Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

nuki_cika

#25776 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nuki_cika »

problemnatravunu wrote: 05/12/2025 07:00 Joj šuplje priče ovoga što priča uz video ....
Svaki put mu ista priča :roll:
mayab

#25778 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

Varam li se ili sam u pravu, razmišljam, pa oni ovdje zapravo samo rade taj "čudotvorni " krugotok , ni slova o spajanju sa nastavkom JL kod skretanja za Vraca :shock:
Onda će se izgleda čekati još 10 godina za tih 300 m :run:
izbjeglica_iz_besmisla

#25779 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Pa da, to i jeste cijeli cirkus sa tim KT.

Predtavljaju ga kao otcepljenje tog dijela ceste, a nece nista pomoci ili ce cak i gore napraviti
El_comadante

#25780 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by El_comadante »

Šta fali ponoviti još koji put. U ovoj fazi gradnja KT, ceste do KT i instalacije. Slijedeća faza, naredne godine, ide famozna zgrada do skretanja za Vraca. U toku je izbor idejnog rješenja kako da se to riješi. Tako su rekli. Da li lažu? Neznam, vidjet ćemo, vrijeme će pokazati.
izbjeglica_iz_besmisla

#25781 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Mislim da niko ne racuna na to rjesenje ozbiljno.

Moj problem s ovim KT je sto ga predstavljaju kao momentalno rjesenje cepa na JL, sto on to nije niti ce biti.

Generalno sam na strani sadasnje garniture vlasti, al taj spin oko KT je pogresan korak. Da su rekli ovako kao i ti, sve OK. Al cemu zamazivanje ociju, kad svi vide da KT nije rjesenje
Maliodmene

#25782 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Maliodmene »

:mrgreen: A dobro, uredjuju se i cijevi ispod zemlje, uredjuje se i taj dio, i to je jednako vazno pa koliko god metara se uradi.
mayab

#25783 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

Maliodmene wrote: 06/12/2025 10:30 :mrgreen: A dobro, uredjuju se i cijevi ispod zemlje, uredjuje se i taj dio, i to je jednako vazno pa koliko god metara se uradi.
Preporučuje se sabur , i to je to :oops:
Thorgerson

#25784 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Al cuj ogroman NAPREDAK.

Hahahahahahahaha.

Pa taj cep tu stoji pet godina. Smilovali se da spoje tih 200m i to sad predstavljaju kao da rade ne znam ti sta.

Plus, kao sto svi znam, glavni problem - cep kod zgrade nece biti rijesen. Jer kakve veze ima ovaj kt s tim? Apsolutno nikakve. Jedino sad brze auta mogu da zacepe jer nece biti semafora.
problemnatravunu

#25785 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

I nije mi jasno da nema nekog tzv.istraživačkog novinara da zaista istraži
šta je istina oko desetogodišnjeg zastoja JL i famozne zgrade na Grbavici ?

Ja koliko sam ovo "pofatao", sve je to manje više rekla kazala...

Pa samo da "zareda" po stanovima u toj zgradi i popriča sa barem pola stanara.

Ima li neki novinar da ovo čita i da smije da se u to upusti ?
zigson

#25786 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by zigson »

problemnatravunu wrote: 07/12/2025 08:08 I nije mi jasno da nema nekog tzv.istraživačkog novinara da zaista istraži

Nemaju para da rade. Jer da imaju davno bi se to uradilo
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#25787 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

zigson wrote: 07/12/2025 10:05
problemnatravunu wrote: 07/12/2025 08:08 I nije mi jasno da nema nekog tzv.istraživačkog novinara da zaista istraži

Koliko moze to kostati? Vise od citave pruge? Nije

Otvori malo budzete pa vidi za kakve se gluposti sve daju pare...
izbjeglica_iz_besmisla

#25788 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Pa vaznija je pruga prema Hrasnici, da ne pominjem onu gradsku, nego taj dio na Grbavici. Kad se gleda sira slika..
zigson

#25789 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by zigson »

mk ultra wrote: 07/12/2025 12:37
zigson wrote: 07/12/2025 10:05

Koliko moze to kostati? Vise od citave pruge? Nije

Otvori malo budzete pa vidi za kakve se gluposti sve daju pare...
Upravo :D
mistek

#25790 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mistek »

Da imaju para i stvarnu namjeru da rade nešto na tom polju, valjda bi u ovih 8 godina (od kako je urađeno parče JL kod stadiona Grbavica) pokrenuli makar 100m na kontra stranu? Zgrada ne može, ne znaju, to shvaćeno. Po meni je veća enigma da za 8 godina nisu pomjerili do Bosmala i da spoje onda sa Gradačačkom. To je 250m, koji bi zaokružili koliko toliko smislenu cjelinu, omogućili finaliziranje još jedne transverzale i spoj glavne s tranzitom. Dva semafora manje. Trasa u dobroj mjeri čista.

I rasteretit će KT koji prave barem malo. Kada se ide iz pravca Dobrinje prema gradu, sada je tu problem ako 2 auta hoće lijevo, jer svi iza čekaju. Sa KT toga neće biti. Iz pravca grada prema Dobrinji, semafor je sam po sebi bio čep (u špici). Kada ga prođeš, prodiše se. Sada ga neće biti, ići će to brže i više. Ovo pogotovo vrijedi jer su u suštini 3 izlaza i našim ljudima je to dovoljno da stvari budu fluentnije. S 4 frekventna je zakrčeno opet.

Plus, nadam se da će biti dovoljno pametni da sklone semafor kod skretanja za Sanasu. Automobilima fakat ne treba, a pješacima je ok onaj adaptivni, pa kad ko naleti.
bonersa

#25791 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bonersa »

mistek wrote: 08/12/2025 01:32 Po meni je veća enigma da za 8 godina nisu pomjerili do Bosmala i da spoje onda sa Gradačačkom. To je 250m, koji bi zaokružili koliko toliko smislenu cjelinu, omogućili finaliziranje još jedne transverzale i spoj glavne s tranzitom. Dva semafora manje. Trasa u dobroj mjeri čista.
Četiri trake su urađene tačno do granica opštine Novo Sarajevo i Novi Grad. Vjerujem da i to igra ulogu zašto nije išlo dalje...
Haris.ba

#25792 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

bonersa wrote: 08/12/2025 09:10
mistek wrote: 08/12/2025 01:32 Po meni je veća enigma da za 8 godina nisu pomjerili do Bosmala i da spoje onda sa Gradačačkom. To je 250m, koji bi zaokružili koliko toliko smislenu cjelinu, omogućili finaliziranje još jedne transverzale i spoj glavne s tranzitom. Dva semafora manje. Trasa u dobroj mjeri čista.
Četiri trake su urađene tačno do granica opštine Novo Sarajevo i Novi Grad. Vjerujem da i to igra ulogu zašto nije išlo dalje...
Bilo je na ovoj temi prica da Efendic trazi kruzni tu.

Fakat ne znam sto mu se ne izadje u susret kad se izlazi Muzuru kada on trazi. Dajte kruzni, pa nek se samo napravi.
Logovan

#25793 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Šta će mu tamo kružni? A ja joj mene, glasači, daj da se njima udovolji. :oops:

Ne treba slušati struku, već treba slušati šta hoće Mujo i Haso pa će to načelnik srediti. :oops:
Haris.ba

#25794 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Logovan wrote: 08/12/2025 09:28 Šta će mu tamo kružni? A ja joj mene, glasači, daj da se njima udovolji. :oops:

Ne treba slušati struku, već treba slušati šta hoće Mujo i Haso pa će to načelnik srediti. :oops:
Pa kad Muzur moze sto ne moze i Efendic?

Nego, kad se pravi kruzni kod pekare As, zar se nije u hodu ispravljao projekat jer nije bilo iz kruznog spoja sa naseljem? Cak i izbetonirano moralo srusiti.

Sad imas dvotracnu cestu. Ako ce se dobiti kruzni sa 4 trake, neka bude kruzni.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /170302108
Sarajevo: Građani nakratko blokirali saobraćaj u Hrasnom, negoduju zbog gradnje kružnog toka
"Tražili smo određene zaključke. Jedan je od njih je obustavljanje radova kružnog toka i da se vrši dopuna sadašnjeg rješenja. Također se moraju izgraditi pothodnjaci koji će biti osvijetljeni 24 sata", naveli su građani.

Dodali su ukoliko se ne riješi njihov problem, da će ponovo obustaviti saobraćaj u naselju Hrasno i da neće odustati od svojih zahtjeva
muha_sa

#25795 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by muha_sa »

Prodjoh jednom ovim potputnjakom (valjda se tako kaže :D ) kod pekare AS--bagra uništila što se uništit da :-)
Haris.ba

#25796 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

muha_sa wrote: 08/12/2025 09:42 Prodjoh jednom ovim potputnjakom (valjda se tako kaže :D ) kod pekare AS--bagra uništila što se uništit da :-)
Nedavno sam prosao, izgledao je cist i osvjetljen.
Cuo sam da se znalo cesto pisati, kakiti i drogirati tamo.
Valjda su to rijesili time da ima kucara za zastitara.

Da vidis potputnjaka ispod pruge iza Klasa. Javni wc, nema osvjetljenja, stepenice poluraspadno stanje.
muha_sa

#25797 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by muha_sa »

Haris.ba wrote: 08/12/2025 09:46
muha_sa wrote: 08/12/2025 09:42 Prodjoh jednom ovim potputnjakom (valjda se tako kaže :D ) kod pekare AS--bagra uništila što se uništit da :-)
Nedavno sam prosao, izgledao je cist i osvjetljen.
Cuo sam da se znalo cesto pisati, kakiti i drogirati tamo.
Valjda su to rijesili time da ima kucara za zastitara.

Da vidis potputnjaka ispod pruge iza Klasa. Javni wc, nema osvjetljenja, stepenice poluraspadno stanje.
Drago mi je za ovaj u Hrasnom ako su ga u red doveli--valjda ga opet ne sjebu.
Onaj na Stupu totalno uništen :(
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#25798 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by F&N »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /251208088

Mimo ovoga nastavljaju se radovi na rekonstrukciji ceste Kotorac - Bjelasnica :thumbup:
El_comadante

#25799 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by El_comadante »

Haris.ba wrote: 08/12/2025 09:32
Logovan wrote: 08/12/2025 09:28 Šta će mu tamo kružni? A ja joj mene, glasači, daj da se njima udovolji. :oops:

Pa kad Muzur moze sto ne moze i Efendic?

Nego, kad se pravi kruzni kod pekare As, zar se nije u hodu ispravljao projekat jer nije bilo iz kruznog spoja sa naseljem? Cak i izbetonirano moralo srusiti.

Sad imas dvotracnu cestu. Ako ce se dobiti kruzni sa 4 trake, neka bude kruzni.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /170302108
Sarajevo: Građani nakratko blokirali saobraćaj u Hrasnom, negoduju zbog gradnje kružnog toka
"Tražili smo određene zaključke. Jedan je od njih je obustavljanje radova kružnog toka i da se vrši dopuna sadašnjeg rješenja. Također se moraju izgraditi pothodnjaci koji će biti osvijetljeni 24 sata", naveli su građani.

Dodali su ukoliko se ne riješi njihov problem, da će ponovo obustaviti saobraćaj u naselju Hrasno i da neće odustati od svojih zahtjeva
Nije to isto. Muzur je tražio KT zbog Tibri, koje je neko drugi dao dozvolu za izgradnju, i sad tu ljudi žive. Zbog čega bi trebao ići KZ kod Bosmala?
Haris.ba

#25800 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

El_comadante wrote: 08/12/2025 12:42 Nije to isto. Muzur je tražio KT zbog Tibri, koje je neko drugi dao dozvolu za izgradnju, i sad tu ljudi žive. Zbog čega bi trebao ići KZ kod Bosmala?
A kod Bosmala ne zive ljudi?

Bukvalno je isto. Narod naselja kod Bosmala zeli kruzni i gotovo. Sta sad? Objasnjavati im da Tibrasi mogu, oni ne?
Post Reply