Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
ibizza
#34301 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Hoće li se nastavljati ovom novom dionicom od Zenice ili…?
-
kao_kaoty
#34302 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Obzirom da je nepovezano sa postojecim autoputem u Zenici, ovih 10km je moglo biti besplatno, a ne dodatna markica (ili vise). Za osobe bez ACC-a se vjerovatno ne isplati, jer cekaju dva puta.
-
username_here
#34303 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Evo gotovo i ovo da se pusti
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#34304 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Pa gdje se onda ulazi na vranduk?kao_kaoty wrote: ↑25/11/2025 18:15Obzirom da je nepovezano sa postojecim autoputem u Zenici, ovih 10km je moglo biti besplatno, a ne dodatna markica (ili vise). Za osobe bez ACC-a se vjerovatno ne isplati, jer cekaju dva puta.
Ako se izlazi kod elmonta ako sam dobro razumio?
-
konami666
#34306 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Pusta se zvanično 16 metara autoputa do kraja godine 
- Thorgerson
#34307 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Cim to nazor steli rokove i otvaranja za ovako neke bitne datume - pisaj ga.
Koliko 1 martova i 25 novembara su do sada otvarali komadice autoputa.
Kako ih nije stid jbt izaci i "otvoriti" 10km puta. Ko vise moze pusiti ove price.
Znam, ide se i krenulo se brze nego ranije, ali opet je ovo zalosno i nije za promocije. Bolje im je da se usute i rade. A ova polu-otvaranja neka okace macku o rep. Zna se sta znaci otvaranje puta. Jel ja mogu sutra u 8h ujutro uci na ovu dionicu i voziti se?
Kako ih nije stid jbt izaci i "otvoriti" 10km puta. Ko vise moze pusiti ove price.
Znam, ide se i krenulo se brze nego ranije, ali opet je ovo zalosno i nije za promocije. Bolje im je da se usute i rade. A ova polu-otvaranja neka okace macku o rep. Zna se sta znaci otvaranje puta. Jel ja mogu sutra u 8h ujutro uci na ovu dionicu i voziti se?
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#34308 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Smiješno do bola...
- mk ultra
#34309 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Zato i kazem, govanćersko ponasanje a mi u 2026tu ulazimoThorgerson wrote: ↑25/11/2025 21:00
I evo ga prezentqcija citava nakon X godina 10km ceste
Dajte jebovas 10km ceste u picku
Prestanite glorificirati ove stvari i trazite odgovorne zasto ne postoji ne samo Autocesta vec kamaru druge infrastrukture u FBiH
Željeznica
Dalekovoda koji ce sprijeciti padove mreze u odreðenim reonima
Novih energetskih objekata
Brzih cesta
Poboljsavanje postojećih
Itd itd
Govorimo.o rastu ekonomije nemamo osnovne stvari za rast ekonomije.
Ili su toliki botovi na vlasti (ko SDPov direktor toplana koji jebomesvak ako zna razliku između kWh i MWh), pa onda nista i da ne trazimo?
- starii
#34310 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Gdje su stavili kameru

-
MMM1977
#34311 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Niko ne glorificira ali mi je ipak drago da se otvara malo po malo makar. Vrijeme se ne može vratiti jbgmk ultra wrote: ↑25/11/2025 21:15Zato i kazem, govanćersko ponasanje a mi u 2026tu ulazimoThorgerson wrote: ↑25/11/2025 21:00
Prestanite glorificirati ove stvari i trazite odgovorne zasto ne postoji ne samo Autocesta vec kamaru druge infrastrukture u FBiH
Željeznica
Brzih cesta
Poboljsavanje postojećih
Itd itd
Ili su toliki botovi na vlasti (ko SDPov direktor toplana koji jebomesvak ako zna razliku između kWh i MWh), pa onda nista i da ne trazimo?
- mk ultra
#34312 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ne moze se vrijeme vratiti ali meni je neobjasnjivo da je HR pustala po 300km za 5-6g
Srbija nam dovukla brzu cestu na Šepak za 4-5g itd itd.
Eto sve drzave oko nas...
Covjece ovo oko zenice grade 20 godina, i jos (ako sam dobro shvatio) nemaju do doboja kompletirane dionice ni finansijski ni tenderima? Nedostaje 15-20km do jelaha ako sam razumio
Ponavljam, kao da čestitaš tridesetogodišnjaku što je uspješno završio prvo polugodište drugog osnovne.
-
MMM1977
#34313 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Sve stoji, sta da se kaže na to sve? Ukopala nas je politika na svim poljima, ne samo za AC.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#34314 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Naravno da je sporo, nece im se cestitati na ovome. Al nema potrebe ni pljuvati.
Autoceste su samo ogledalo drzave. I njenog naroda. Tako da je neminovno bilo da ce se raditi bas evo kako se radi danas. Cak su sad jos to sve i ubrzali malo, ocekivao bih i gore od ovoga
Ne znam, meni je drago vidjeti da se pomjera. Pa koliko god malo, ipak ide naprijed.
Autoceste su samo ogledalo drzave. I njenog naroda. Tako da je neminovno bilo da ce se raditi bas evo kako se radi danas. Cak su sad jos to sve i ubrzali malo, ocekivao bih i gore od ovoga
Ne znam, meni je drago vidjeti da se pomjera. Pa koliko god malo, ipak ide naprijed.
-
Maliodmene
#34315 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Joj komentara, pa uporedite gdje smo bili prije 2-3 godine, a gdje smo sada. Mnogo brze se radi, pa sljedece godine se jos dosta pusta u promet.
- Haris.ba
#34316 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Koliko je to konkretno sto se mnogo brze radi? Koliko kilometara je brze po jedinici vremena?Maliodmene wrote: ↑26/11/2025 00:01 Joj komentara, pa uporedite gdje smo bili prije 2-3 godine, a gdje smo sada. Mnogo brze se radi, pa sljedece godine se jos dosta pusta u promet.
-
Maliodmene
#34317 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Zar smo kratke pameti pa se ne sjecamo da je nesto bilo stopirano skroz jer nisu imali rjesenja?Haris.ba wrote: ↑26/11/2025 00:13Koliko je to konkretno sto se mnogo brze radi? Koliko kilometara je brze po jedinici vremena?Maliodmene wrote: ↑26/11/2025 00:01 Joj komentara, pa uporedite gdje smo bili prije 2-3 godine, a gdje smo sada. Mnogo brze se radi, pa sljedece godine se jos dosta pusta u promet.
-
husoboss
#34318 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Za sve treba pitati, hebo botove i ove a pogotove one bivšemk ultra wrote: ↑25/11/2025 21:15Zato i kazem, govanćersko ponasanje a mi u 2026tu ulazimoThorgerson wrote: ↑25/11/2025 21:00
Željeznica
Brzih cesta
Poboljsavanje postojećih
Itd itd
Ali javašluk od godina prije nam dolazi na naplatu, loši projekti, pođonjeni, nepostojanje projekata, loša istraživanja terena, ugrađivačka politika, eksproprijacija treba li još?
Radio jedno vrijeme na projektima AC i putne infrastrukture pa vidio i naslušo se svega. S kim pričati o energetskim objektima, sa stranačkim uhljebom koji čeka smjenu vlasti da bi dobio posao, a 30 mu godina skoro i naravno fakultet s kobiljače, ing si znaš i sam kakvo je stanje u tom sektoru, mahom sto valja je ili vani ili privatluk ganja.
Željeznica vrišti za obnovom i izgradnjom a niko je nije pomenuo barem 25 godina, daj Bože da više imamo i kadra da to radi i vodi znam da je tu škripalo s ljudima, jedni stari, druge nisu odgajali, ali uredno popriječen kamion u Kladnju ili kamion kome ispadne Kiseljak kod Olova paralizuje saobraćaj u državi i izgubiš barem 2 sata. Za ovakve projekte uvijek kažem žali Bože ljudi i infrastrukture koje smo imali nekad pa i do prije 10ak godina da nije iskorišteno, ovako će koštati x puta više...
Bojim se da će u svim segmentima infrastrukture (putevi, zdravstvo, školstvo, energetska infrastruktura) preći na trenutno krpljenje i interventno održavanje kad voda do ušiju dođe.
-
missko
#34319 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ovo sad kad se pusti sto se hvale, koliko onda ostaje jos kilometara da se spoji sa Dobojskim
- mk ultra
#34320 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ima ljudi sposobnih pravo, samo nisu u poziciji da se pitaju, niti ce ikad biti.husoboss wrote: ↑26/11/2025 00:47
Za sve treba pitati, hebo botove i ove a pogotove one bivše![]()
Ali javašluk od godina prije nam dolazi na naplatu, loši projekti, pođonjeni, nepostojanje projekata, loša istraživanja terena, ugrađivačka politika, eksproprijacija treba li još?
Radio jedno vrijeme na projektima AC i putne infrastrukture pa vidio i naslušo se svega. S kim pričati o energetskim objektima, sa stranačkim uhljebom koji čeka smjenu vlasti da bi dobio posao, a 30 mu godina skoro i naravno fakultet s kobiljače, ing si znaš i sam kakvo je stanje u tom sektoru, mahom sto valja je ili vani ili privatluk ganja.
Željeznica vrišti za obnovom i izgradnjom a niko je nije pomenuo barem 25 godina, daj Bože da više imamo i kadra da to radi i vodi znam da je tu škripalo s ljudima, jedni stari, druge nisu odgajali, ali uredno popriječen kamion u Kladnju ili kamion kome ispadne Kiseljak kod Olova paralizuje saobraćaj u državi i izgubiš barem 2 sata. Za ovakve projekte uvijek kažem žali Bože ljudi i infrastrukture koje smo imali nekad pa i do prije 10ak godina da nije iskorišteno, ovako će koštati x puta više...
Bojim se da će u svim segmentima infrastrukture (putevi, zdravstvo, školstvo, energetska infrastruktura) preći na trenutno krpljenje i interventno održavanje kad voda do ušiju dođe.
-
howdy
- Haris.ba
#34322 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Mozda smo kratke pameti, ali pitanje je jednostavno.Maliodmene wrote: ↑26/11/2025 00:21Zar smo kratke pameti pa se ne sjecamo da je nesto bilo stopirano skroz jer nisu imali rjesenja?Haris.ba wrote: ↑26/11/2025 00:13Koliko je to konkretno sto se mnogo brze radi? Koliko kilometara je brze po jedinici vremena?Maliodmene wrote: ↑26/11/2025 00:01 Joj komentara, pa uporedite gdje smo bili prije 2-3 godine, a gdje smo sada. Mnogo brze se radi, pa sljedece godine se jos dosta pusta u promet.
Ti tvrdis da se mnogo brze radi.
Koliko je to mnogo brze. Daj vremenski period i broj kilometara. Konkretno
-
Dobrinjac-u-Pragu
#34323 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
idem na linz/graz, ne idem na bec iz praga.MMM1977 wrote: ↑25/11/2025 11:47Kakva bolan Gradiška iz Praga, nemoj mi reći da ideš na Beč umjesto Bratislava - Budimpešta - Osijek - Svilaj koji je ubjedljivo najbolji put za tebeDobrinjac-u-Pragu wrote: ↑25/11/2025 09:16Nemas pojma koliko ovo znaci dijaspori ovo sto zavrse. Naravno da zavisi i od granice u bos.gradiski ali vrlo moguce da se smanjiti voznju prag sarajevo umjesto dosadasnjih 11 sati na 9 i po barem.
Nego hoce li biti odmaralista na ovim novim dionicama? Banja Luka doboj nema normalno odmaraliste![]()
-
talijan97
#34324 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ljudi iz struke ne mogu i nemaju vremena da se bave svojim statusom u stranci niti bi se to isplatilo.mk ultra wrote: ↑26/11/2025 06:00Ima ljudi sposobnih pravo, samo nisu u poziciji da se pitaju, niti ce ikad biti.husoboss wrote: ↑26/11/2025 00:47
Za sve treba pitati, hebo botove i ove a pogotove one bivše![]()
-
Seawolf
#34325 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
I koliko imaš kilometara vožnje tim putem, od Praga do Sarajeva?Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑26/11/2025 09:08idem na linz/graz, ne idem na bec iz praga.MMM1977 wrote: ↑25/11/2025 11:47Kakva bolan Gradiška iz Praga, nemoj mi reći da ideš na Beč umjesto Bratislava - Budimpešta - Osijek - Svilaj koji je ubjedljivo najbolji put za tebeDobrinjac-u-Pragu wrote: ↑25/11/2025 09:16
Nemas pojma koliko ovo znaci dijaspori ovo sto zavrse. Naravno da zavisi i od granice u bos.gradiski ali vrlo moguce da se smanjiti voznju prag sarajevo umjesto dosadasnjih 11 sati na 9 i po barem.
Nego hoce li biti odmaralista na ovim novim dionicama? Banja Luka doboj nema normalno odmaraliste![]()
Preko Brna, Bratislave, Győra, Budapesta, Osijeka i Svilaja je oko 1.020 km.
A da ne kažem da su tim putem, puno manja zadržavanja na granici.