Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hopi wrote: ↑14/11/2025 10:50
Ma ok naravno ko hoće nek kupi s 3 cilindra. Ja ispod 4 neću.
Ne znam ni pravi li neko kola danas s 5, znam da je volvo tu bio uspješan.
Ja sam imao na renti sa dsg-om (ali bilo je doslovce novo auto sa par hiljada km na satu) i bio je iznenadjujuce neprimjetan u vecini scenarija.
Jeste rucni, 6 brzina. Ok je mjenjac.
Dsg sam vozao samo sa dizelom. Meni odlican mjenac u voznji.
Sa dsg-om je 1.0 skroz drugo iskustvo, puno upotrebljivije auto ali i dalje ga nikad ne bih kupio, slaba pluca za autoput, i zna cjepkati mjenjac pri niskim brzinama.
Volio bih ga probati sa 100+k da vidim kako se drzi sa vremenom, kad nosaci vise nisu friski i ventili cisti.
Povremeno vozim auto sa dq200 dsg mjenjačem koje auto ima na satu 180+km. Ponekad blago podrhtavanje u 2 brzini kad je dosta zagrijan i kad prebrzo prebaci iz 1 u 2 a u pitanju je najvjerovatnije lamela što je normalno trošenje. Drugih promjena nema. Generalni dojam je da je to odličan mjenjač sto se tiče perfomansi, ali nije nivo ZF 8HP mjenjača.
Ima prekidac kroz koji ide plasticni nosac koji je vezan za kasetu ( iza kasete ne vidi se iz kasete ), kada se izvuce kaseta prilikom zamjene filtera kabine, ako se skroz povuce kaseta prema dole moze se izvuci taj plasticni nosac iz prekidaca, pa se treba vratiti kad se kaseta vraca. Mozda nije vracen. Bude na desnoj strani. Imas na yt kako se kaseta izvuce vrlo jednostavno ako vec to nisi provjerio.
Ma skidao sam kasetu, imas li sliku ili taj yt video od tog nosaca/prekidaca?
Nekad se upali pa ugasi. Par dana je aktivno pa opet se ugasi.
Check engine može biti milijardu stvari u vecini slucajeva nema veze sa samim motorom.
Uzmi kakav OBD i skeniraj
Jučer uradio dijagnostiku. Neki mjerač temperature rashladne tekućine. Tako nešto. Kao što reče nema neke drektne veze sa motorom ali čovjeka isfrustrira zbog gluposti.
Nekad se upali pa ugasi. Par dana je aktivno pa opet se ugasi.
Check engine može biti milijardu stvari u vecini slucajeva nema veze sa samim motorom.
Uzmi kakav OBD i skeniraj
Jučer uradio dijagnostiku. Neki mjerač temperature rashladne tekućine. Tako nešto. Kao što reče nema neke drektne veze sa motorom ali čovjeka isfrustrira zbog gluposti.
Drago mi je, meni se na Pugu palio zbog protokomjera, mehanicari mi gasili grešku i govorili ne diraj ako radi auto. Naravno osjetno auto snage nije imalo, ja otiso na svoju ruku kupio protkomjer zamjenio, prodisalo auto i ja