Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
tokio25
#51676 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
fm26
malo sam igrao i skontao gdje je sta i mogu reci da su mozda i bolje uradili nego ranije samo dok se vjerovatno navikne na novo
vec pomalo mijenjam misljenje da je razocarenje
malo sam igrao i skontao gdje je sta i mogu reci da su mozda i bolje uradili nego ranije samo dok se vjerovatno navikne na novo
vec pomalo mijenjam misljenje da je razocarenje
- ferratilis
#51677 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Chmoljo To je normalno, ja sam act 1 odigrao jedno 20 puta
Camellia ima najveci twist u igri i najcudniji je lik, necu da ti spojlam, ali je za odredjene alignmente najjaci kompanjon. Ali o tom potom.
Meni je Lann bio najdrazi jer je naivan, ali pozitivac do daske. Daeran je objektivno najjaci companion mehanicki, njega cuvaj do kraja.
Camellia ima najveci twist u igri i najcudniji je lik, necu da ti spojlam, ali je za odredjene alignmente najjaci kompanjon. Ali o tom potom.
Meni je Lann bio najdrazi jer je naivan, ali pozitivac do daske. Daeran je objektivno najjaci companion mehanicki, njega cuvaj do kraja.
- Tito_i_Partija
#51678 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Joj ovo čitanje dugog teksta u igrama mi sve teže pada kako starim. A vjerovatno je i telefon uradio svoje; doomscrolling na Redditu nikako ne pomaže u tome. Čovjek izgubi svo strpljenje i klikće naprijed da preskoči čitanje, samo da dođe što prije do sledeće doze dopamina.
Kad igram RPG se malo više potrudim jer haj, u RPGu moraš nekad izabrat' kuda će priča ići i na koji način će se neki main quest završit'. Al' evo sad recimo igram GR Breakpoint, koji ima main/side questove gdje imaš cutscene dijaloga, al' ja to sve skipam jer me samo interesuje da što prije nastavim pucačinu.
I u Kingmakeru sam često znao samo površno pregledat' te duge tekstove bez da ih detaljno pročitam. Uhavizaj generalnu ideju, pusti da mozak popuni ostatak, i vozi dalje.
- dale cooper
#51679 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znam da sam dolazim prekasno na ovu specifičnu zabavu, ali Alan Wake 2...čovječe...kakva igra!
Nisam do sada vidio ni jedno djelo, bilo
da je filmsko ili gaming, da je u ovoj mjeri inspirisano trećom sezonom Twin Peaksa, bez da je kopija onoga što je Lynch napravio.
da je filmsko ili gaming, da je u ovoj mjeri inspirisano trećom sezonom Twin Peaksa, bez da je kopija onoga što je Lynch napravio.
-
daario naharis
#51680 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Uzasna igra realno. Promijenili su cijeli koncept i izbacili 300 i kusur featursa koji su prije bili. UI je negledjljiv, spor i neintuitivan.
Kao da su ga pravili za djecu od 7 godina. Sinkc jedva nasao da upalim counter....
Lose...
- Politicarko
#51681 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znam da nije ova tema, ali da li mi neko može pomoći. Uzeo sam prije dva dana preko Ananas.ba display ASRock Gaming monitor PG27FF1A 27" Full HD, 1ms, 165Hz. Kada upalim igrice na Full HD preko PC-a nestane slike tjst postane crno pa se vrati, to mi se ne dešava na manjoj rezoluciji nikako ili na istoj rezoluciji kada ne igram igrice, a i Playstation je skopčan na Full HD pa se ne dešava. Da li je to do monitora ili do nečega drugog?
- Tito_i_Partija
#51682 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
dale cooper wrote: ↑05/11/2025 19:36 Znam da sam dolazim prekasno na ovu specifičnu zabavu, ali Alan Wake 2...čovječe...kakva igra!Nisam do sada vidio ni jedno djelo, bilo
Eh kad bi još sazn'o da ima masa takvih dobrih igara sa odličnom pričom i atmosferom, gdje bi ti bio kraj?
-
4L0n3
#51683 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne vjerujem da je do monitora obzirom da nemas problema kad skopcas plejku. Jel isti kabal koristis ? Probaj stavit taj kabal od plejke u pc pa sa njim, cisto da vidis jel do kabla.Politicarko wrote: ↑05/11/2025 19:44 Znam da nije ova tema, ali da li mi neko može pomoći. Uzeo sam prije dva dana preko Ananas.ba display ASRock Gaming monitor PG27FF1A 27" Full HD, 1ms, 165Hz. Kada upalim igrice na Full HD preko PC-a nestane slike tjst postane crno pa se vrati, to mi se ne dešava na manjoj rezoluciji nikako ili na istoj rezoluciji kada ne igram igrice, a i Playstation je skopčan na Full HD pa se ne dešava. Da li je to do monitora ili do nečega drugog?
- Politicarko
#51684 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Probao sam isto se dešava, ali kada smanjim rezoluciju na 1360 x 760 onda to nestane, ja mislim da to nije do monitora.4L0n3 wrote: ↑05/11/2025 19:49Ne vjerujem da je do monitora obzirom da nemas problema kad skopcas plejku. Jel isti kabal koristis ? Probaj stavit taj kabal od plejke u pc pa sa njim, cisto da vidis jel do kabla.Politicarko wrote: ↑05/11/2025 19:44 Znam da nije ova tema, ali da li mi neko može pomoći. Uzeo sam prije dva dana preko Ananas.ba display ASRock Gaming monitor PG27FF1A 27" Full HD, 1ms, 165Hz. Kada upalim igrice na Full HD preko PC-a nestane slike tjst postane crno pa se vrati, to mi se ne dešava na manjoj rezoluciji nikako ili na istoj rezoluciji kada ne igram igrice, a i Playstation je skopčan na Full HD pa se ne dešava. Da li je to do monitora ili do nečega drugog?
- dale cooper
#51685 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma znam da ima, samo je problem da kad ja uronim u svijet neke igre i kada se navučem, osvanem ujutro, što nije baš dobro za zdravlje.Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 19:45dale cooper wrote: ↑05/11/2025 19:36 Znam da sam dolazim prekasno na ovu specifičnu zabavu, ali Alan Wake 2...čovječe...kakva igra!Nisam do sada vidio ni jedno djelo, bilo
da je filmsko ili gaming, da je u ovoj mjeri inspirisano trećom sezonom Twin Peaksa, bez da je kopija onoga što je Lynch napravio.![]()
Eh kad bi još sazn'o da ima masa takvih dobrih igara sa odličnom pričom i atmosferom, gdje bi ti bio kraj?![]()
Tako da doziram.
-
4L0n3
#51686 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Probaj G sync ugasit preko nvidia control panela, ako imas nvida grafu. Il freesync ako je amd. Mene je znao freesync zezat, doduse ugasio sam ga na monitoru direktno al moze i preko amd softwarea.Politicarko wrote: ↑05/11/2025 19:54Probao sam isto se dešava, ali kada smanjim rezoluciju na 1360 x 760 onda to nestane, ja mislim da to nije do monitora.4L0n3 wrote: ↑05/11/2025 19:49Ne vjerujem da je do monitora obzirom da nemas problema kad skopcas plejku. Jel isti kabal koristis ? Probaj stavit taj kabal od plejke u pc pa sa njim, cisto da vidis jel do kabla.Politicarko wrote: ↑05/11/2025 19:44 Znam da nije ova tema, ali da li mi neko može pomoći. Uzeo sam prije dva dana preko Ananas.ba display ASRock Gaming monitor PG27FF1A 27" Full HD, 1ms, 165Hz. Kada upalim igrice na Full HD preko PC-a nestane slike tjst postane crno pa se vrati, to mi se ne dešava na manjoj rezoluciji nikako ili na istoj rezoluciji kada ne igram igrice, a i Playstation je skopčan na Full HD pa se ne dešava. Da li je to do monitora ili do nečega drugog?
- Tito_i_Partija
#51687 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako ti treba preporuka, slobodno pitaj. Nama na ovoj temi bi bilo drago dobit' još jednog full-time gejmera.dale cooper wrote: ↑05/11/2025 19:54Ma znam da ima, samo je problem da kad ja uronim u svijet neke igre i kada se navučem, osvanem ujutro, što nije baš dobro za zdravlje.Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 19:45dale cooper wrote: ↑05/11/2025 19:36 Znam da sam dolazim prekasno na ovu specifičnu zabavu, ali Alan Wake 2...čovječe...kakva igra!Nisam do sada vidio ni jedno djelo, bilo
da je filmsko ili gaming, da je u ovoj mjeri inspirisano trećom sezonom Twin Peaksa, bez da je kopija onoga što je Lynch napravio.![]()
Eh kad bi još sazn'o da ima masa takvih dobrih igara sa odličnom pričom i atmosferom, gdje bi ti bio kraj?![]()
![]()
Tako da doziram.![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#51688 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I dobrom muzikom kao clair obscure 33Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 19:45dale cooper wrote: ↑05/11/2025 19:36 Znam da sam dolazim prekasno na ovu specifičnu zabavu, ali Alan Wake 2...čovječe...kakva igra!Nisam do sada vidio ni jedno djelo, bilo
- dale cooper
#51689 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Thanx!Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 19:57Ako ti treba preporuka, slobodno pitaj. Nama na ovoj temi bi bilo drago dobit' još jednog full-time gejmera.dale cooper wrote: ↑05/11/2025 19:54Ma znam da ima, samo je problem da kad ja uronim u svijet neke igre i kada se navučem, osvanem ujutro, što nije baš dobro za zdravlje.Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 19:45
![]()
![]()
Tako da doziram.![]()
![]()
- Tito_i_Partija
#51690 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo što reče Čmoljo, moraš odigrat' Clair Obscur: Expedition 33. Pošto si ljubitelj muzike, filmova, i umjetnosti, ovo bi ti leglo k'o budali šamar.dale cooper wrote: ↑05/11/2025 20:03Thanx!Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 19:57Ako ti treba preporuka, slobodno pitaj. Nama na ovoj temi bi bilo drago dobit' još jednog full-time gejmera.dale cooper wrote: ↑05/11/2025 19:54
Ma znam da ima, samo je problem da kad ja uronim u svijet neke igre i kada se navučem, osvanem ujutro, što nije baš dobro za zdravlje.![]()
Tako da doziram.![]()
![]()
Ne pišem puno ovdje, ali vas pratim, uvijek ima dobre zajebancije.
![]()
- ferratilis
#51691 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da nisi slucajno podesio 10bit color depth u nvidia control panelu, meni se to desavalo. Kad sam vratio na 8bpc, prestalo je. Jesi li spojen na PC preko DP ili HDMI?Politicarko wrote: ↑05/11/2025 19:44 Znam da nije ova tema, ali da li mi neko može pomoći. Uzeo sam prije dva dana preko Ananas.ba display ASRock Gaming monitor PG27FF1A 27" Full HD, 1ms, 165Hz. Kada upalim igrice na Full HD preko PC-a nestane slike tjst postane crno pa se vrati, to mi se ne dešava na manjoj rezoluciji nikako ili na istoj rezoluciji kada ne igram igrice, a i Playstation je skopčan na Full HD pa se ne dešava. Da li je to do monitora ili do nečega drugog?
- dale cooper
#51692 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Samo što nisam ljubitelj rpg-a posebno ovih sa turn based borbama. Iako je muzika zaista dobra, slušao sam to na Chmoljinu preporuku.Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 20:06Evo što reče Čmoljo, moraš odigrat' Clair Obscur: Expedition 33. Pošto si ljubitelj muzike, filmova, i umjetnosti, ovo bi ti leglo k'o budali šamar.dale cooper wrote: ↑05/11/2025 20:03Thanx!Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 19:57
Ako ti treba preporuka, slobodno pitaj. Nama na ovoj temi bi bilo drago dobit' još jednog full-time gejmera.![]()
Ne pišem puno ovdje, ali vas pratim, uvijek ima dobre zajebancije.
![]()
![]()
Daj mi misteriju, avanturu, zagonetke, horor i jednostavan sistem borbe, bez puno fantazije, spellsa i sličnih pizdarija.
- Politicarko
#51693 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Preko HDMI i imam AMD grafuferratilis wrote: ↑05/11/2025 20:07Da nisi slucajno podesio 10bit color depth u nvidia control panelu, meni se to desavalo. Kad sam vratio na 8bpc, prestalo je. Jesi li spojen na PC preko DP ili HDMI?Politicarko wrote: ↑05/11/2025 19:44 Znam da nije ova tema, ali da li mi neko može pomoći. Uzeo sam prije dva dana preko Ananas.ba display ASRock Gaming monitor PG27FF1A 27" Full HD, 1ms, 165Hz. Kada upalim igrice na Full HD preko PC-a nestane slike tjst postane crno pa se vrati, to mi se ne dešava na manjoj rezoluciji nikako ili na istoj rezoluciji kada ne igram igrice, a i Playstation je skopčan na Full HD pa se ne dešava. Da li je to do monitora ili do nečega drugog?
- Politicarko
#51694 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ugasio preko AMD-a i dalje se dešava, možda da probam preko monitora direktno?4L0n3 wrote: ↑05/11/2025 19:56Probaj G sync ugasit preko nvidia control panela, ako imas nvida grafu. Il freesync ako je amd. Mene je znao freesync zezat, doduse ugasio sam ga na monitoru direktno al moze i preko amd softwarea.Politicarko wrote: ↑05/11/2025 19:54Probao sam isto se dešava, ali kada smanjim rezoluciju na 1360 x 760 onda to nestane, ja mislim da to nije do monitora.
- Tito_i_Partija
#51695 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako nisi ljubitelj RPGa??dale cooper wrote: ↑05/11/2025 20:12Samo što nisam ljubitelj rpg-a posebno ovih sa turn based borbama. Iako je muzika zaista dobra, slušao sam to na Chmoljinu preporuku.Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 20:06Evo što reče Čmoljo, moraš odigrat' Clair Obscur: Expedition 33. Pošto si ljubitelj muzike, filmova, i umjetnosti, ovo bi ti leglo k'o budali šamar.dale cooper wrote: ↑05/11/2025 20:03
Thanx!Ne pišem puno ovdje, ali vas pratim, uvijek ima dobre zajebancije.
![]()
![]()
![]()
Daj mi misteriju, avanturu, zagonetke, horor i jednostavan sistem borbe, bez puno fantazije, spellsa i sličnih pizdarija.![]()
Pa RPGs imaju daleko najbolje priče od svih žanrova. I što je najbolje, ti odlučuješ u kojem smjeru priča ide. I još ti daje izazove u etičkim, moralnim i filozofskim pitanjima.
A što se tiče ovog ostalog što si naveo da voliš, misterije, zagonetke i slično, toga isto imaš u RPG igrama. RPG nije samo žanr...RPG is life.
- dale cooper
#51696 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da, ali setting je mahom fantasy ili se varam? I borbe su onakve kakve sam ih opisao gore?Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 20:20Kako nisi ljubitelj RPGa??dale cooper wrote: ↑05/11/2025 20:12Samo što nisam ljubitelj rpg-a posebno ovih sa turn based borbama. Iako je muzika zaista dobra, slušao sam to na Chmoljinu preporuku.Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 20:06
Evo što reče Čmoljo, moraš odigrat' Clair Obscur: Expedition 33. Pošto si ljubitelj muzike, filmova, i umjetnosti, ovo bi ti leglo k'o budali šamar.![]()
![]()
Daj mi misteriju, avanturu, zagonetke, horor i jednostavan sistem borbe, bez puno fantazije, spellsa i sličnih pizdarija.![]()
![]()
Pa RPGs imaju daleko najbolje priče od svih žanrova. I što je najbolje, ti odlučuješ u kojem smjeru priča ide. I još ti daje izazove to etičkim, moralnim i filozofskim pitanjima.
A što se tiče ovog ostalog što si naveo da voliš, misterije, zagonetke i slično, toga isto imaš u RPG igrama. RPG nije samo žanr...RPG is life.![]()
- Tito_i_Partija
#51697 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne mogu da ulazim u previše detalja jer neću da spojlam. Jeste, combat je turn-based. Jeste, ima fantasy elemenata u igri. Al' je cijela poenta priče i glavna tema u E33 nešto što je ozbiljno i realno prikazano. Mislim da bi ti se igra izuzetno svidila kad bi samo prob'o.dale cooper wrote: ↑05/11/2025 20:22Da, ali setting je mahom fantasy ili se varam? I borbe su onakve kakve sam ih opisao gore?Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 20:20Kako nisi ljubitelj RPGa??dale cooper wrote: ↑05/11/2025 20:12
Samo što nisam ljubitelj rpg-a posebno ovih sa turn based borbama. Iako je muzika zaista dobra, slušao sam to na Chmoljinu preporuku.![]()
![]()
Pa RPGs imaju daleko najbolje priče od svih žanrova. I što je najbolje, ti odlučuješ u kojem smjeru priča ide. I još ti daje izazove to etičkim, moralnim i filozofskim pitanjima.
A što se tiče ovog ostalog što si naveo da voliš, misterije, zagonetke i slično, toga isto imaš u RPG igrama. RPG nije samo žanr...RPG is life.![]()
Baj de vej, ne znam kako ti fantasy filmovi nisu problem, a igre opet jesu. Proširi svoje horizonte jeb'o ga ti.
@Chmoljo de pomozi ba, ti znaš bolje sa riječima od mene.
- dale cooper
#51698 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Oh but they are.Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 20:33Ne mogu da ulazim u previše detalja jer neću da spojlam. Jeste, combat je turn-based. Jeste, ima fantasy elemenata u igri. Al' je cijela poenta priče i glavna tema u E33 nešto što je ozbiljno i realno prikazano. Mislim da bi ti se igra izuzetno svidila kad bi samo prob'o.dale cooper wrote: ↑05/11/2025 20:22Da, ali setting je mahom fantasy ili se varam? I borbe su onakve kakve sam ih opisao gore?Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 20:20
Kako nisi ljubitelj RPGa??![]()
Baj de vej, ne znam kako ti fantasy filmovi nisu problem, a igre opet jesu. Proširi svoje horizonte jeb'o ga ti.![]()
@Chmoljo de pomozi ba, ti znaš bolje sa riječima od mene.![]()
žanr, spominjao sam već na temi o filmovima. Ali recimo, legla mi je Bioshock trilogija, koja ima tih elemenata (steampunka najviše),
ali to nije rpg igra.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#51699 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije sistem borbi u ce 33 nesto strasno komplikovan. Brzo se ukapira, a zaista ti ne treba neki kompleksan build likova na nekoj normalnoj tezini, jednostavno igras po cejfu.dale cooper wrote: ↑05/11/2025 20:12Samo što nisam ljubitelj rpg-a posebno ovih sa turn based borbama. Iako je muzika zaista dobra, slušao sam to na Chmoljinu preporuku.Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 20:06Evo što reče Čmoljo, moraš odigrat' Clair Obscur: Expedition 33. Pošto si ljubitelj muzike, filmova, i umjetnosti, ovo bi ti leglo k'o budali šamar.dale cooper wrote: ↑05/11/2025 20:03
Thanx!Ne pišem puno ovdje, ali vas pratim, uvijek ima dobre zajebancije.
![]()
![]()
![]()
- dale cooper
#51700 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
WTF is build likova?Chmoljo wrote: ↑05/11/2025 21:08Nije sistem borbi u ce 33 nesto strasno komplikovan. Brzo se ukapira, a zaista ti ne treba neki kompleksan build likova na nekoj normalnoj tezini, jednostavno igras po cejfu.dale cooper wrote: ↑05/11/2025 20:12Samo što nisam ljubitelj rpg-a posebno ovih sa turn based borbama. Iako je muzika zaista dobra, slušao sam to na Chmoljinu preporuku.Tito_i_Partija wrote: ↑05/11/2025 20:06
Evo što reče Čmoljo, moraš odigrat' Clair Obscur: Expedition 33. Pošto si ljubitelj muzike, filmova, i umjetnosti, ovo bi ti leglo k'o budali šamar.![]()
![]()