Kao da sam ja pisao
BiH - Crna hronika
-
palermo
#5201 Re: BiH - Crna hronika
Posto sam na foe listi drufu profiju samo da mu za posljednjen postove na ovoj temi, a posebno ovaj zadnji dam veliki
Kao da sam ja pisao
Kao da sam ja pisao
- Danguba
#5202 Re: BiH - Crna hronika
Treba ih kazniti radi 101 stvari ali treba naci alternativu a da ne bude SDA.LSD wrote: ↑06/11/2025 14:19Pazite kako se Niksic ponasa u ovakvim situacijama. Bicu iskren- gadi mi se.Izjava premijera FBiH, Nermina Nikšića, koji je kazao kako će biti oformljen tim Vlade FBiH koji će obići institucije i ustanove koje su u nadležnosti FBiH, te da će se tražiti isto i od kantonalnih i nadležnih vlasti proizvela je reakcije. Postavlja se i pitanje premijeru da li to znači da se ovakve ustanove ranije nisu obilazile.
Braco, moramo brutalno kazniti Trojku na izborima i poslati je na smetljiste historije gdje i pripadaju. Ne dajte da vas ometu trojkaski botovi koji vise ovdje 24/7 i svađaju se sa neistomisljenicama.
Mi smo to duzni pred zrtvama Jablanice i Tuzle... kazniti nesposobnu bagru za javasluk, nerad i korupciju.
SDP drzi Tuzlu godinama i neka je ali traziti krivca za neopremljenost vatrogasaca ili organizaciju starackog doma je njihova odgovornost.
Poslije Jablanice(Vlada FBiH) ni po glavi se nisu pocesali da cim prije saniraju stetu.
Evo sada ih hvataju jednog po jednog u kriminalu.
Bezbjedonosni sektor prepustili rusiocima drzave.
-
pinkman
#5203 Re: BiH - Crna hronika
Ne znam da li je ko komentarisao, ali jeste li vidjeli izjave portparola Doma penzionera?
Sadrzaj izjave nije bitan nego cinjenica da postoji to radno mjesto u DP?
Meni djeluje kao izmisljeno radno mjesto.
Sadrzaj izjave nije bitan nego cinjenica da postoji to radno mjesto u DP?
Meni djeluje kao izmisljeno radno mjesto.
-
moimoi
#5204 Re: BiH - Crna hronika
Strava… ko ima snage, neka procita.
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/1005198 ... m-uslovima
Samo mi nisu ni ovi ljudi jasni… dakle radi se o godinama strave i uzasa a da niko javno o tome nije pisao i govorio.
I kada ste svemu tome svjedocili… kako ste mogli svoje najmilije ostaviti tu?
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/1005198 ... m-uslovima
Samo mi nisu ni ovi ljudi jasni… dakle radi se o godinama strave i uzasa a da niko javno o tome nije pisao i govorio.
I kada ste svemu tome svjedocili… kako ste mogli svoje najmilije ostaviti tu?
- Haris.ba
#5205 Re: BiH - Crna hronika
U gradu Tuzli je Sdp 30 godina na vlasti. Nemoj mjenjati alternativa Sda. U kantonu je haman 30 godina Sda. Nemoj mjenjat, alternativa je Sdp.
Nema tu napretka nikakvog.
Pa zar nema snage licnost zamjeniti? Eto, ne mora stranka?
Nema tu napretka nikakvog.
Pa zar nema snage licnost zamjeniti? Eto, ne mora stranka?
Last edited by Haris.ba on 06/11/2025 16:04, edited 2 times in total.
-
Hakiz
#5206 Re: BiH - Crna hronika
Sve je to bilo i prije trojke. I kamenolom i sramotni dom, sve.moimoi wrote: ↑06/11/2025 15:13LSD wrote: ↑06/11/2025 14:19Pazite kako se Niksic ponasa u ovakvim situacijama. Bicu iskren- gadi mi se.Izjava premijera FBiH, Nermina Nikšića, koji je kazao kako će biti oformljen tim Vlade FBiH koji će obići institucije i ustanove koje su u nadležnosti FBiH, te da će se tražiti isto i od kantonalnih i nadležnih vlasti proizvela je reakcije. Postavlja se i pitanje premijeru da li to znači da se ovakve ustanove ranije nisu obilazile.
Braco, moramo brutalno kazniti Trojku na izborima i poslati je na smetljiste historije gdje i pripadaju. Ne dajte da vas ometu trojkaski botovi koji vise ovdje 24/7 i svađaju se sa neistomisljenicama.
Mi smo to duzni pred zrtvama Jablanice i Tuzle... kazniti nesposobnu bagru za javasluk, nerad i korupciju.![]()
Jer su oni porusili sve ono sto je sdO izgradila?? Je li tako??
Mislim, zamisli koliko ljudi moraju biti glupi da smijeme ideanu stranku, da bi stavili neke koji ce sav njihov 30godisnji RAD i RED srusiti u sec.![]()
Mislim, za vrijeme sdO nije postojao kamenolom iznad glava ljudi. Ovaj sramotni dom za stare i nemocne je imao svu pp opremu i zastitu, nego su to ovi iscupali sve i rasprodali?![]()
Trojka ništa nije uradila da ukloni kamenolom, zatvori ili natjera da se popravi sramotni dom itd.
Ostavila je da bude kakoje bilo i prije nje. Da joj smeta, promijenila bi. Ne smeta joj da bude isto kako je bilo.
Doduše, treba i trojku shvatiti. Nema vremena brinuti o malim svakodnevnim životnim stvarima, sve je uložila u borbu protiv SDA i za BiH itd, pa je život stavila na čekanje.
I kao rezultat čekanja dobismo Jablanicu, dom za stare i tako.
Imajmo na umu, da se uklonio kamenolom, popravilo stanje u domu, sve bi to prošlo tiho, ne bi pisalo po novinama, ni bi niko "isp'o u novine" slikom itd.
Ovako, kada i ako uopšte nakon skoro 30 mrtvih u Jablanici i više od 10 u domu nekoga uhapse i osude, o tome će se pisati, moći će se hvaliti kako nisu isti kao SDA, evo hapse, osuđuju. Reklama u medijima, veća korist nego da je popravljeno a da niko ne vidi.
Svako zlo za neko dobro, zar ne.
- Haris.ba
-
LSD
#5208 Re: BiH - Crna hronika
Evo vidite.moimoi wrote: ↑06/11/2025 15:13LSD wrote: ↑06/11/2025 14:19Pazite kako se Niksic ponasa u ovakvim situacijama. Bicu iskren- gadi mi se.Izjava premijera FBiH, Nermina Nikšića, koji je kazao kako će biti oformljen tim Vlade FBiH koji će obići institucije i ustanove koje su u nadležnosti FBiH, te da će se tražiti isto i od kantonalnih i nadležnih vlasti proizvela je reakcije. Postavlja se i pitanje premijeru da li to znači da se ovakve ustanove ranije nisu obilazile.
Mi smo to duzni pred zrtvama Jablanice i Tuzle... kazniti nesposobnu bagru za javasluk, nerad i korupciju.![]()
Mislim, zamisli koliko ljudi moraju biti glupi da smijeme ideanu stranku, da bi stavili neke koji ce sav njihov 30godisnji RAD i RED srusiti u sec.![]()
Mislim, za vrijeme sdO nije postojao kamenolom iznad glava ljudi. Ovaj sramotni dom za stare i nemocne je imao svu pp opremu i zastitu, nego su to ovi iscupali sve i rasprodali?![]()
To su ti trojkaski botovi na koje upozoravam.
I on je sad dosao na ovu temu Crna Hronika da se kleberi, da cirkuza sa sdO, da stanca smajlije, samo da odbrani svoje gazde za koje botuje - iako na ovoj temi nikome nije do smijeha.
-
Hakiz
#5209 Re: BiH - Crna hronika
SDP vlada u BiH u manjoj ili većoj mjeri onoliko dugo koliko vlada i SDA.
Nekada SDP vlada u manjem, nekada u većem broju opština, nekada na višem, nekada na nižem nivou, nekada u nekoj SDA vladi (Federalnoj, kantonalnoj) imaju jednog, nekada dva ministra, ali uvijek je u nekom kapacitetu u vlasti u istom trajanju u kojem je SDA.
Kao prst i nokat su SDP i SDA.
Last edited by Hakiz on 06/11/2025 16:23, edited 1 time in total.
-
moimoi
#5210 Re: BiH - Crna hronika
Pa na ovo tvoje se mora covjek smijati.LSD wrote: ↑06/11/2025 16:16Evo vidite.moimoi wrote: ↑06/11/2025 15:13LSD wrote: ↑06/11/2025 14:19
Pazite kako se Niksic ponasa u ovakvim situacijama. Bicu iskren- gadi mi se.
To su ti trojkaski botovi na koje upozoravam.
I on je sad dosao na ovu temu Crna Hronika da se kleberi, da cirkuza sa sdO, da stanca smajlije, samo da odbrani svoje gazde za koje botuje - iako na ovoj temi nikome nije do smijeha.
Mislim… covjece… 30godina nemara… urusavanje svega zivog.. i ti bi opet iste da vracas?
Nista ovo nije odjucer. Ovo ti je samo produkt.
-
peca777
#5211 Re: BiH - Crna hronika
Nista ni ti nisi manji bot, pa ni ja, kada kazemo da treba trojku kazniti a jedina nam alternativa sda. Da kazes treba kazniti trojku i sa sda, ali sda skinuti odmah za 2 pa za 2 godine, makar svi jeli zlatnim kasikama...
Ovako, samo navijas za one koji su nas 30 godina unistavali.
- Haris.ba
#5212 Re: BiH - Crna hronika
Sto proturas taj lazni narativ?peca777 wrote: ↑06/11/2025 16:24Nista ni ti nisi manji bot, pa ni ja, kada kazemo da treba trojku kazniti a jedina nam alternativa sda. Da kazes treba kazniti trojku i sa sda, ali sda skinuti odmah za 2 pa za 2 godine, makar svi jeli zlatnim kasikama...
U Tuzli je sdp 30 godina vlast. Sto se mora stranka mijenjati? Glasati za druge ljude iz sdp. Sta je problem?
-
peca777
#5213 Re: BiH - Crna hronika
Nikako to nije dobro, jer dali smo glas SDP u FBIH, pa su oni doveli Vojina. Mora se kazniti i mora biti taj korektiv, da smo normalna drzava imali bismo vanredne izbore radi NERADA, no kako nismo, moramo traziti druge nacine.
sda organski mrzim, unistlla mi je grad, komsije, prospreritet, otjerala desetine drugova i njihovih porodica van bih, dusa me boli. No jos vise me boli povjerenje i vjera u alternativu, jer me jos vise zabolilo kada sam konacno povjerovao u nesto novo, bolje i konkretnije, oni bolji za 10% a MOGLI su biti bolji za reicmo 70%. Sto nisu bolji za toliko? Nisu jer ne zele, ne moraju na kraju krajeva. Kome bi, kada se mi zadovoljimo sitnicama?
- Haris.ba
- Ozimician
#5216 Re: BiH - Crna hronika
Tuzla i jest najgori grad od ovih malo vecih, cak je Zenica za Tuzlu Real Madrid. 
-
Hakiz
#5217 Re: BiH - Crna hronika
A ne. Taj SDP je definitivno umro sa Durakovićem.
Ovaj danas je neka sasvim druga stranka.
Osim što je preuzeo imovinu, ali ako je mogao Branković stan...
-
elcaliente
#5218 Re: BiH - Crna hronika
Sto cak? Zenica je u mnogo cemu kvalitetnija od Tuzle, uz zadnjih par godina Tuzla propada i samo gradi nebodere za stanovanje a prateca infrastruktura ne postoji osim grijanja koje im je vrhunsko. Jos prije 15 godina je Tuzla bila top,bila uredjejena, bilo para, omladine, zivota, raja iz Afganistana donjela kes.
Oldicno poznajem obadva grada. Zenica je po uredjenju grada kultura, Evropa.
Pa Ozi zar iz tvog rodnog kraja se nije uvjek gledalo prema Real Madridu.
Al hebo to sve, vazno je protestovati za Gazu i protiv Jevreja a kao drustvo kulturno propadati.
Last edited by elcaliente on 06/11/2025 17:17, edited 2 times in total.
-
LSD
#5219 Re: BiH - Crna hronika
Neces meni valjati su seosku suplju, tipa ili Trojka ili SDA, nametati tu laznu dilemu...neces, neces.peca777 wrote: ↑06/11/2025 16:24Nista ni ti nisi manji bot, pa ni ja, kada kazemo da treba trojku kazniti a jedina nam alternativa sda. Da kazes treba kazniti trojku i sa sda, ali sda skinuti odmah za 2 pa za 2 godine, makar svi jeli zlatnim kasikama...
Dakle, stranke koje su ucesvovali na opstima izborima BIH 2022 :
SDA, HDZ, SDP, NIP, DF, PDA, Stranka za BiH, Nasa stranka, Savez za bolju buducnost, Bosanskohercegovacka patriotska stranka, Socijaldemokrate BiH, Savez nezavisnih socijaldemokrata, Nova politicka inicijativa, Laburisticka stranka, NarodnI evorpski savez itd.
Evo ja ih nabrojah najmanje 15, a ima ih jos. Sve je to bilo na ponudi.
I
-
peca777
-
LSD
#5221 Re: BiH - Crna hronika
Glasaj za koga hoces, samo nemoj kasnije izmisljati lazne dileme.
Nemas to pravo.
-
zona072
#5222 Re: BiH - Crna hronika
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dom-pen ... /251106161izvrsni direktor wrote: ↑05/11/2025 08:36nije. dom penzionera je od kako je napravljenzona072 wrote: ↑05/11/2025 08:33Mislim da je i ovaj dom penzionera imao dvostruku namjenu, kao onaj u Zenici.izvrsni direktor wrote: ↑05/11/2025 07:49
zgrada je prepuna takvih, dom penzionera je mjesto gdje idu stari ljudi, bolesni i nemocni. zdrav, samostalan i sposoban covjek ne ide u dom penzionera.
zgrada je napravljena 80tih i od tad sluzi za smjestaj penzionera. neces gornje spratove drzati prazne jer jebiga previsoko je...
pozari se desavaju, treba sacekati i vidjeti uzrok. ne treba naglit sa pljuvanjem.
ostaje cinjenica da je u nasoj drzavu javasluk. na kraju krajeva, sa slika je ocito da vatrogasci u tuzli nemaju kamion sa korpom za gasenje pozara i spasavanje sa velikih visina, u tuzli koja je prepuna visokih zgrada?!
Hotel+Dom Penzionera.
- banjaluka078
#5223 Re: BiH - Crna hronika
Korumpirani na svim nivoima
U akciji Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske danas je u Doboju uhapšena jedna osoba zbog sumnje na primanje mita. Kako saznajemo, riječ je o Miroslavu Laziću, šefu Područnog odjeljenja Republičke uprave za inspekcijske poslove u Doboju.
Prema saopštenju MUP-a, Lazić je uhapšen neposredno nakon izvršenja krivičnih djela primanje mita i trgovina uticajem.
-
Ci-Nick
#5224 Re: BiH - Crna hronika
Nemamo mi za koga glasati jer su političari svih stranaka shatili da se plaća nerad i ne trazi odgovornost.
Samo protesti sa jasno definisanim zahtjevima i izmjenama zakona.
Samo protesti sa jasno definisanim zahtjevima i izmjenama zakona.
-
Hakiz
#5225 Re: BiH - Crna hronika
Da bi bili protesti, neko ih treba organizovati. Nema od "neformalne grupe građana" ništa. Mora se znati ko organizuje protesti, koji je cilj itd.
A onaj ko ih organizuje, ako uspije, postat će vlast.
Vidimo kako to na kraju ispadne.
Ništa od toga.