To je bilo nekad, nazalost, to vise nije slucaj, evo i moj paket je preuzet iz GPC Sarajevo 03.12. i jos nema nikakvog pomaka. Slao sam im mail da sam preuzmem u posti, kazu ne moze jer imaju hiljade pristiglih paketa, da sacekam pa kad me zakaci dostava..
TEMU u BiH - sve o tome
Moderator: anex
- Benq
- Moderator
#5526 Re: TEMU u BiH - sve o tome
-
r_faruk
#5527 Re: TEMU u BiH - sve o tome
In transit od 29.11.
Nisam do sada pratio narudzbe.... koliko dugo bude u t"tranzitu"?
Nisam do sada pratio narudzbe.... koliko dugo bude u t"tranzitu"?
- Emojti
#5528 Re: TEMU u BiH - sve o tome
@anex
3x vec zaredom stoji u glavnoj posti Mostar gdje sam i iso licno da preuzmem svaki put i nijednom nisam mogao preuzet.
Navodno svi paketi su na velikoj gomili i nisu razvrstani. Dok kurir ne natovari (skenira) nista od paketica. A ta gomila zna bit nerazvrstana po 3-4 dana.
3x vec zaredom stoji u glavnoj posti Mostar gdje sam i iso licno da preuzmem svaki put i nijednom nisam mogao preuzet.
Navodno svi paketi su na velikoj gomili i nisu razvrstani. Dok kurir ne natovari (skenira) nista od paketica. A ta gomila zna bit nerazvrstana po 3-4 dana.
-
tokio25
#5529 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Iz uruceno kuriru preslo u in transit
Ko zna gdje stvarno posiljke hodaju dok oni mjenjaju ove statuse
Vjerojatno ih mjenjaju da ne bi davali ono 3 marke
Ko zna gdje stvarno posiljke hodaju dok oni mjenjaju ove statuse
Vjerojatno ih mjenjaju da ne bi davali ono 3 marke
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#5530 Re: TEMU u BiH - sve o tome
U tranzitu (u prolazu) znači da je na putu od jednog do drugog poštanskog centra. Može biti između Sarajeva i Zenice, Sarajeva i Tuzle...ili jednstavno između dvije pošte u Sarajevu, mada ovo zadnje ne traje duže od 5 sati i paket mora biti na vratima primaoca.
Problem se desi pa vozači iz npr. Bihaća u Sarajevu natovare pakete koji ne idu preko Bihaća pa se paket voza minimalno 48 sati tamo-vamo.
Ima svega...
Problem se desi pa vozači iz npr. Bihaća u Sarajevu natovare pakete koji ne idu preko Bihaća pa se paket voza minimalno 48 sati tamo-vamo.
Ima svega...
-
tokio25
#5531 Re: TEMU u BiH - sve o tome
ranije kad god ej bilo uruceno kuriru sutra dodje poruka ocekujte poziv bh poste i sl
ps. mislim ne zuri mi se nego onako pogledah kad vidim to
ps. mislim ne zuri mi se nego onako pogledah kad vidim to
- Kiki_Musampa
#5532 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Jel ko vršio povrat robe do sada?
- xPaco1337
#5533 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Jesam ja, jednostavan proces. Zatražiš, Temu ti dadne barkod i broj sami ispod barkoda. Eh sad ja sam vraćao preko BH Post Expressa pa sam tamo odnjeo dao im kod i to je to. U roku par sati mi Temu vratio pare jer kao nisam koristio nikad to pa mi vjeruju. Mislim da je standardno kao vrate ti pola i pola kad stigne njima paket.
-
Sid the sloth
#5534 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Mijenjaju statuse bezveze jer se prije znalo desiti da ne bude promjene statusa par dana i onda raja pise Temuu i Temu njima.
Sad kako ovi mijenjaju statuse imaju opravdanje prema Temuu iako ti statusi nemaju veze sa zivotom. Kakav crni in "in tranzit" po tri puta ga promijene a artikal im na skladistu samo ga nemaju kad sortirati.
-
tokio25
#5535 Re: TEMU u BiH - sve o tome
pretostavio sam da je nesto banalno al etoSid the sloth wrote: ↑08/12/2025 09:55Mijenjaju statuse bezveze jer se prije znalo desiti da ne bude promjene statusa par dana i onda raja pise Temuu i Temu njima.
Sad kako ovi mijenjaju statuse imaju opravdanje prema Temuu iako ti statusi nemaju veze sa zivotom. Kakav crni in "in tranzit" po tri puta ga promijene a artikal im na skladistu samo ga nemaju kad sortirati.
meni se ne zuri iskreno nego kao sto rekoh upratih to jutros
-
NostradamusfromBandH
#5536 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ova transfera što ide preko pošte srpske/bh pošta je krš nad krševima. Danas dobijem poziv od kurira za paket, a ono neko stavio moj stiker za pošiljku a sasvim drugi paket. Pisao temuu oni odbijaju refund jer su poslali regularno. Ovi iz pošta se prave budale, a oni zamijenili... i izgleda ništa ni od paketa ni od love. Je li imao neko slično iskustvo?
- dječak sa šibicama
#5537 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Zamijenjen paket i primio si ga, potpisao vjerovatno, sto se Temua tice zavrsena isporuka.NostradamusfromBandH wrote: ↑08/12/2025 12:32 Ova transfera što ide preko pošte srpske/bh pošta je krš nad krševima. Danas dobijem poziv od kurira za paket, a ono neko stavio moj stiker za pošiljku a sasvim drugi paket. Pisao temuu oni odbijaju refund jer su poslali regularno. Ovi iz pošta se prave budale, a oni zamijenili... i izgleda ništa ni od paketa ni od love. Je li imao neko slično iskustvo?
Transfera krs, potvrdjujem, ja na kraju dobih paket ali tek nakon sto je Temu intervenisao.
Inace zaebase me sa ovih 160 km "kupi pa vrati novac". Nista ne dobih na kredit, samo neke bezvezne kupone kojima rok upotrebe istice za 24 sata. Mozda narednih dana bude neki povrat na Temu kredit ali ne vjerujem.
Mogao sam regularno iskoristiti 20% akciju ali jbg, nasjedoh na njihove mucke.
-
NostradamusfromBandH
#5538 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ništa nisam potpisao, jer nisam ja ni preuzeo lično, nego preuzeli za mene... Nije ovo samo meni, kontaktirao sam podršku i izgleda da se neko zezao na poslu pa zajebao xxx paketa, jedni završili u Banja Luci, Kalesiji, Mostaru... sve pogrešni stikeri. Za njihove greške treba narod plaćat ceh.dječak sa šibicama wrote: ↑08/12/2025 19:30Zamijenjen paket i primio si ga, potpisao vjerovatno, sto se Temua tice zavrsena isporuka.NostradamusfromBandH wrote: ↑08/12/2025 12:32 Ova transfera što ide preko pošte srpske/bh pošta je krš nad krševima. Danas dobijem poziv od kurira za paket, a ono neko stavio moj stiker za pošiljku a sasvim drugi paket. Pisao temuu oni odbijaju refund jer su poslali regularno. Ovi iz pošta se prave budale, a oni zamijenili... i izgleda ništa ni od paketa ni od love. Je li imao neko slično iskustvo?
Transfera krs, potvrdjujem, ja na kraju dobih paket ali tek nakon sto je Temu intervenisao.
Inace zaebase me sa ovih 160 km "kupi pa vrati novac". Nista ne dobih na kredit, samo neke bezvezne kupone kojima rok upotrebe istice za 24 sata. Mozda narednih dana bude neki povrat na Temu kredit ali ne vjerujem.
Mogao sam regularno iskoristiti 20% akciju ali jbg, nasjedoh na njihove mucke.
A to za te temuove akcije, klasična navlakuša s njihove strane.
- dječak sa šibicama
#5539 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ma da, ne mozes ti znati sta je u paketu dok ne otpakujes, ali to je bas prevara. Pa neces placati 100-200 ili 300 km, da dobijes neki bezveze paket, nesto sto ti ne treba.
I sta Temu kaze, nema povrata.
Sa kim oni saradjuju, tragikomedija. Trazi da vratis paket, to moraju uraditi, ali ima zackoljica, kako ces vratiti ono sto si narucio kad si dobio tudje stvari. Nevjerovatno.
Sa kim oni saradjuju, tragikomedija. Trazi da vratis paket, to moraju uraditi, ali ima zackoljica, kako ces vratiti ono sto si narucio kad si dobio tudje stvari. Nevjerovatno.
-
NostradamusfromBandH
#5540 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Temu je uredno dostavio i označio kao dostavljeno, nije do njih. Ovi glupani u srpske/bh pošte su zajebali stvar.dječak sa šibicama wrote: ↑08/12/2025 21:18 Ma da, ne mozes ti znati sta je u paketu dok ne otpakujes, ali to je bas prevara. Pa neces placati 100-200 ili 300 km, da dobijes neki bezveze paket, nesto sto ti ne treba.
Meni stigao paket iz Kalesije, nazvao tu osobu a njoj paket stigao od nekog trećeg.... Mene kontaktirala osoba kod koje je moj paket, a njen paket ko zna gdje je završio.
Većih retarda i glupljeg naroda nema nadaleko. Ovo je da neko popije otkaz momentalno... koliko je paketa zajebao ko će znati.
-
suspect_zero
#5541 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ovo sad ce izgleda kasniti radi praznika, datum krajnje isporuke 7 ili 17 januar ne skontah dobro.
Inace dodje 15-20 dana.
Inace dodje 15-20 dana.
-
tokio25
#5542 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Jebo mater evo sad gledam 4 paketa sva 4 transfera
-
naxx99
#5543 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Milsped samo updateao status 3. Decembra na Customs inspection da bi izbjegli auto refundaciju sredstava (15 day no update refund)
Izgleda ne preostaje mi nista nego cekati 40 day no delivery refund...
- Dinostula
#5544 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Ista stvar mi se desila nedavno dobijem paket od nekog Dejana iz Banjaluke sve poslikao i dobio puni refund 180KM ali sam uzeo kredite poslao liku njegov paket a mene momak neki nazvao iz Bijeljine nakon par dana kaze kod njega moj paket.Sreca momak bio posten na kraju i jare i pare ko ih hebe kad rade sa amaterima.NostradamusfromBandH wrote: ↑08/12/2025 12:32 Ova transfera što ide preko pošte srpske/bh pošta je krš nad krševima. Danas dobijem poziv od kurira za paket, a ono neko stavio moj stiker za pošiljku a sasvim drugi paket. Pisao temuu oni odbijaju refund jer su poslali regularno. Ovi iz pošta se prave budale, a oni zamijenili... i izgleda ništa ni od paketa ni od love. Je li imao neko slično iskustvo?
-
NostradamusfromBandH
#5545 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Likovima očito mrsko radit, pa onako reda radi samo štampaju stikere.Dinostula wrote: ↑10/12/2025 09:07Ista stvar mi se desila nedavno dobijem paket od nekog Dejana iz Banjaluke sve poslikao i dobio puni refund 180KM ali sam uzeo kredite poslao liku njegov paket a mene momak neki nazvao iz Bijeljine nakon par dana kaze kod njega moj paket.Sreca momak bio posten na kraju i jare i pare ko ih hebe kad rade sa amaterima.NostradamusfromBandH wrote: ↑08/12/2025 12:32 Ova transfera što ide preko pošte srpske/bh pošta je krš nad krševima. Danas dobijem poziv od kurira za paket, a ono neko stavio moj stiker za pošiljku a sasvim drugi paket. Pisao temuu oni odbijaju refund jer su poslali regularno. Ovi iz pošta se prave budale, a oni zamijenili... i izgleda ništa ni od paketa ni od love. Je li imao neko slično iskustvo?
Meni temu odbija vratiti, iako sam pisao i podršci itd... A paket će mi poslati ovi što im je otišao greškom poštom isto kao tebi... apsurdistan nema druge
-
tokio25
#5546 Re: TEMU u BiH - sve o tome
zna li se koliko je otprilike paketa obuhvaceno tim problemom
jesu li rijesili to ili taj jos uvijek stanca stikere kako mu ceif
jesu li rijesili to ili taj jos uvijek stanca stikere kako mu ceif
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- dječak sa šibicama
#5548 Re: TEMU u BiH - sve o tome
Prethodni paketic isao preko Transfere, sad ovaj zadnji na BH posta, dobije se onaj broj za pracenje. Koliko god mi godra da izbjegnem Transferu zbog tih stikera, toliko ne volim ni BH postu. Iako svi oni saradjuju u sustini.
-
TheRedhead
#5549 Re: TEMU u BiH - sve o tome
pa meni je bila transfera i onda bh posta dostavila, znaci idealno kombinacijadječak sa šibicama wrote: ↑10/12/2025 16:15 Prethodni paketic isao preko Transfere, sad ovaj zadnji na BH posta, dobije se onaj broj za pracenje. Koliko god mi godra da izbjegnem Transferu zbog tih stikera, toliko ne volim ni BH postu. Iako svi oni saradjuju u sustini.
-
tokio25
#5550 Re: TEMU u BiH - sve o tome
pa mislim da transfera u sarajevu preda bhposti jer ovdje valjda nemaju sluzbu