BiH - Crna hronika
-
DonieBrasco
#6451 Re: BiH - Crna hronika
Nesto najgore sto se desilo gradu Sarajevu su te nargilane.
-
smijesni_ste
#6452 Re: BiH - Crna hronika
Mislim da on drži i La Boccu na Čengić Vili 
-
HelaS
#6453 Re: BiH - Crna hronika
"Nargilane" ili "cigaretisane", "kolačionice" ili šta god, svejedno je, su prostorije u kojima ljudi konzumiraju određene proizvode. To je njima njihov užitak, zadovoljstvo i zdravlje, i njihov je problem. Ovo o čemu ti pišeš i na šta misliš je "kultura". "Nargilana" nije naša bosanska kultura, donesena nam je poslije rata i s nargilama donesen je taj način ponašanja i sve što ima bliskoistočni narativ.
Usputno pitanje: Postoje li "nargilane" u BiH u područjima u kojima živi pretežito hrvatsko stanovništvo ili pretežno srpsko stanovištvo. Npr, ima li ijedna "nargilana" u Širokom Brijegu ili u Višegradu"
- liyf
#6454 Re: BiH - Crna hronika
Ma sta znam, vazda su morali i principi u ustima siromasnih, ovi koji su u kesu bas i ne brinu za haram ili ne, ali vrati se hvala Bogu, evo njemu se mozda ovako vratilo da ostane bez posla itd.
Ko posteno zaradi pare i napravi nesto svoje bude mi drago kao da mi je brat
e pa eto onda je to. Znam da Lejla drzi neki Argelini. Ne razumijem se puno ali znam Armina (nazalost) i znam da je oko tih kafica.HelaS wrote: ↑06/12/2025 12:23Ne pitam to. Argelini d.o.o. je u Starom Gradu, vlasnica je Lejla Numanović. Argelini hookah bar je na Dolac Malti u Novom Sarajevu i nije d.o.o. već SUR kojem vlasnik ne može istovremeno biti i policajac. To pitam, jer je neko napisao da je Armin Numanović vlasnik Argelinija.
Argelini d.o.o. nema podružnica.
Ne znam sta je cudno ovim iznad da neko radi dva posla. Svaki policajac, vatrogasac, doktor je elektricar ili moler u slobodnom vremenu. Pa drugu vikendicu izgradila jedna smjena policajaca, svi svakog znaju i svaki je zanatlija. Ljudi se snalaze, nije svako 24h na forumu
-
tokio25
#6455 Re: BiH - Crna hronika
pa vidi nisam bas siromasan i mozda bih i sada mogao nesto slicno da radim al nije to ni blizu ovoga jer nisam u institucijama na budzetu i sl
on bukvalno koristi policijsku znacku za mnoge stvari vjerovatno od racija gledanja kroz prste na mnoge stvari i sl
on bukvalno koristi policijsku znacku za mnoge stvari vjerovatno od racija gledanja kroz prste na mnoge stvari i sl
-
HelaS
#6456 Re: BiH - Crna hronika
Posao sa nargilama u Sarajevu ne može biti "na pošteno". Znam da Argelini i još neko ima monopol na nargila arome i da se te arome unose u BiH mimo carine i da su ogromne vrijednosti po pošiljkama, i da se distribuiraju po ostalim nargilhanama po Sarajevu takođe na crno. Pitanje je šta rade nadležne inspekcije. Ništa, kao i obično. Sve nam je korupcijaliyf wrote: ↑06/12/2025 12:40Ko posteno zaradi pare i napravi nesto svoje bude mi drago kao da mi je bratSpoilerShowMa sta znam, vazda su morali i principi u ustima siromasnih, ovi koji su u kesu bas i ne brinu za haram ili ne, ali vrati se hvala Bogu, evo njemu se mozda ovako vratilo da ostane bez posla itd.SpoilerShowe pa eto onda je to. Znam da Lejla drzi neki Argelini. Ne razumijem se puno ali znam Armina (nazalost) i znam da je oko tih kafica.HelaS wrote: ↑06/12/2025 12:23Ne pitam to. Argelini d.o.o. je u Starom Gradu, vlasnica je Lejla Numanović. Argelini hookah bar je na Dolac Malti u Novom Sarajevu i nije d.o.o. već SUR kojem vlasnik ne može istovremeno biti i policajac. To pitam, jer je neko napisao da je Armin Numanović vlasnik Argelinija.
Argelini d.o.o. nema podružnica.
-
DonieBrasco
#6457 Re: BiH - Crna hronika
Ljudi se bore i snalaze za koru hljeba od prvog do 31-og, a onda pricamo o Prošejima, dvije vikendice (malo jedna), stanovi - kuce, ugostitljski objekti.
Dajte ljudi budite realni u sta se pretvorilo ovo drustvo, svaka moguca pozcija je leglo kriminala i korupcije, samo stele i novac, buđete sisaju kirminalci, zato nam se ovo sve desava po Sarajevu a onda svim ostalim gradovima i mjestima.
Dajte ljudi budite realni u sta se pretvorilo ovo drustvo, svaka moguca pozcija je leglo kriminala i korupcije, samo stele i novac, buđete sisaju kirminalci, zato nam se ovo sve desava po Sarajevu a onda svim ostalim gradovima i mjestima.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6458 Re: BiH - Crna hronika
Jako tocnoDonieBrasco wrote: ↑06/12/2025 12:49 Ljudi se bore i snalaze za koru hljeba od prvog do 31-og, a onda pricamo o Prošejima, dvije vikendice (malo jedna), stanovi - kuce, ugostitljski objekti.
![]()
Jbg, sve smo to mi pustili šuteći.
- amidzazeher
#6459 Re: BiH - Crna hronika
Pa to je trend u svijetu, ne samo Sarajevo 
- vjeshalica
- muha_sa
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#6462 Re: BiH - Crna hronika
Numanovićev Argelini je na Ciglanama, tamo ordinira
- Laplace
#6463 Re: BiH - Crna hronika
IT sektor u nevjerici.Billy The Pljuc wrote: ↑06/12/2025 10:55Apsolutno se slažem samo Chloe me podsjeti da to i ne ide baš lako.drug_profi wrote: ↑05/12/2025 22:04Ne da bi mogao, nego bi morao. I jos njima direktno tuzbu za prikrivanje, zataskivanje i sta se vec moze nakalemit.Billy The Pljuc wrote: ↑04/12/2025 10:11 Neko bi mogao ostati bez posla:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251204032
Pa i građansku parnicu sa odstetnim zahtjevom.
A da smo u banani evo još jedne potvrde:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251206009
Čuj policajac, 40 godina, voza poršea i još gazi ljude na pješačkom.
- dječak sa šibicama
#6464 Re: BiH - Crna hronika
Tom Porobicu kad vidis glavu, sve ti jasno, a policija mu sekunduje dok mlati zensku "koja mu je rekla necu vise sa tobom vezu". Toliko o policiji.
E sad, lika kad sretnes na ulici pozelis preci ulicu, a zena koja sa njim udje u vezu, sama pala sama se ubila. Ne branim nikoga, ne osudjujem nju, ali jaranice ako ti takvom liku ne vidis na njuski ko je sto je i ikada udjes u ikakvu vezu sa njim, onda nemas 2 grama pameti u glavi.
E sad, lika kad sretnes na ulici pozelis preci ulicu, a zena koja sa njim udje u vezu, sama pala sama se ubila. Ne branim nikoga, ne osudjujem nju, ali jaranice ako ti takvom liku ne vidis na njuski ko je sto je i ikada udjes u ikakvu vezu sa njim, onda nemas 2 grama pameti u glavi.
-
daario naharis
#6465 Re: BiH - Crna hronika
Zato postoji policija da sprovodi zakone u demokratiji jer se ti ne mozes osloniti na neciji IQ (pamet, moral, etiku) da rade ispravne stvari (tipa da se uvijek parkira samo na oznaceno parking mjesto), u ovom slucaju nasilje.dječak sa šibicama wrote: ↑08/12/2025 14:12 Tom Porobicu kad vidis glavu, sve ti jasno, a policija mu sekunduje dok mlati zensku "koja mu je rekla necu vise sa tobom vezu". Toliko o policiji.
- Toffee karamela
#6466 Re: BiH - Crna hronika
ostavila sam mogućnost da griješim, imala sam samo dva kandidata, njega i Džemu Latića. za dotičnog Spahića nikad nisam ni čula. blago studentima koje takvi uče.plain vanilla wrote: ↑04/12/2025 09:17
Fatmira ne podnosim, ali nije on nista rekao za djecu iz mijesanih brakova. To je bio Vedad Spahic, u ratu, novine se zvale Zmaj od Bosne, nazvao je tu djecu mediokritetima. Meni je to bio takav uzas da sam to i zapamtila do dana danasnjeg. I da, Spahic je profesor na Filozofskom fakultetu.
- insaneinthebrain
#6467 Re: BiH - Crna hronika
kakav sljam i govno zivi u ovoj drzavi. sve go ustasa po ovim selendrama
https://crna-hronika.info/incident-kod- ... nte/790709
- Toffee karamela
#6468 Re: BiH - Crna hronika
opa, je li bila u toj La Bocci eksplozija prije 2 godine? prošla sam jutro poslije tuda i pitam jarana ko je vlasnik objekta, kaže mi neki drot, on i žena drže hipten objekata po gradu.
i tad sam se pitala kako je moguće da drot posjeduje takve objekte, odsad ziper na usta
- Laplace
#6469 Re: BiH - Crna hronika
I kako onda ne prizivati američku policiju, koja bi ovakvima izvela tretman razbijanja kamena u bubregu (i to samo u slučaju da im se ne učini da je neko naoružan, u kojem slučaju bi slijedila reakcija izz vremena Divljeg Zapada).insaneinthebrain wrote: ↑08/12/2025 17:47 kakav sljam i govno zivi u ovoj drzavi. sve go ustasa po ovim selendrama![]()
- dječak sa šibicama
#6470 Re: BiH - Crna hronika
Dzemo Latic je djecu mijesanih brakova vrijedjao, ne sjecam se detalja ali onako manje vise genetska greska ili tako nesto.
Mada, Dzemo je uvijek imao kompleks pa mu je oprosteno.
Mada, Dzemo je uvijek imao kompleks pa mu je oprosteno.
-
zigson
#6471 Re: BiH - Crna hronika
Kakva policija.. napusise ih ujke oni nista...insaneinthebrain wrote: ↑08/12/2025 17:47 kakav sljam i govno zivi u ovoj drzavi. sve go ustasa po ovim selendrama![]()
Nema vece gamadi od ovih škutora.
-
smijesni_ste
#6472 Re: BiH - Crna hronika
Nisam siguran za eksploziju, ali ono što je sigurno da šire prostor/baštu (upravo sam sad prošao pored). Mislim da će imati ubjedljivo najveću baštu u onom nizu objekataToffee karamela wrote: ↑08/12/2025 17:49opa, je li bila u toj La Bocci eksplozija prije 2 godine? prošla sam jutro poslije tuda i pitam jarana ko je vlasnik objekta, kaže mi neki drot, on i žena drže hipten objekata po gradu.
i tad sam se pitala kako je moguće da drot posjeduje takve objekte, odsad ziper na usta![]()
Fuj
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6473 Re: BiH - Crna hronika
Evo kopirano s fejsaToffee karamela wrote: ↑08/12/2025 17:20
ostavila sam mogućnost da griješim, imala sam samo dva kandidata, njega i Džemu Latića. za dotičnog Spahića nikad nisam ni čula. blago studentima koje takvi uče.
Fatmir je u to doba bio crveni, ako me dobro pamcenje sluziGdje je bio, i zašto se nije oglasio, Gradski odbor SDA (možda se tada zvao općinski ili nekako drugačije), kada je Vedad Spahić pisao o djeci iz mješovitih brakova, u članku pod sramnim nazivom "Ljulja nana".
U članku su djeca iz "mješovitih" brakova nazvana mediokritetima (znači, i moj muž i sin). Naslov je aludirao na satirične stihove "ljulja nana svog Prodixana, pola Vlaha, pola Muslimana". (Za mlađe generacije, prodixan je bio naziv deterdženta).
Isti taj Spahić predaje na UNTZ (ja ću ovom statusu dodati da mu žena truje mozgove Gimnazijalaca također) i niko nikada iz SDA nije problematizirao njegove stavove.
I, jako bitno: clanak je objavljen u NOVINAMA "Zmaj od Bosne" koje su izlazile početkom rata, (dakle, nije privatni profil), što znači da je bio odobren od uredništva. Nemojmo zaboraviti da je bio RAT i da je ovakvo sramno pisanje moglo podstaći na mržnju i izazvati probleme ljudima koji žive u višenacionalnim brakovima i njihovoj djeci.
Ja bih da pitam gdje su ti SDA kadrovi bili tad i da li bi možda trebao da se etički odbor UNTZ izjasni možda prije za njihovog Vedada nego za ovog i kako mu je uopšte dozvoljeno da se zaposli na UNTZ. Mislim znamo svi - stranačkim linijama jelte ali čisto da nam oni kažu.
-
TheMule
#6474 Re: BiH - Crna hronika
Fatmir je bio uz Durakovica, patriota tad kao i danas.mali_balon wrote: ↑05/12/2025 11:50Pa dze si fatmire.....samo kazes jeste jeo sam govna.. zbog para, zbog uvjerenja, ali sada sam.dosao tobe halaite miTheMule wrote: ↑05/12/2025 05:34mali_balon wrote: ↑04/12/2025 06:05 Ja ovog fatmira pamtim kao nekog mladog muslimana teskog sdaovca tipa onaj iz luxemburga.....sjecam ga se u okrsajima sa senadom avdicem (dok nije gujce dao fahri i sda)....otkud sad on ko neki posten novinar visokih moralnih vrijednostiToffee karamela wrote: ↑04/12/2025 08:12
bio je u istom rangu sa Džemom Latićem, po magnitudi javno plasiranih uvreda prema kjafirima svih vrsta...je li on pisao za Ljiljan još za rata (ili je to bio Valter) pa je ljude iz miješanih brakova nazvao tokmacima i neko od boraca "tokmaka" onda mu razbio glavu? davno je bilo ali čini mi se da je baš on fasovao?
helem bio je prijavio odbranu magistarskog na Filozofskom u SA iz oblasti historije pa je tada jedan od onih koji su se pitali za odobrenje procesa, pokojni Lovrenović sasuo na njega drvlje i kamenje i rekao da on neće tu magistrirati dok se njega bude pitalo?
onda zaokret od 180 stepeni, ili je omudrao ili nije dobio od SDA šta si je bio zamislio da mu pripada.
ima nekih duhovitih momenta ali većinom razvlači i prepričava ko da recituje Zidanje Skadra na Bojani. baš težak za pratiti i izdržati te nazovi novinarsko-istraživačke litanije.mali_balon wrote: ↑04/12/2025 08:22
Mani me se te prilivoda suplje ili jesi ili nisi.....nije to poso za psihologa nego za batine I izolaciju od drustva....ovo nije neka blaga promjena misljenja nego totlani zaokret....a to rade samo licemjeri koji se okrecu kako vjetar puse.....
Nisam nigdje procitao da se nekome.izvinuo I rekao ljudi ja sam.pogrijesio oprostite mi
Previse nesto "pamtite", čini vam se, prividjaju se Mladi Muslimani, traze se nekakva izvinjenja
Nema potrebe da vi profesionalni forumasi "tumacite" bilo sta.
- drug_profi
#6475 Re: BiH - Crna hronika
Nemoj sad da trazimo fatmirove sovinisticke proljeve...