Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil

#49901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

:meza: :meza:
Vjecita_zavrzlama

#49902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Dino79 wrote: 16/11/2025 00:33
drug_profi wrote: 16/11/2025 00:31
Dino79 wrote: 16/11/2025 00:31 Moj nije . Sta ja imam sa Ukrajinom?
Čekaj da Rusi pobjede pa će ti se samo objasniti. Samo kasno.
Nije to ni lose . Zabraniti ce gej paradu na 100 godina i mocicemo da osudimo genocid nad palestincima i Iran ce nam biti prijateljska zemlja.
Evo bit cu kratak i jasan: hebe mi se i za iranom i za palestinom.kome su oni preci od bosne neka idu tamo.bosna u srcu Evrope bez nas moze ali mi bez nje ne mozemo
dr_Evil

#49903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

susjed @palermo, jel ovo Safa onako iz zaebancije, ili ce ici na listu na sljedecim izborima za vise nivoe? Znam da je trebao biti jel ono premijer kad ga je Alija isplatio i poslao u peMziju. Imas li kakav insider info?
problemnatravunu

#49904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by problemnatravunu »

Dino79 wrote: 16/11/2025 08:19
tramvajtrojka wrote: 16/11/2025 01:01
Dino79 wrote: 16/11/2025 00:55 Ko nas je napao ? Pa da nam Nato garantuje opstanak ?
Nato ti je jedini garant opstanka bez NATO-a u ovoj zemlji ti je sigurica da ce ti horde sa istoka potpomognute rusijom vjedva cekati novu priliku za agresiju,pljacku, silovanja i nove masovne grobnice

Al haj sdaovci su uvijek bili tacni u jednoj stvari a to je da izaberu uvijek pogresan izbor, pa ce radije se okretati prema istoku i Rusiji koje garantiraju noce devedesete nego NATO savezu
Zaboravio sam da 90 tih NATO nije postojao ?
Ili se bojao Rusije ?
90tih su bila nešto drugačija vremena , to mora svima biti jasno, a radilo se o raspadu Yuge koja nije jebala ni pet posto ni NATO ni Rusiju bogme... kad je zapad vidio šta se i kako radi , i kuda bi to moglo odvesti , intervenirali su , i mislim da su si već tada čvrsto zacrtali da će BiH i okolne države biti NATOva sfera uticaja , jer ako i sekunde popuste , uletiće Rus , pošto ovde ima dovoljno zlotvora koji zbog politike i ličnog uspjeha dižu ruse u visine , a realno , nemamo mi sa rusima vala ništa....
JovicSA

#49905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Dino79 wrote: 16/11/2025 00:55 Ko nas je napao ? Pa da nam Nato garantuje opstanak ?
Nije stvar u tome, NATO i ne treba da nas direktno brani. Ulaskom u NATO dobivaš pristup obavještajnim informacijama, čitavom spektru doktrine, pristupa modernim vojnim sistemima, obuke...ma zilion stvari. Nama ne treba ni jedan vojnik NATO-a samo da nam dozvole da budemo dio porodice, to ti je odmah povećana sigurnost za 50% da ti onaj sa Pala neće moći tek tako nešto napraviti i ako napravi mora računati na tri puta jači odgovor. Kontaš?
palermo

#49906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 16/11/2025 10:15 susjed @palermo, jel ovo Safa onako iz zaebancije, ili ce ici na listu na sljedecim izborima za vise nivoe? Znam da je trebao biti jel ono premijer kad ga je Alija isplatio i poslao u peMziju. Imas li kakav insider info?
Jok, nikakvih informacija. Al toplo se nadam da nece.
vee-jay

#49907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

drug_profi wrote: 16/11/2025 00:52
Dino79 wrote: 16/11/2025 00:48 Imam pravo na svoje misljenje .
Forum je mjesto gdje bi svi mogli slobodno iznositi misljenja.
Ali nemojte skretati sa texta koji je objavljen .
Kako to da smo postali dio NATO vojnog pakta ?
Eh da smo bogdo, ali nismo.
NATO nam je jedini garant opstanka trenutno i nadam se da su ozbiljni u tim obećanjima.
ako sam dobro razumio - nema Amerikanaca
sto je - po meni - izvrsna vijest
odnosno jedan od najboljih za BiH u ovoj godini
ako je ovo naznaka da Ameri predaju BiH EU u rukue - na ovaj nacin - ja sam happy :-D
:thumbup:
HelaS

#49908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

vee-jay wrote: 16/11/2025 12:17 ako sam dobro razumio - nema Amerikanaca
ako je ovo naznaka da Ameri predaju BiH EU u ruke - na ovaj nacin - ja sam happy :-D
Dali samo NATO, ili i OSCE?
No Mind

#49909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

smrdija, tj. maloruski Mordor nikad nije obustavio agresiju na BiH, ko to ne vidi je ili budala ili četnik tj. velikosrbin koji učestvuje u toj agresiji, na ovaj ili onaj nacin. Trece nema!

Kad je pocela agresija na Ukraijinu nadali su se, da ce Ukrajina komplet pasti, da ce se sa ojacanom rusijom povezati preko Madjarske i zavrsiti agresiju. Zahvaljujuci ukrajinskom otporu, to se nije desilo.

Tako da vrlo je jednostavno, sto je jaci veliki Mordor, jaci je i mali...

Nema ultimativne garancije za ostanak i u konacnici to se svodi na nas same i ono sto napravimo da se najbolje osiguramo, pripadati NATOu sigurno nece odmoci.

I ne znam ko moze da šipu tu glupu prekodrinsku propagandu da če neko ici u full scale rat sa rusijom samo zato sto je u NATOu. Ako bude postajo neki vid podrske, to ce valjda raditi profesionalni vojnici, koji su sami odabrali taj poziv.
A ako bi se desio puni rat, mislis da bi nas to zaobislo ovdje, bili ili ne u NATO-u.

I nema nikakve neutralnosti, cetnik i ucesnik agresije Vucic je to probao i to im sade dolazi na naplatu. Tako da svaka prica kontra pripadanju NATO dolazi iz velikosrpske tj. maloruske kuhinje, i onaj ko je zastupa je ili glup ili svijesno radi za crpcki cvet.
No Mind

#49910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Ili krace, nece te niko poslati u rat i nece te niko ni :izet: :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#49911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

No Mind wrote: 16/11/2025 14:20
smrdija, tj. maloruski Mordor nikad nije obustavio agresiju na BiH, ko to ne vidi je ili budala ili četnik tj. velikosrbin koji učestvuje u toj agresiji, na ovaj ili onaj nacin. Trece nema!

Kad je pocela agresija na Ukraijinu nadali su se, da ce Ukrajina komplet pasti, da ce se sa ojacanom rusijom povezati preko Madjarske i zavrsiti agresiju. Zahvaljujuci ukrajinskom otporu, to se nije desilo.

Nema ultimativne garancije za ostanak i u konacnici to se svodi na nas same i ono sto napravimo da se najbolje osiguramo, pripadati NATOu sigurno nece odmoci.

I ne znam ko moze da šipu tu glupu prekodrinsku propagandu da če neko ici u full scale rat sa rusijom samo zato sto je u NATOu. Ako bude postajo neki vid podrske, to ce valjda raditi profesionalni vojnici, koji su sami odabrali taj poziv.
A ako bi se desio puni rat, mislis da bi nas to zaobislo ovdje, bili ili ne u NATO-u.

I nema nikakve neutralnosti, cetnik i ucesnik agresije Vucic je to probao i to im sade dolazi na naplatu. Tako da svaka prica kontra pripadanju NATO dolazi iz velikosrpske tj. maloruske kuhinje, i onaj ko je zastupa je ili glup ili svijesno radi za crpcki cvet.
Ovo se ne spominje dovoljno.
Onog momenta kada bi Ukrajina pala, Mađarska bi pod Orbanom prešla u rang otvoreno proruske gubernije. Onda bi išli na Srbiju, i od tuda malo na BiH, a malo i na Crnu Goru.

Rusija na Jadranu. Znam da iz sadašnje perspektive više ne zvuči realno, ali 100% sam siguran da je to bio mokri san Putina prije februara 2022.
No Mind

#49912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

PreWiBa wrote: 16/11/2025 14:24 Ovo se ne spominje dovoljno.
Onog momenta kada bi Ukrajina pala, Mađarska bi pod Orbanom prešla u rang otvoreno proruske gubernije. Onda bi išli na Srbiju, i od tuda malo na BiH, a malo i na Crnu Goru.

Rusija na Jadranu. Znam da iz sadašnje perspektive više ne zvuči realno, ali 100% sam siguran da je to bio mokri san Putina prije februara 2022.
Koji se savrseno poklapa sa mokrim snovima preko Drine...
toska

#49913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by toska »

Ili se bojao Rusije ?
Pa i nije postojao, NATO je bio Amerika.
ako je ovo naznaka da Ameri predaju BiH EU u ruke - na ovaj nacin - ja sam happy :-D
91.-93. GB I FR bili su glavni za ex-YU, a za Ameriku "europski problem" i "Amerika tu nema interesa".

Nisu se iz EU proslavili ali ima naznaka da su sad spremnji.
No Mind

#49914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Pitaj bosanske Srbe pa onda Srbijance jel bio NATO '95e i '99e, jos kolektivno kukakju zbog to malo NATO bombardiranja i sprijecavanja daljih genocida, a kamo srece da su ludzake bombardirali '91, sprijecili bi 4 rata i 100.000+ mrtvih.
vee-jay

#49915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

toska wrote: 16/11/2025 17:37
Ili se bojao Rusije ?
Pa i nije postojao, NATO je bio Amerika.
91.-93. GB I FR bili su glavni za ex-YU, a za Ameriku "europski problem" i "Amerika tu nema interesa".

Nisu se iz EU proslavili ali ima naznaka da su sad spremnji.
samo ne Trump
A_A_AKCIJA

#49916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Nato ti je jedini garant opstanka bez NATO-a u ovoj zemlji ti je sigurica da ce ti horde sa istoka potpomognute rusijom vjedva cekati novu priliku za agresiju,pljacku, silovanja i nove masovne grobnice

Al haj sdaovci su uvijek bili tacni u jednoj stvari a to je da izaberu uvijek pogresan izbor, pa ce radije se okretati prema istoku i Rusiji koje garantiraju noce devedesete nego NATO savezu
Ispravka, NATO je jedini OFICIJELNI garant mira u BiH, tj NATO je upisan u Daytonski sporazum sa tom ulogom.

Dakle, Bosna nije u NATO-u ali je NATO u Bosni kao dio sporazuma koji nadilazi Ustav ove države.

Za sve suvereniste koji krenu da seru na ovu temu, neka se prvo upoznaju sa svojom državom.

I ne, to je znači da nismo država, malo pročitati o Japanu, Južnoj Koreji, Njemačkoj...
Lug

#49917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

No Mind wrote: 16/11/2025 14:20

¤ jelena ¤

#49918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ¤ jelena ¤ »

A šta ono u članku piše da će raspoređivanje tog Prvog bataljona Lancastera u Bosnu sve uključivat?

Ne kontam baš najbolje sve one nabrojane....odbrane :?
HelaS

#49919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

A_A_AKCIJA wrote: 16/11/2025 21:27

Ispravka, NATO je jedini OFICIJELNI garant mira u BiH, tj NATO je upisan u Daytonski sporazum sa tom ulogom.

Dakle, Bosna nije u NATO-u ali je NATO u Bosni kao dio sporazuma koji nadilazi Ustav ove države.

Za sve suvereniste koji krenu da seru na ovu temu, neka se prvo upoznaju sa svojom državom.

I ne, to je znači da nismo država, malo pročitati o Japanu, Južnoj Koreji, Njemačkoj...
Tačno. I NATO je vojna oorganizacija koja mora braniti promjene Daytonskog sporazuma, mislim na Anex 2, koji određuje granice entiteta u BiH. Dakle, NATO će morati vojnom silom spriječiti razvoj trećeg entiteta, ako neki započnu njegovo formiranje :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#49920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Aljoša Čampara, 19. april 2024 22:33:33: “Ovako prije nego odeš bi morali uraditi slijedeće:
1. Čim dođeš nađii izvještaj o provedenoj istrazi jedinice za profesionalne standarde o ovom predmetu sa svim mogucim prilozima.
2. Zovni odmah Ervina koji ce na osnovu toga doraditi akt koji smo pripremili.
3. Ervin će potom sa svog stika isprintati na tvom memorandumu odgovor
ovaj koji ćeš potpisati i opečatiti i sve priloge će ti iskopirati neko sposoban, a Mirela ili Ervin će provjeriti jesu li svi prilozi iz akta na broju.
4. Otpremit ces taj akt potom sa prilozima tužiocu.Dalje:
1. Posalji pismeno akt u ponedjeljak Jedinici za profesionalne standarde i drugim organizacionim jedinicama da ti dostave akt koji objavljuje Avdo, broj tacan navesti. Traziti da ukoliko su u posjedu, dostave ti kopiju akta potpisanog od strane tadasnjeg rukovodioca Ensada Kormana i sa pecatom. Jer ovo sto su ti sada dostavili je dokument koji nije potpisan, nije opecacen i skinut je sa portala Istraga.ba jer je prekriven JMBG bas kao kod Avde na Istrazi. Rok za dostavu im daj dva dana. Dakle do srijede. Mirela i Ervin ti mogu sve pomoci.
2. Mujica ce ti donijeti potpisanu sluzbenu zabiljesku koju potom treba proslijediti UDT-u i Kajganicu.
3. Provjeri nam tacno koji dan je Bešlija zatrazio odsustvo zbog svjedocenja da znamo kad ide
da mi nije Avde ne bih ni znao da sam dio "prepoštene" Gatačke mreže, koju Trojka koristi za "borbu protiv korupcije" :izet:
svesuper25

#49921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

JoseMujica wrote: 17/11/2025 08:16
Aljoša Čampara, 19. april 2024 22:33:33: “Ovako prije nego odeš bi morali uraditi slijedeće:
1. Čim dođeš nađii izvještaj o provedenoj istrazi jedinice za profesionalne standarde o ovom predmetu sa svim mogucim prilozima.
ovaj koji ćeš potpisati i opečatiti i sve priloge će ti iskopirati neko sposoban, a Mirela ili Ervin će provjeriti jesu li svi prilozi iz akta na broju.
1. Posalji pismeno akt u ponedjeljak Jedinici za profesionalne standarde i drugim organizacionim jedinicama da ti dostave akt koji objavljuje Avdo, broj tacan navesti. Traziti da ukoliko su u posjedu, dostave ti kopiju akta potpisanog od strane tadasnjeg rukovodioca Ensada Kormana i sa pecatom. Jer ovo sto su ti sada dostavili je dokument koji nije potpisan, nije opecacen i skinut je sa portala Istraga.ba jer je prekriven JMBG bas kao kod Avde na Istrazi. Rok za dostavu im daj dva dana. Dakle do srijede. Mirela i Ervin ti mogu sve pomoci.
2. Mujica ce ti donijeti potpisanu sluzbenu zabiljesku koju potom treba proslijediti UDT-u i Kajganicu.
3. Provjeri nam tacno koji dan je Bešlija zatrazio odsustvo zbog svjedocenja da znamo kad ide
da mi nije Avde ne bih ni znao da sam dio "prepoštene" Gatačke mreže, koju Trojka koristi za "borbu protiv korupcije" :izet:
ma nije moguce da je i preposteni NiP u aferi spengavanje :lol: :lol:
Pazi ti čampare kako on naredjuje,kao da mu je privatna prcija.jos samo fali neko iz nase stranke :lol: da bude trio fantastiko afere
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#49922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

svesuper25 wrote: 17/11/2025 08:43
Pazi ti čampare kako on naredjuje,kao da mu je privatna prcija.jos samo fali neko iz nase stranke :lol: da bude trio fantastiko afere
sve uvezano u jednu klijentelističku šemu...SDP i NiP sinhronizovani u kriminalu ko nekad Džeko i Miske u napadu :lol:
svesuper25

#49923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

JoseMujica wrote: 17/11/2025 08:49
svesuper25 wrote: 17/11/2025 08:43

sve uvezano u jednu klijentelističku šemu...SDP i NiP sinhronizovani u kriminalu ko nekad Džeko i Miske u napadu :lol:
bas tako :lol: uigrani tandem. Da Avdo nije objavio prepiske,ovo bi jos u tuzilastvu u ladicama bilo.

Imali gdje Dine ,da nam na presici kaze da to nije to :lol: joj ljubi ih fačko,on im najveci problem,pa ga uhapsise po kratkom postupku i mjeseca dana zatvora :-) Pa niko dosad u BiH nije nekog hapsio zbog verbalnog delikta.Zato je trojka tu sa ramom u akciji da to ispravi :lol: :lol:
Haris.ba

#49924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Hoce li se Neka oglasiti da trazi istragu tuzilastva ko je odao poruke novinaru?

Mislim da Avdo ce laganini objavljivati svake sedmice pomalo.
drug_profi

#49925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

HelaS wrote: 17/11/2025 00:03 koji određuje granice entiteta u BiH
Molim te, koristi ispravne termine. Granica NE postoji.
Post Reply