Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

geoxx

#30926 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by geoxx »

canvra888 wrote: 30/11/2025 23:33
geoxx wrote: 30/11/2025 23:29
canvra888 wrote: 30/11/2025 23:27

Balija i četnik u istoj ravni?

Čitaš li ti sebe šta pišeš bolan?
Citas li ti mene? Kada se kaze gazi cetnika i baliju, ne misli se na ono sta su po definiciji ti pojmovi, nego se radi o pogrdnom nazivu nekog naroda. To je fakticki tako. Cinjenica.
Pa zašto niko nije skandirao "gazi Srbe" onda? Daj se skoncentriši i prestani izjednačavati ideologiju koja je počinila genocid sa balijama.
Ja isto nikad nisam cuo da neko skandira gazi Bosnjake.

Kakvo ideologija i genocid prika, o cemu ti? Sustina je sta je namjera kod koristenja tih termina, a ne sta su jedni i drugi radili kroz historiji. Jel treba crtati
Last edited by geoxx on 30/11/2025 23:35, edited 1 time in total.
Logovan

#30927 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

geoxx wrote: 30/11/2025 23:29 Citas li ti mene? Kada se kaze gazi cetnika i baliju, ne misli se na ono sta su po definiciji ti pojmovi, nego se radi o pogrdnom nazivu nekog naroda. To je fakticki tako. Cinjenica.
Meni se čini miješaš "gazi četnike" i "gazi srbe"
geoxx

#30928 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by geoxx »

Logovan wrote: 30/11/2025 23:35
geoxx wrote: 30/11/2025 23:29 Citas li ti mene? Kada se kaze gazi cetnika i baliju, ne misli se na ono sta su po definiciji ti pojmovi, nego se radi o pogrdnom nazivu nekog naroda. To je fakticki tako. Cinjenica.
Meni se čini miješaš "gazi četnike" i "gazi srbe"
I ti gazi Turcina i gazi Bosnjaka. :lol:
canvra888

#30929 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

geoxx wrote: 30/11/2025 23:35
canvra888 wrote: 30/11/2025 23:33
geoxx wrote: 30/11/2025 23:29

Citas li ti mene? Kada se kaze gazi cetnika i baliju, ne misli se na ono sta su po definiciji ti pojmovi, nego se radi o pogrdnom nazivu nekog naroda. To je fakticki tako. Cinjenica.
Pa zašto niko nije skandirao "gazi Srbe" onda? Daj se skoncentriši i prestani izjednačavati ideologiju koja je počinila genocid sa balijama.
Ja isto nikad nisam cuo da neko skandira gazi Bosnjake.

Kakvo ideologija i genocid prika, o cemu ti?
Nisi čuo "nož, žica, Srebrenica" na mnogobrojnim sportskim događajima kod Srba?

Jesi l' realan ti?
Logovan

#30930 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Lupaš gluposti geoxe, neka te bolan :D
geoxx

#30931 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by geoxx »

Nerealno je koliko ti ne kopcas. Opet me lik hvata na nesto lijevo.

POENTA JE DA SE TERMIN CETNIK DANAS USTALIO KAO POGRDAN ZA SRBE, KORISTI SE KAD IH HOCES UVRIJEDIIT, DAKLE NJIH, A NE CILJANO DRAZU MIHAJLOVICA, VOJINA PAVLOVICA I MALOG ACU IZ BIJELJINE SA TIK TOKA. KO STO SE SA TURCIN I BALIJA NE IDE DA SE UVRIJEDI LIK IZ TURSKE ILI NEKI BALIJA, NEGO BOSNJACI.

Sta tebi tu nije jasno? Haj nebitno
Last edited by geoxx on 30/11/2025 23:43, edited 1 time in total.
luckylaka

#30932 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

Ovdje su neki od juce poceli pratiti desavanja na tribinama realno nemaju pojma sta se desava u srbiji na njihovim stadionima.Ko nije prosao marakanu nema pojma sta je cetnicko orgijanje u cetnickom leglu i zato se sa pravom vraca istom mjerom.Tamo te izvrijedjaju i prebiju,ovdje se samo skandira i ko ih jebe
TAFKAP

#30933 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by TAFKAP »

skrenuste vi s teme i to dobro...

11 slobodnih bacanja promašeno...
canvra888

#30934 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

geoxx wrote: 30/11/2025 23:43 Nerealno je koliko ti ne kopcas. Opet me lik hvata na nesto lijevo.

POENTA JE DA SE TERMIN CETNIK DANAS USTALIO KAO POGRDAN ZA SRBE, KORISTI SE KAD IH HOCES UVRIJEDIIT, DAKLE NJIH, A NE CILJANO DRAZU MIHAJLOVICA, VOJINA PAVLOVICA I MALOG ACU IZ BIJELJINE SA TIK TOKA. KO STO SE SA TURCIN I BALIJA NE IDE DA SE UVRIJEDI LIK IZ TURSKE ILI NEKI BALIJA, NEGO BOSNJACI.

Jarane, samo se dalje ukopavaš. Umjesto da se odjaviš i iskuliraš situaciju. Cijeli forum ti govori da se prosipaš, a ti si uporan u izjednačavanju ideologije koja je genocid izvršila sa balijama. Da je iko htio uvrijediti sve Srbe, bilo bi skandirano "ubij Srbina" ili "Srbe na vrbe", kao što ti isti srbi bez ikakvih problema skandiraju "nož, žica, Srebrenica".
palermo

#30935 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

Jedina losa stvar u navijanju je sto nismo pobijedili.

Da.smo pobijedili bila bi velicanstvena atmosfera (kakva uistinu I jeste bila) sa ponekim malim ekscesom. I ne bi bilo ovih zohara da pametuju. Jbg....
geoxx

#30936 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by geoxx »

Ne izjednacavam. Mozes to ponoviti sto puta ali nece biti istina. Ili si glup ili jako bezobrazan sto mi to kacis. Trebao sam uzeti primjer ustasa i Hrvata, pa ti ne bi pao mrak na oci i skontao bi.

On topic: Ne bi svakako otisli na WC. Turska i Srbija su sigurica, a da ova ekipa zavrsi ispred i Italije i Litvanije, nije jednostavno realno.
tap3ah75

#30937 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by tap3ah75 »

Ko je za BiH prenosio utakmicu?
Ja jedva našao na Arena srbija i bilo mi malo mučno slušati komentatora - jbga čovjek navijao za svoje.
Point.

#30938 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

geoxx wrote: 30/11/2025 23:43 Nerealno je koliko ti ne kopcas. Opet me lik hvata na nesto lijevo.

Ne histeriši.
emirolini

#30939 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by emirolini »

Mene je bilo sramota ono slusati na TVu. Gnusno ... gadno, neumjesno. Bez obzira sto neki ovdje opravdavaju, mi nismo kao oni, nije ovo trebalo. Navijanje je stvarno super bilo i onda ovo za cetnike. Oni ljudi na terenu to nisu zasluzili.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#30940 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by corolla02 »

mi dobro trebamo da se zapitamo sta hocemo

ja se od ovog skandala takoder ogradjujem

gradjanska BiH? trebamo dobro da se zapitamo gdje idemo

sva sportska dogadjanja na relaciji BiH, Hrvatska i Srbija zabraniti, zaozbiljno!
Moenx

#30941 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Moenx »

emirolini wrote: 01/12/2025 01:19 Mene je bilo sramota ono slusati na TVu. Gnusno ... gadno, neumjesno. Bez obzira sto neki ovdje opravdavaju, mi nismo kao oni, nije ovo trebalo. Navijanje je stvarno super bilo i onda ovo za cetnike. Oni ljudi na terenu to nisu zasluzili.
Da i ja isto
canvra888

#30942 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

corolla02 wrote: 01/12/2025 02:02 mi dobro trebamo da se zapitamo sta hocemo

sva sportska dogadjanja na relaciji BiH, Hrvatska i Srbija zabraniti, zaozbiljno!
Ko "mi"? Je l' tebe tamo preko bare dotiče što isti ti Srbi ne ispuštaju priliku da pričaju o secesionizmu, degradiraju Bosnu i Hercegovinu, negiraju genocid, aktivno učestvuju u destabilizaciji dežave - i na svaki drugi mogući način pokazuju da se ni po čemu nisu promijenili. Ti si daleko od svih tih dešavanja ovdje i upitno je koliko je kredibilno da pametuješ o tim stvarima hiljadama kilometara udaljen od svih tih dešavanja.
luckylaka

#30943 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

Znaci njima dobra atmosfera,nasima ne valja :-)

Danilo Andnsic
Bilo je lijepo igrati u punoj hali. Uvijek više volimo da igramo pred ovakvom publikom nego praznom halom, tako da je atmosfera bila sjajna. Čestitam svim igračima. Od prvog do posljednjeg smo pokazali karakter i zato smo uspjeli da pobijedimo

Dusan Alimpijevic
Ovo je divno košarkaško večer, divna atmosfera. Više volim igrati u ovakvim atmosferama nego u praznim dvoranama
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#30944 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by corolla02 »

canvra888 wrote: 01/12/2025 02:17

Ko "mi"? Je l' tebe tamo preko bare dotiče što isti ti Srbi ne ispuštaju priliku da pričaju o secesionizmu, degradiraju Bosnu i Hercegovinu, negiraju genocid - i na svaki mogući način pokazuju da se ni po čemu nisu promijenili.
jesam, ja sam preko bare i zna se radi cega :mrgreen:

u medjuvremenu sam drzavljanin BiH bas kao sto si i ti!

ovo sto je bilo veceras je u najmanju ruku nesportski, ovo je tema momentalno, a nesto od prije 30g

jesil se zapitao kako ce slijedecu noc spavati nasi ljudi u Srebrenici, Prijedoru illi Trebinju?

ovaj sljam od navijaca veceras, neka idu u BL i tamo zvizde, to je jedino ispravno a ne u SA
necko_hz

#30945 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by necko_hz »

Velkoski wrote: 30/11/2025 23:21 Naravno da te treba biti briga šta je preko granice, pogotovo jer u prosjeku svakih pedesetak godina pređu granicu. Osim ako ste već u Njemačkoj, e onda je svejedno.
Mislim da je "FGR ekipi" i sličnima ovo navijanje i zviždanje teže palo nego "uvijek ugroženoj četničiji". :mrgreen:

Polomiše se ljudi brigom šta će o njima misliti oni koji su svoje mišljenje davno formirali i istakli. :mrgreen:
Moenx

#30946 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Moenx »

Da li se u jednom renutku navijalo
hajmo delije hajmo grobari hajmo cetnici
luckylaka

#30947 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

necko_hz wrote: 01/12/2025 02:31
Velkoski wrote: 30/11/2025 23:21 Naravno da te treba biti briga šta je preko granice, pogotovo jer u prosjeku svakih pedesetak godina pređu granicu. Osim ako ste već u Njemačkoj, e onda je svejedno.
Mislim da je "FGR ekipi" i sličnima ovo navijanje i zviždanje teže palo nego "uvijek ugroženoj četničiji". :mrgreen:

Polomiše se ljudi brigom šta će o njima misliti oni koji su svoje mišljenje davno formirali i istakli. :mrgreen:
Jbga druze to je kada se preko noci zaboravi agresija,Srebrenica,Foca,Prijedor,Sa...pa de se malo njima ulizujemo ko biva bilo pa proslo,haj da se izljubimo.
necko_hz

#30948 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by necko_hz »

Jasna je meni ta psihologija dobro.

Izostanak bilo kakvih evolutivnih, odbrambenih mehanizama.

Oduzetost od realnosti.

Još kad ih komšije i susjedi potapšu, s vremena na vrijeme, po glavi, pišnu u gaće. :mrgreen:

Zato i jes za ismijavanja. :mrgreen:
tramvajtrojka

#30949 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by tramvajtrojka »

necko_hz wrote: 01/12/2025 02:58 Jasna je meni ta psihologija dobro.

Izostanak bilo kakvih evolutivnih, odbrambenih mehanizama.

Oduzetost od realnosti.

Još kad ih komšije i susjedi potapšu, s vremena na vrijeme, po glavi, pišnu u gaće. :mrgreen:

Zato i jes za ismijavanja. :mrgreen:
Pa vidis da jedinima kojima smeta navijanje su Tuzlaci vecinom :mrgreen: :mrgreen: oni bi ih u mejdanu docekali aplauzima i buketom cvijeca :lol:
canvra888

#30950 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

corolla02 wrote: 01/12/2025 02:23
canvra888 wrote: 01/12/2025 02:17

Ko "mi"? Je l' tebe tamo preko bare dotiče što isti ti Srbi ne ispuštaju priliku da pričaju o secesionizmu, degradiraju Bosnu i Hercegovinu, negiraju genocid - i na svaki mogući način pokazuju da se ni po čemu nisu promijenili.
jesam, ja sam preko bare i zna se radi cega :mrgreen:

u medjuvremenu sam drzavljanin BiH bas kao sto si i ti!

ovo sto je bilo veceras je u najmanju ruku nesportski, ovo je tema momentalno, a nesto od prije 30g

jesil se zapitao kako ce slijedecu noc spavati nasi ljudi u Srebrenici, Prijedoru illi Trebinju?

ovaj sljam od navijaca veceras, neka idu u BL i tamo zvizde, to je jedino ispravno a ne u SA
To tvoje državljanstvo je relevantno kao i državljanstvo Bone Voxa u korelaciji sa stvarima koje spominjem. Kada budeš rezident FBiH/RS, dakle više od pola godine aktivno u svakodnevnici ove države, onda ćeš biti kredibilniji za neki komentar na šta "mi" hoćemo i gdje idemo.

Da si dio te svakodnevnice, znao bi za napade na povratnike po RS-u i daleko prije ove utakmice i skandiranja. I da još nijedno ubistvo povratnika u posljednjih 30 godina nije raščišćeno. Znao bi za provokacije prema Bošnjacima u RS-u za vrijeme pravoslavnih praznika. Znao bi da se taj entitet i narod ponaša kao da su država u državi i da su direktni krivci za najveću krizu još od rata koja se aktivno ovdje dešavala mjesecima. Znao bi da se novac poreznih obveznika Srbije trošio u milionskim svotama u lobiranju protiv usvajanja rezolucije o genocidu, i ko se bunio protiv toga? Ali kako ti kažeš, tema je samo utakmica, iako su sve ovo itekako aktuelne stvari i skorašnja dešavanja.

Da se razumijemo, ja prvi ne bih skandirao ono što se skandiralo, takvu naciju je najbolje izignorisati. Ništa ni više ni manje.

Ali kad se već desilo, kome da letim da se pravdam? I zbog čega da se ograđujem? Hajde da si svoj jedini upis na ovoj temi posvetio nečemu što ima veze sa košarkom i košarkaškom reprezentacijom, nego baš tolika potreba da se odmah pravdaš i ograđuješ od nečega upućeno naciji koja, u najmanju ruku, nije spremna ni priznati svoja nedjela, a kamoli šta više?

Kad konstantno siješ zlo, ne znam zašto je drugačije očekivanje nego da ćeš zlo i žeti.
Post Reply