BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sumirprimus

#5626 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

Jebga nas svijet je sklon pretjerivanju ali kad je tudja guzica u pitanju svi bi na bandere vjesali a vjerovatno smo najkorumpiranije drustvo u europi I svi gledaju kako svoju guzicu iz belaja izvuci. varamo gdje stignemo I odgovornost u društvu prema svemu nikakava.
Nismo realni I sve neki agresivci sudili bi.
Zali boze mlada zivota ode dzaba, sta god razlog bio nema opravdanja.valjda sud odradi svoje.
Last edited by sumirprimus on 18/11/2025 10:52, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#5627 Re: BiH - Crna hronika

Post by DonieBrasco »

Da li je potvrđeno ovo da je on sa jos nekom djevojkom u problemima i na sudu cak ?
Last edited by DonieBrasco on 18/11/2025 10:51, edited 1 time in total.
sumirprimus

#5628 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

Vjecita_zavrzlama wrote: 18/11/2025 10:48
sumirprimus wrote: 18/11/2025 10:42 Jarane njegov je kakav god.bio i razumijem ga. Roditeljska muka je najteža.
Ne razumijem ga.Jer muka njenih roditelja je teza
Naravno njim je najteze izgubile dijete dzaba
Tuga
dječak sa šibicama

#5629 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Lik ubio djevojku, ganjao je po gradu, klasicna egzekucija naravno da je za vjesala.

Izadje babo pred novinare i kenja fin momak za primjer u gradu. Sta hoce time reci, ne razumijem, poklopi se po usima covjece. Neka ti je sest puta sin, mrvica covjecnosti kaze da kazes zao mi je djevojke ona je za primjer u gradu. Ne tvoj idiot od sina.
Vjecita_zavrzlama

#5630 Re: BiH - Crna hronika

Post by Vjecita_zavrzlama »

sumirprimus wrote: 18/11/2025 10:51
sumirprimus wrote: 18/11/2025 10:42 Jarane njegov je kakav god.bio i razumijem ga. Roditeljska muka je najteža.
Tuga
Pa zato kazem njegov roditelj ovdje nema sta da kaze.Jedino da suti.Druge nema
sumirprimus

#5631 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

Ubicin otac je pokazao empatiju prema zrtvi za razliku nekih mnogih ovde. Ko ste vi da oduzimate pravo roditelju da se zalaze za svoje dijete? Uostalom nigdje nije reko da njegov sin.ubica ne zaslužuje kaznu kakvu sud odredi.
Imate li djecu? I onda se pitate otkud toliko nasilje.oko nas.
talijan97

#5632 Re: BiH - Crna hronika

Post by talijan97 »

Jbte rodis dijete, odhranis, cuvas ga ko oci u glavi, kupujes stvari za skolu, opremu, vodis na trening i odraste da sve shjebbe.

A jos je gore ovo iznad a zvjerski ubijeno dijete. Tuga je realno za roditelje u oba slucaja.
dječak sa šibicama

#5633 Re: BiH - Crna hronika

Nema se on sta boriti za sina, lik ubio djevojku hladnokrvno, sva borba je zavrsena.

Poenta njegovih rijeci je valjda da se zakon smiluje jer fin je momak. Fin sportista dobar, daj nemojte sad zakerat, pa sta malo mu se pomutilo u glavi.

Lik je djevojku lovio po gradu, nije u afektu nije slucajno cistio pistolj pa opalio, lovio je da je ubije. Prvi stepen u USA, letio bi na elektricnu stolicu. Kakve veze ima jel on bio primjer u gradu. I koga boli k za oceve emocije, realno, sta nas briga kako se njegovi roditelji osjecaju.

Mozda da i ovome halale roditelji ubijene, ko sto je nacelniku oprosteno ubistvo. Ne mozes vjerovati drustva, trazi se sazaljenje nad ubicom, jer je fin sladak lijep iz fine porodice i sta se jos nije pisalo.
Haris.ba

#5634 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

talijan97 wrote: 18/11/2025 10:57 Jbte rodis dijete, odhranis, cuvas ga ko oci u glavi, kupujes stvari za skolu, opremu, vodis na trening i odraste da sve shjebbe.

A jos je gore ovo iznad a zvjerski ubijeno dijete. Tuga je realno za roditelje u oba slucaja.
Jest. Iz cista mira ide ubistvo. Znam onu da roditelj zadnji sazna, ali zna se kada neko nije dobar u glavu. Vidi se to od malih nogu. Rijetko kada covjek "pukne" bez prijasnjih simptoma u poremecajima u ponasanju.
demagog

#5635 Re: BiH - Crna hronika

Post by demagog »

Procitajte cijelu izjavu oca na ovom linku gore, a ne samo izvadjeni dio o tome kako mu je sin bio dijete za primjer!!

Vrlo je korektno govorio i o ubijenoj djevojci, njenoj porodici, izjavio im je saucesce itd.
Ne vidim da je mogao bolje.

Naravno da je njemu zao i vlastitog djeteta i cini mi se da bi trebalo imati razumijevanja za to.
demagog

#5636 Re: BiH - Crna hronika

Post by demagog »

Vjecita_zavrzlama wrote: 18/11/2025 10:53
sumirprimus wrote: 18/11/2025 10:51

Tuga
Pa zato kazem njegov roditelj ovdje nema sta da kaze.Jedino da suti.Druge nema
Da je sutio bili bi komentari tipa “zar nema barem mrvicu ljuskosti da izrazi saucesce i kaze da mu je zao”, “usutio se k’o kurva” i slicno.

Valjda je svakom jasno da je njenim roditeljima najteze, ali nije ni njegovim lako.
:skoljka:
drug_profi

#5637 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Ne vjerujem ni da bi se roditelji mijenjali za mjesta. Ne znaš vala šta je gore.
armin071

#5638 Re: BiH - Crna hronika

Post by armin071 »

Kažem ja za babu je on bio “dobričina i momak kojeg su svi voljeli”…. E moj Avdo bolje da si ga u šolju “bacio” nego što si ovog “dobričinu” napravio…. Nadam se da će dobričini dobro proširiti analne otvore u Zenici ako ga babo ne skloni zbog dobrote u kakav mirniji zatvor…
dječak sa šibicama

#5639 Re: BiH - Crna hronika

Ja se ne sjecam da je iko pitao za misljenje roditelje one dvojice sto su ubili djevojku u Olovu pa je bacili u potok ili sta su uradili. Ili majku onog sto je pregazio dvije doktorice, nju nije pitao kakva je njena muka.

Valjda oni nisu "cuveni bivsi fudbaleri" pa se za njih ne trazi sazaljenje javnosti. Nikoga normalnog u ovom slucaju nije briga kako se osjeca otac ubice, kako bi se trebao osjecati ne razumijem, i zasto je bitno jel on ima sazaljenja nad djevojkom.
Nije mu lako naravno, nije lako nijednom roditelju pocinitelja ubistva, samo se eto ovdje trazi otac jer je "cuveni bivsi fudbaler".
drug_profi

#5640 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Pa novinari pitali oca, on rekao što je rekao. Koliko vidim najnormalnija izjava koja je mogla biti.
Nije trčao na dnevnik i u Avaz da brani sina.
black

#5641 Re: BiH - Crna hronika

Post by black »

DonieBrasco

#5642 Re: BiH - Crna hronika

Post by DonieBrasco »

Svi su pametni i svi sve znaju nakon sranja, nece niko o ovome pricati za par dana, do nove djevojke/zene, do nove Jablanice, Tuzle.

Koliko smo syebani i otuđeni jedni od drugih to je strasno.
peca777

#5643 Re: BiH - Crna hronika

Post by peca777 »

bla bla bla, bilo, proslo a mi lajkaci profesonalni.

Ko se sjeca imena one iz Gracanice? Ko se ba sjeca imena one iz Zaivdovica? Ko se sjeca imena one dvije kod Muzeja, a ko se sjeca doktorica na M. Dvoru?

Slucaj na slucaj, bila jablanica, dosla tuzla. Mi smo propalo drustvo i svako ko ima mogucnost neka bjezi odavde.
drug_profi

#5644 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Nema šta nama neko da oprašta.
Iza svakog ovog OPROSTI NAM ide alibi priča.

Nema oprosta. Krivi smo, govna smo. Nek nas progoni do kraja života...
Svi komplet, a najviše oni koji relativiziraju...
Ateista

#5645 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

Haris.ba wrote: 18/11/2025 11:02
talijan97 wrote: 18/11/2025 10:57 Jbte rodis dijete, odhranis, cuvas ga ko oci u glavi, kupujes stvari za skolu, opremu, vodis na trening i odraste da sve shjebbe.

Jest. Iz cista mira ide ubistvo. Znam onu da roditelj zadnji sazna, ali zna se kada neko nije dobar u glavu. Vidi se to od malih nogu. Rijetko kada covjek "pukne" bez prijasnjih simptoma u poremecajima u ponasanju.
Ovo je tacno, ne volim sad nesto pametovati i biti general nakon bitke, ali ne mogu prihvatiti da se na nekom ko je spreman ovako nesto uraditi, ne moze na neki nacin vidjeti da nesto nije OK. Razumijem da sira okolina vidi samo sminku i tu neku vanjsku ljubaznost, ali mi nije jasno da roditelj, koj je pretpostavljam odgajao to dijete godinama, ako vec nije sam uticao da to dijete postane takvo onda bar vidio neke naznake cudnog ponasanja, sta god da je uzrok. Normalna osoba ne moze tek tako prevrnuti odjednom, nema sanse.
Ovo me podsjeca i na pricu Koste sto je pobio onu djecu u skoli, gdje isto tako ne mogu shvatiti da roditelji ne primijete bar neke naznake sociopatskog ponasanja kod svog djeteta i da to tako ignorisu.

Na zalost, mnogi roditelji ne zele da vide probleme kod svoje djece, misle da ce sakrivanjem toga i okretanjem glave se problem sam rijesiti i nestati sam od sebe, samo da ljudi ne vide i da se ne procuje. Pogotovo jos ako je to dijete dobro u skoli, kasnije nadje posao, bude uspjesno u nekim stvarima, to se smatra da je samo po sebi dovoljno i problemi se zanemaruju.
Ne mogu pricati napamet i okriviti automatski roditelje, ali je mala vjerovatnoca da tu na neki nacin nema njihove krivice.

Izjava njegovog oca na prvu zvuci korektna, ali mi je zanimljivo kako se niko od njih ne zapita jesu li oni negdje pogrijesili i gdje?
JohnnyS

#5646 Re: BiH - Crna hronika

Post by JohnnyS »

A ne znam, koliko su vaši roditelji znali vas kad ste imali 33?
skrbavi-admin

#5647 Re: BiH - Crna hronika

Post by skrbavi-admin »

DonieBrasco

#5648 Re: BiH - Crna hronika

Post by DonieBrasco »

@Ateista

Od kuce sve pocinje nije on mogao puci samo od drustva, zivota kakvog je vodio, licnih iskustava, nesto se i kuci desavalo.

Svima nama od kuce mnogo toga pocinje i nosimo od iste da se ne lazemo.
Ateista

#5649 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

JohnnyS wrote: 18/11/2025 12:28 A ne znam, koliko su vaši roditelji znali vas kad ste imali 33?
Ja ne govorim o 33 godine, vec o djetinjstvu gdje bi neko ovakav morao na neki nacin pokazati cudno ponasanje koje bi roditeljima bilo alarm. Tesko ovako nesto moze odjednom da se poremeti u glavi covjeka.
Sa 33 godine samo ima vise samostalnosti, laksi pristup oruzju i mogucnosti da uradi stvari koje kao dijete nije mogao.
Njanjavi

#5650 Re: BiH - Crna hronika

Post by Njanjavi »

armin071 wrote: 18/11/2025 11:27 Kažem ja za babu je on bio “dobričina i momak kojeg su svi voljeli”…. E moj Avdo bolje da si ga u šolju “bacio” nego što si ovog “dobričinu” napravio…. Nadam se da će dobričini dobro proširiti analne otvore u Zenici ako ga babo ne skloni zbog dobrote u kakav mirniji zatvor…

Ja fakat ne znam vise kakve vi zatvorske filmove zivite u svojim glavama al furat do besmisla tu mantru da neko nekog jebe u zatvoru jer je zasluzio ne znam cim, kako vam ne dosadi hljeba vam.

Ja u zivotu nisam cuo da je neki silovatelj il predator u zatvoru zguzen.

A znam recimo za par slucajeva u kojima predatori zatvorski zguze nekog ko je vec nacet psihicki i na ivici puknuca.

Tih slucajeva ima koliko hoces.

Kakav narod vani takvi su i robovi unutra.

Picketine predatorske koje se sile nad slabijima i nad kim smiju i misle da mogu.

A to da neko nekog jebe jer je monstrum i zasluzio vani s necim, tu bajkicu neces gledat budi siguran.
Post Reply