Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Priglavke
#30176 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
NIje los izbor. Pitanje je samo hoce li upaliti. Najvise para oci taj etnicki kljuc. Hajd' da se radi za interese BH-sporta i reprezentacije, nego se sabotira svaki napredak u korist licnih i komsijskih interesa.
Ali ko nam je kriv, kada nismo u Kantonu Sarajevo napraviti 10 klubova u kojima ce djeca igrati vec od U7, pa ih onda selekcionisati i usmjeravati dalje.
Dakle sami smo krivi!!!
Ovaj sto kaze da se nema para. Mozda i nema, al' to je zbog parazita kao sto je on. Pojedose i unistise sve.
Ali ko nam je kriv, kada nismo u Kantonu Sarajevo napraviti 10 klubova u kojima ce djeca igrati vec od U7, pa ih onda selekcionisati i usmjeravati dalje.
Dakle sami smo krivi!!!
Ovaj sto kaze da se nema para. Mozda i nema, al' to je zbog parazita kao sto je on. Pojedose i unistise sve.
-
Lug
#30177 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ima ona stara, kad znas zasto ti pare trebaju, lako ih ja naci.
-
kakavdanakneiskustvu
#30178 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas je donio odluku o imenovanju Darija Gjergje na poziciju selektora muške reprezentacije BiH, gdje će naslijediti Adisa Bećiragića.
Stručnjak rođen 21. avgusta 1975. u Zadru, karijeru je započeo kao asistent u KK Zagreb, kratko radio u stručnom štabu Cibone, a onda je otišao u inostranstvo, tačnije u ruski Perm.
U Belgiju se Gjergja preselio 2008. godine. Vodio je Charleroi i Liege, a sjajne rezultate ostvario u Oostendeu, s kojim je osvojio čak 14 titula prvaka Belgije. Trenutno je trener francuskog Limogesa.
Vodio je i belgijsku reprezentaciju na dva evropska prvenstva. Na posljednjem Eurobasketu kao selektor Belgije upisao je pobjede protiv Islanda i Poljske.
Ovog mjeseca kao selektora BiH očekuju ga utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Turske 27. novembra i tri dana kasnije protiv Srbije. Uskoro će objaviti i spisak igrača na koje računa u tim mečevima.
Stručnjak rođen 21. avgusta 1975. u Zadru, karijeru je započeo kao asistent u KK Zagreb, kratko radio u stručnom štabu Cibone, a onda je otišao u inostranstvo, tačnije u ruski Perm.
U Belgiju se Gjergja preselio 2008. godine. Vodio je Charleroi i Liege, a sjajne rezultate ostvario u Oostendeu, s kojim je osvojio čak 14 titula prvaka Belgije. Trenutno je trener francuskog Limogesa.
Vodio je i belgijsku reprezentaciju na dva evropska prvenstva. Na posljednjem Eurobasketu kao selektor Belgije upisao je pobjede protiv Islanda i Poljske.
Ovog mjeseca kao selektora BiH očekuju ga utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Turske 27. novembra i tri dana kasnije protiv Srbije. Uskoro će objaviti i spisak igrača na koje računa u tim mečevima.
-
Boxii44
#30179 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hajde nek se i ovo rijesilo konacno, pa da vidimo na sta ce nalikovat
- Stari_Jarac
#30180 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije loš izbor mada bih ja radije Domerkanta.
- Altsa
#30181 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
O cemu ti. U KS ima dovoljno klubova sa djecicom tog uzrasta. Nema ih 10 ali ima dovoljno. Nije bitan broj klubova vec ko sa njima radi. A u njima rade amateri.Priglavke wrote: ↑08/11/2025 16:03 NIje los izbor. Pitanje je samo hoce li upaliti. Najvise para oci taj etnicki kljuc. Hajd' da se radi za interese BH-sporta i reprezentacije, nego se sabotira svaki napredak u korist licnih i komsijskih interesa.
Dakle sami smo krivi!!!
-
giovanni008
#30182 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Cestitke Dariju na selektorskoj poziciji.
Sve najbolje u kvalifikacijama!
Sad pozvati sve igrace koji hoce da igraju.......................
Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas je donio odluku o imenovanju Darija Gjergje na poziciju selektora muške reprezentacije BiH, gdje će naslijediti Adisa Bećiragića.
Sve najbolje u kvalifikacijama!
Sad pozvati sve igrace koji hoce da igraju.......................
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#30183 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vidjet cemo kako ce sve to ici ali mislim da smo ove dvije utakmice u velikom bedu i da Djerdja ne zna nabrojati 5 igraca iz reprezentacije. Ono sto je FUJ i to cu ponoviti zato sto znam da je tako bilo Hrvati su uslovili da sada mora biti na toj poziciji Hrvat i to se i desilo sto su naravno Srbi prihvatili a Bosnjaci po obicaju klepili usima.
Ono sto je 99% je to da ce se vratiti Sulejmanovic a vrlo vrlo moguce da ce zaigrati i Kondic koji je stvarno odlican u Dubaiu.
Uzgred niko nije napisao da je Garza nocas bio igrac utakmice sa 16 poena, 8 skokova i 3 asistenicje za 17 minuta!!!!!
Ono sto je 99% je to da ce se vratiti Sulejmanovic a vrlo vrlo moguce da ce zaigrati i Kondic koji je stvarno odlican u Dubaiu.
Uzgred niko nije napisao da je Garza nocas bio igrac utakmice sa 16 poena, 8 skokova i 3 asistenicje za 17 minuta!!!!!
- n;hill
- canvra888
#30185 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sretno Đerđi. Vidjet ćemo aBd na šta će to ličiti, a ja sam uvijek za opciju domaćih trenera, po mogućnosti bivših reprezentativaca, zbog njihove povezanosti sa reprezentacijom i boljom povezanosti sa igračima. Obično im to ne bude samo još jedan angažman u nizu, kao što Vedranu i Adisu nije bio. Zato sam htio prvenstveno Nenu, a onda i Mutapčića. U svakom slučaju, sretno.
-
kakavdanakneiskustvu
#30187 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Garza gledajući njegovu statistiku za 36 minuta, igra najslabiju sezonu otkad je u NBA ali onima koji ni ne prate tu ligu nikako je bitno da je on u Bostonu
-
HelaS
#30188 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Šta mu je Josip Đerđa 
-
kakavdanakneiskustvu
- hrasno38
#30190 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja ne znam koje ti probleme imas u zivotu i za koji moj samo udaras kontre onima koji ne misle kao ti. Sta glumis i koga glumis??kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/11/2025 20:58 Garza gledajući njegovu statistiku za 36 minuta, igra najslabiju sezonu otkad je u NBA ali onima koji ni ne prate tu ligu nikako je bitno da je on u Bostonu
- Arminovski
#30191 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
On to igra 36 minuta po utakmici?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/11/2025 20:58 Garza gledajući njegovu statistiku za 36 minuta, igra najslabiju sezonu otkad je u NBA ali onima koji ni ne prate tu ligu nikako je bitno da je on u Bostonu
Zahebi ti tu statistiku na osnovu 10 utakmica, bitno je da on igra. Ostalo će nadoći ako već nije.
-
Lug
#30192 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ovaj puko..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/11/2025 20:58 Garza gledajući njegovu statistiku za 36 minuta, igra najslabiju sezonu otkad je u NBA ali onima koji ni ne prate tu ligu nikako je bitno da je on u Bostonu
-
last mohicans
#30193 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja čitam i pokušavam pronaći neki skriveni smisao, ne nalazim ga. Momak za 16 min ima brutalnu statistiku. Da mu se pruži prilika 35 min, tek bi se raspucao. Obično su košarkaši bolji kako vrijeme ide, sem ako nisu u problemu s ličnim.
-
kakavdanakneiskustvu
#30194 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
igra za sad 13 minuta prosječno, kad statistiku koju ima za tio vremena projiciraš za 36 minuta, ovo mu je statistički najslabija sezonaArminovski wrote: ↑10/11/2025 23:08On to igra 36 minuta po utakmici?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/11/2025 20:58 Garza gledajući njegovu statistiku za 36 minuta, igra najslabiju sezonu otkad je u NBA ali onima koji ni ne prate tu ligu nikako je bitno da je on u Bostonu
Zahebi ti tu statistiku na osnovu 10 utakmica, bitno je da on igra. Ostalo će nadoći ako već nije.
a s druge strane, logicno je da igra više nego u minesoti kad mu je queta konkurencija
-
kakavdanakneiskustvu
#30195 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa ima na jednoj tekmi brutalnu stzatistiku, jesi li pogledao statistiku u ovoj sezoni, za 13,4 minute ima 5,9 poena i 3,5 skokova, nije baš da je brutalnolast mohicans wrote: ↑11/11/2025 00:40 Ja čitam i pokušavam pronaći neki skriveni smisao, ne nalazim ga. Momak za 16 min ima brutalnu statistiku. Da mu se pruži prilika 35 min, tek bi se raspucao. Obično su košarkaši bolji kako vrijeme ide, sem ako nisu u problemu s ličnim.
-
kakavdanakneiskustvu
#30196 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
neki koji očito nikako ne prate NBA sve što znaju napisati je primitivna uvreda
- hrasno38
#30197 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma tip ide meni u kontru sta god napisem.....last mohicans wrote: ↑11/11/2025 00:40 Ja čitam i pokušavam pronaći neki skriveni smisao, ne nalazim ga. Momak za 16 min ima brutalnu statistiku. Da mu se pruži prilika 35 min, tek bi se raspucao. Obično su košarkaši bolji kako vrijeme ide, sem ako nisu u problemu s ličnim.
-
Boxii44
#30198 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nurkic ocajan, 2 od 11 sinoc, on nikad nije imao neki osjecaj oko obruca za zavrsavanje al kako vrijeme prolazi on samo gori, mogo bi on dogodine u Evropu nazad ako ovako nastavi
- Arminovski
#30199 Re: Kosarkaska reprezentacija BiHa
Sve je to okej samo što je prvo u domenu šbb-kbb i na osnovi od 10 utakmica što je premalo i nije ni fer prema momku koji je 50 i neki pick drugog kruga a petu sezonu igra i napokon je izgleda dobio šansu (slično Musi u Breoganu). Mislim da će uz minutažu doći i bolja statistika. Ne shvatam što nisi malo pozitivniji u vezi ovoga.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/11/2025 06:58igra za sad 13 minuta prosječno, kad statistiku koju ima za tio vremena projiciraš za 36 minuta, ovo mu je statistički najslabija sezonaArminovski wrote: ↑10/11/2025 23:08On to igra 36 minuta po utakmici?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/11/2025 20:58 Garza gledajući njegovu statistiku za 36 minuta, igra najslabiju sezonu otkad je u NBA ali onima koji ni ne prate tu ligu nikako je bitno da je on u Bostonu
a s druge strane, logicno je da igra više nego u minesoti kad mu je queta konkurencija
-
kakavdanakneiskustvu
#30200 Re: Kosarkaska reprezentacija BiHa
ja sam samo realanArminovski wrote: ↑11/11/2025 11:13Sve je to okej samo što je prvo u domenu šbb-kbb i na osnovi od 10 utakmica što je premalo i nije ni fer prema momku koji je 50 i neki pick drugog kruga a petu sezonu igra i napokon je izgleda dobio šansu (slično Musi u Breoganu). Mislim da će uz minutažu doći i bolja statistika. Ne shvatam što nisi malo pozitivniji u vezi ovoga.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/11/2025 06:58igra za sad 13 minuta prosječno, kad statistiku koju ima za tio vremena projiciraš za 36 minuta, ovo mu je statistički najslabija sezonaArminovski wrote: ↑10/11/2025 23:08
On to igra 36 minuta po utakmici?
a s druge strane, logicno je da igra više nego u minesoti kad mu je queta konkurencijaMislim, ovo su super vijesti.
prvi se obradujem kad pročitam da je imao više minuta, prvi se obradovao kada sam vidio da je dosao u ekipu u kojoj je bilo očito da će igrati više