Ali, kriv je direktor.svesuper25 wrote: ↑18/11/2025 13:17Kako te nije sramota ovo pisatStyling wrote: ↑18/11/2025 11:09Za mrtve treba da odgovara direktor i rukovodstvo Doma. Ne znam sta politicari imaju s tim. Ovi iz gradskog vijeca u Tuzli su pokrenuli bili nesto, ali desila s etragedija.svesuper25 wrote: ↑18/11/2025 09:55
Kako te nije sramota,jesi licemjeran,pa eto te isti si ko sda kad je fadila branila.
A sta treba da niko ne odgovara za 17 mrtvihDa se samo obnovni dom i da se zaboravi 17 mrtvih
Kako si samo licemjeran.Ne bi ti tako pricao da nisi podguzna trojkina muha.Izgleda te dobro munja uhljebio ,pa ih tako branis.Ali uzalud,krvave su vam ruke.
Ne znam da li ste gledali sinoc prilogu u emisiji MREZA. Kakvo katastrofalno stanje, medjusobni obracuni zaposlenika, svadje pred korisnicima, strahovlada od strane par ljudi, fizicko maltretiranje korisnika. Strasno. Ausvic.Zasto se pravis englez
Kao da ne znas ko to po stranackoj liniji postavlja direktora i rukovodstvo doma.
Direktora doma ,inace clana sdp-a ,profesora istorije je postavio sdp,Svim gradskim javnim ustanovama upravljaju sdp ljudi.Kad su izbori ,na istom tom domu se postavlja veliki bilbord sdp-a. I onda ti pametujes da to nije politicki![]()
Za to uzasno stanje u domu je kriv sam sdp.I prije ovog pozara im je ukazano da je stanje u domu lose.Tako da prestani bit vojnik partije,ne brani neobranjeno.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Styling
#50101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
detroit-mercy
#50102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Taj film neces gledati, vise od pola ovih novijih javnih gradjevina ne bi proslo normalnu inspekciju. Sta se je sve ugradjivalo mimo specifikacije a na papiru sve po specifikacijiizvrsni direktor wrote: ↑18/11/2025 09:38ostavke, ostavke, ostavke...to je rjesenje.JohnnyS wrote: ↑18/11/2025 09:30Jebemu, je li jedna ostavka dosta za 17 mrtvih? Inače mrzim "ovog nema nigdje na svijetu", ali ovog doslovno nema nigdje na svijetu osim možda u Africi i dijelovima Azije. Umre 17 ljudi u potkapacitiranoj javnoj ustanovi gdje je ranije upozoravano na loše uvjete i kao posljedicu imamo jednu ostavku, par dana žalosti i otkazan doček nove godine.izvrsni direktor wrote: ↑18/11/2025 09:06
ostavka je istog dana podnesena, i niko od direktora ne pravi novog pacenika ala fadilji![]()
ja bi npr radije da su odlucili odma potpuno iseliti citav dom penzionera i krenuti u potpunu obnovu..ili da su krenuli uraditi analizu stanja protivpozarne zastite u svim javnim ustanova, skolama, bolnicama,...
ali jebo to, smjene politicara su bitne, to je ono sto je nasem narodu najbitnije. idemo u proteste sa samo jednim zahtjevom: smjene! bit ce nam svima bolje kada smijene trenutno i dodju novi politicari. smjenjivanje hrani dusu, a pogotovo psovanje politicarima, ihh kako to resetuje bijes u mozgu..
Ali jebi ga, neko ce placati javasluk, brzo bogacenje i slicno.
- Haris.ba
#50103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svake godine direktor salje na usvajanje upravnom odboru cije clanove bira vlasnik (Grad Tuzla) dokument koji otprilike nosi naziv plan o mjerama protiv pozara (moze biti dio plana poslovanja).
I tu je jednostavno. Ako direktor napise da ima neki problem, i da to treba finansirati, a vlasnik ne obezbjedi sredstva - kriv je Grad.
-
sumirprimus
#50104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kod inspekcija je bitno da su papiri ok. Ako imaju papire nece bit nista. Zakon je svakako star i nedorečen.
Meni je strasnije ovo za škole, osnovne srednje, rade li se tu ikakva ispitianja i obuke i ko to provjerava, tu su tek djeca u pitanju nije zjehancija.
Meni je strasnije ovo za škole, osnovne srednje, rade li se tu ikakva ispitianja i obuke i ko to provjerava, tu su tek djeca u pitanju nije zjehancija.
-
mishic
#50105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"MI JE NOSIMO KROZ INSTITUCIJE...": Dragan Čović, Borjana Krišto i Zoran Krešić slave "Herceg-Bosnu", ali su "zaboravili" na jedan detalj..."
https://www.slobodna-bosna.ba/
"Ne bi bilo Daytonskog sporazuma niti bi se zaustavio rat da nije bilo doprinosa i hrvatskog naroda kroz Herceg Bosnu“, rekao je Čović."
Koja i kakva budala, kojom logikom i kako suludo neko može ovako rezonovati?!
"Ne bi bilo Daytonskog sporazuma niti bi se zaustavio rat da nije bilo doprinosa i hrvatskog naroda kroz Herceg Bosnu“, rekao je Čović."
- Styling
#50106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Generalno, sto se tice stanja, mozda je bilo i ok. Oprema instalacije su mozda i bili u redu. Problem je bila neopreznost jednog od penzica i taj kratki spoj na uticnici. Mozda je bio problem plan evakuacije i ljudi koji rade. Ako je rasulo medju radnicima i nemas dovoljan broj ljudi ili su ti radnici neodgovorni i neorganizovani, onda je to prvenstveno problem direktora koji je tolerisao takvo stanje, a ne Grad.Haris.ba wrote: ↑18/11/2025 18:18Svake godine direktor salje na usvajanje upravnom odboru cije clanove bira vlasnik (Grad Tuzla) dokument koji otprilike nosi naziv plan o mjerama protiv pozara (moze biti dio plana poslovanja).
I tu je jednostavno. Ako direktor napise da ima neki problem, i da to treba finansirati, a vlasnik ne obezbjedi sredstva - kriv je Grad.
- dr_Evil
#50107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Polahko druze mishko, nadoci ces na onu da je sporazum Milosevic/Filipovic bio ispravan putmishic wrote: ↑19/11/2025 09:09 "MI JE NOSIMO KROZ INSTITUCIJE...": Dragan Čović, Borjana Krišto i Zoran Krešić slave "Herceg-Bosnu", ali su "zaboravili" na jedan detalj..."
-
svesuper25
#50108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
kako te nije sramota tako ofirno branit sdpStyling wrote: ↑19/11/2025 10:05Generalno, sto se tice stanja, mozda je bilo i ok. Oprema instalacije su mozda i bili u redu. Problem je bila neopreznost jednog od penzica i taj kratki spoj na uticnici. Mozda je bio problem plan evakuacije i ljudi koji rade. Ako je rasulo medju radnicima i nemas dovoljan broj ljudi ili su ti radnici neodgovorni i neorganizovani, onda je to prvenstveno problem direktora koji je tolerisao takvo stanje, a ne Grad.Haris.ba wrote: ↑18/11/2025 18:18Svake godine direktor salje na usvajanje upravnom odboru cije clanove bira vlasnik (Grad Tuzla) dokument koji otprilike nosi naziv plan o mjerama protiv pozara (moze biti dio plana poslovanja).
Pa gdje je protivpozarna zastita
Kako su se znali reklamirat na tom istom domu kad su izbori,nek sad fino odgovaraju za ovaj zlocin.
- Styling
#50109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Haj, suti, bogati, vise. Dosadan si. Ne branim SDP, ne zanima me.svesuper25 wrote: ↑19/11/2025 10:41kako te nije sramota tako ofirno branit sdpStyling wrote: ↑19/11/2025 10:05Generalno, sto se tice stanja, mozda je bilo i ok. Oprema instalacije su mozda i bili u redu. Problem je bila neopreznost jednog od penzica i taj kratki spoj na uticnici. Mozda je bio problem plan evakuacije i ljudi koji rade. Ako je rasulo medju radnicima i nemas dovoljan broj ljudi ili su ti radnici neodgovorni i neorganizovani, onda je to prvenstveno problem direktora koji je tolerisao takvo stanje, a ne Grad.Haris.ba wrote: ↑18/11/2025 18:18
Svake godine direktor salje na usvajanje upravnom odboru cije clanove bira vlasnik (Grad Tuzla) dokument koji otprilike nosi naziv plan o mjerama protiv pozara (moze biti dio plana poslovanja).
I tu je jednostavno. Ako direktor napise da ima neki problem, i da to treba finansirati, a vlasnik ne obezbjedi sredstva - kriv je Grad.imas li imalo obraza.Da Da penzici su krivi
pa gori ste od sda mafije,preko mrtvih gazite.sram te bilo.Pravis se budala ,a fino sam ti rekao ko je postavio direktora .SDP je postavio svog clana istoricara za direktora.SDP vodi kadrovsku politiku,gdje postavlja nestrucne ljude na direktorske pozicije.Dovoljno je samo da si clan sdp-a i ide odmah funkcija.
Pa gdje je protivpozarna zastitagdje su alarmi za dim
Kako je moglo bit 17 mrtvih
Gdje su aparati za gasenje
Zasto su nepokretni smjesteni na zadnji sprat
Za ovaj nemar je trebao komplet sdp tuzla da podnese ostavke.A trebaju i krivicno da odgovaraju.Od direktora pa do gradonacelnika.
Kako su se znali reklamirat na tom istom domu kad su izbori,nek sad fino odgovaraju za ovaj zlocin.
Evidentno da nema sni osnovne informacije.
Da kriv je penzic koji je uklucio radio u uticnicu i pritisnup krevetom pa je doslo do kratkog spoja.
Nepokretni su na sedmom spratu jer je ambulanta na 6 spratu.
Nema kolektivne odgovornosti. Kriv je onaj koji nije nista poduzeo da promijeni stanje, a to je direktor, tj. rukovodstvo doma.
- dr_Evil
#50110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ah bas lijepo kad se to javno izgovori
I sto bi rekao Ivica Dacic:
I sto bi rekao Ivica Dacic:
- To je prvi put da postoji međunarodno priznati entitet srpskog naroda. Da li zna neko neku republiku koja nije država? - upitao je Dačić.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#50111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledao sam Štimca u istoj emisiji, skandalozno je blaga riječ. U normalnijim vremenima bih rekao da je nevjerovatno da ova televizija postoji uopšte, ali...
-
svesuper25
#50112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jok ja ih branim,sram da te bude.Ofirna si do bola.Pa tako sdf ovci nisu branili fadila ,kao sto ti branis trojku.Da kriv je tvoj sdp,jer godinama nista nisu poduzeli za protivpozarnu zastitu.Pa da je i istina oko tog kabla od radija,opet bi morao osigurac da djeluje.A ocito ni to u domu nije bilo ispravno.Kakva crna ambulantaStyling wrote: ↑19/11/2025 10:51Haj, suti, bogati, vise. Dosadan si. Ne branim SDP, ne zanima me.svesuper25 wrote: ↑19/11/2025 10:41kako te nije sramota tako ofirno branit sdpStyling wrote: ↑19/11/2025 10:05
Generalno, sto se tice stanja, mozda je bilo i ok. Oprema instalacije su mozda i bili u redu. Problem je bila neopreznost jednog od penzica i taj kratki spoj na uticnici. Mozda je bio problem plan evakuacije i ljudi koji rade. Ako je rasulo medju radnicima i nemas dovoljan broj ljudi ili su ti radnici neodgovorni i neorganizovani, onda je to prvenstveno problem direktora koji je tolerisao takvo stanje, a ne Grad.imas li imalo obraza.Da Da penzici su krivi
pa gori ste od sda mafije,preko mrtvih gazite.sram te bilo.Pravis se budala ,a fino sam ti rekao ko je postavio direktora .SDP je postavio svog clana istoricara za direktora.SDP vodi kadrovsku politiku,gdje postavlja nestrucne ljude na direktorske pozicije.Dovoljno je samo da si clan sdp-a i ide odmah funkcija.
Za ovaj nemar je trebao komplet sdp tuzla da podnese ostavke.A trebaju i krivicno da odgovaraju.Od direktora pa do gradonacelnika.
Da kriv je penzic koji je uklucio radio u uticnicu i pritisnup krevetom pa je doslo do kratkog spoja.
Nema kolektivne odgovornosti. Kriv je onaj koji nije nista poduzeo da promijeni stanje, a to je direktor, tj. rukovodstvo doma.
- dr_Evil
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#50114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
prije svega mi moramo definirati događanja razdoblja od 1918 do 1990 da bismo mogli poceti ovo od 1990 do danas
stvari se ne mogu promatrati izolirano
npr kao ime neke televizije
jaki su zakoni u raku nema tu mnogo šuplje
čista slova na papiru uz mentortsvo medjunarodne zajednice
nema tu ni mrvicu sumnje za ime jedne televizije
sveje po zakonu
stvari se ne mogu promatrati izolirano
npr kao ime neke televizije
jaki su zakoni u raku nema tu mnogo šuplje
čista slova na papiru uz mentortsvo medjunarodne zajednice
nema tu ni mrvicu sumnje za ime jedne televizije
sveje po zakonu
- dr_Evil
#50115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Malo je od 1918-e pa do danas, ja bih poceo od 1699-e.
- dr_Evil
#50116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Danas ih je krenulo. Ovaj moj sugradjanin sta je nekad hodao sa palestinskom kefijom i postavio kip bruce leeja izgleda da malo previse cuga u zadnje vrijeme."Mi smo 1945. dobili totalitarni sustav"
Osvrnuo se i na polaganje vijenaca u Dunavu prije Dana sjećanja. Predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata antifašista (VeDRA) Ranko Britvić kazao je da se radilo o odavanju počasti svim žrtvama, pri čemu je spomenuo da Hrvatska počiva na antifašizmu i da je Hrvatska pobijedila 1945. godine. Raspudić se ne slaže s tim.
"Hrvatska nije pobijedila 1945., pobijedio je Winston Churchill, on je istinski antifašist. Mi smo dobili totalitarni sustav na 45 godina i morali se kroz rat boriti da izađemo iz njega. Kad netko u Saboru kaže da je Hrvatska utemeljena na antifašizmu, počet ću replicirati da to nije istina i da je temelj Banovina Hrvatska", zaključio je Raspudić.
-
svesuper25
#50117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ti si bosnjacki raspudic,opsjednut si sa hrvatskom,dok blato u svojoj avliji neces da vidisdr_Evil wrote: ↑19/11/2025 11:44Danas ih je krenulo. Ovaj moj sugradjanin sta je nekad hodao sa palestinskom kefijom i postavio kip bruce leeja izgleda da malo previse cuga u zadnje vrijeme."Mi smo 1945. dobili totalitarni sustav"
Osvrnuo se i na polaganje vijenaca u Dunavu prije Dana sjećanja. Predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata antifašista (VeDRA) Ranko Britvić kazao je da se radilo o odavanju počasti svim žrtvama, pri čemu je spomenuo da Hrvatska počiva na antifašizmu i da je Hrvatska pobijedila 1945. godine. Raspudić se ne slaže s tim.
"Hrvatska nije pobijedila 1945., pobijedio je Winston Churchill, on je istinski antifašist. Mi smo dobili totalitarni sustav na 45 godina i morali se kroz rat boriti da izađemo iz njega. Kad netko u Saboru kaže da je Hrvatska utemeljena na antifašizmu, počet ću replicirati da to nije istina i da je temelj Banovina Hrvatska", zaključio je Raspudić.
- dr_Evil
#50118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zaobidji me stari poznanice sa foruma.svesuper25 wrote: ↑19/11/2025 11:48ti si bosnjacki raspudic,opsjednut si sa hrvatskom,dok blato u svojoj avliji neces da vidisdr_Evil wrote: ↑19/11/2025 11:44Danas ih je krenulo. Ovaj moj sugradjanin sta je nekad hodao sa palestinskom kefijom i postavio kip bruce leeja izgleda da malo previse cuga u zadnje vrijeme."Mi smo 1945. dobili totalitarni sustav"
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#50119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dok su tvoji u igri ne zanima te ni lopovluk, ni fušeraj, a ni mrtviStyling wrote: ↑19/11/2025 10:51Haj, suti, bogati, vise. Dosadan si. Ne branim SDP, ne zanima me.svesuper25 wrote: ↑19/11/2025 10:41kako te nije sramota tako ofirno branit sdpStyling wrote: ↑19/11/2025 10:05
Generalno, sto se tice stanja, mozda je bilo i ok. Oprema instalacije su mozda i bili u redu. Problem je bila neopreznost jednog od penzica i taj kratki spoj na uticnici. Mozda je bio problem plan evakuacije i ljudi koji rade. Ako je rasulo medju radnicima i nemas dovoljan broj ljudi ili su ti radnici neodgovorni i neorganizovani, onda je to prvenstveno problem direktora koji je tolerisao takvo stanje, a ne Grad.imas li imalo obraza.Da Da penzici su krivi
sendvičare i trovače zanima samo hrakanje po oponentima za pljačku
- dr_Evil
#50120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/procuri ... /251119063
Mala, mala - ko jadno musko!
Samo da ne bude da mala ima chunu vecu od Djajica
.Na snimku koji možete pogledati vide se Vlado Đajić i jedan muškarac koji pred Đajića stavi kesu s bijelom praškastom materijom, govore o ciframa 30.000 i 40.000 eura, interventnoj policiji i "maloj".
Portal Klix.ba je kontaktirao Đajića koji nam je kazao da se radi o "klasičnoj namještaljci"
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#50121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ja što ih odrađuju...prvo Guardianov vrtni patuljak na jahti u Panami, pa sad ovajdr_Evil wrote: ↑19/11/2025 11:54 https://www.klix.ba/vijesti/bih/procuri ... /251119063
.Na snimku koji možete pogledati vide se Vlado Đajić i jedan muškarac koji pred Đajića stavi kesu s bijelom praškastom materijom, govore o ciframa 30.000 i 40.000 eura, interventnoj policiji i "maloj".
Portal Klix.ba je kontaktirao Đajića koji nam je kazao da se radi o "klasičnoj namještaljci"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#50122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zašto ta godina
govorimo o vremenu kad su već formirane nacije zavrsio je prvi svjetski rat 1918 je solidna godina za početak
konačno domaći političari se dogovoaraju a ne u budimu i stambolu o nama
političari su dogovorili banovinu hrvatsku
kako lijepo raspudić primijeti
- dr_Evil
#50123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sistem jede svoje ljude, ide toJoseMujica wrote: ↑19/11/2025 11:57ja što ih odrađuju...prvo Guardianov vrtni patuljak na jahti u Panami, pa sad ovajdr_Evil wrote: ↑19/11/2025 11:54 https://www.klix.ba/vijesti/bih/procuri ... /251119063
Samo da ne bude da mala ima chunu vecu od Djajica![]()
-
svesuper25
#50124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ni afera spengovanje ih ne zanimaJoseMujica wrote: ↑19/11/2025 11:53dok su tvoji u igri ne zanima te ni lopovluk, ni fušeraj, a ni mrtviStyling wrote: ↑19/11/2025 10:51Haj, suti, bogati, vise. Dosadan si. Ne branim SDP, ne zanima me.svesuper25 wrote: ↑19/11/2025 10:41 kako te nije sramota tako ofirno branit sdpimas li imalo obraza.Da Da penzici su krivi
Nema kolektivne odgovornosti. Kriv je onaj koji nije nista poduzeo da promijeni stanje, a to je direktor, tj. rukovodstvo doma.![]()
sendvičare i trovače zanima samo hrakanje po oponentima za pljačku![]()
- dr_Evil
#50125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Karlovacki mir. Ne zbog mira, nego vise jer smo tu postavili presedan sta ce da bude sa onima koji ostanu u nasim zemljama, a ne prihvate vjeru/etniju/naciju one druge nase zemlje. To je valjda neka zvijezda vodilja svih buducih pomjeranja linija razgranicenja nasih zemalja.Truba wrote: ↑19/11/2025 11:57zašto ta godina
govorimo o vremenu kad su već formirane nacije zavrsio je prvi svjetski rat 1918 je solidna godina za početak
konačno domaći političari se dogovoaraju a ne u budimu i stambolu o nama
političari su dogovorili banovinu hrvatsku
kako lijepo raspudić primijeti
Pa vidi, politicari su dogovorili unutar nasih zemalja i Kraljevinu, dogovorili i Titovu Jugu, dogovorili i ZAVNOBIH, i turski paragraf, ali pozivanje na nesto sta ulazi direktno u granice dvije susjedne nase zemlje i opet na neke makaze/skare iz Karadjordjeva zna se cija je politika. A ovi treci i cetvrti mogu samo da prihvate - i zato napisah jucer na desavanja u HRvatskoj o onom navijanju protiv CG da smrducka na banovinu, a susjed Johnny kaze da sam svirnuo i puko.