BiH - Crna hronika
- banjaluka078
#5276 Re: BiH - Crna hronika
Otkud znam.
Na stranici GP Maljevac čitam da su u pretresu kuće pronašli oružje, da su žena i djeca izmješteni u sigurnu kuću. Ne znam je li provjerena info.
Na stranici GP Maljevac čitam da su u pretresu kuće pronašli oružje, da su žena i djeca izmješteni u sigurnu kuću. Ne znam je li provjerena info.
- Laplace
#5277 Re: BiH - Crna hronika
Lik je na međunarodnoj potjernici i uhvaćen u saobraćajnom prekršaju? Koliko god da mu odrežu, trebaju mu dodati još deset godina na nizak IQ.banjaluka078 wrote: ↑10/11/2025 21:46Muškarac sa međunarodne potrage uhapšen je danas u Banjaluci nakon što su ga policijski službenici PS Lauš zatekli u saobraćajnom prekršaju.
Kako saznaje ATV, muškarac je zatečen u automobilu "golf 7", švedskih registarskih oznaka. Policajci su krenuli da mu pišu prekršajni nalog kada su provjerama utvrdili da je MUP Republike Srpske za njim raspisao međunarodnu potragu.
Ubrzo se ispostavilo da ni vozilo nije regularno i da je, takođe, aktivno na potrazi Interpola.
Prema nezvaničnim informacijama, krađa vozila prijavljena je 7. novembra na teritoriji Kraljevine Švedske. Daljim provjerama je utvrđeno da je vozilo isti dan ušlo u BiH preko granice sa Srbijom.
- Chloe
- Photo mod
#5278 Re: BiH - Crna hronika
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... nih-poruka

:smajlikojipovraća:
jedna od slika razgovoraAmel Alihodžić se dopisivao s djevojčicom od 14 godina, nije znao da je otac preuzeo telefon: Ovo je sadržaj degutantnih poruka
Sreća za maloljetnicu bila je da je prijavila svome ocu da je dobila poruku sa nepoznatog broja na Viber, pa nije pročitala ništa od degutantnog sadržaja

:smajlikojipovraća:
- Chloe
- Photo mod
#5279 Re: BiH - Crna hronika
Oko Cezara su okupljeni bili i autonomaši i korpusovci, ali to je apsoluno nebitno, tip je kriminalac.DebelinJoe wrote: ↑11/11/2025 08:28Je li ovaj kladuški bolid iz autonomaškog plemena?banjaluka078 wrote: ↑11/11/2025 08:0915 godina
Prema dostupnim podacima, J.P. i A.P. privedeni su samo 16 minuta nakon incidenta. Riječ je o ocu i sinu koji su pokušali pobjeći s mjesta događaja, ali su ih pripadnici Policijske uprave Velika Kladuša uhitili tri kilometra dalje.
Pokušaj ubojstva
Iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona potvrđeno je da će A.P. (2010.) biti optužen za pokušaj ubojstva, dok će njegov otac J.P. (1988.) odgovarati za nasilničko ponašanje.
Neslužbeno se doznaje da su otac i sin povezani s kriminalnim miljeom. Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđeni muškarac S.M. prevezen je u bolnicu u Karlovcu, gdje je utvrđeno da nije životno ugrožen. Nakon liječničkog pregleda pušten je na kućno liječenje te je nastavio put prema Sloveniji, kamo je bio krenuo na privremeni rad.
Kriminal nema naciju, vjeru, rasu, stranku kao ni stranu, ratna priznanja itd ... niti bilo šta od navednog ne može i ne treba da amnestira ili ublažava (ne)djela krminalaca, i općenito prijestupnika.
- banjaluka078
#5280 Re: BiH - Crna hronika
Ovo je za olešiti na licu mjesta i baciti ga na deponiju. Ne tretirati kao čovjeka.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5281 Re: BiH - Crna hronika
zamisli oca koji ovo gleda na mobitelu

- dr_Evil
#5282 Re: BiH - Crna hronika
I mi sa svakim dijelimo vazduh :Sbanjaluka078 wrote: ↑12/11/2025 08:26Ovo je za olešiti na licu mjesta i baciti ga na deponiju. Ne tretirati kao čovjeka.
-
tokio25
#5283 Re: BiH - Crna hronika
samo u zatvor i sto vecu kaznu
cuj pogrijesio broj
ovaj je sigurno zaredao sa brojevima pa gledao slike koje ljudi postave kao profil na viberu i onda koja mu odgovara
cuj pogrijesio broj
ovaj je sigurno zaredao sa brojevima pa gledao slike koje ljudi postave kao profil na viberu i onda koja mu odgovara
- Chloe
- Photo mod
-
Sociolog
#5285 Re: BiH - Crna hronika
Dobro jutro,
Drago mi je što je ovaj sex.predator i mentalni bolesnik uhapšen za pokušaj obljube ove 13 godišnje curice.
Ruku na srce, kad sam pohadjao Medicinsku Bjelave, " u moj vakat", 2005/6/7. bilo je curica od 16/7 godina, koje su dolaze s Rav4, i ostalim dzipovima u školu, a dovozili ih likovi barem 30+ ako ne i stariji ..
Drago mi je što je ovaj sex.predator i mentalni bolesnik uhapšen za pokušaj obljube ove 13 godišnje curice.
Ruku na srce, kad sam pohadjao Medicinsku Bjelave, " u moj vakat", 2005/6/7. bilo je curica od 16/7 godina, koje su dolaze s Rav4, i ostalim dzipovima u školu, a dovozili ih likovi barem 30+ ako ne i stariji ..
-
HelaS
#5286 Re: BiH - Crna hronika
S "rukom na srcu" hajde nam odgovori smisao poređenja ovog zadnjeg slučaja sa tvojim školovanjem. Šta ti je namjera da kažeš, zapravo?Sociolog wrote: ↑12/11/2025 10:06 Dobro jutro,
-
Sociolog
#5287 Re: BiH - Crna hronika
Da ima puno seksualnih predatora, koji iskoristavaju djeciju " lakomislenost, i naivnost, sve ispod 18 godina je kriv.djelo.HelaS wrote: ↑12/11/2025 10:12S "rukom na srcu" hajde nam odgovori smisao poređenja ovog zadnjeg slučaja sa tvojim školovanjem. Šta ti je namjera da kažeš, zapravo?Sociolog wrote: ↑12/11/2025 10:06 Dobro jutro,
Je li te mogu zamoliti, da ubuduce, sjašeš s mene više?
-
tokio25
#5288 Re: BiH - Crna hronika
odakle ti to da je sve ispod 18 krivicno djelo?Sociolog wrote: ↑12/11/2025 10:37Da ima puno seksualnih predatora, koji iskoristavaju djeciju " lakomislenost, i naivnost, sve ispod 18 godina je kriv.djelo.HelaS wrote: ↑12/11/2025 10:12S "rukom na srcu" hajde nam odgovori smisao poređenja ovog zadnjeg slučaja sa tvojim školovanjem. Šta ti je namjera da kažeš, zapravo?Sociolog wrote: ↑12/11/2025 10:06 Dobro jutro,
Je li te mogu zamoliti, da ubuduce, sjašeš s mene više?![]()
do kad cemo napamet lupati kazne pravila i sl
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5289 Re: BiH - Crna hronika
boriš se na poslu...sjeban život rat poraće siromaštvo
trpiš govna da bi djeci bilo bolje
uzmeš mobitel koji si garant kupuo kćerki da je u trendu
i zateknes onu spodobu u potkosulji s onim bljuvotinama napisanim
e j živote
trpiš govna da bi djeci bilo bolje
uzmeš mobitel koji si garant kupuo kćerki da je u trendu
i zateknes onu spodobu u potkosulji s onim bljuvotinama napisanim
e j živote
- Ateista
#5290 Re: BiH - Crna hronika
Pametno covjek uradio, prvo sto je vaspitao kcerku da ima dovoljno povjerenja i pameti da ovakve stvari odmah prijavi, to je kljucna stvar.
Onda kako je navukao debila da posalje svoju sliku i da napise sve to, da ima vise nego dovoljno dokaza.
Onda kako je navukao debila da posalje svoju sliku i da napise sve to, da ima vise nego dovoljno dokaza.
- Haris.ba
#5291 Re: BiH - Crna hronika
Na ovaj jedan slucaj prijave koliko je slucajeva gdje djevojcica ne prijavi roditeljima?
To je ono sto je strasno.
Nije ovo jedan dan se lik odlucio da se dopisuje sa maloljetnicama. Ovo mu je upalilo koliko li puta?
-
peca777
- Ateista
#5293 Re: BiH - Crna hronika
To je tacno, ko zna koliko je slucajeva koji nisu prijavljeni i sa koliko ih se on vec dopisivao. Na zalost, danas se roditelji ne bave djecom, i ovo jeste vjerovatno rijetko pozitivan primjer da djeca takve stvari prijave, plus sto je covjek pametno sve odigrao.
-
HelaS
#5294 Re: BiH - Crna hronika
Nevjerovatno: "Nije on kriv što ju je silovao nego ona što se polugola slika na Tik-Toku i drugim društvenim mrežama".
- Billy The Pljuc
#5295 Re: BiH - Crna hronika
Definitivno nam treba registar i pooštravanje zakona, ovom jadu objaviti ime i prezime sa slikom nije bio problem dok "viđenije i ugledne građane" nema šanse da vidimo.
Sjećam se jednog takvog "uglednika" na poziciji u Vladi FBiH, dok gulim smjenu auto dolazi na parking, izlazi fakat ljepotica i evidentno malodobna pa pravac Druga Gimnazija a on na posao. Kćer mu nije nema teorije a zakleo bih se da sam barem jednom vidio razmjenu pusa jer je to trajalo vremena i vremena. Hajd' kontam takav vakat, na dobrovoljnoj osnovi je i govorim sebi šuti i jedi govna.
Ono što mi je odbojno jeste da ama baš nikakav pritisak ne pravimo da se trenutno stanje promijeni, malo nekih protestnih šetnjica i eto e to, kao da će isto imati nekog efekta. Valjda su ljudi u apatiji i kontaju nije moje dijete i ne može mu se isto desiti a kako vrijeme odmiče tako se uviđa da je problem sve veći i veći. Prije ili kasnije će se neminovno desiti da neki otac po saznanju uzme pravdu u svoje ruke, za ovog oca ne znam šta bih rekao, golemo je da ništa učinio nije u tom pravcu, pretpostavljam jer još nije bilo kontakta fizičke prirode.
Nek' nam je Bog na pomoći svima.
Sjećam se jednog takvog "uglednika" na poziciji u Vladi FBiH, dok gulim smjenu auto dolazi na parking, izlazi fakat ljepotica i evidentno malodobna pa pravac Druga Gimnazija a on na posao. Kćer mu nije nema teorije a zakleo bih se da sam barem jednom vidio razmjenu pusa jer je to trajalo vremena i vremena. Hajd' kontam takav vakat, na dobrovoljnoj osnovi je i govorim sebi šuti i jedi govna.
Ono što mi je odbojno jeste da ama baš nikakav pritisak ne pravimo da se trenutno stanje promijeni, malo nekih protestnih šetnjica i eto e to, kao da će isto imati nekog efekta. Valjda su ljudi u apatiji i kontaju nije moje dijete i ne može mu se isto desiti a kako vrijeme odmiče tako se uviđa da je problem sve veći i veći. Prije ili kasnije će se neminovno desiti da neki otac po saznanju uzme pravdu u svoje ruke, za ovog oca ne znam šta bih rekao, golemo je da ništa učinio nije u tom pravcu, pretpostavljam jer još nije bilo kontakta fizičke prirode.
Nek' nam je Bog na pomoći svima.
- drug_profi
#5296 Re: BiH - Crna hronika
Zanči kakve gadosti sam slušao o ponašanju "uglednika" u ratu.
Koristeći valjda opštu glad i beznađe...
I onda izađu i vaze o patriotizmu, bogu, i štajaznam...
- Ateista
#5297 Re: BiH - Crna hronika
Tako je, nije pravdanje nasilja ako govorimo o jos jednom aspektu tog problema.peca777 wrote: ↑12/11/2025 12:08Ti imas neki mentalni problem u shvatanju. Ako kazem da je neko polugol, ne znaci da opravdavam tokmace jedan. To ne radis samo na ovoj temi, vec na bilo kojoj drugoj gdje pravis svoje umobolne narative.
O svemu treba diskutovati pa i o polugolim maloljetncama na drustvenim mrezama! Kad diskutujes, ne znaci da opravdavas, prizivas, umanjujes zlocin, vec skreces paznju na takva ponasanja, pa ako se barem i jedan roditelj "upeca" da provjeri telefon djeteta, te sjedne, objasni, edukuje, radi, to je pobjeda.
PS: to sto prijavljujes post dovoljno govori da je gore izreceno tacno.
Ovakvih je uvijek bilo i bice, a jedino sto se moze uraditi je prevencija u vidu edukacije i odgoja djece, to ne znaci da je to prebacivanje krivice na zrtve, vec u takvim slucajevima je edukacija potencijalnih zrtava jedini nacin da se to izbjegne.
Da bi jedan od ovih bio uhapsen i sa bi se saznalo sta radi, jedini nacin je da neko prijavi, jer niko od njih javno ne govori sta radi, vec se ovako javlja djeci, dakle jedini nacin da se sazna je prijavljivanje kojeg je jako malo jer fali edukacije.
Isto se odnosi na sve zrtve nasilja, prvi korak je da potencijalne zrtve skontaju ko je nasilnik, prepoznaju nasilje i onda prijave, bez toga je nemoguce ocekivati bilo sta drugo.
To sa polugolim slikama na profilnim je samo odraz danasnjeg drustva, na primjer tesko je ocekivati da ce neko sa takvom slikom to prijaviti, odnosno tesko da ce to i shvatiti kao problem.
-
tokio25
#5298 Re: BiH - Crna hronika
ja cisto sumnjam da je ovaj ikad izasao sa bilo kojom maloljetnicom posebno ovako preko vibera
nije on apolon da djevojke padaju na njega i sl da se ne lazemo
e sada pitanje je moze li se on ganjati samo na osnovu ovih tekstova i sl i ako moze koja je eventualna kazna za to jer nije nikakav fizicki kontakt
ps. pogledao sam sada clanak i vidio da je uhapsen
mislim da je slab slucaj da bi za ovo dobio neku ozbiljnu kaznu
posebno ne zatvor i sl
al registar ovakvih predatora i to je nas jedini put
al to moramo posebno voditi racuna jer kod nas raja u sekundi optuzi nekoga a kasnije se ispostavi da nije to to i onda ostane meta na covjeku
nije on apolon da djevojke padaju na njega i sl da se ne lazemo
e sada pitanje je moze li se on ganjati samo na osnovu ovih tekstova i sl i ako moze koja je eventualna kazna za to jer nije nikakav fizicki kontakt
ps. pogledao sam sada clanak i vidio da je uhapsen
mislim da je slab slucaj da bi za ovo dobio neku ozbiljnu kaznu
posebno ne zatvor i sl
al registar ovakvih predatora i to je nas jedini put
al to moramo posebno voditi racuna jer kod nas raja u sekundi optuzi nekoga a kasnije se ispostavi da nije to to i onda ostane meta na covjeku
-
Sociolog
#5299 Re: BiH - Crna hronika
pisao sam se vec na slicnim temama..
Pokojni Davorin Popovic je imao 34/5 godine, kad je dolazio pred 2 gimnaziju, u ono vrijeme, s autom, zabavljajuci se s tada 16 godisnjom curicom...
Ima raje ovdje forumasha, starijih godina koji to mogu potvrditi..
Pokojni Davorin Popovic je imao 34/5 godine, kad je dolazio pred 2 gimnaziju, u ono vrijeme, s autom, zabavljajuci se s tada 16 godisnjom curicom...
Ima raje ovdje forumasha, starijih godina koji to mogu potvrditi..
- Billy The Pljuc
#5300 Re: BiH - Crna hronika
Vjerujem da jesi, ne zna čovjek da li je gore bilo u ratu ili poslije rata. Ne mogu nas opravdati sve i da hoću, jbte jebeni ministar nam dočekuje novinarku u šlafroku bRez gaća a da ne pretpostavim šta su radili "moćnici" kad im se pružala prilika ili su je sami kreirali.drug_profi wrote: ↑12/11/2025 12:32Zanči kakve gadosti sam slušao o ponašanju "uglednika" u ratu.
Koristeći valjda opštu glad i beznađe...
I onda izađu i vaze o patriotizmu, bogu, i štajaznam...
Ni poslije rata nije bilo bolje, radim na obezbjeđenju UN-a na Nedžarićima i molim tadašnjeg kolegu G.H. da me upozna sa jednom djevojkom koja radi u Avazu i svakodnevno prolazi idući na posao. Znaju se njih dvoje, veli mi on ma ne vrijedi, pitam zašto, kaže ona je dio faraonovog "stada" i napravićeš sebi problem bezveze. Ista priča je onomad bila i kad su poznata braća držali piceriju na Marindvoru, nema šanse da nekoj od radnica eventualno priđeš, momak, bukvalno ovim riječima, ne traži belaja i fataj se noge. Nije se u ova dva slučaja radilo o maloljetnicama nego se referiram na poziciju moći i da su radili šta su htjeli i naravno nikad niko nije odgovarao niti će. Ko zna koliko je toga bilo i još uvijek ima ali ovo sa djecom se mora presjeći. Trendovi se mijenjaju i djeca se, činjenično, bacaju u život, vidio sam na primjerima porodica koje znam, svašta i roditelji dozvoljavaju ali to ni u kom slučaju ne može biti opravdanje za ovakvo ponašanje. Zakoni definitivno moraju biti pooštreni i precizirani, registar je i više nego potreban, ne samo pedofila nego i drugih seksualnih prestupnika, čisto da se zna s kim živimo. Što se tiče bojazni da bi se nekome život mogao otežati objavljivanjem podataka smatram da to i jeste svrha, neće ih niko tući na svakodnevnoj osnovi ali bi se definitivno obraćalo više pažnje na iste i samim tim bi im bilo otežano djelovanje. Nažalost moćnici će opet izbjeći pravdu jer kod nas po bilo kojem pitanju, pa i ovom, oni ostaju nedodirljivi i za isto krivim pravosudni sistem prije svega.