laik1981 wrote: ↑18/11/2025 23:22Austrija je kvalitetnija ekipa. Zato su prosli. Mi nikad nismo imali kvalitet da bi mogli biti favoriti protiv nosilaca u grupi. Mentalitet se stice kontinuitetom uspjeha. Mi to ne mozemo imati jer nemamo kvalitet za kontinuitet. I toj Austriji je ovo istorijski uspjeh. Mi smo kvalitetom nivo Makedonije, Crne Gore, Kipra i slicnih, a bolje plivamo od njih. Za pocetak raditi na tome da se dodje do druge jakosne skupine. Ova grupa je licila na onu kada smo otisli na svjetsko. Nije bilo zvucnih repki, pa smo vidjeli neku sansu. Realno nam je trebala sreca za vise jer kvalitet nemamo za taj nivo.betametazon wrote: ↑18/11/2025 23:11Pa oni to treniraju, ne razumijem?
I Austrijancima je pobjeda znacila pa su hladno odigrali dok nisu dosli do rezultata?
I Portugalu 4 puta i irskoj 2 puta...kao da je samo na nama pritisak a na protivniku nije?
To je mozda i najbolji pokazatelj naseg mentaliteta - odlucijuca utakmica i nama grc, to samo znaci da nismo ni tehnicki dorasli najvisem nivou...
Onomad kad smo otisli na svjetsko smo imali igru i kontrolu i hrabrost.
Danas toga nemamo i od naseg nastanka u 90% slucajeva nemamo
Pa jbt Kosovo juce nastalo - eno ih u barazu, o cemu mi pricamo?
Ako cemo uvijek nastupati sa stavom ko je kvlitetniji onda nema svrhe da se i u cemu takmicimo. Realno je 80% evropskih reprezwntacija od nas kvalitetnije
Ali da li ikad ikad ikad mozemo pobjediti sebe pa srusiti nekog, nadigrati, a ne imat jednu, dvoje akcije u citavoj utakmici dizat se u nebesa kako smo dobro ako ne i bolje odigrali?
Dajte ba ljudi malo realni budite - sramota je da ti se kao profesionalcu noge odsjeku da nisi u stanju zadrzat loptu, da je izneses, da dodas, dupli pas, nesto ..