Ma, jok. Žene koje ja znam, koje su izabrale neobavezno viđanje poslije braka jednostavno neće više obaveze od one koju imaju prema djetetu/djeci i poslu.
Život samaca u srednjim godinama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- banjaluka078
#1351 Re: Život samaca u srednjim godinama
-
KraljicaIzJajca
#1352 Re: Život samaca u srednjim godinama
banjaluka078 wrote: ↑25/11/2025 21:31Ma, jok. Žene koje ja znam, koje su izabrale neobavezno viđanje poslije braka jednostavno neće više obaveze od one koju imaju prema djetetu/djeci i poslu.
Muški znatno više pate od žena i osjetljiviji su od žena.
- banjaluka078
#1353 Re: Život samaca u srednjim godinama
Teško im pada kuhanje i spremanje kad ostanu sami, uglavnom. I imaju dosta slobodnog vremena. Znam samo jednog iz generacije koji se poslije razvoda nije ponovo oženio.
-
snijeg_led
#1354 Re: Život samaca u srednjim godinama
E Makarska je baš mjesto dješ naći neku trebuMMM1977 wrote: ↑25/11/2025 20:48Ovo je 100% tačno. Ja i moja supruga imamo svoje vrijeme zajedno ali isto tako ona ode na putovanje sa prijateljicama po desetak dana, ja odem sa društvom ili na vikendicu par dana sam. I u Makarskoj sam bio par puta po 7-8 dana sam. Ovo itekako pozitivno utiče na vezu.suspect_zero wrote: ↑25/11/2025 18:47 Nikako ugoditi, krenem od sebekad si sam crknut od nekakve tegobe mislis najgore ti, opet kad si u braku toliko se pozeli biti sam, malo samoće, ali ne mislim pod ovim par sati.....ono jedan period. Tu potrebu obicno svi pogresno tumače, zahladili odnosi, misli se na nekog drugog i bla bla....u biti je tako prosto, hocu biti sama par dana bez da vidim i cujem ikoga....imam tu jebenu potrebu da cujem samu sebe.
Ja znam da nju ne varam, vjerujem da je tako i sa druge strane.
-
MMM1977
#1355 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ma može se naći ako tražiš, makar na Tinderusnijeg_led wrote: ↑25/11/2025 21:54E Makarska je baš mjesto dješ naći neku trebuMMM1977 wrote: ↑25/11/2025 20:48Ovo je 100% tačno. Ja i moja supruga imamo svoje vrijeme zajedno ali isto tako ona ode na putovanje sa prijateljicama po desetak dana, ja odem sa društvom ili na vikendicu par dana sam. I u Makarskoj sam bio par puta po 7-8 dana sam. Ovo itekako pozitivno utiče na vezu.suspect_zero wrote: ↑25/11/2025 18:47 Nikako ugoditi, krenem od sebekad si sam crknut od nekakve tegobe mislis najgore ti, opet kad si u braku toliko se pozeli biti sam, malo samoće, ali ne mislim pod ovim par sati.....ono jedan period. Tu potrebu obicno svi pogresno tumače, zahladili odnosi, misli se na nekog drugog i bla bla....u biti je tako prosto, hocu biti sama par dana bez da vidim i cujem ikoga....imam tu jebenu potrebu da cujem samu sebe.
Ja znam da nju ne varam, vjerujem da je tako i sa druge strane.![]()
-
nekome
#1356 Re: Život samaca u srednjim godinama
to ok, mislio sam na zene u celibatubanjaluka078 wrote: ↑25/11/2025 21:31Ma, jok. Žene koje ja znam, koje su izabrale neobavezno viđanje poslije braka jednostavno neće više obaveze od one koju imaju prema djetetu/djeci i poslu.
- ShnjaZZZ
#1357 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ako ovo ne uspije uzet ću godinu dana prije i pomislim na ideju nekog drugog
-
MMM1977
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1359 Re: Život samaca u srednjim godinama
Da vas nema trebalo bi vas izmisliti.
-
belfy
#1360 Re: Život samaca u srednjim godinama
evo, samo ova recenica mi probudi sjecanje i potaknu na odgovor... ove godine odlucim da se oduzim svom najboljem prijatelju (no gay) koji je tada bio bas losestojeci, ali mi je obezbijedio prijeko neophodnu terapiju (nakon bolesti koju jedva prezivjeh) za koju nisam ni znao da mi treba... da bi mu se oduzio, nakon ovih godina poslije, organizujem jedan svojevrsni road trip gdje smo proveli mnogo dana zajedno putujuci, posjecujuci mjesta i prijatelje, koja i koji su nam interesantni i koja nisu, a uzivajuci i u slanim i slatkim vodama...Digla_da_kreci wrote: ↑24/11/2025 23:48
...s kim mozes i sutjeti i egzistirati u istom prostoru bez izgovorene rijeci i biti ispunjen ljubavlju i unutrasnjim zadovoljstvom.
ja, nakon toga, samo dan poslije poslije povratka, moram nazad za De, a on kaze da moramo na kafu prije nego odem (zbog cega mora uzeti slobodan dan). pa ja, onako, na prvu, rekoh - "sto bi uzimao slobodan dan samo da bi mi sjeli sat vremena, kad smo se vec ispricali kao nikad", a on rece bas nesto slicno sto ti napisa iznad - "sve i kada bi samo sjedili i sutili meni je ok". i jesmo. vecinu vremena smo samo sjedili i sutili razmjenjujuci samo pokoju rijec... samo jedan rastanak prije toga mi je bio tezi na autobuskoj stanici...
-
belfy
#1361 Re: Život samaca u srednjim godinama
prema tvojim upisima nije jasno da li trazis, pristajes ili osudjujes... doduse - standardno.KraljicaIzJajca wrote: ↑25/11/2025 09:55Neće, 10 i 10+ godina je star![]()
@Duality_78 ti ne želiš razvedenu ženu sa djetetom? Malo ćeš upoznati istih bez povijesti prethodnog braka. Nisi ovo uopće podvukao!
Razumijem, želiš djecu, zato tražiš 10+godina mlađu od sebe, zajebana situacija.
-
belfy
#1362 Re: Život samaca u srednjim godinama
ovdje je Dzimmy bas zakucao.
-
belfy
#1363 Re: Život samaca u srednjim godinama
cek malo druze Bobi. ovo drug i komunista nikada ne bi iskreno rekao.
prvo sto samo pismen drug moze da bude cijenjeni clan, gdje za ovakve ispade (sto oznacih cuj "pustiji ih") nema mjesta.
drugo je ovo sto podvukoh na drugi nacin. drug Bobi, ovdje svi iznose svoja misljenja (i stajalista), pa tako i ti. tako da prema samoj tvojoj tvrdnji ni ti ne moras biti u pravu i vecinom si u krivu, jel tako? ili samo ti iznosis samo neka druga stajalista?
-
Bobi
- Forum administrator
#1364 Re: Život samaca u srednjim godinama
Rasplaka me.belfy wrote: ↑25/11/2025 23:45evo, samo ova recenica mi probudi sjecanje i potaknu na odgovor... ove godine odlucim da se oduzim svom najboljem prijatelju (no gay) koji je tada bio bas losestojeci, ali mi je obezbijedio prijeko neophodnu terapiju (nakon bolesti koju jedva prezivjeh) za koju nisam ni znao da mi treba... da bi mu se oduzio, nakon ovih godina poslije, organizujem jedan svojevrsni road trip gdje smo proveli mnogo dana zajedno putujuci, posjecujuci mjesta i prijatelje, koja i koji su nam interesantni i koja nisu, a uzivajuci i u slanim i slatkim vodama...Digla_da_kreci wrote: ↑24/11/2025 23:48
...s kim mozes i sutjeti i egzistirati u istom prostoru bez izgovorene rijeci i biti ispunjen ljubavlju i unutrasnjim zadovoljstvom.
ja, nakon toga, samo dan poslije poslije povratka, moram nazad za De, a on kaze da moramo na kafu prije nego odem (zbog cega mora uzeti slobodan dan). pa ja, onako, na prvu, rekoh - "sto bi uzimao slobodan dan samo da bi mi sjeli sat vremena, kad smo se vec ispricali kao nikad", a on rece bas nesto slicno sto ti napisa iznad - "sve i kada bi samo sjedili i sutili meni je ok". i jesmo. vecinu vremena smo samo sjedili i sutili razmjenjujuci samo pokoju rijec... samo jedan rastanak prije toga mi je bio tezi na autobuskoj stanici...
-
Bobi
- Forum administrator
#1365 Re: Život samaca u srednjim godinama
Pa dabelfy wrote: ↑25/11/2025 23:57cek malo druze Bobi. ovo drug i komunista nikada ne bi iskreno rekao.
prvo sto samo pismen drug moze da bude cijenjeni clan, gdje za ovakve ispade (sto oznacih cuj "pustiji ih") nema mjesta.![]()
drugo je ovo sto podvukoh na drugi nacin. drug Bobi, ovdje svi iznose svoja misljenja (i stajalista), pa tako i ti. tako da prema samoj tvojoj tvrdnji ni ti ne moras biti u pravu i vecinom si u krivu, jel tako? ili samo ti iznosis samo neka druga stajalista?![]()
![]()
-
belfy
#1366 Re: Život samaca u srednjim godinama
znam da je OT, ali posto je ona tema zatvorena samo da se ovdje zahvalim na tvojoj brzoj reakciji i zastite forumasa napadnutog od onog idiota.Bobi wrote: ↑26/11/2025 00:08Pa dabelfy wrote: ↑25/11/2025 23:57cek malo druze Bobi. ovo drug i komunista nikada ne bi iskreno rekao.
prvo sto samo pismen drug moze da bude cijenjeni clan, gdje za ovakve ispade (sto oznacih cuj "pustiji ih") nema mjesta.![]()
drugo je ovo sto podvukoh na drugi nacin. drug Bobi, ovdje svi iznose svoja misljenja (i stajalista), pa tako i ti. tako da prema samoj tvojoj tvrdnji ni ti ne moras biti u pravu i vecinom si u krivu, jel tako? ili samo ti iznosis samo neka druga stajalista?![]()
![]()
. Ja mu predložio da traži kakvu od 25 godina sa biroa, proglasio me neozbiljnim
, da sam na njegovom mjestu ja bih tako
.
-
KraljicaIzJajca
#1367 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ne osuđujem, on ima pravo tražiti slobodnu 30godišnjakinju, no njemu je 45 godina. U jednom upisu napiše Švedska, a u drugom napiše da bi bio ok živjeti u BiH.belfy wrote: ↑25/11/2025 23:47prema tvojim upisima nije jasno da li trazis, pristajes ili osudjujes... doduse - standardno.KraljicaIzJajca wrote: ↑25/11/2025 09:55Neće, 10 i 10+ godina je star![]()
@Duality_78 ti ne želiš razvedenu ženu sa djetetom? Malo ćeš upoznati istih bez povijesti prethodnog braka. Nisi ovo uopće podvukao!
Razumijem, želiš djecu, zato tražiš 10+godina mlađu od sebe, zajebana situacija.![]()
Hipotetski, ti si 30godišnjakinja u BiH, bilo gdje, ne samo Sarajevo. Da li bi stvarno povjeraovao da bi lik došao živjeti u tvom selu ili manjem gradu? Pazi, on je spreman odreći se mnogih stvari promjene sredine.
Last edited by KraljicaIzJajca on 26/11/2025 08:13, edited 1 time in total.
-
KraljicaIzJajca
#1368 Re: Život samaca u srednjim godinama
Takvi su nezanimljivi, glume invalide u domaćinstvu, a slobodno vrijeme ne znaju iskoristiti.banjaluka078 wrote: ↑25/11/2025 21:43Teško im pada kuhanje i spremanje kad ostanu sami, uglavnom. I imaju dosta slobodnog vremena. Znam samo jednog iz generacije koji se poslije razvoda nije ponovo oženio.
- Chloe
- Photo mod
#1369 Re: Život samaca u srednjim godinama
Obzirom na godine, ako skontah 45. je u pitanju, imao je vremena da prejaše sve i svašta, da mu se zgadi, i da sad želi miran i uredan život, obiteljski ... a velika/mala sredina, nije svima presudna za sreću i zadovoljstvo. Idividualno je.KraljicaIzJajca wrote: ↑26/11/2025 08:08Ne osuđujem, on ima pravo tražiti slobodnu 30godišnjakinju, no njemu je 45 godina. U jednom upisu napiše Švedska, a u drugom napiše da bi bio ok živjeti u BiH.belfy wrote: ↑25/11/2025 23:47prema tvojim upisima nije jasno da li trazis, pristajes ili osudjujes... doduse - standardno.KraljicaIzJajca wrote: ↑25/11/2025 09:55
Neće, 10 i 10+ godina je star![]()
Razumijem, želiš djecu, zato tražiš 10+godina mlađu od sebe, zajebana situacija.![]()
![]()
Hipotetski, ti si 30godišnjakinja u BiH, bilo gdje, ne samo Sarajevo. Da li bi stvarno povjeraovao da bi lik došao živjeti u tvom selu ili manjem gradu? Pazi, on je spreman odreći se mnogih stvari promjene sredine.
U svakom slučaju, hvata zadnji vlak ka takvom cilju ...
-
KraljicaIzJajca
#1370 Re: Život samaca u srednjim godinama
On je bio u dugoj vezi sa Švedskom Arapkinjom, sa istom planirao brak. To ga je sjebalo!Chloe wrote: ↑26/11/2025 08:21Obzirom na godine, ako skontah 45. je u pitanju, imao je vremena da prejaše sve i svašta, da mu se zgadi, i da sad želi miran i uredan život, obiteljski ... a velika/mala sredina, nije svima presudna za sreću i zadovoljstvo. Idividualno je.KraljicaIzJajca wrote: ↑26/11/2025 08:08Ne osuđujem, on ima pravo tražiti slobodnu 30godišnjakinju, no njemu je 45 godina. U jednom upisu napiše Švedska, a u drugom napiše da bi bio ok živjeti u BiH.![]()
Traži ženu 10+ godina mlađu, slobodnu. Zašto bi neka izabrala lika toliko starijeg od nje?
- Chloe
- Photo mod
#1371 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nisam registrovala da je imao dugu vezu, ali ako i jeste, valjda je veliki dječak, upisao sve u životno iskustvo, i krenuo dalje pametniji i mudriji.KraljicaIzJajca wrote: ↑26/11/2025 08:25On je bio u dugoj vezi sa Švedskom Arapkinjom, sa istom planirao brak. To ga je sjebalo!Chloe wrote: ↑26/11/2025 08:21Obzirom na godine, ako skontah 45. je u pitanju, imao je vremena da prejaše sve i svašta, da mu se zgadi, i da sad želi miran i uredan život, obiteljski ... a velika/mala sredina, nije svima presudna za sreću i zadovoljstvo. Idividualno je.KraljicaIzJajca wrote: ↑26/11/2025 08:08
Ne osuđujem, on ima pravo tražiti slobodnu 30godišnjakinju, no njemu je 45 godina. U jednom upisu napiše Švedska, a u drugom napiše da bi bio ok živjeti u BiH.![]()
Traži ženu 10+ godina mlađu, slobodnu. Zašto bi neka izabrala lika toliko starijeg od nje?
Nek' ne dira djecu i djevojčice, pa ako će biti mlađa i 20 - 30 godina.
Nisam oduševljena, gledajući primjere oko sebe, sa velikim razlikama u godinama, ako se nema novca da kompenzira mladost ( i to je upitno do kad će trajati), sam život, kako samački , tako obiteljski donosi probleme/brige, i generacijski jaz zna začiniti. Mada je i to sve individualno.
Kako god, svako sebi bira, od mene sretno.
- dr_Evil
#1372 Re: Život samaca u srednjim godinama
Nista vise dodati ni oduzetiChloe wrote: ↑26/11/2025 08:45Nisam registrovala da je imao dugu vezu, ali ako i jeste, valjda je veliki dječak, upisao sve u životno iskustvo, i krenuo dalje pametniji i mudriji.KraljicaIzJajca wrote: ↑26/11/2025 08:25On je bio u dugoj vezi sa Švedskom Arapkinjom, sa istom planirao brak. To ga je sjebalo!Chloe wrote: ↑26/11/2025 08:21
Obzirom na godine, ako skontah 45. je u pitanju, imao je vremena da prejaše sve i svašta, da mu se zgadi, i da sad želi miran i uredan život, obiteljski ... a velika/mala sredina, nije svima presudna za sreću i zadovoljstvo. Idividualno je.
Traži ženu 10+ godina mlađu, slobodnu. Zašto bi neka izabrala lika toliko starijeg od nje?![]()
Nek' ne dira djecu i djevojčice, pa ako će biti mlađa i 20 - 30 godina.![]()
Nisam oduševljena, gledajući primjere oko sebe, sa velikim razlikama u godinama, ako se nema novca da kompenzira mladost ( i to je upitno do kad će trajati), sam život, kako samački , tako obiteljski donosi probleme/brige, i generacijski jaz zna začiniti. Mada je i to sve individualno.
Kako god, svako sebi bira, od mene sretno.![]()
-
KraljicaIzJajca
#1373 Re: Život samaca u srednjim godinama
Da, to je poanta, lik uopće nije prizemljen.Chloe wrote: ↑26/11/2025 08:45Nisam registrovala da je imao dugu vezu, ali ako i jeste, valjda je veliki dječak, upisao sve u životno iskustvo, i krenuo dalje pametniji i mudriji.KraljicaIzJajca wrote: ↑26/11/2025 08:25On je bio u dugoj vezi sa Švedskom Arapkinjom, sa istom planirao brak. To ga je sjebalo!Chloe wrote: ↑26/11/2025 08:21
Obzirom na godine, ako skontah 45. je u pitanju, imao je vremena da prejaše sve i svašta, da mu se zgadi, i da sad želi miran i uredan život, obiteljski ... a velika/mala sredina, nije svima presudna za sreću i zadovoljstvo. Idividualno je.
Traži ženu 10+ godina mlađu, slobodnu. Zašto bi neka izabrala lika toliko starijeg od nje?![]()
Nek' ne dira djecu i djevojčice, pa ako će biti mlađa i 20 - 30 godina.![]()
Kako god, svako sebi bira, od mene sretno.![]()
-
Hakiz
#1374 Re: Život samaca u srednjim godinama
Gledanje utakmice je iskorištavanje slobodnog vremena. Uživanje u alkoholu takođe. Ganjanje drugih žena je ne samo uživanje u slobodnom vremenu nego i aktivno uživanje.KraljicaIzJajca wrote: ↑26/11/2025 08:12Takvi su nezanimljivi, glume invalide u domaćinstvu, a slobodno vrijeme ne znaju iskoristiti.banjaluka078 wrote: ↑25/11/2025 21:43Teško im pada kuhanje i spremanje kad ostanu sami, uglavnom. I imaju dosta slobodnog vremena. Znam samo jednog iz generacije koji se poslije razvoda nije ponovo oženio.
Čuj, ne znaju
- dr_Evil
#1375 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ja kakav sam kupio bih sebi traktor ili folcigu pa poceo sarafati, i to je uzivanje u vremenu kojeg sad nemam. Najvise vremena imam na posluHakiz wrote: ↑26/11/2025 15:49Gledanje utakmice je iskorištavanje slobodnog vremena. Uživanje u alkoholu takođe. Ganjanje drugih žena je ne samo uživanje u slobodnom vremenu nego i aktivno uživanje.KraljicaIzJajca wrote: ↑26/11/2025 08:12Takvi su nezanimljivi, glume invalide u domaćinstvu, a slobodno vrijeme ne znaju iskoristiti.banjaluka078 wrote: ↑25/11/2025 21:43
Teško im pada kuhanje i spremanje kad ostanu sami, uglavnom. I imaju dosta slobodnog vremena. Znam samo jednog iz generacije koji se poslije razvoda nije ponovo oženio.
Čuj, ne znaju![]()