SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tokio25

#99426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 08/12/2025 21:03
tokio25 wrote: 08/12/2025 16:07
Ateista wrote: 08/12/2025 16:05

Niko nije lud da zrtvuje svoj zivot da ispravlja krive drine, neko mozda i jeste ali malo ih je. Vecina je svjesna da nece nista time promijeniti, samo zajebati sebe.
sta ce tebe ili mene zajebati ako nazovemo i kazemo molim vas mozete li poslati patrolu u ulicu dzemala bijedica br xx zbog nepropisno parkiranih koji smetaju normalnom saobracaju?
ili da ne damo policajcu 20 maraka nego da cekamo kaznu na adresu?
Ne mislim na to, vec na odredjene stele bez kojih bih se zajebo. Ako budem imao neki zdravstveni problem, trazicu stelu i ako treba potplatiti ljekara, jer su stoka i ne vjerujem im da ce me drugacije savjesno lijeciti, necu ganjati principe i moral na stetu svog zdravlja ili zivota, ili nekig svog.
sta si se uhvatio zdravlja
za to sam vec rekao da je to donekle druga prica i tu mogu reci da kad zbog neke bolesti ili tako necega ne bih gledao striktno kao korupcija
al svejedno silom prilika nedavno isao sam na onkologiju i u roku 2 sata koliko sam cekao da se zakaze termin sam vidio toliko stvari ono ajd za mene sestro vidi to mi je dijete to mi je otac majka itd da nije moguce
bar 4-5 po sjecanju je bilo takvih stvari
znaci svako pola sata u prosjeku bez obzira sto su svi onkoloski pacijenti pretpostavljam
NediM17

#99427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

Niko nije lud da zrtvuje svoj zivot da ispravlja krive drine, neko mozda i jeste ali malo ih je. Vecina je svjesna da nece nista time promijeniti, samo zajebati sebe.
sta ce tebe ili mene zajebati ako nazovemo i kazemo molim vas mozete li poslati patrolu u ulicu dzemala bijedica br xx zbog nepropisno parkiranih koji smetaju normalnom saobracaju?
Ne mislim na to, vec na odredjene stele bez kojih bih se zajebo. Ako budem imao neki zdravstveni problem, trazicu stelu i ako treba potplatiti ljekara, jer su stoka i ne vjerujem im da ce me drugacije savjesno lijeciti, necu ganjati principe i moral na stetu svog zdravlja ili zivota, ili nekig svog.

Nemam problem da prijavim nepropisno parkiranje, ako neko stvarno smeta. Ima mjesta koja su zvanicno zabranjena ali nikom me smeta, tu ne bih zvao policiju, kao sto ne bih prijavio nekog za prekoracenje brznine ni bilo sta drugo dok nije bezobrazluk i ugrozavanje nekog.
Prijavis li sebe podjahkad. :mrgreen:
tokio25

#99428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Nemam problem da prijavim nepropisno parkiranje, ako neko stvarno smeta. Ima mjesta koja su zvanicno zabranjena ali nikom me smeta, tu ne bih zvao policiju, kao sto ne bih prijavio nekog za prekoracenje brznine ni bilo sta drugo dok nije bezobrazluk i ugrozavanje nekog.
vidim da si ovo naknadno dopisao
koliko cesto prijavljujes nepropisno parkiranje?
sta znaci nikom ne smeta?
pa koliko puta smo culi sta je problem ne smeta moze se proci
dolazimo opet do tvog slucaja gdje ti nisi bio svjestan da ugrozavas nekoga u saobracaju iako jesi po priznanju lica koej je bilo sa druge strane
i prekoracenje brzine je tebi normalno iako zakonom je zabranjeno preko xx
i onaj sto dila drogu ne vidi nista lose on samo prodaje snalazi se
onaj sto krade isto snalazi se jer nema posla
onaj sto siluje samo ispunjava svoje fizicke emotivne i ostale potrebe
ono nikakav probem ne vide tu
onaj mlati komsiju jer mu se ne svidja i sasvim normalno je to

ovi u kiseljaku napali tamnopute zato jer su muslimani
to je njima normalno
politicar ne vidi nikakav problem da uzme 10 miliona na tenderu jer mu treba
ne uzima od tebe nego od drzave i sl

jbt ne mogu da vjerujem sta citam
nekome

#99429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

Haris.ba wrote: 07/12/2025 10:55
DonieBrasco wrote: 07/12/2025 10:51 Nece to nista promjeniti ne zivite u iluziji da ce doci posten komesar - šef policije i slicnih struktura i reci "hajde sad mjenjamo stvari", kad je svaki nivo ispod njega ogledalo kriminala i korupcije.

Sistem treba restart svih restarta.
Sta znaci taj restart? Cujem taj izraz pocesto.
Sta je to konkretno?

I sto nece doci posten komesar ako ga narod izabere?
pa prvo narod nije posten i nekorumpiran

a za ovaj restart gore, rijesenje je jednostavno, aneksija BiH od Austrije
(mada diskutabilno rijesenje s obzirom koliko je nasih gore -- upravitelji da budu samo cistokrvni austrijanci do petog koljena)
Haris.ba

#99430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

nekome wrote: 08/12/2025 21:30 pa prvo narod nije posten i nekorumpiran

a za ovaj restart gore, rijesenje je jednostavno, aneksija BiH od Austrije
(mada diskutabilno rijesenje s obzirom koliko je nasih gore)
Pa barem se onda nema ko drugi kriviti kada ga sam narod izabere.

Ovako imamo komesara policije koji fakticki moze da sjedi i prima platu i boli ga briga (mada, ovo najvise jer ministar mup ne radi svoj posao).

Mislim da je zivot pod nekim drugim mozda i nepovratno unistio nase drustvo. Jos nam samo treba opet neki tutor. Ko da ih vec nemamo dovoljno.
Ateista

#99431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

NediM17 wrote: 08/12/2025 21:13

Prijavis li sebe podjahkad. :mrgreen:
Samo na sabahu. :lol:
Ateista

#99432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 08/12/2025 21:10

sta si se uhvatio zdravlja
za to sam vec rekao da je to donekle druga prica i tu mogu reci da kad zbog neke bolesti ili tako necega ne bih gledao striktno kao korupcija
al svejedno silom prilika nedavno isao sam na onkologiju i u roku 2 sata koliko sam cekao da se zakaze termin sam vidio toliko stvari ono ajd za mene sestro vidi to mi je dijete to mi je otac majka itd da nije moguce
bar 4-5 po sjecanju je bilo takvih stvari
znaci svako pola sata u prosjeku bez obzira sto su svi onkoloski pacijenti pretpostavljam
Zato sto je to najbolji primjer, nije da tu nema bespotrebnog ganjanja stela, ali ima kad stvarno treba.
Slicno i za posao, gledao sam blisku osobu kako vene godinama bez posla, a bez pretjerivanja jedna od najboljih u drzavi u svom poslu, snalazila se svasta nesto ali svoj posao nije mogla raditi jer su podobni dolazili do tih pozicija. Nije da nismo trazili kome platiti, ali nismo uspjeli doci do toga.
Ko mi kaze da to nije ok nek ide u neku stvar, dok se mediokriteti uhljebljavaju ona nije imala priliku da radi.
Ateista

#99433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 08/12/2025 21:23

vidim da si ovo naknadno dopisao
koliko cesto prijavljujes nepropisno parkiranje?
sta znaci nikom ne smeta?
pa koliko puta smo culi sta je problem ne smeta moze se proci
dolazimo opet do tvog slucaja gdje ti nisi bio svjestan da ugrozavas nekoga u saobracaju iako jesi po priznanju lica koej je bilo sa druge strane
i prekoracenje brzine je tebi normalno iako zakonom je zabranjeno preko xx
i onaj sto dila drogu ne vidi nista lose on samo prodaje snalazi se
onaj sto krade isto snalazi se jer nema posla
onaj sto siluje samo ispunjava svoje fizicke emotivne i ostale potrebe
ono nikakav probem ne vide tu
onaj mlati komsiju jer mu se ne svidja i sasvim normalno je to

ovi u kiseljaku napali tamnopute zato jer su muslimani
to je njima normalno
politicar ne vidi nikakav problem da uzme 10 miliona na tenderu jer mu treba
ne uzima od tebe nego od drzave i sl

jbt ne mogu da vjerujem sta citam
Jako rijetko iskreno.
Kad kazem ne smeta, ne govorim o parkiranju na sted ceste, vec na mjestima gdje ne smeta ni saobracaju ni pjesacima.
Ako cemo mak na konac, na mom parkingu je vise od pola mjesta ilegalno, oznaceno u dva reda i ima prostora u sredini za jedan red, da ne smeta nikom. Tako se godinama parkira i niko ne zove policiju za to, a mogao bi jer nisu oznacena mjesta. Takvih primjera koliko hoces.
Za prekoracenje brzine smo pricali hiljadu puta, ne bih opet, neuporedivo sa dilwnjem droge, nasiljem i slicno.

Kad smo kod ilegalnih supstanci, da mi ikad zatreba ulje od kanabisa, zaboli me neka stvar sto je ilegalno, ako ce mi pomoci. Nadam se da mi nikad nece trebati, ali to samo pokazuje kakva je kod nas drzava i kakvi su zakoni, to je opet grub primjer a ima toga more.
moee

#99434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moee »

Prije nekih 7-8 godina trebao na neku manju operaciju i na posljednjem pregledu prije operacije, dr. koja će me 'raditi' me ispituje o struci, poslu i sl. Ja sve kulturno odgovaram i na kraju kaže dr. hajde ti odradi te nalaze i čekaj da te pozovem kada bude slobodan termin. Operisan nekih 3 mjeseca kasnije. Nakon operacije, u sobi još 5-6 ljudi i pitam ih koliko je prošlo od njihovog posljednjeg pregleda do operacije? Svi odgovori su bili između 10 i 20 dana. Tek tada ja sebi povežem 'intervju' i to da nisam 'urgirao' kod dr.
:bih:
drug_profi

#99435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ko neće za svoje dijete urgirat ako može? Ne mislim pri tom da položi ispit ili se izvuče od zakona.
Dajte ba pustite to licemjerje.
Javio drugu da mi je kcer kod njega na klinici. Da mu nisam javio naljutio bi se na mene.
Imao lose iskustvo sa starijom kcerkom koja mi je dolazila nasekirana jer su je drugovi zafrkavali sto je ateista, a nakon sto je uciteljica rekla da su ateisti pogani.
Jel trebam i drugu kcer izloziti tome ili potraziti uciteljicu koja je garantovano normalna?

Jedete govna mnogo, zapravo.
1Dante1

#99436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

drug_profi wrote: 08/12/2025 23:58 Ko neće za svoje dijete urgirat ako može? Ne mislim pri tom da položi ispit ili se izvuče od zakona.
Kada dodje crna minuta, sve se gleda, no problem je kada se to radi za ama bas sve, obicni pregled, do komplikovana operacija. Sta ces kada dodjes u situaciju da ne mozes urgirati radi svih drugih koji urgiraju, kada neko bude "jaci" od tebe?
drug_profi

#99437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

1Dante1 wrote: 09/12/2025 00:01
drug_profi wrote: 08/12/2025 23:58 Ko neće za svoje dijete urgirat ako može? Ne mislim pri tom da položi ispit ili se izvuče od zakona.
Kada dodje crna minuta, sve se gleda, no problem je kada se to radi za ama bas sve, obicni pregled, do komplikovana operacija. Sta ces kada dodjes u situaciju da ne mozes urgirati radi svih drugih koji urgiraju, kada neko bude "jaci" od tebe?
Pa sta predlazes? Mislim sve su ovdje scenaristi ŠBBKBB.
Moralne vertikale, zapravo licemjeri.
muha_sa

#99438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Pratim :D
BadBoy

#99439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Javio drugu da mi je kcer kod njega na klinici. Da mu nisam javio naljutio bi se na mene.
Imao lose iskustvo sa starijom kcerkom koja mi je dolazila nasekirana jer su je drugovi zafrkavali sto je ateista, a nakon sto je uciteljica rekla da su ateisti pogani.
Jel trebam i drugu kcer izloziti tome ili potraziti uciteljicu koja je garantovano normalna?

Pa je li tebi normalno da smo kreirali društvo u kojem si ti primoran tako urgirati, završavati, snalaziti se?
nepass1

#99440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Ma vala evo zena kad se poradjala mogao sam prstom dr birati. Nikog nisam nazvao ni poklone nosio.
Odnio papire u skolu za upis. Sretnem drugaricu predaje u toj skoli. Nisam se ni sjetio da sta spomenem. Sama kaze haj vidjecu ja kod dobre uciteljice da je ubacim
Nikad nisam upitao je li ubacila, nit sam je zvao da napimenem. Nek ide sama, nek se snalazi. Jbt osnovna je skola.
kabal1337

#99441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

tako pocne, pa se se zavrsi na podvucenom.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#99442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Naslovnica wrote: 08/12/2025 14:45
muha_sa wrote: 08/12/2025 14:15 https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... ati/617250

Sarajevo: Bacali otpad s balkona pa uhvaćeni. Nadležni poručuju - ovo nećemo tolerisati

Image
Imam osjećaj da je ovo neki psihijatrijski slučaj.
Naprosto je nevjerovatno koliko su ljudi postali bahati i bezobrazni.
BMW koji je nedavno bez ikakvog vidnog razloga parkirao na trotoar pa prijavljen (bilo u majstori parkiranja) sada redovno parkira na invalidsko mjesto.
Ono, u bilo koje doba dana ili noći ima makar jedno mjesto za parking, ali jok, debil pravo na invalidsko.
A nije nikakav invalid.
Jedna papanka uvijek parkira trulju na sami ulaz parkinga (blokira jednu traku). Apsolutno bez ikakvog razloga.
Ja zaista ne znam šta je tim ljudima u glavama, ono, jarane, pa de bolan možeš li sekundu biti normalan, evo ljudi napravili novi parking, iscrtali sve, osvjetljeno, ljepota, ali jok, daj da ja parkiram na mjesto za invalide, daj da blokiram jednu traku.
Stvarno bih volio da postavim te ljude ispred sebe, ono, kafa, cigara, de mi, molim te, objasni zašto to radiš? Čisto da probam da shvatim šta je u glavama tih ljudi.
Sva sreća, meščini da su u manjini, ali njih 10 na 100 auta, itekako se primijeti i iritira.
Jebeni polusvijet, primitivci, šta je to, kako izgleda jedan njihov dan, od kada ustane dok ne legne, o čemu ono razmišlja, kako živi, na šta liči taj život lišen bilo kakve empatije, kulture, bontona, normi.
Jesu li ti ljudi normalni, šta je to?!
Ja ulazim u Bingo u Halilovićima prošle sedmice, u garaži mjesta na pretek. Znači svaki red parkinga ima mjesta koliko hoćeš. Ali ne, dolazi trebica u gym opremi i parkira Mercedes između ona 2 stuba tačno nasuprot ulaza. Usta napuhana, čelo zategnuto, sise pod nosom, i trči sa torbom prema teretani. Jebla sebi oca i majku koji su je tako naučili da nema kazne za njeno ponašanje jer "babina princeza može šta hoće"
drug_profi

#99443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

kabal1337 wrote: 09/12/2025 08:37 tako pocne, pa se se zavrsi na podvucenom.
Sve ti znaš...
Eto kako to da se onda nije završilo na podvučenom?
Same fakultete upisale, same ih završile, same posao našle, same napredovale... mene zovu kad treba kakav savjet dati ili nešto u stanu popraviti.

Ali vi znate da to tako pocinje i zavrsava se nekim kriminalom na kraju.
Ovaj forum je prepun scenarista, glumaca i licemjera.
Last edited by drug_profi on 09/12/2025 09:02, edited 1 time in total.
Ateista

#99444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

kabal1337 wrote: 09/12/2025 08:37

A sta je sa ispitima koji se ne mogu poloziti dok se ne plati, koliko god neko ucio i bio dobar? Jesu li tu studenti krivi i jeli oni trebaju da se drze principa i obnavljaju godinu po nekoliko puta, gube vrijeme, ili da plate i zavrse sa tim?
Trappist

#99445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Trappist »

liaar wrote: 09/12/2025 08:48
Naslovnica wrote: 08/12/2025 14:45
muha_sa wrote: 08/12/2025 14:15 https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... ati/617250

Sarajevo: Bacali otpad s balkona pa uhvaćeni. Nadležni poručuju - ovo nećemo tolerisati

Image
Imam osjećaj da je ovo neki psihijatrijski slučaj.
Naprosto je nevjerovatno koliko su ljudi postali bahati i bezobrazni.
BMW koji je nedavno bez ikakvog vidnog razloga parkirao na trotoar pa prijavljen (bilo u majstori parkiranja) sada redovno parkira na invalidsko mjesto.
Ono, u bilo koje doba dana ili noći ima makar jedno mjesto za parking, ali jok, debil pravo na invalidsko.
A nije nikakav invalid.
Jedna papanka uvijek parkira trulju na sami ulaz parkinga (blokira jednu traku). Apsolutno bez ikakvog razloga.
Ja zaista ne znam šta je tim ljudima u glavama, ono, jarane, pa de bolan možeš li sekundu biti normalan, evo ljudi napravili novi parking, iscrtali sve, osvjetljeno, ljepota, ali jok, daj da ja parkiram na mjesto za invalide, daj da blokiram jednu traku.
Stvarno bih volio da postavim te ljude ispred sebe, ono, kafa, cigara, de mi, molim te, objasni zašto to radiš? Čisto da probam da shvatim šta je u glavama tih ljudi.
Sva sreća, meščini da su u manjini, ali njih 10 na 100 auta, itekako se primijeti i iritira.
Jebeni polusvijet, primitivci, šta je to, kako izgleda jedan njihov dan, od kada ustane dok ne legne, o čemu ono razmišlja, kako živi, na šta liči taj život lišen bilo kakve empatije, kulture, bontona, normi.
Jesu li ti ljudi normalni, šta je to?!
Ja ulazim u Bingo u Halilovićima prošle sedmice, u garaži mjesta na pretek. Znači svaki red parkinga ima mjesta koliko hoćeš. Ali ne, dolazi trebica u gym opremi i parkira Mercedes između ona 2 stuba tačno nasuprot ulaza. Usta napuhana, čelo zategnuto, sise pod nosom, i trči sa torbom prema teretani. Jebla sebi oca i majku koji su je tako naučili da nema kazne za njeno ponašanje jer "babina princeza može šta hoće"
Mislim da sam tu istu trebicu jednom u nedjelju vidio da je nepropisno parkirala na parkingu, a doslovno 80% parkinga prazno. To je jednostavno taj mentalni sklop.
Na istu temu, dovodjenje djece u skolu autom i blokiranje obje trake da princeze/princevi izadju iz auta tik pred skolu? Treba policiju poslati svako jutro pred skole da pisu kazne, napunili bi budzet za 10 dana, ne bi morali ostatak mjeseca nista raditi.
darius_maximus

#99446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

Kao prvo, u svakoj raspravi koja počinje sa "zar ti ne bi uradio sve za svoje dijete" ti gubiš automatski od početka. :D

Kao drugo, naš narod je navikao da traži štelu za sve.
Jer ako nije iskoristio sve mogućnosti i poznanstva, ispast će levat u odnosu na "snalažljivije" od njega.

Nije čak bitno ni je li to za šta se traži štela stvarno i realno bolje.
Eto, spominju se bolnica i škola.

Iz svog iskustva znam da raja traži štelu (barem je tad nekad tražila, ne znam sada) da im ženi trudnoću vodi i da ih porodi Nikulin.
Nas je, recimo, to đubre u crno zavilo, tako da meni nije shvatljivo da neko njega maksuz želi kao svog doktora.

U školi se tražila štela da djeca ne idu kod naše učiteljice, jer je na glasu kao stroga.
To isto ne mogu shvatiti i vidim kao međeđu uslugu djetetu, ali eto, štela je i za to, da djetetu bude "ugodnije".

Lično mislim da je dosta štela međeđa usluga (ili tako ispadne) i laž je da se to uglavnom koristi za zdravlje.
Mi smo ko prodavači u Kapali čaršiji.
Kao što je njima u krvi za sve se cjenkati, tako i mi odmah poletimo za neku štelu, džaba.
Ateista

#99447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Nije pitanje mozes li urgirati od drugih stela, vec je za neke stvari stvoren takav sistem da ne mozes nista dok ne urgiras, jednostavno nemas izbora jer drugi urgiraju i izbace te ako ti nemas stelu.
Sistem je tako napravljen.
TLOP

#99448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by TLOP »

moee wrote: 08/12/2025 22:44 Prije nekih 7-8 godina trebao na neku manju operaciju i na posljednjem pregledu prije operacije, dr. koja će me 'raditi' me ispituje o struci, poslu i sl. Ja sve kulturno odgovaram i na kraju kaže dr. hajde ti odradi te nalaze i čekaj da te pozovem kada bude slobodan termin. Operisan nekih 3 mjeseca kasnije. Nakon operacije, u sobi još 5-6 ljudi i pitam ih koliko je prošlo od njihovog posljednjeg pregleda do operacije? Svi odgovori su bili između 10 i 20 dana. Tek tada ja sebi povežem 'intervju' i to da nisam 'urgirao' kod dr.
:bih:
Ja sve zavrsio, dosao na prijem za operaciju, cekao sat, papire ganjao mjesec, tu na licu mjesta obavio pregled kod anesteziologa, i na kraju mene i jos neku djevojku pozovu u ordinaciju i objasne da nema mjesta i vratise nas :lol:
Neko je svoje poguro, a mi izvisili :bih:
tokio25

#99449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 09/12/2025 09:02
kabal1337 wrote: 09/12/2025 08:37

A sta je sa ispitima koji se ne mogu poloziti dok se ne plati, koliko god neko ucio i bio dobar? Jesu li tu studenti krivi i jeli oni trebaju da se drze principa i obnavljaju godinu po nekoliko puta, gube vrijeme, ili da plate i zavrse sa tim?
A niko da prijavi to nego lakse platiti?
tokio25

#99450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 09/12/2025 09:04
Nije pitanje mozes li urgirati od drugih stela, vec je za neke stvari stvoren takav sistem da ne mozes nista dok ne urgiras, jednostavno nemas izbora jer drugi urgiraju i izbace te ako ti nemas stelu.
Sistem je tako napravljen.
A taj sistem napravili ljudi koji traze stelu
Post Reply