakneiskustvu
#34139 Re: Danasnji "feminizam"
da,čak mozda i krivično djelo snimanja druge osobe
- banjaluka078
#34140 Re: Danasnji "feminizam"
Proces u toku.
-
kakavdanakneiskustvu
#34141 Re: Danasnji "feminizam"
znači ppostupak još nije okončan i ne zna se kako će završiti to oko lažne prijave,ako sam dobro shvatio?
- Chloe
- Photo mod
#34142 Re: Danasnji "feminizam"
Izgovori ...GungodessMissFortune wrote: ↑11/12/2025 11:26Zato što bilo šta da kažemo odmah nas se optuži da smo ženomrsci.SpoilerShowChloe wrote: ↑11/12/2025 11:03Treća osoba prijavila nasilje? Niko nije komunicarao "navodnu žrtvu" ...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/12/2025 10:38u ovom slučaju uopće nije bilo ništa do policije nego je to takva praksa,cim se prijavi nasilje u porodici, od donošenja i stupanja na snagu ovog zakona, policija odmah mora da obaviještava tužilaštvo koje naređuje lišavanje slobode osobe koja je prijavljena za nasilje, u ovom slučaju lažno prijavljeno psihičko nasilje,a bez ikakvog dokaza da je izvršeno nasilje. samo na osnovu lažne prijave o nasilju osoba je lišena slobode i na osnovu te prijave sud je donio rješenje o mjerama zabrane prilaska i zabrani komunikacije sa navodnom zrtvom nasilja, iako ta navodna zrtva nasilja uopće nešto tako nije ni prijavila, a i te osobe nemaju fizički kontakt jer zive u različitim dijelovima grada niti komunicirajuSpoilerShow
kod nas je to problem.
i da se kažnjavaju
Koliko su žene licemjerne i zlobne najbolje se vidi kada pođete čitati komentare na vijest o ubistvu muškarca na spavanju od strane žene i to sikirom. Ista ona matrica ponašanja i opravdavanja zločina koju vidimo kada je žrtva žena. Međutim zakon žene tretira kao osobe koje nikad ne lažu, nisu zlobne niti su sklone nasilju, što je daleeekooooo od istine.
https://www.facebook.com/reel/1386043453213141
- Chloe
- Photo mod
#34143 Re: Danasnji "feminizam"
E to je nešto drugo, i sve što si naveo je moguće.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/12/2025 11:20 pa jeste kada ne bi bilo dvostrukioh standarda a i da osoba koja lažno prijavi nasilje, ne radi u policiji
s tim da postoji mogućnost prijave Unutrašnjoj kontroli,
uz dokaze da je osoba lagala i još iskoristila službu, uz pomoć kolegi,
ali pošto znam kako to ide u policiji, još ako je osoba sa većim činom,
ujeo vuk magare ...
- GungodessMissFortune
#34144 Re: Danasnji "feminizam"
Klasika u BiH, kad ti narativ odgovara nije problem ni ubistvo kad ne odgovara drvlje i kamenje i na obični kašalj.Chloe wrote: ↑11/12/2025 12:19Izgovori ...GungodessMissFortune wrote: ↑11/12/2025 11:26Zato što bilo šta da kažemo odmah nas se optuži da smo ženomrsci.SpoilerShowChloe wrote: ↑11/12/2025 11:03
Treća osoba prijavila nasilje? Niko nije komunicarao "navodnu žrtvu" ...![]()
kod nas je to problem.
i da se kažnjavaju
https://www.facebook.com/reel/1386043453213141![]()
Dobro je reko onaj afrički političar.
Vama korupcija smeta samo kada niste korisnikiste, kada jeste onda je i životom branite.
- Chloe
- Photo mod
#34145 Re: Danasnji "feminizam"
Ne mogu se složiti s tobom.GungodessMissFortune wrote: ↑11/12/2025 13:09Klasika u BiH, kad ti narativ odgovara nije problem ni ubistvo kad ne odgovara drvlje i kamenje i na obični kašalj.Chloe wrote: ↑11/12/2025 12:19Izgovori ...GungodessMissFortune wrote: ↑11/12/2025 11:26Zato što bilo šta da kažemo odmah nas se optuži da smo ženomrsci.SpoilerShow
https://www.facebook.com/reel/1386043453213141![]()
Vama korupcija smeta samo kada niste korisnikiste, kada jeste onda je i životom branite.
Imaš žene koje komentarišu - ne bi bila prebijena/ubijena da nije izazvala.
Imaš muškarce, koji to isto prebijanje/ubijanje osuđuju.
Ono muškaraca koliko sam sama nagovorila na nekakvu aktivnost ili učešće,
nisu bili napadani, vrijeđani od aktivistkinja,
nego su bili ravnopravni učesnici raspravama,
postavljali pitanja, davali prijedloge, predlagali zaključke.
Ako su tebi relevantne društvene mreže, za formiranje mišljenja na ovu temu,
to je nešto drugo, ali nema veze sa realnošću i stvarnom borbom za nas sve zajedno.
- GungodessMissFortune
#34146 Re: Danasnji "feminizam"
Ja sam prije tri godine popušio trajni ban samo zato što sam na vijest o silovanju prokomentarisao da ne vjerujemo ženi odmah na prvu da maloChloe wrote: ↑11/12/2025 13:26Ne mogu se složiti s tobom.GungodessMissFortune wrote: ↑11/12/2025 13:09Klasika u BiH, kad ti narativ odgovara nije problem ni ubistvo kad ne odgovara drvlje i kamenje i na obični kašalj.
to je nešto drugo, ali nema veze sa realnošću i stvarnom borbom za nas sve zajedno.
ipak sačekamo da vidimo šta će istraga kazati.
Tako da I dont fukin trust you anymore.
-
kakavdanakneiskustvu
#34147 Re: Danasnji "feminizam"
Pa ne da je moguće nego se to tako i desilo,nebitno to ta osoba radi kao policajka,takva je praksa otkako je na snazi ovaj novi zakon.Chloe wrote: ↑11/12/2025 12:26E to je nešto drugo, i sve što si naveo je moguće.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/12/2025 11:20 pa jeste kada ne bi bilo dvostrukioh standarda a i da osoba koja lažno prijavi nasilje, ne radi u policiji![]()
s tim da postoji mogućnost prijave Unutrašnjoj kontroli,
uz dokaze da je osoba lagala i još iskoristila službu, uz pomoć kolegi,
ali pošto znam kako to ide u policiji, još ako je osoba sa većim činom,
ujeo vuk magare ...![]()
- Chloe
- Photo mod
#34148 Re: Danasnji "feminizam"
I ne treba na prvu reagovati, ni na šta. To će svako normalan reći.GungodessMissFortune wrote: ↑11/12/2025 13:31Ja sam prije tri godine popušio trajni ban samo zato što sam na vijest o silovanju prokomentarisao da ne vjerujemo ženi odmah na prvu da maloSpoilerShowChloe wrote: ↑11/12/2025 13:26Ne mogu se složiti s tobom.GungodessMissFortune wrote: ↑11/12/2025 13:09
Klasika u BiH, kad ti narativ odgovara nije problem ni ubistvo kad ne odgovara drvlje i kamenje i na obični kašalj.
Imamo svjež slučaj časne sestre koja se sama ozljedila i prijavila NN migranta.
Čak ni kod pedofilije ( na to mislim da smo svi preosjetljivi),
ne treba reagovati na prvu.
- GungodessMissFortune
#34149 Re: Danasnji "feminizam"
Ja nisam reagovao na prvu al jesu moderatori tada. Našla se uvrijeđena vjerovatno.Chloe wrote: ↑11/12/2025 13:37I ne treba na prvu reagovati, ni na šta. To će svako normalan reći.GungodessMissFortune wrote: ↑11/12/2025 13:31Ja sam prije tri godine popušio trajni ban samo zato što sam na vijest o silovanju prokomentarisao da ne vjerujemo ženi odmah na prvu da maloSpoilerShowChloe wrote: ↑11/12/2025 13:26
Ne mogu se složiti s tobom.
Poenta je da su i žene sklone svakakvoj vrsti nasilja samo da im se pruži prilika nikakve razlike u odnosu na muškarce nema. Odmah i na prvu. Međutim specijalni se zakoni za žene prave iako je nasilje aseksualno i prisutno svugdje a većinom su žrtve nasilja muškarci a ne žene. Međutim borba i zakoni se prave samo za žene.
- Chloe
- Photo mod
#34150 Re: Danasnji "feminizam"
Statistika nije na strani tvojih tvrdnji.GungodessMissFortune wrote: ↑11/12/2025 13:44Ja nisam reagovao na prvu al jesu moderatori tada. Našla se uvrijeđena vjerovatno.Chloe wrote: ↑11/12/2025 13:37I ne treba na prvu reagovati, ni na šta. To će svako normalan reći.GungodessMissFortune wrote: ↑11/12/2025 13:31Ja sam prije tri godine popušio trajni ban samo zato što sam na vijest o silovanju prokomentarisao da ne vjerujemo ženi odmah na prvu da maloSpoilerShow
Poenta je da su i žene sklone svakakvoj vrsti nasilja samo da im se pruži prilika nikakve razlike u odnosu na muškarce nema. Odmah i na prvu. Međutim specijalni se zakoni za žene prave iako je nasilje aseksualno i prisutno svugdje a većinom su žrtve nasilja muškarci a ne žene. Međutim borba i zakoni se prave samo za žene.
Ne vidjeh još nijednog muškarca sa "šljivama" oko očiju,
osim ako nije u kafani odmjerio snagu sa nekim tipom ili stolom,
a žena sam vidjela bezbroj.
Zakoni se prave za sve, a što su žene 94 % žrtve nasilja i ubistava, logično je da se spominju više.