Pa kad je mogao onaj kamiondžija skautirati Pjanića iz Luksemburga zašto ne bi mogao @luckylaka ?GandalfSivi wrote: ↑19/11/2025 19:17Vjerovatno Runde burazeri preko one svoje agencije iz St. Louisa guraju igrace. @luckylaka bi znao to bolje...mayab wrote: ↑19/11/2025 19:04i mene zanimaamidzazeher wrote: ↑19/11/2025 18:55 Ovo oko skautiranja ako ima neko ko zna da mi objasni, baš me interesuje kako to ide?
Spremi se Barbarez, Spahic ili vec ko i gleda tekme gdje igraju potencijalni reprezentativci ili im neki agent javi imam momka za vas?
Meni je malo nestvarno da su Spahic, Barbarez otišli u Ameriku i skontali malog Bajraktarevica onako sami.
Kako to ustvari funcioniše?
Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#1201 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
- amidzazeher
#1202 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Zaboravih pitati koliko igraca je iz mlade reprezentacije zaigralo za seniore? Imamo li tu ikoga ko bi mogao u skoro vrijeme zaigrati za A selekciju?
-
palermo
#1203 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Ja bas mislio pitati moze li ovaj Buljubasic dati ruke. Navodno je postao standardan u Turskoj, fledao sam ga sad u mladoj...nije da.je.nesto odskakao al profil igraca je kakav nam treba. Samo je sad pitanje kvaliteteamidzazeher wrote: ↑19/11/2025 19:27 Zaboravih pitati koliko igraca je iz mlade reprezentacije zaigralo za seniore? Imamo li tu ikoga ko bi mogao u skoro vrijeme zaigrati za A selekciju?
- luckylaka
#1204 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Pa da bi te neko primjetio moras biti 3 puta veci talenat u srednjoj skoli(high shool) jer i ameri svoje tarabice guraju,onda na college shool moras biti 4 puta bolji da bi te primjetio neki agent a njih sad ima na stotine.Recimo ovdje je bilo daleko vecih talenata od Ibisevica ali ti momci su vise voljeli bjesna kola,kafice,curice i dok su oni to ganjali Vedo je skoro pa 24 sata se posvetio fudbalu.Puno je igraca odavde otislo za europu ali malo koji je uspio zbog luzerskog mentaliteta.Vidjeces za 2-3 god.mozda i prije kakva ce BiiH igrace da izbace dva collega odavde.Strasni talentiGandalfSivi wrote: ↑19/11/2025 19:17Vjerovatno Runde burazeri preko one svoje agencije iz St. Louisa guraju igrace. @luckylaka bi znao to bolje...mayab wrote: ↑19/11/2025 19:04i mene zanimaamidzazeher wrote: ↑19/11/2025 18:55 Ovo oko skautiranja ako ima neko ko zna da mi objasni, baš me interesuje kako to ide?
Spremi se Barbarez, Spahic ili vec ko i gleda tekme gdje igraju potencijalni reprezentativci ili im neki agent javi imam momka za vas?
Meni je malo nestvarno da su Spahic, Barbarez otišli u Ameriku i skontali malog Bajraktarevica onako sami.
- GandalfSivi
#1205 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Evo malo detaljnije kako to funkcionise (izletio mi post na FB):mayab wrote: ↑19/11/2025 19:04i mene zanimaamidzazeher wrote: ↑19/11/2025 18:55 Ovo oko skautiranja ako ima neko ko zna da mi objasni, baš me interesuje kako to ide?
NEKI NOVI KLINCI BiH PORIJEKLA RODJENI U AMERICI KUCAJU NA VRATA NASIH REPREENTATIVNIH SELEKCIJA
Ovih dana svjedocili smo jednoj nevidjenoj euforiji naseg naroda nasih navijaca koji su kako u nasoj domovini tako i u citavoj svijetskoj dijaspori bodrili i podrzavali nase mlade fudbalske nade u borbi za predstojece svijetsko fudbalsko prvenstvo.
I malo je falilo pa da ovi momci naprave pravi podvig momci koji su vecinom skoro svi rodjeni izvan domovine ali momci koji su igrali svim srcem i ostavili i poslednji atom snage na terenu za svoju kako kazu jedinu domovinu domovinu svoga porijekla domovinu svojih roditelja djedova pradjedova. I zaista dobili smo jednu fantasticnu generaciju mladih momaka o kojima ce se jos mnogo cuti i pricati.
I dok euforija jos uvjek traje na vrata nase reprezentacije vec kucaju neki novi djecaci rodjeni ovdje u USA ali sa srcem koje kuca za nasu jedinu domovinu BiH
Malik Jakupovic (2009) djecak koji je ovih dana u centru zbivanja ovdje u USA djecak o kome se ovih dana ovdje mnogo pise prica prepricava. Sa samo 16 godina vec je potpisao svoj profesionalni ugovor sa MLS prvoligasem Philadelphia Union
Malik trenutno nastupa za Americku U/17 selekciju ali njegovo srce kuca za BiH I sigurni smo da ce Malik odabrati domovinu svog porijekla i pridruziti se nasim zmajevima. U poslednjoj utakmici prije nekoliko dana Malik je postigao 2 majstorska gola za Americku reprezentaciju u susretu protiv velike Engleske.
Alden Mustafic (2009) nekada redovni ucesnik nasih fudbalskih kampova djecak rodjen u Manchesteru New Hampisire vec je odabrao svoju destinaciju i evo vec vise od godinu dana uspjesno nastupa za sampionsku generaciju kadeta Fk Sarajevo
Alden je vec dva puta pozivan za pionirsku U/15 reprezentaciju nase domovine a svojim igrama svojim ponasanjem vrhunskim urodjenim talento dao je zadacu skautima i trenerima nasih starijih fudbalskih selekcija.
Niaz Sacirbegovic (2010) takodjer djecak koji je rodjen u Bostonu USA redovni ucesnik nasih fudbalskih kampova takodjer velikim i ubrzanim koracima najavljuje borbu za reprezentativni dres svojih predaka. Niaz trenutno nastupa za kadetsku selekciju Eintrahta iz Njemcke gdje je pozvan odmah nakon naseg ljetnjeg fudbalskog kampa na Ilidzi a prema informacijama koje mi imamo ovaj mladi ektremno talentovani djecak pruza odlicne partije u Njemackoj i velika je mogucnost da ga uskoro vidimo u dresu nase reprezentacije. Niaz je vec dva puta bio na okupljanju nasih reprezentativaca I trenutno je u procesu dobijanja BiH drzavljanstva. I da rezimiramo definitivno svima treba biti jasno da je nasa drzava tacnije receno dijaspora sirom svijeta nepresusni izvor talentovanih fudbalera sa vrhunskim predispozicijama za buducnost nasih reprezentativnih selekcija.
Ne mogu a da ne istaknem cinjenicu da rukovodstvo nasih reprezentativnih selekcija ulaze mnogo truda I rada I da veoma odgovorno I profesionalno rade svoj posao I pruzaju podrsku nasoj djeci sirom svjetske dijaspore takodjer zelim izraziti zahvalnost na odlicnoj saradnji sa nasom sportskom organizacijom Us Soccer Education sa nasim narodom ovdje u Americi i nasim talentovanim fudbalerima sirom nase Bosanske zajednice u Usa.
Evo vec za 7 dana imat ce mo punu podrsku selektora nasih omladinskih selekcija na fudbalskom kampu koji ce biti odrzan u Las Vegasu na kojem ce preko 100 djecaka i djevojcica imati priliku da upravo pred ocima nasih selektora i siroke fudbalske javnosti pokusaju izboriti dres sa najdrazim grbom
Hvala prijatelji nasi na paznji i ugodan vikend zeli vam strucni stab i osoblje Us Soccer Education
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1206 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Kujovic je bas dobaramidzazeher wrote: ↑19/11/2025 19:27 Zaboravih pitati koliko igraca je iz mlade reprezentacije zaigralo za seniore? Imamo li tu ikoga ko bi mogao u skoro vrijeme zaigrati za A selekciju?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1207 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Sto se tice usa:mayab wrote: ↑19/11/2025 19:04i mene zanimaamidzazeher wrote: ↑19/11/2025 18:55 Ovo oko skautiranja ako ima neko ko zna da mi objasni, baš me interesuje kako to ide?
Kampovi. I vedo ibisevic je na nekom usa kampu bh igraca odusevio (ako me sjecanje dobro sluzi).
A ovo ostalo po europi, pa prati se, postoje brojni softwari, portali, citaju se izvjestaji, obilazi se...za to se skida kapa barbarezu i ekipi.
Ovi tjeraci bi trebali sve da odvagaju, koliko si dobio barbarrzom a koliko ces dobiti ako otjeras barbareza a dodje npr faruk hadzibegic
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1208 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Pricao je Bekim Dino Pasalic o tome. Imas neki program sve utakmice na svijetu mozes gledati. A postoji mreza skauta i sve te informacije kolaju u tim krugovima.
-
izvrsni direktor
#1209 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Gledao sam i ja. Zanimljivo ga slusati._BataZiv_0809 wrote: ↑21/11/2025 07:24 Pricao je Bekim Dino Pasalic o tome. Imas neki program sve utakmice na svijetu mozes gledati. A postoji mreza skauta i sve te informacije kolaju u tim krugovima.
Ali sto se covjek hvali druze sta je ono
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1210 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Ma to je kralj jedan. Znamo se privatno. Sta je ljudi pomogao i koliko ga vuce za rukav, vjeruj ne hvali se ni 1%.izvrsni direktor wrote: ↑21/11/2025 07:48Gledao sam i ja. Zanimljivo ga slusati._BataZiv_0809 wrote: ↑21/11/2025 07:24 Pricao je Bekim Dino Pasalic o tome. Imas neki program sve utakmice na svijetu mozes gledati. A postoji mreza skauta i sve te informacije kolaju u tim krugovima.
Ali sto se covjek hvali druze sta je ono![]()
Jesi li slusao anegdotu za Raula?
-
izvrsni direktor
#1211 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
ali mi je interesantna prica za tropics. sad znamo ko je kriv za balkanski klub u lloretu._BataZiv_0809 wrote: ↑21/11/2025 08:05Ma to je kralj jedan. Znamo se privatno. Sta je ljudi pomogao i koliko ga vuce za rukav, vjeruj ne hvali se ni 1%.izvrsni direktor wrote: ↑21/11/2025 07:48Gledao sam i ja. Zanimljivo ga slusati._BataZiv_0809 wrote: ↑21/11/2025 07:24 Pricao je Bekim Dino Pasalic o tome. Imas neki program sve utakmice na svijetu mozes gledati. A postoji mreza skauta i sve te informacije kolaju u tim krugovima.
Jesi li slusao anegdotu za Raula?![]()
nama vodici na nisu savjetovali da idemo tamo, kaze srbi sve, bude napeta atmosfera cesto
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1212 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
I Holivud je ista prica. Samo su agencije dobijale pare da ljude salju tamo i da blate konkurencijuizvrsni direktor wrote: ↑21/11/2025 09:20ali mi je interesantna prica za tropics. sad znamo ko je kriv za balkanski klub u lloretu._BataZiv_0809 wrote: ↑21/11/2025 08:05Ma to je kralj jedan. Znamo se privatno. Sta je ljudi pomogao i koliko ga vuce za rukav, vjeruj ne hvali se ni 1%.izvrsni direktor wrote: ↑21/11/2025 07:48
Gledao sam i ja. Zanimljivo ga slusati.
nama vodici na nisu savjetovali da idemo tamo, kaze srbi sve, bude napeta atmosfera cestoisli smo naravno
![]()
-
vernes81
#1213 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Negdje 2000 te smo se potrefili u istom drustvu, dosao on sa Šabićem cugalo se do kasno u noc._BataZiv_0809 wrote: ↑21/11/2025 08:05Ma to je kralj jedan. Znamo se privatno. Sta je ljudi pomogao i koliko ga vuce za rukav, vjeruj ne hvali se ni 1%.izvrsni direktor wrote: ↑21/11/2025 07:48Gledao sam i ja. Zanimljivo ga slusati._BataZiv_0809 wrote: ↑21/11/2025 07:24 Pricao je Bekim Dino Pasalic o tome. Imas neki program sve utakmice na svijetu mozes gledati. A postoji mreza skauta i sve te informacije kolaju u tim krugovima.
Lik je bio preumisljen, realno uvrijedilo ga sto nisam nikad cuo za njeg
-
noviclan
#1214 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Nevjerovatni Haris Tabaković nastavio golgeterski niz, sada je ispred njega samo Harry Kane
http://www.klix.ba/clanak/251122079

Oj serektore jevo li te dzeko, a i taj isti dijamant nece da trazi zamjenu jer se vuce po terenu
http://www.klix.ba/clanak/251122079

Oj serektore jevo li te dzeko, a i taj isti dijamant nece da trazi zamjenu jer se vuce po terenu
- Edin H.
#1215 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Pusti tu priču sada.
Ja kada sam govorio da se Džeki mora umanjiti minutaža, da je najvjerovatnije Petev dobio otkaz jer je to počeo raditi i da sam skeptičan da ćemo se kvalifikovati ukoliko ne rješi ovaj problem i vrati Anela barem za ozbiljnije utakmice skoro pa niko me nije podržao.
Tražili ste gledajte.
Ja kada sam govorio da se Džeki mora umanjiti minutaža, da je najvjerovatnije Petev dobio otkaz jer je to počeo raditi i da sam skeptičan da ćemo se kvalifikovati ukoliko ne rješi ovaj problem i vrati Anela barem za ozbiljnije utakmice skoro pa niko me nije podržao.
Tražili ste gledajte.
-
Labirint
#1216 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
A gdje se to ima pogledati, izvinjavam se ako je bilo vec ne upratih_BataZiv_0809 wrote: ↑21/11/2025 08:05Ma to je kralj jedan. Znamo se privatno. Sta je ljudi pomogao i koliko ga vuce za rukav, vjeruj ne hvali se ni 1%.izvrsni direktor wrote: ↑21/11/2025 07:48Gledao sam i ja. Zanimljivo ga slusati._BataZiv_0809 wrote: ↑21/11/2025 07:24 Pricao je Bekim Dino Pasalic o tome. Imas neki program sve utakmice na svijetu mozes gledati. A postoji mreza skauta i sve te informacije kolaju u tim krugovima.
- luckylaka
#1217 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Cuj niko te nije podrzao,nisi ti tu da pozivas i rastjerujes igrace,tvoje je da skaces i ne mrzis BosnuEdin H. wrote: ↑22/11/2025 18:40 Pusti tu priču sada.
Tražili ste gledajte.![]()
- Point.
#1218 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Ta će Petrović, bolje znaju kauč selektori iz Svetog Luisa i Engleske.
"Pogledajte šta radi selektor Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez. Došao je, promijenio 18 igrača, rizikovao poraze i smjenu nakon dvije ili tri utakmice, ali je izdržao. I gdje je sada, u baražu, deset minuta ga je dijelilo od direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. A ljudi ga tamo i dalje pitaju zašto ovaj igrač, zašto ne onaj... To je nevjerovatno, doveo ih tamo gdje ih je doveo, i nekima opet ne valja. Ali, to je priča o ljudima i društvu, a ne samo o nogometu", kazao je Petrović za crnogorske Vijesti.
- BarbaDue
#1219 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
I sta sad, rekli @Point. &Co, Petković i ostali stav kontra mog' i ja sad' trebam šutjet. Evo sve trčim.
Dečko, imamo svi svoje stavove i želimo da ih iskažemo, bar ovdje na forumu. Na sjednici NS BiH ću da šutim
Dečko, imamo svi svoje stavove i želimo da ih iskažemo, bar ovdje na forumu. Na sjednici NS BiH ću da šutim
Bh. legendi je Vels druga kuća: Imaju naboj kao Hrvati. Zašto nam Džeko igra uvijek 90 minuta? – Reprezentacija.ba https://share.google/usSxWAtRV0sCq14uMJedna od najčešće spominjanih tema kada je u pitanju bh. reprezentacija svakako je uloga Edina Džeke, kapitena i jednog od najvećih fudbalskih junaka BiH. Hadžiabdić, iako duboko poštuje Džekinu karijeru, smatra da bi kapiten trebao dobiti više odmora s obzirom na godine i njegovu iscrpljujuću ulogu u timu.
“Svi znamo koliko je Džeko važan za nas, ali u njegovim godinama, mislim da bi trebalo racionalizirati njegovu minutažu. Modrić u Hrvatskoj igra do 60. minute, pa onda ulazi u posljednjih pola sata, kad je najpotrebnije. To je odlična praksa. U njegovim godinama, bolje bi bilo da igra povremeno, da sačuva energiju za najvažnije trenutke. Narod u BiH sve brzo zaboravi. Bojim se da Džeko ne uništi ono što je godinama radio za nas. On je simbol, ali ikone treba štititi.”
- Point.
#1220 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Aha, sad je Džeko problem.BarbaDue wrote: ↑24/11/2025 00:42 I sta sad, rekli @Point. &Co, Petković i ostali stav kontra mog' i ja sad' trebam šutjet. Evo sve trčim.
Bh. legendi je Vels druga kuća: Imaju naboj kao Hrvati. Zašto nam Džeko igra uvijek 90 minuta? – Reprezentacija.ba https://share.google/usSxWAtRV0sCq14uMJedna od najčešće spominjanih tema kada je u pitanju bh. reprezentacija svakako je uloga Edina Džeke, kapitena i jednog od najvećih fudbalskih junaka BiH. Hadžiabdić, iako duboko poštuje Džekinu karijeru, smatra da bi kapiten trebao dobiti više odmora s obzirom na godine i njegovu iscrpljujuću ulogu u timu.
“Svi znamo koliko je Džeko važan za nas, ali u njegovim godinama, mislim da bi trebalo racionalizirati njegovu minutažu. Modrić u Hrvatskoj igra do 60. minute, pa onda ulazi u posljednjih pola sata, kad je najpotrebnije. To je odlična praksa. U njegovim godinama, bolje bi bilo da igra povremeno, da sačuva energiju za najvažnije trenutke. Narod u BiH sve brzo zaboravi. Bojim se da Džeko ne uništi ono što je godinama radio za nas. On je simbol, ali ikone treba štititi.”
-
svesuper25
#1221 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
jok nije,pa vidio si protiv austrije i slicnih repki koje imaju jaci tempo igre ,da dzeko ne moze vise trcat ,kad dodje 70 min.Automatski imas igraca manje.Pa to vidi i malo djete.Jedino nasi selektori se plase Dzeke,ne smiju ga ga smjestit na klupu.Point. wrote: ↑24/11/2025 08:48Aha, sad je Džeko problem.BarbaDue wrote: ↑24/11/2025 00:42 I sta sad, rekli @Point. &Co, Petković i ostali stav kontra mog' i ja sad' trebam šutjet. Evo sve trčim.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1222 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Dzeko kocnica
tako da si ti vec ispao iz ovih kvalifikacija kao selektor
Tacno, ti si govorio da Dzeko ne treba poceti protiv Rumuna. Valjda si zaboravio da je on dao prvi gol. Da ga nije dao, ne znamo kako bi dalje utakmica isla.Edin H. wrote: ↑22/11/2025 18:40 Pusti tu priču sada.
tako da si ti vec ispao iz ovih kvalifikacija kao selektor
-
svesuper25
#1223 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
ok dao gol,vadi ga u drugom poluvremnu,jer te ceka austrija za tri dana.A Dzeko sa 40 g odigra obadvije tekme po 90 minplain vanilla wrote: ↑24/11/2025 09:12 Dzeko kocnica![]()
Tacno, ti si govorio da Dzeko ne treba poceti protiv Rumuna. Valjda si zaboravio da je on dao prvi gol. Da ga nije dao, ne znamo kako bi dalje utakmica isla.Edin H. wrote: ↑22/11/2025 18:40 Pusti tu priču sada.
tako da si ti vec ispao iz ovih kvalifikacija kao selektor![]()
-
palermo
#1224 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Sta je ovo, doslo pojacanje Anelovoj brigadier...nije sala mala, cojek sa politike dosao da se pridruzi anti-barbi brigadi 
-
svesuper25
#1225 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH
Sergej u ovim kvalama je imao vise srece nego pameti.To samo budala moze da ne vidi.U svim mecevima nismo vidili igru repke.Sve se svodi na individulani potez.Pa ako uleti uleti,kao Bajraktarevicev gol.Jednostavno nema sistema u igri.Igra se na ho ruk.Mjesto da uigrava Tabakovica u repki,on idalje gura Dzeku ,misleci da ce svaki mec on zabit i rjesit mec.