Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Throttle

#73851 Re: Zeničani

Post by Throttle »

_BataZiv_0809 wrote: 26/11/2025 17:25
Throttle wrote: 26/11/2025 17:07
_BataZiv_0809 wrote: 26/11/2025 16:10 Kako to da Babina rijeka pripada MZ Staro Radakovo?

Glasacko mjesto u Kinu Crkvice se zove Staro Radakovo :-?

Crkvice podijeljene na Gornje i obicne Crkvice...

Svasta.
Pa ne postoji MZ Babina rijeka nego Staro Radakovo. MZ Novo Radakovo je tamo iza Derbyja, ono sto mi znamo kao Radakovo. Babina rijeka je naziv prema rijeci al nije zvanično u ćitabima. Prostorije MZ Staro Radakovo su u prvom redu zgrada od bazena
Da i prema projektu izgradnje karakteristicnih zgrade koji se zvao "Babina rijeka".

Meni je uvijek Babina rijeka bila dio Crkvica :mrgreen:

A sta se podrazumijeva pod naseljem "Prvi maj"?
Negdje davno sam citao da je to stari naziv za Crkvice, po glavnoj ulici, tada Prvomajskoj. Cini mi se da se i osnovna skola zvala Prvi maj
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#73852 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Throttle wrote: 26/11/2025 17:32
_BataZiv_0809 wrote: 26/11/2025 17:25
Throttle wrote: 26/11/2025 17:07

Pa ne postoji MZ Babina rijeka nego Staro Radakovo. MZ Novo Radakovo je tamo iza Derbyja, ono sto mi znamo kao Radakovo. Babina rijeka je naziv prema rijeci al nije zvanično u ćitabima. Prostorije MZ Staro Radakovo su u prvom redu zgrada od bazena
Da i prema projektu izgradnje karakteristicnih zgrade koji se zvao "Babina rijeka".

Meni je uvijek Babina rijeka bila dio Crkvica :mrgreen:

A sta se podrazumijeva pod naseljem "Prvi maj"?
Negdje davno sam citao da je to stari naziv za Crkvice, po glavnoj ulici, tada Prvomajskoj. Cini mi se da se i osnovna skola zvala Prvi maj
Jeste. Zvala se Prvi maj kad sam ja krenuo u skolu.

Mislim da je Crkvice ipak stariji naziv od Prvog maja jer je to naziv po župi Crkvica koju su osnovali doseljenici iz Dalmacije. Znas i sam gdje su Hrvati domicilni tj u kojem predjelu naselja.

Prvi maj je ime dato u Jugi.

Cak koliko znam, s obzirom na lokaciju bolnice jelte :D da ljudi rodjeni u Zenici 50-tih i 60-tih godina nerijetko kao mjesto rodjenja imaju upisano "Crkvica".

Znam za par takvih slucajeva gdje su ljudi imali strasnih problema kod dobijanja inostranog drzavljanstva zato sto im u svim papirima pise Zenica a na rodnom listu Crkvica.
nauticamid

#73853 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

gentoo wrote: 26/11/2025 13:49
sadmire wrote: 26/11/2025 13:45 Shvatam ja sta ti hoces da kazes, ali zasto bi oni trebali provjeravat da li ja koristim to parking mjesto, ako se ja nisam zalio. Izd'o si mi mjesto, naplacujes naknadu i ne trebas me stititi, ako ja to od tebe nisam trazio
Pa to donekle jes' tako. Cak u ugovoru pise "pauk dolazi samo na poziv" ili tako nesto. To sto oni samostalno rade moze biti da su fakat "dobri" i unaprijed rade svoj posao i ciste mjesta za R korisnike.. A moze biti i drugo tj. da tebe natjeraju da uzmes R ili platis marku.

Opet pitanje: sto nisi uzeo svoj R pa moras na komsijino stajati (tu lezi pravi odgovor tvog problema :mrgreen: ) ? Nemoj biti kao nautica :mrgreen:
Sine, nautica je imao R kad ti nisi znao sta je to i da li se jede :D
Nesto mi puno znas o ovoj materiji, da slucajno ne radis u parkinzima i da covjeku nisi ti digao auto :mrgreen:
A jesu ih uhljebili u firmi, sve go ljakse.

A kazes kruze, pa ne kruze da bi ocistili mjesta za korisnike nego da bi uzeli lovu.

Hajde sad nastavi pravdati to sto rade, a Anex te je davno pitao nesto i nisi mu odgovorio. Pitanje na mjestu, pitanje na koje sam te i ja navodio, ali se pravis grbav.

Imas mahanje i samo nastavi tako :kakoste:
nauticamid

#73854 Re: Zeničani

Post by nauticamid »

N.N. wrote: 26/11/2025 10:26 Zato sto Jalija nije ni uradjena kako treba. Dunđeri.
Koliko znam za sebe, Jalija je od Edhema (skole) do Bosanke...ajde, omedjena ulicama Bulevar, Londza i tamo Talica brdo.

Sta su dunđeri uradili ?
Sredili dio mahale, do ulice Jalijski put, a ovamo od Sam mesnice, Šnela do Edhem Mulabdic nista...to je druga mjesna zajednica. Sejmen. I napravili ljudima horor. Sada udjes na Jaliju, ispod uglovnice pusto, R ocrtana, korisnici na poslovima, poluprazno sve...ovaj drugi dio mahale pun kao sibica. Ljudima koji tu zive natovarili problem i otisli gore Londzu sredjivati.
Kakvi diletanti.

Ili uradi sve kako treba, ili ne diraj nista.
Postavlja se pitanje, a gdje su ovi sto su otisli na posao(ovi ispod uglovnice), gdje su oni parkirali svoja vozila :mrgreen: ?
Ci-Nick

#73855 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Tu je problem sa tim R.
Nemamo dovoljno mjesta za parkiranje i onda neko dobije privilegiju da ga određeno mjesto mora čekati prazno od 0 do 24.
To bi moralo da se reguliše drugačije.
A moglo bi jednostavno tako da neko ko stanuje u kvartu moze uz neku mjesečnu naknadu parkirati na bilo kojem mjestu rezervisanom za stanare ili za plaćanje a da se broj mjesta za plaćenje poveća i da ih ima u svakoj ulici dovoljno.
Ovako dođem u ulicu 12. April, i trebam tu kao gost da parkiram, i ima 5 praznih R mjesta a ni jedno za plaćanje jer su odredili da samo tri ili četiri mjesta budu uz naplatu.
BlackCaviar

#73856 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Imao sam R na Talića brdu godinama, još kad uopšte nije bila ovolika frka oko toga. Kasnije se zagužvalo. Prije 2 godine odselio i odjavio, komšije me salijetale po komšiluku da odem s njima u Parking da kažem da njima želim dat parking mjesto, ko da je moje :-)

Dok sam imao R za tih 6 godina pauka sam zvao dvaput, jedan lik je bio baš naporan da sam morao. Dok me nije bilo tu nisam pravio problem, pustio sam da ljudi parkiraju kad mene nema a znao sam kad me nema više dana zaredom javim poznaniku koji je radio u blizini da može ostavit na moje R slobodno, i sve je funkcionisalo. Bibiknem kad je tu neko, izađem objasnim, većinom se rješavalo ok.

Sad ovo što rade, da pišu kazne i kad vide nekog na R a da nije njegovo nije mi nikako OK. Što kaže neko iznad, platio sam ti mjesto, ako te ne zovem znači da nemam problem s tim da neko ostavi tu auto, bio neko moj il neko deseti. A ne da sveto mjesto stoji 24/7 rezervisano samo tebi, za 20 maraka...

Sad će se dešavati situacija na Jaliji sa ovim silnim R mjestima kad dođe sezona godišnjih odmora, Jalija će bit poluprazna, ljudi će se po travi parkirat pored nekog praznog R.

Po meni bi rješenje bilo:

1. R bih omogućio samo invalidima da mogu ostaviti auto odmah ispred svoje zgrade
2. Sva ostala R bih ukinuo i označio parkinge po zonama. Za mještane svake zone u gradu parking bi bio određena mjesečna naknada i bila bi tim mještanima ista za svaku zonu. Al' bi na te parkinge mogli parkirati i ostali gađani, s tim da bi plaćali kartu skuplju u centru, jeftiniju na periferiji.

Neku noć oko 21h vidim lika crna dukserica šunja se oko auta, zaviruje kroz stakla, kontam izdaleka neko hoće obit auto, uzet kasetofon :D kad ono na leđima piše Parking, piše kazne ljudima, parking prazan, dvojica stoje a 15 mjesta pored prazno. Evo jutros, 8 ujutro dvojica u crnim duksericama zaviruju se i idu redom pišu kazne :kiss:
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#73857 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Ci-Nick wrote: 27/11/2025 06:01 A moglo bi jednostavno tako da neko ko stanuje u kvartu moze uz neku mjesečnu naknadu parkirati na bilo kojem mjestu rezervisanom za stanare ili za plaćanje a da se broj mjesta za plaćenje poveća i da ih ima u svakoj ulici dovoljno.
Tako su inicijelno i govorili da moze.. Ako je tvoje zauzeto stani na slijedece u istoj mahali i to je to.. Fazon je sto bi iskreno svako svoje koje placa i koje je u 80% slucajeva ispred zgrade u kojoj zivi.. Zasto bi ja ako sam dobio ispred zgrade br. 1234 isao 2 ulice dalje da parkiram na 1489.

Red je ustvari vrlo lako odrzavati,svako se drzi svog broja i to je to.. Nered samo mogu izazvati ovakvi kao nautica koji dodju u goste pa poremete parking floru i faunu :lol:

I jos jedna jako bitna stvar koju je nasem narodu tesko shvatiti: pravo parkiranja u X mahali, ispred Y zgrade ili u Z ulici ti daje samo ili CIPS ili 1KM. Nekad neces naci 10m udaljen parking od zeljene destinacije ali hoces 300m dalje.

Edit:

pade mi na pamet vezano za ovo da stanes na naredno mjesto.. Ako nazoves pauka da ti je neko na tvom R i ako je njima mrsko, kasno, ruzno vrijeme ili jednostavno imaju posla (npr skoro kad je bila utakmica pa se valjda zavalili negdje).. sugerisu ti da stanes na komsijino i da te nece 100% dirati i kazniti (jer nisu ni planirali do ujutro igdje da idu :mrgreen: ). Dakle nije bas ni da Parking drzi do reda 100% a iskreno sa jednim paukom i ne mogu
N.N.

#73858 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Nisam se nesto udubio u tematiku :D ali po kojem osnovu JP Parking pise kazne po mahalama za nepropisno parkiranje? Ne mislim na R ili tako nesto, nego po kojem osnovu oni pisu kaznu za trotoar? To sam vdio na Odmutu kod cetvrtog solitera, da su nalijepljene njihove obavijesti na sajbe ljudima!?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#73859 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Pa ja, ja dodjem neko na mom mjestu ja se samo parkiran na komšijinom, nek on razbija glavu kad dodje :D. Nikom ništa...ha ja. A nisam jednom slucajno na pogresno mjesto, ono zuris ne gledas broj i tako stoji dva dana i gledas i ono kontas vidi onog levata do mene pogresno se parkirao dok ne skontam da sam ja zbrku napravio :lol: .
gentoo

#73860 Re: Zeničani

Post by gentoo »

N.N. wrote: 27/11/2025 09:10 Nisam se nesto udubio u tematiku :D ali po kojem osnovu JP Parking pise kazne po mahalama za nepropisno parkiranje? Ne mislim na R ili tako nesto, nego po kojem osnovu oni pisu kaznu za trotoar? To sam vdio na Odmutu kod cetvrtog solitera, da su nalijepljene njihove obavijesti na sajbe ljudima!?
Bilo na GV prije godinu i kusur i odobreno im. I neka je.. Policiju boli q.. kad god ih nazoves "samo 2 patrole na podrucju grada rade" a malo-malo 150 novih policajaca primljeno.. A od perinog hana do brode rade 2 auta i 4 policajca.. konstantno. Ne daj Boze da ti zatrebaju.

Najzalosnije je sto nam je parkiranje na trotoaru i zelenoj povrsini postalo normala. A hocemo u EU.. U EU ti prvi komsija zove muriju jer se ne ponasas po standardima i vrijednostima njegove zemlje.. Kod nas je to "haj bogati pusti, mora cojek negdje stati". Ne daj Boze da proseta :mrgreen:
Ci-Nick

#73861 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

gentoo wrote: 27/11/2025 09:05
Ci-Nick wrote: 27/11/2025 06:01 A moglo bi jednostavno tako da neko ko stanuje u kvartu moze uz neku mjesečnu naknadu parkirati na bilo kojem mjestu rezervisanom za stanare ili za plaćanje a da se broj mjesta za plaćenje poveća i da ih ima u svakoj ulici dovoljno.
Tako su inicijelno i govorili da moze.. Ako je tvoje zauzeto stani na slijedece u istoj mahali i to je to.. Fazon je sto bi iskreno svako svoje koje placa i koje je u 80% slucajeva ispred zgrade u kojoj zivi.. Zasto bi ja ako sam dobio ispred zgrade br. 1234 isao 2 ulice dalje da parkiram na 1489.

Red je ustvari vrlo lako odrzavati,svako se drzi svog broja i to je to.. Nered samo mogu izazvati ovakvi kao nautica koji dodju u goste pa poremete parking floru i faunu :lol:

I jos jedna jako bitna stvar koju je nasem narodu tesko shvatiti: pravo parkiranja u X mahali, ispred Y zgrade ili u Z ulici ti daje samo ili CIPS ili 1KM. Nekad neces naci 10m udaljen parking od zeljene destinacije ali hoces 300m dalje.

Edit:

pade mi na pamet vezano za ovo da stanes na naredno mjesto.. Ako nazoves pauka da ti je neko na tvom R i ako je njima mrsko, kasno, ruzno vrijeme ili jednostavno imaju posla (npr skoro kad je bila utakmica pa se valjda zavalili negdje).. sugerisu ti da stanes na komsijino i da te nece 100% dirati i kazniti (jer nisu ni planirali do ujutro igdje da idu :mrgreen: ). Dakle nije bas ni da Parking drzi do reda 100% a iskreno sa jednim paukom i ne mogu
Da ima mjesta dovoljno onda bi R sa brojem imao smisla.
Ali parkirno mjesto je sve deficitarnije a javna površina je i tvoja ali i moja pa ne vidim da je ispravno i logično dati nekom javu površinu za nekakvu siću da je koristi kao privatnu imovinu.
U Njemačkoj i Austriji postoje zone i u toj zoni stanar može da parkira ali ne čeka ga mjesto pred ulazom u zgradu, toga nema.
Prva tužba bi to pravo oborila. Nije bio problem dok je bilo mjesta sa naplatom dovoljno, prije dvije godine krenem od kružnog kod Bosanke i do ASA banke nađem slobodno mjesto, prošle godine sam često išao do Intesa banke a ove odem i do Lađane i nijednog mjesta slobodnog.
Mislio sam da će biti bolje kad dijaspora ode ali šipak, čak i ova mjesta sa naplatom od 2 marke po satu su do 10 ujutro već popunjena.
gentoo

#73862 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Ci-Nick wrote: 27/11/2025 09:22 Mislio sam da će biti bolje kad dijaspora ode ali šipak, čak i ova mjesta sa naplatom od 2 marke po satu su do 10 ujutro već popunjena.
Sto ce reci da parking nije skup.. Sat 5KM pa mozda i postanemo Amsterdam.

To za zone se slazem.. To su bile vinjete ali su se svi nadigli kad je to bilo aktuelno. I opet ti iz Radakova ne bi mogao doci meni na Jaliju da stanes jer bi bio u prekrsaju. Sumnjam da i u Berlinu onaj iz istocnog moze u zapadni onako pred neciju zgradu stati.. dok nesto obavi :mrgreen:

https://parkingservis.ba/platezni-parkinzi-po-zonama/
N.N.

#73863 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Nije to bas tako...
Evo ti soliteri na Odmutu...tolike grdosije a parking osim kod 2. solitera nigdje nije predvidjen.

Imaju haman po 15 spratova, na svakom spratu 6-8 stanova...
Sracunaj koja su to auta jbga :D
gentoo

#73864 Re: Zeničani

Post by gentoo »

N.N. wrote: 27/11/2025 09:29 Nije to bas tako...
Evo ti soliteri na Odmutu...tolike grdosije a parking osim kod 2. solitera nigdje nije predvidjen.

Imaju haman po 15 spratova, na svakom spratu 6-8 stanova...
Sracunaj koja su to auta jbga :D
E jbg. sad. Skupte se vi iz 3 solitera i trazite rusenje 4. i iseljenje stanara u Lasvu negdje.. Onda ce vam Fudo asfaltirati :mrgreen: :lol:
Ci-Nick

#73865 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

gentoo wrote: 27/11/2025 09:27
Ci-Nick wrote: 27/11/2025 09:22 Mislio sam da će biti bolje kad dijaspora ode ali šipak, čak i ova mjesta sa naplatom od 2 marke po satu su do 10 ujutro već popunjena.
Sto ce reci da parking nije skup.. Sat 5KM pa mozda i postanemo Amsterdam.

To za zone se slazem.. To su bile vinjete ali su se svi nadigli kad je to bilo aktuelno. I opet ti iz Radakova ne bi mogao doci meni na Jaliju da stanes jer bi bio u prekrsaju. Sumnjam da i u Berlinu onaj iz istocnog moze u zapadni onako pred neciju zgradu stati.. dok nesto obavi :mrgreen:

https://parkingservis.ba/platezni-parkinzi-po-zonama/
Ja iz Radakova ne bi mogao i ne tražim ali ako se ne urade zone i ne poveća broj parkirnih mjesta uz naplatu ja neću imati gdje parkirati ni uz plaćanje a dobar dio tih R mjesta će stajati prazan.
Zato kažem, povećati broj mjesta uz naplatu a svakom stanaru omogućiti da parkira na svim mjestima za stanare u kvartu ali i na mjestima uz naplatu.
Mora se racionalno koristiti prostor inače pješaci za godinu ili dvije neće imati trotoare, i sad su mnogi već neupotrebljivi.
gentoo

#73866 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Ci-Nick wrote: 27/11/2025 09:53 Mora se racionalno koristiti prostor inače pješaci za godinu ili dvije neće imati trotoare, i sad su mnogi već neupotrebljivi.
Ja se slazem s tobom 100%.. Ali uzmi u obzir da je Zenica jako mali grad.. Da tebi iz Radakova do pijace treba pola h laganog hoda.. Ok znam da to nije bas zgodno ni starijim ljudima ni onima koji nesto kupe pa se natovare.

Po meni treba napraviti (ako je uoste moguce) na granicama uzeg centra par velikih parkinga ili garaza.. Brist, Radakovo, B.R/Bolnica/bazen i uredovati javni prevoz. Svaki ulazak u zonu "centra" poslije toga bi naplacivao (kamerama i AI da ne bi slucajno bosnjo odlucivao treba li ili ne) ili bi parking digao tako na 5KM. Naravno ljudi koji zive u SUC-u imaju svoja R mjesta i dalje. Takodje kazna za parkiranje na trotoar i zelenu povrsinu bi bila 500KM :mrgreen:

Ovo je naravno utopia i nece se nikad desiti.. ali imam pravo da mastam bar. :mrgreen:
JalijaJalijasima

#73867 Re: Zeničani

Post by JalijaJalijasima »

Iako se ne slažem sa Gestapo metodama Parkinga, kada vidim kakvih glupih prijedloga ima, ispade da ovo što rade i nije tako loše.
Neko se gore žali kako nema parkinga za plaćanje do Atlantisa, a ljudi samo na Jaliji napravili novih 10 mjesta za naplatu i plus skoro cijela Vojvodića put?! Bukvalno dodaju na svakom parkingu i te bijele crte za naplatu. Evo ovaj što se žali da nema gdje ostaviti i platiti, samo neka uđe u Vojvodića put. U svakom trenutku će naći 5-6 praznih mjesta...
Ci-Nick

#73868 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

gentoo wrote: 27/11/2025 10:02
Ci-Nick wrote: 27/11/2025 09:53 Mora se racionalno koristiti prostor inače pješaci za godinu ili dvije neće imati trotoare, i sad su mnogi već neupotrebljivi.
Ja se slazem s tobom 100%.. Ali uzmi u obzir da je Zenica jako mali grad.. Da tebi iz Radakova do pijace treba pola h laganog hoda.. Ok znam da to nije bas zgodno ni starijim ljudima ni onima koji nesto kupe pa se natovare.

Po meni treba napraviti (ako je uoste moguce) na granicama uzeg centra par velikih parkinga ili garaza.. Brist, Radakovo, B.R/Bolnica/bazen i uredovati javni prevoz. Svaki ulazak u zonu "centra" poslije toga bi naplacivao (kamerama i AI da ne bi slucajno bosnjo odlucivao treba li ili ne) ili bi parking digao tako na 5KM. Naravno ljudi koji zive u SUC-u imaju svoja R mjesta i dalje. Takodje kazna za parkiranje na trotoar i zelenu povrsinu bi bila 500KM :mrgreen:

Ovo je naravno utopia i nece se nikad desiti.. ali imam pravo da mastam bar. :mrgreen:
Ja sam češće pješak nego vozač. Svaki dan bar 8000 koraka.
Ali ako ću se zaprtiti onda mi je daleko Radakovo.
Evo sad sam prošao pješice od Bosanke do Drvenog i vidim da su ta parkirna mjesta od Atlantisa do Rome sad sa naplatom. Znači sad je Londža cijelom dužinom sa naplatom i može se naći slobodno mjesto od Pošte 6 do Rome. :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#73869 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

N.N. wrote: 27/11/2025 09:10 Nisam se nesto udubio u tematiku :D ali po kojem osnovu JP Parking pise kazne po mahalama za nepropisno parkiranje? Ne mislim na R ili tako nesto, nego po kojem osnovu oni pisu kaznu za trotoar? To sam vdio na Odmutu kod cetvrtog solitera, da su nalijepljene njihove obavijesti na sajbe ljudima!?
prosto ne mogu da vjerujem da je to moguce, da zbog nepropisnog parkiranja na trotoaru JP izda prek. naog
-Chesterfield-

#73871 Re: Zeničani

Post by -Chesterfield- »

Talića brdo slobodne 53 garaže ako je vjerovati podacima sa parking stranice.
gentoo

#73872 Re: Zeničani

Post by gentoo »

JalijaJalijasima wrote: 27/11/2025 11:07 Iako se ne slažem sa Gestapo metodama
Evo komsija ilustrovano zasto za nas samo Gestapo metode pale.. Ovo je u 10 min setnje maloprije. Vjerovatno ces prepoznati sam 'ponavljace' prekrsaja koji ovo rade svaki dan :wink: .

A i slika u tom trenutku praznih mjesta za marku.. Sve ovo gore su ili imaoci biznisa, ispijaci kafa, sluzbena auta ili samo nautica tipovi kojima u budzetu nije budzetiran iznos za parking :mrgreen:

Image

(ima ih ispod i iznad jos par)
xPaco1337

#73873 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

Prolazim stalno tim putem, ima između tih kućica oko kafane auta jedno na drugom. Onaj taxista sa onom starom lanćom stalno nešto šarafa ima garažu preko puta.
Sanjarko

#73874 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Trebali su odmah ovako nešto.
Throttle

#73875 Re: Zeničani

Post by Throttle »

BlackCaviar wrote: 27/11/2025 08:49 Sad ovo što rade, da pišu kazne i kad vide nekog na R a da nije njegovo nije mi nikako OK. Što kaže neko iznad, platio sam ti mjesto, ako te ne zovem znači da nemam problem s tim da neko ostavi tu auto, bio neko moj il neko deseti. A ne da sveto mjesto stoji 24/7 rezervisano samo tebi, za 20 maraka...
Po tebi bi trebali placati parking i kad dodjes kuci, zauzeto tvoje mjesto, nazoves Parking servis i cekas da pauk, kad bude slobodan, dodje i digne auto, ako moze? A ti cijelo vrijeme sjedis u autu?
Post Reply