BiH - Crna hronika
-
tokio25
#4876 Re: BiH - Crna hronika
pretpostavio sam al posto nisam imao nikad psa ne znam
- drug_profi
#4877 Re: BiH - Crna hronika
Ne svaki, ali oni koji su kastrirani kao stariji vrlo često ostanu sa tim nagonom da jure ženke.
-
tokio25
#4878 Re: BiH - Crna hronika
pa pretpostavljam ono kao navika da kazemo
uz to covjek je svjesno bice koje komunicira na xxx visem nivou nego pas
ja sam dao primjer kako bi bilo kad ga frustracija udari sto je kastriran ili kako vec pa on ce od bijesa mozda napraviti neki belaj mozda masovno ubistvo ili sl ko zna kako koji covjek to prihvata i sl
neki bi se mozda ubio itd
uz to covjek je svjesno bice koje komunicira na xxx visem nivou nego pas
ja sam dao primjer kako bi bilo kad ga frustracija udari sto je kastriran ili kako vec pa on ce od bijesa mozda napraviti neki belaj mozda masovno ubistvo ili sl ko zna kako koji covjek to prihvata i sl
neki bi se mozda ubio itd
-
peca777
#4879 Re: BiH - Crna hronika
Ma boli me visuljak. Sto se mene tice metak u celo pedofilcinama, ne interesuje me bolest.
Cuke lutalice, pedofile, sve je to isto.
Cuke lutalice, pedofile, sve je to isto.
- muha_sa
-
DonieBrasco
- banjaluka078
#4882 Re: BiH - Crna hronika
https://valterportal.ba/detalji-akcije- ... -kg-skanka
Policija je uhapsila četriti osobe, među kojima i policajca u akciji “Uskok 3”, a pronađeno je 53,8 kilograma skanka.
- drug_profi
- vjeshalica
#4884 Re: BiH - Crna hronika
Istraga.ba pise da je 7 ljudi (dosad) poginulo u pozaru u Tuzli
- tramvajtrojka
#4886 Re: BiH - Crna hronika
TK kanton i grad Tuzla nema veceg grada i kantona da ima gore vatrogasne brigade u državi, vcrs nažalost se mogla ova tragedija umanjiti da se godinama ulagalo u ovu opremu
Zali boze zivota

Zali boze zivota
- liyf
#4887 Re: BiH - Crna hronika
za 6 ipo miliona KM se mogao obnoviti čitav vozni park PVJ Tuzle koji bi adekvatno odgovorio na ovaj požar, ali ne, bolje kupiti ljestve stare 20 godina 32m od 700k KM i koji novi Audi u L konfiguracijama naravno.
Ljudi nemaju izolacione aparate za jedno odjeljenje, u kuće ulaze bez njih, da oni nešto ugase
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4888 Re: BiH - Crna hronika
Ko je kleo TK nije stedio
-
zigson
#4889 Re: BiH - Crna hronika
Digresija, za ovog sadasnjeg direktora kucz sarajevo sam cuo i sda-ovce da ga hvale, bas u pozitivnom smislu ovoga sto govoristramvajtrojka wrote: ↑04/11/2025 22:35 TK kanton i grad Tuzla nema veceg grada i kantona da ima gore vatrogasne brigade u državi, vcrs nažalost se mogla ova tragedija umanjiti da se godinama ulagalo u ovu opremu
Zali boze zivota![]()
![]()
- liyf
#4890 Re: BiH - Crna hronika
Krade i on i uzima sebi i svojoj stranci pare ali je čovjek kupio 3-4 vozila koja su par ekselanszigson wrote: ↑04/11/2025 22:38Digresija, za ovog sadasnjeg direktora kucz sarajevo sam cuo i sda-ovce da ga hvale, bas u pozitivnom smislu ovoga sto govoristramvajtrojka wrote: ↑04/11/2025 22:35 TK kanton i grad Tuzla nema veceg grada i kantona da ima gore vatrogasne brigade u državi, vcrs nažalost se mogla ova tragedija umanjiti da se godinama ulagalo u ovu opremu
Zali boze zivota![]()
![]()
U decembru ćete vidjeti jedan novitet koji je vrijedan svake hvale, od mene dosta o direktoru
- House
#4891 Re: BiH - Crna hronika
opet tuzla 
koji vam je k?
koji vam je k?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- vjeshalica
#4893 Re: BiH - Crna hronika
9 osoba , istraga.ba
Last edited by vjeshalica on 04/11/2025 23:11, edited 1 time in total.
- tramvajtrojka
#4894 Re: BiH - Crna hronika
zigson wrote: ↑04/11/2025 22:38Digresija, za ovog sadasnjeg direktora kucz sarajevo sam cuo i sda-ovce da ga hvale, bas u pozitivnom smislu ovoga sto govoristramvajtrojka wrote: ↑04/11/2025 22:35 TK kanton i grad Tuzla nema veceg grada i kantona da ima gore vatrogasne brigade u državi, vcrs nažalost se mogla ova tragedija umanjiti da se godinama ulagalo u ovu opremu
Zali boze zivota![]()
![]()

Svi kantoni imaju mogućnost da budu opremljeni najboljom opremom kao sarajevski, ako Sarajevo moze nabaviti Rosenbauer navalne kamione, nove ljestve dolaze isto od Rosenbauera, sguard i Rosenbauer opremu za vatrogasce mogu i ostali gradovi u federaciji, da su samo ponder koji su uzeli od Sarajeva ulozilo u vatrogasnu opremu imali bi bolje od Sarajeva sve al nisu
CZKS je prosli mjesec nabavila i konandno vozilo iz kojeg ce u kriznim desavanjima bitni smjesten krizni stab sa lica mjesta

Uskoro od Rosenbauera dolaze 45m ljestve na Volvo kamionu, Rosenbauer je mercedes u vatrogasnom svijetu i svaki nas grad ima dovoljno velike budzete da se opremi sa njima
Zali boze jos jednom izgubljenih zivota jer politicari u tim gradovima ne shvaćaju znacaj ulaganja u sluzbe spasavanja, isto kao u HNK i ostalim kantonima imaju pare a ne ulazu apsolutno ništa i onda svima krivo Sarajevo po običaju
- liyf
#4895 Re: BiH - Crna hronika
Na ovo sam mislio, dobar si. Inače prva nabavka vatrogasnog vozila za spašavanje i gašenje požara na visinama od prije rata.tramvajtrojka wrote: ↑04/11/2025 23:05zigson wrote: ↑04/11/2025 22:38Digresija, za ovog sadasnjeg direktora kucz sarajevo sam cuo i sda-ovce da ga hvale, bas u pozitivnom smislu ovoga sto govoristramvajtrojka wrote: ↑04/11/2025 22:35 TK kanton i grad Tuzla nema veceg grada i kantona da ima gore vatrogasne brigade u državi, vcrs nažalost se mogla ova tragedija umanjiti da se godinama ulagalo u ovu opremu
Zali boze zivota![]()
![]()
Uskoro od Rosenbauera dolaze 45m ljestve na Volvo kamionu, Rosenbauer je mercedes u vatrogasnom svijetu i svaki nas grad ima dovoljno velike budzete da se opremi sa njima
Nemaš adekvatnu opremu, nemaš adekvatno ljudstvo, nemaš dovoljno dobru reakciju, imaš grozno rukovođenje akcijom, imaš groznu evakuaciju, nemaš preventivu javnog objekta, nemaš koordinaciju između agencija i završiš sa kontom od 9 poginulih.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4896 Re: BiH - Crna hronika
kod nas uvijek mora neko da zagine, da bi se pocelo raditi kako treba i ulagati novac kako treba,..da ne bi doslo do tragedije...
Taj TK kanton a Tuzla kao grad posebno je jedno dno dna,..sto potvrdjuje i slucaj sa "djevojcicama" iz doma za maloljetne.
Taj TK kanton a Tuzla kao grad posebno je jedno dno dna,..sto potvrdjuje i slucaj sa "djevojcicama" iz doma za maloljetne.
Last edited by konektovan on 04/11/2025 23:21, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#4897 Re: BiH - Crna hronika
Ne kontam. U ovom da kazem neboderu smjesteni su penzioneri? Wtf.
Mi smo fkt drzava za izucavati.
I niko ne razmislja o opasnostima. Protupozarna obuka. Ma haj ba. Sve po zgradama pokradeno. Crijeva nema za lijeka. Aparati za gasenje sklonjeni. Nicega.
Kod mene u haustoru. Nova zgrada. Uselili. Nakon 5 dana nam ukrali nekoliko crijeva, 5-6 aparata. Slucajno komsija izasao u ta doba i valjda se prepali nisu ostatak uspjeli odraditi. Rezultat, policiju boli qrac. Mi ostatak aparata u crijeva sklonili u zasebnu prostoriju. Dok ti dodjes do te prostorije, pola zgrade moze da izgori. Nego moli boga, valjda nece kod nas...i to ti je to sve do jednom.
Tuga.
Mi smo fkt drzava za izucavati.
I niko ne razmislja o opasnostima. Protupozarna obuka. Ma haj ba. Sve po zgradama pokradeno. Crijeva nema za lijeka. Aparati za gasenje sklonjeni. Nicega.
Kod mene u haustoru. Nova zgrada. Uselili. Nakon 5 dana nam ukrali nekoliko crijeva, 5-6 aparata. Slucajno komsija izasao u ta doba i valjda se prepali nisu ostatak uspjeli odraditi. Rezultat, policiju boli qrac. Mi ostatak aparata u crijeva sklonili u zasebnu prostoriju. Dok ti dodjes do te prostorije, pola zgrade moze da izgori. Nego moli boga, valjda nece kod nas...i to ti je to sve do jednom.
Tuga.
- Njanjavi
#4898 Re: BiH - Crna hronika
Ja fakat ne kontam koliko jos hiljada godina treba proc da insan shvati obscelitnost ovakvih sistema upravljanja.
Nije politicarevo da shvata znacaj nicega sem da napuni svoj trbuh, i djepove svojih kronera.
Ja fakat ne razumijem sta jos treba da se vama kao čovječanstvu desi da to prelomite u tim svojim lobanjama vec jednom.
Jos od doba antike ste svjedoci te sistemske falericnosti, preko jebenih 2000 godina glumatate ovce, i jos trubite u nedogled isto, da samo biranjem drugog cobana mozete mjenjat stvari nabolje.
Salju vam djecu u ratove, klepaju vas po usima kako stignu, legalizuju korupciju, djele pravdu po njihovom, djecu vam siluju, ubijaju, gaze i vi i dalje tripujete da je politicar tu da vama cini neko dobro.
Nerazumljivo mi svih mi.
Sta treba da se desi da vise otvorite oci.
Sve dok ko zadnje kukavice dajete svoje sudbine nekome koga zaboli sultan u gacama za vas, nemate pravo da se bunite.
Sve dok vam je logicnija opcija da placate poreze svojim cobanima i modernim feudalcima, nego da se izgradi socijalna svjest za sopstveni habitat, okolinu, društvo, prirodu, nemate pravo da se zalite.
I skidam im kapu iskreno sad, da im ovakva prica i ovakav sistem jos uvjek pije vode, ovakvo klepanje i kontrola ovcica.
A vi i dalje ko nojevi te glavice pametne u pjesak, do kakve nove tragedije, do kakvog novog rata, do kakvog novog silovanja.
Iskreno pricajuci, i ne zasluzujete bolje...
Nije politicarevo da shvata znacaj nicega sem da napuni svoj trbuh, i djepove svojih kronera.
Ja fakat ne razumijem sta jos treba da se vama kao čovječanstvu desi da to prelomite u tim svojim lobanjama vec jednom.
Jos od doba antike ste svjedoci te sistemske falericnosti, preko jebenih 2000 godina glumatate ovce, i jos trubite u nedogled isto, da samo biranjem drugog cobana mozete mjenjat stvari nabolje.
Salju vam djecu u ratove, klepaju vas po usima kako stignu, legalizuju korupciju, djele pravdu po njihovom, djecu vam siluju, ubijaju, gaze i vi i dalje tripujete da je politicar tu da vama cini neko dobro.
Nerazumljivo mi svih mi.
Sta treba da se desi da vise otvorite oci.
Sve dok ko zadnje kukavice dajete svoje sudbine nekome koga zaboli sultan u gacama za vas, nemate pravo da se bunite.
Sve dok vam je logicnija opcija da placate poreze svojim cobanima i modernim feudalcima, nego da se izgradi socijalna svjest za sopstveni habitat, okolinu, društvo, prirodu, nemate pravo da se zalite.
I skidam im kapu iskreno sad, da im ovakva prica i ovakav sistem jos uvjek pije vode, ovakvo klepanje i kontrola ovcica.
A vi i dalje ko nojevi te glavice pametne u pjesak, do kakve nove tragedije, do kakvog novog rata, do kakvog novog silovanja.
Iskreno pricajuci, i ne zasluzujete bolje...
-
maxell_sarajevo
#4899 Re: BiH - Crna hronika
Opcenito pp zastita kod nas skoro i ne postoji.
Hidrantske mreže nisu u funkciji, pp aparate jos mozes vidjeti u novogradnji i to je to.
Svi se sjećamo prije par godina pozara u c fazi kad je žena živa izgorjela u stanu, upravitelj naravno nije odgovarao zašto hidranti nisu radili i sto nije bilo aparata za gasenje.
Hidrantske mreže nisu u funkciji, pp aparate jos mozes vidjeti u novogradnji i to je to.
Svi se sjećamo prije par godina pozara u c fazi kad je žena živa izgorjela u stanu, upravitelj naravno nije odgovarao zašto hidranti nisu radili i sto nije bilo aparata za gasenje.
-
emirolini
#4900 Re: BiH - Crna hronika
Teske nelogicnosti za Tuzlu, od INDUSTRIJSKOG grada koji nema pokrivenosti sa zeljeznicama, nema saobracajnica, policija 90% dila drogom, kradu auta, eto sada i razvili lanac prostitucije, industrijski potencijali u rukama muljatora kao sto je onaj mutavac iz Tesnja, sve pod mahom privatizacije, nesposobni direktori, sudije - presude ko vise plati bez obzira na dokaze, papire, pi*ke materine. I svi smo krivi. Svi hranimo ovu stoku sto je na vlasti, de ba ajde da zacas sredim kod doktora, daj ba da sredim kaznu da ne placam, daj ba da sredim ispit kod profesora, nece to nicemu skoditi. Daj ba moze li posao u posti, na gradini, u Elektroprivredi dole cujem dobre plate. Svi. Svi smo ih stavili ovdje gdje se nalaze i sada se cudimo, oj pa vidi sta rade, eh sram da ih bude. Onda ono stici ce ih "Bozija" kazna.... aha... hoce ali u *****. Ako i ima Boga onda gleda i smije se i govori a sto su ovi glupi u pm. Uzas sve i to je sve krenulo ajde ba da ti sredim, jer da je sve laksim putem. Eto sada.tramvajtrojka wrote: ↑04/11/2025 22:35 TK kanton i grad Tuzla nema veceg grada i kantona da ima gore vatrogasne brigade u državi, vcrs nažalost se mogla ova tragedija umanjiti da se godinama ulagalo u ovu opremu
Zali boze zivota![]()
![]()