Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

gidra

#25551 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by gidra »

bitanga_sa_otesa wrote: 19/11/2025 21:47
HelaS wrote: 19/11/2025 20:52
bitanga_sa_otesa wrote: 18/11/2025 15:49 eno arsla vloger i ahmo digitalac s plastiĆnim stubiČima rijesise zauvijek problem parkiranja po cesti pored pijace grbavica .svaka im Ćas realno :evil:
Ne znam je li se zajebavaš, ali ne postoji riječ da opiše idiotizam onog čija je ideja i onog ko je odobrio one stubiće. Užas
ozbiljan sam ,samo teski degenerici mogu ono uraditi. bave se glupostima ,a ne pravim problemom .da stavi 10 dana zaredom tu jednu patrolu i da samo pisu 2 smjene,ne bi vise niko stao .ti stubici odose najkasnije s prvim snijegom kad grtalica prodje...cijeli grad su ispregradjivali nekim ivicnjacima ,stubicima...onemogucili sve prilaze hitnim i dezurnim sluzbama,jer nece da pisu kazne i da rijese naplatu istih.neko je grdne pare uzeo iz budzeta za sve te gluposti ,kao i za onolike bespotrebne lezece.... :run:
Koliko su učinkoviti stubovi, za primjer treba otići i vidjeti degenerike i papke od roditelja ispred osnovne škole Malta.
Teška kurcobolja, od 16h do 17h je onde opšti krkljanac, auta se ostavljaju u kolovoznim trakama i tako ih po 10ak sa obje strane, nit možeš zaobići niti išta...
Jučer sam se morao okrenuti i vratiti kroz Paromlinsku da odem u željenom pravcu, nemoguća misija bilo za proći.
gidra

#25552 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by gidra »

Sve je krenulo sa jednim vlogom malog papčića Arslana Dučića koji je ove stubove vidio od Muzura na Ilidži (ima i sada taj video na njegovom Fejsbuk profilu) i rekao da će ideju predložiti Benjamini, ostalo je historija.
tokio25

#25553 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by tokio25 »

za takvo parkiranje pisati bahato ponasanje u saobracaju sa kaznom od 1000 a upola 500
ja ne mogu vjerovati kako kreteni tako ostave i ne misle uopste na druge
Haris.ba

#25554 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

gidra wrote: 20/11/2025 08:40 Sve je krenulo sa jednim vlogom malog papčića Arslana Dučića koji je ove stubove vidio od Muzura na Ilidži (ima i sada taj video na njegovom Fejsbuk profilu) i rekao da će ideju predložiti Benjamini, ostalo je historija.
Na Ilidzi funkcionise. Jer, hajde stisni pa parkiraj u traci da se ne moze proci. :mrgreen:
Dimu1927

#25555 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dimu1927 »

HelaS wrote: 19/11/2025 21:11
kakaljin wrote: 19/11/2025 21:01
HelaS wrote: 19/11/2025 20:52

Ne znam je li se zajebavaš, ali ne postoji riječ da opiše idiotizam onog čija je ideja i onog ko je odobrio one stubiće. Užas
Na zalost moralo se nesto uraditi radi silnih parkiranih automobila
Nikad me niko nije kaznio, a stanem zbog RF bankomata, nabrzinu nešto iz DM, itd, kao i svi. Da jeste, da sam zatekao rozu prijavu, ne bih drugi put. Međutim, nakratko parkirana vozila ovdje i ne prave zastoj, ponekad da, ali generalno ne prave. Zastoj je iz drugog pravca, od DM prema semaforu kod Majmunovića i zastoj je zbog kratkog semafora kod ELPI. To je problem, ovdje nije. Ovo je ovdje glupost samo takva. Šta ako se nečiji automobil zaista pokvari u jednoj od ovih zazidanih traka, pa bila bi kolona do Ilidže
Od dm kad ides tvoja je traka slobodna

Nisam obavezan da propustam nikoga ko zaobilazi 10 auta parkiranih i prelazi u moju traku, ide guranje nazad do malog suda. Pa ko ide od semafora nek zove policiju i ceka da mu oslobode traku...

Ne staju tu ljudi na minut nego na po sata dok obave pijacu, jer daleko je recimo stati na parking kod nebodera poslije skole pa prohkdat 50m

Kad vec policija ne zna derat tu s kaznama svakih sat, onda mogu i stubici
gidra

#25556 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by gidra »

Haris.ba wrote: 20/11/2025 08:43
gidra wrote: 20/11/2025 08:40 Sve je krenulo sa jednim vlogom malog papčića Arslana Dučića koji je ove stubove vidio od Muzura na Ilidži (ima i sada taj video na njegovom Fejsbuk profilu) i rekao da će ideju predložiti Benjamini, ostalo je historija.
Na Ilidzi funkcionise. Jer, hajde stisni pa parkiraj u traci da se ne moze proci. :mrgreen:
Eo nađoh

https://www.facebook.com/share/r/1aAPVBWH6M/
pezzar

#25557 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by pezzar »

Prepisali s Ilidže, tamo su stubićima riješili parkiranje ispred Doma zdravlja i ulici prema Maloj aleji.

Možda jeste glupo, bolje bi bilo betonske pregrade. Fakt je da parkiranih auta više nema.

Primjer pokvarenog automobila u stvari pokazuje kako smo se i mi pokvarili. Jbt led, prije kad se auto pokvari, odguraš ga negdje gdje ne smeta, sad svi stanu gdje su stali, čekaju šlepu ili BiHamk.
HelaS

#25558 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by HelaS »

Šta si htio postići ovom rečenicom. Vjerovatno saglasnost sa idiotskom ugradnjom stubića u ulici u kojoj je promet saobraćaja takav da samo jedno vozilo koje stane u tom "kanalu" može uzročiti kolaps saobraćaja kilometrima okolo. Pored toga što su stubići postavljeni pretjerano brojni, i nepotrebni su - bezbroj godina je ovdje parkiranje "na tren", subotom kad je odlazak na pijacu i tamo kod zebre, i nijednom nije nastao zastoj zbog parkiranog vozila. I ako jeste, to je trajalo nepunu minutu.
Kako svi skorojevići donose neke svoje norme ponašanja u društvu, čudo jedno :(
Cossack

#25559 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Cossack »

noviclan wrote: 20/11/2025 04:40 Dok je sdp vecina u novom sarajevu harki kameru vise ne da na stajalistu
Završio čovjek sebi besplatan parking. Poražavajuće je da je jedan vijećnik jači od policije.

Ako ima još neko da mu smeta kamera zna kome se treba obratiti za više savjeta.
Last edited by Cossack on 20/11/2025 08:57, edited 1 time in total.
Haris.ba

#25560 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Cossack wrote: 20/11/2025 08:55
noviclan wrote: 20/11/2025 04:40 Dok je sdp vecina u novom sarajevu harki kameru vise ne da na stajalistu
Završio čovjek sebi besplatan parking. Poražavajuće je da je jedan vijećnik jači od policije.
Pa narod izglasao. :bih:
Nije sam dosao.
tokio25

#25561 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by tokio25 »

nije on jaci od policije nego nece niko da prijavljuje da se ne zamjeri ili isto rade pa da ne bi sebi uskratio komoditet taj
Cossack

#25562 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Cossack »

tokio25 wrote: 20/11/2025 08:58 nije on jaci od policije nego nece niko da prijavljuje da se ne zamjeri ili isto rade pa da ne bi sebi uskratio komoditet taj
A po službenoj dužnosti se ne može postupati? Ne treba se prijaviti nestala kamera da bi se skontalo da mjesec dana ne bilježi prekršaje. Ja sam lično mnogo puta prijavljivao nepropisno parkiranje na autobuskom stajalištu i nisam vidio da su ikada došli. Da jesu sigurno to ne bi bila redovna pojava koju svaki dan gledamo.
tokio25

#25563 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by tokio25 »

Cossack wrote: 20/11/2025 09:30
tokio25 wrote: 20/11/2025 08:58 nije on jaci od policije nego nece niko da prijavljuje da se ne zamjeri ili isto rade pa da ne bi sebi uskratio komoditet taj
A po službenoj dužnosti se ne može postupati? Ne treba se prijaviti nestala kamera da bi se skontalo da mjesec dana ne bilježi prekršaje. Ja sam lično mnogo puta prijavljivao nepropisno parkiranje na autobuskom stajalištu i nisam vidio da su ikada došli. Da jesu sigurno to ne bi bila redovna pojava koju svaki dan gledamo.
koliko si cekao da dodju?
moramo biti svjesni da ne mogu odmah doci jer ima i precih stvari realnojer koliko puta se desi ti prijavljujes NP a negdje udes ili onaj tuce zenu i sl
mi moramo postati svjesni da sve zavisi od nas i naseg prijavljivanja jer drugacije ne mozemo naprijed

sluzbena duznost je sta? ako se tamo prijavi da je kamera "na servisu" sto ovaj realno moze izganjati preko svojih veza
ljubijankic

#25564 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ljubijankic »

Ja sam jednom na nepropisno parkiran policijski kombi. Zvao, prijavio, govori lik guzva je, doci ce neko za pola sata. Nakon pola nema nikog, zovem opet da prijavim i tako ukrug dok nisam zavrsio kafom i otisao. Sve se odigralo 500m od policijske stanice u opcini Centar, a policajci koji su parkirali su pili kafu unutra :lol: :lol: Kada hoce doci će za minutu, kada nece niko ih natjerati ne moze.
Cossack

#25565 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Cossack »

tokio25 wrote: 20/11/2025 09:34
moramo biti svjesni da ne mogu odmah doci jer ima i precih stvari realnojer koliko puta se desi ti prijavljujes NP a negdje udes ili onaj tuce zenu i sl
mi moramo postati svjesni da sve zavisi od nas i naseg prijavljivanja jer drugacije ne mozemo naprijed

sluzbena duznost je sta? ako se tamo prijavi da je kamera "na servisu" sto ovaj realno moze izganjati preko svojih veza
Jel ti zaista vjeruješ da je naručeno bas onoliko kamera koliko je planirano da se postavi? Bas nijedna viška da se montira dok je ta na servisu? Usput kakva je to kamera kojoj treba servis mjesec dana nakon postavljanja.

Istina nisam dugo čekao ali je isto tako istina da brude i dalje parkiraju. Da su bili kažnjavani vise sigurno ne bi parkirali a ko god navecer prodje tuda zna kakva je situacija. Slažem se da NP nije prioritet ali bi trebao nekada doci na red, posebno nakon što su zaposleni novi policajci.
tokio25

#25566 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by tokio25 »

Cossack wrote: 20/11/2025 09:59

Jel ti zaista vjeruješ da je naručeno bas onoliko kamera koliko je planirano da se postavi? Bas nijedna viška da se montira dok je ta na servisu? Usput kakva je to kamera kojoj treba servis mjesec dana nakon postavljanja.

Istina nisam dugo čekao ali je isto tako istina da brude i dalje parkiraju. Da su bili kažnjavani vise sigurno ne bi parkirali a ko god navecer prodje tuda zna kakva je situacija. Slažem se da NP nije prioritet ali bi trebao nekada doci na red, posebno nakon što su zaposleni novi policajci.
pa vidis li sta sam napisao
vrlo moguce da je harki preko svojih izganjao da je kamera "na servisu" sto znaci samo skinuta
e na nama je da to prijavimo jer oni sigurno znaju da je taj harki "skinuo" kameru i nece da rade al zato po prijavi moraju
sve dok mi ne ganjamo da oni rade svoj posao oni ce lezati i biti u kladionici ili kod harkija na besplatnoj dudlaoni i sl
Cossack

#25567 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Cossack »

tokio25 wrote: 20/11/2025 10:03

vrlo moguce da je harki preko svojih izganjao da je kamera "na servisu" sto znaci samo skinuta
e na nama je da to prijavimo jer oni sigurno znaju da je taj harki "skinuo" kameru i nece da rade al zato po prijavi moraju
sve dok mi ne ganjamo da oni rade svoj posao oni ce lezati i biti u kladionici ili kod harkija na besplatnoj dudlaoni i sl
Ispričavam se, nisam te shvatio. Slažem se, ja ću prvi nastaviti sa prijavama :)
tokio25

#25568 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by tokio25 »

Cossack wrote: 20/11/2025 10:04
tokio25 wrote: 20/11/2025 10:03

Ispričavam se, nisam te shvatio. Slažem se, ja ću prvi nastaviti sa prijavama :)
evo ja sam drugi
pezzar

#25569 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by pezzar »

Jesi ti vidio ovih skorojevića, smeta im što bi ti k'o čovjek (koji, je l', nije skorojević) parkirao auto u voznoj traci dvosmjerne ulice, samo da obaviš kupovinu na pijaci. Parkiraj slobodno na tramvajsku prugu kod Markala pa otiđi na pijacu, to je čak možda i manja pizdarija, nema auta iz suprotnog pravca.

Benjamina, poredaj stubiće gdje god je puna linija. Gdje je dupla puna, poredaj duple i stubiće.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#25570 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

gidra wrote: 20/11/2025 08:37 Koliko su učinkoviti stubovi, za primjer treba otići i vidjeti degenerike i papke od roditelja ispred osnovne škole Malta.
Teška kurcobolja, od 16h do 17h je onde opšti krkljanac, auta se ostavljaju u kolovoznim trakama i tako ih po 10ak sa obje strane, nit možeš zaobići niti išta...
Jučer sam se morao okrenuti i vratiti kroz Paromlinsku da odem u željenom pravcu, nemoguća misija bilo za proći.
Isto je svaki dan i kod 6.osnovne od 18-19 je totalni kolaps zbog marve skupljaca svoje mladuncadi koje izgleda dovoze i odvoze iz starog grada i centa u "elitnu" skolu
ITNet

#25571 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ITNet »

Puna Podrska za stubice, cuj ti pacijenata ono samo ja 5 minuta do bankomata, ja i takvih ko i ti more po citav dan i nije 5 minuta vec po po sata/sat staju, samo svojoj guzici gledate nebi par koraka napravili

I ta glupa ko racku prica pokvari se auto, sta ako hitna hoce proci... Pokvari se auto izadje vas 5 pogura i pomjeri lika sta je problem?, naleti Hitna pomjeris se u stranu, dignes se malo na trotoar sta je problem? Na kraju krajeva stubici su mekanu mogu se saviti u externim tako situacijama

Koliko se to auta kvari dnevno u naseljima da ste zatekli na cesti? Koliko puta ste vidjeli hitnu da tuda prolazi? jer 5 puta dnevno? Daj malo isamarajte sami sebe

Jeste treba Murija da radi svoj posao ali dzaba murija kad su ljudi stoka, a sa stokom moras ovako ogradi ih samo mozes tamo i cao
ITNet

#25572 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ITNet »

bitanga_sa_otesa wrote: 20/11/2025 14:41
gidra wrote: 20/11/2025 08:37 Koliko su učinkoviti stubovi, za primjer treba otići i vidjeti degenerike i papke od roditelja ispred osnovne škole Malta.
Isto je svaki dan i kod 6.osnovne od 18-19 je totalni kolaps zbog marve skupljaca svoje mladuncadi koje izgleda dovoze i odvoze iz starog grada i centa u "elitnu" skolu
Ja i? Ako tamo ima i dalje problema ne znaci da se sa stubicima ne moze nigdje rijesiti problem, rijesio se problem na Ilidzi eto. Ti oko skole treba da zovu Muriju i peglaju ih da onda oko tih doba bude neki drot na tom mjestu.
ITNet

#25573 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ITNet »

HelaS wrote: 20/11/2025 08:54
Šta si htio postići ovom rečenicom. Vjerovatno saglasnost sa idiotskom ugradnjom stubića u ulici u kojoj je promet saobraćaja takav da samo jedno vozilo koje stane u tom "kanalu" može uzročiti kolaps saobraćaja kilometrima okolo. Pored toga što su stubići postavljeni pretjerano brojni, i nepotrebni su - bezbroj godina je ovdje parkiranje "na tren", subotom kad je odlazak na pijacu i tamo kod zebre, i nijednom nije nastao zastoj zbog parkiranog vozila. I ako jeste, to je trajalo nepunu minutu.
Mislim da je smijesno pricati i ponasanju norma drustva a opravdavati da je ok stati negdje na cestu samo par minuta, da se ode na pijacu? Par minuta aha yes malo morgen :-)

Norma drusta treba biti da ti ne padne na pamet da parkiras bilo gdje tako

Jeste jedno vozilo ce zaustaviti traku jednom u sedmici za razliku od sranja svaki dan

Citate li uopste sta pisete :-)
Last edited by ITNet on 20/11/2025 14:54, edited 1 time in total.
Anne Boleyn

#25574 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Anne Boleyn »

HelaS wrote: 20/11/2025 08:54
Znači, OK je da se tu tako ostavi auto i da se ode na pijacu, ako i bude kakvog zastoja, to je "samo" na minutu?! :-) Čuj skorojevići oni koji su protiv takvog parkiranja, odnosno ponašanja pojedinaca i još se usuđuju da donose takve norme ponašanja. :roll: Ne mogu da vjerujem šta čitam.
Cossack

#25575 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Cossack »

Da nema papaka stubići ne bi trebali. Pošto ih itekako ima puna podrška da se stave gdje god je moguće!
Post Reply