Dobro se zavrsilo, ali da li su ispostovani sigurnosni propisi i rizici, to se tek treba ispitati.
Kljucno je odgovor na pitanje da libi neko drugi mislio, policajac mora misliti na to.
Dobro se zavrsilo, ali da li su ispostovani sigurnosni propisi i rizici, to se tek treba ispitati.
I tebe neko placa, pa malo očepiš na cesti i traziš opravdanja za svoju bahatu vožnju. Ispade ni ti ne misliš. Precijenjuje se intelektualna uloga policajca u ovakvim situacijama. Naravno da treba da pazi, ali ima instinkta, straha, svega.. Obuka im je slaba, neki pametnjakovic je ukinuo škole, a uveo kurs i očekujete da su Cobre za 6 mjeseci obuke.Ateista wrote: ↑20/11/2025 11:38Policajac kojeg mi svi placamo da nas cuva i obezbijedi sigurnost svih gradjana bi morao da misli o tome, placen je za to i to mu je duznost.peca777 wrote: ↑20/11/2025 11:22Kao da bi ti mislio na kolateraldrug_profi wrote: ↑20/11/2025 10:39 Sve se slažem, samo što treba misliti i na kolateral makar malkice.
ja se nacelno slazem sa tobom al da je ovo normalna drzava gdje sudstvo radi svoj posao tuzilastvo takodjer al znamo i ti i ja kako je toAteista wrote: ↑20/11/2025 11:36Ovo je realna mogucnost, ti i Dzesika Alba, to vec ne znam sta da ti kazem.tokio25 wrote: ↑20/11/2025 10:22postoji mogucnost da i ja budem sa jessicom albom al ....Ateista wrote: ↑20/11/2025 10:16
Dobro se zavrsilo, to je tacno, pogodjen jedan od pljackasa a nije bilo civilnih zrtava, ali svejedno postoji mogucnost da je bio prevelik rizik. Ne tvrdim da je tako, samo postoji mogucnost.
Ako se ispostavi da je policijski metak pogodio skolu, to ce sigurno biti problem i pored toga sto niko nije stradao, ako nije njihov onda im to itekako moze ici u korist da su morali pucati jer su ovi prije toga poceli pucati, bio rizik i po okolinu, meci pljackasa zavrsili i u skoli, pa su morali pokusati da ih likvidiraju da neko neduzan ne strada..
postoji mogucnost da si i ti dobar vozac al ....![]()
ja kazem neka ovako rokaju sve dok se ne sredi tuzilastvo i sudstvo jer ovi su vec pucali i ranije na policiju i sta su dobili?
ocito takve kazne da im to dodje kao nagrada i poticaj da rade isto jso vise
ovako ce ovaj brat poginulog vjerovatno drugacije misliti ubuduce ako uopste bude na slobodi![]()
Nije to bas tako jednostavno, meni licno nije zao tog sto je poginuo, za sve nas je najbolje tako iz puno razloga, ali zakonski gledano policajac moze odgovarati ako se ispostavi da pucanje nije bilo neophodno, ovdje vjerovatno nece biti taj slucaj ako su oni stvarno pucali na policiju, ali moze biti u nekim slucajevima ako se ispostavi da pucanje nije bilo neophodno.
Onda opet rizik po obicne ljude, da li je taj rizik bio opravdan i slicno, to sto se dobro zavrsilo ne garantuje da mozda upotreba oruzja nije bila rizicna.
Opet naglasavam da ne tvrdim da je tako, samo ostavljam mogucnost, jer nemamo dovoljno informacija. Ako se ispostavi da su policajci radili po protokolima, da je kad se uzmu sve okolnosti to bilo opravdano i vrijedno rizika, onda svaka cast.
Na razbojnike u automobilu?drug_profi wrote: ↑20/11/2025 09:57 Vjerujem da bi neki najviše voljeli da je drot uzeo garonju i onako ko Rambo sasuo jedno 150 metaka u dugom rafalu...
pa imas identitet poginulog "odranije poznat policiji" i "u bjegstvu nakog jos jedne pucnjave na policiju u orasju". uhapseni je njegov bratsumirprimus wrote: ↑20/11/2025 12:36 jos uvijek cekam neku zvanicnu izjavu da se neke stvari pojasne u vezi pucnjave u klaesiji a od strane mup.a tk.
identitet poginulog pljackasa, sta je sa ostalih da li je jedan uhapsen?
ko je prvi zapucao ? i tako. malo da pojasne situaciju, ipak je nesvakidasnji slucaj sa fatalnim posljedicama.
Koliko se sjećam uslovnu kaznu dobila.nekome wrote: ↑20/11/2025 11:08je li oslobodjena na krajudrug_profi wrote: ↑17/11/2025 15:01 Na pamet mi pada Ajla Sadiković.
I to je savjet za sve žene koje nalete na ovakve budale.
Priaviti policiji i naoružati se legalno.
ne znam je li ovo dovoljno ovim zabrinutim?Obzirom na okolnosti navedenog događaja i činjenicu da se službenik sudske policije zatekao na mjestu izvršenja krivičnog djela iz kojeg su mogle nastupiti posljedice opasne po život i zdravlje građana imenovani je primijenio ovlaštenja i sredstva prinude u skladu sa odredbom člana 71. stav (8) Zakona o Sudskoj policiji u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Ja u svom poslu mislim na kolateral i posljedice svojih odluka, tako treba i drot u svom poslu.peca777 wrote: ↑20/11/2025 11:22Kao da bi ti mislio na kolateraldrug_profi wrote: ↑20/11/2025 10:39 Sve se slažem, samo što treba misliti i na kolateral makar malkice.
Pljačkaši 100 %sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 12:36 jos uvijek cekam neku zvanicnu izjavu da se neke stvari pojasne u vezi pucnjave u klaesiji a od strane mup.a tk.
identitet poginulog pljackasa, sta je sa ostalih da li je jedan uhapsen?
ko je prvi zapucao ? i tako. malo da pojasne situaciju, ipak je nesvakidasnji slucaj sa fatalnim posljedicama.
I na objekte i prolaznike, druga vozila, pa gdje koji završi...Naslovnica wrote: ↑20/11/2025 12:37Na razbojnike u automobilu?drug_profi wrote: ↑20/11/2025 09:57 Vjerujem da bi neki najviše voljeli da je drot uzeo garonju i onako ko Rambo sasuo jedno 150 metaka u dugom rafalu...
Da, naravno.
Niti si bio tamo, niti si forenzičar niti balističar niti je izvršena detaljna analiza događaja sa stručne strane.hujdur007 wrote: ↑19/11/2025 23:55Pogledaj snimak pazljivo i obrati paznju na zutu zgradu lijevo (to je skola), u trenutku dok prolaznici bjeze iznad njih se vidi kako metci udaraju u zgradu, jos prije nego ovsj polocajaz pridje uopste do auta.sumirprimus wrote: ↑19/11/2025 13:41e hvala lijepo, sad mi je jasniji snimak, ovako nist anije bilo, nisamvidio ni da je ispo iz kola, a da ima jos jedna osoba tj drot iza.izvrsni direktor wrote: ↑19/11/2025 13:37
Imas odma na pocetku kad oni krenu autom, treci pljackas pokusava uci na zadnja vrata, oni krenu on ispadne i opet ga sacekaju da udje, poslije dolazi policajac koji otvara zadnja vrata i pokusava pljackasa izvuci vani, onda oni iz auta pocnu pucat na njeg, on se onda iza auta saginje, a drugi policajac pocinje pucati.
Vlasnika zlatare su uz prijetnju pistoljem vezali lisicama a neko s polja je zvao policiju. Kad je policija dosla oni su uz pucanje na policiju sjeli u auto i krenuli i onda dolazi ova gore scena.
Ima na nekom portalu ovaj tekst..
Pljackasi nemaju nikakvu metu u tom smjeru tako da metci mogu biti samo od policije.
Dakle samo je sreca spasila ove prolaznike jer su policajci pucali po autu nekontrolisano.
Pa ti sam sebe ukopavaš ovim zakonima. Upravo po ovom zakonu i najmanje njegova dva člana su imali prostor, mogućnost i obavezu da upotrijebe vatreno oružje.HelaS wrote: ↑19/11/2025 22:03Zakon o policijskim službenicima FBiH, Član 29. St. 2.nadžak wrote: ↑19/11/2025 22:01HelaS wrote: ↑19/11/2025 21:06
Krivično djelo je već bilo počinjeno, počinioci su bili u odlasku. Policajac je znao koliko ih ima i morao je znati da ih treba likvidirati svu trojicu, ukoliko mu je bila namjera da ih spriječi u bjekstvu i tek tada je trebao upotrijebiti vatreno oružje. Morao je znati i da treba najprije likvidirati vozača da zaustavi automobil, ali je takođe morao znati da će druga dvojica, ili jedan, svejedno, odmah upotrijebiti svoje vazreno oružje prema njemu ili njima, policajcima. A znao je, policajac, da se nalazi u naseljenom mjestu, znao je i lokaciju i da je prometna ljudima, i morao je znati da će upotreba vatrenog oružja ugroziti živote i materijalne stvari okolo tog mjesta. Policajac to mora i znati i predvidjeti,a ovaj nije. Pucao je iz svog pištolja kao da je na nekoj livadi, kao da je njegova privatna stvar. Šta je morao uraditi: Odmah dojaviti svojoj službi ovu kriminalnu radnju, koja će dalje alarmirati specialne policajce i koji će dalje preuzeti nadzor nad kriminalcima. Kao što je i bilo.... Ali, napisah već iznad: svjedoci "države" naspram svjedoka "kriminala"...država pobjeđuje.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zemljo otvori se pliz.

Nije ugrozila. Ne znam zasto o tome raspravljamo i zasto se to dovodi u pitanje kao jedna od prvih stvari sahat nakon pucnjave?drug_profi wrote: ↑20/11/2025 14:23 I samo da pokušam malo pojasniti ekipi sa slabijim razumijevanjem pročitanog i specijalnim potrebama u vidu asistenta, da niko nije doveo u pitanje da li je policija trebala da puca, već se postavljalo pitanje da li je policija u tom pucanju mozda i ugrozila prolaznike.
Mene placa privatnik a ne gradjani.last mohicans wrote: ↑20/11/2025 12:01I tebe neko placa, pa malo očepiš na cesti i traziš opravdanja za svoju bahatu vožnju. Ispade ni ti ne misliš. Precijenjuje se intelektualna uloga policajca u ovakvim situacijama. Naravno da treba da pazi, ali ima instinkta, straha, svega.. Obuka im je slaba, neki pametnjakovic je ukinuo škole, a uveo kurs i očekujete da su Cobre za 6 mjeseci obuke.