Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Hakiz

#48326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

JovicSA wrote: 01/11/2025 11:47
LSD wrote: 01/11/2025 11:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zenska- ... /251101045
"Sram vas bilo!"
Ženska mreža BiH o seksualnoj eksploataciji djevojčica u Tuzli: "Raspad sistema i odraz bh. društva danas"

Ženska mreža Bosne i Hercegovine oglasila se povodom slučaja seksualne eksploatacije djevojčica u Tuzli te su naveli kako je poniženje ljudskog dostojanstva slika i odraz bh. društva danas.
U saopćenju za javnost, iz Ženske mreže BiH su naveli kako su duboko potresene vijestima iz Tuzle i Doma za nezbrinutu djecu.
"Korupcija, zloupotreba moći, nakaradnost patrijarhalnog eksploatatorskog sistema i potpuni izostanak institucionalne zaštite najranjivijih među nama, poniženje ljudskog dostojanstva je slika i odraz bosanskohercegovačkog društva danas. Raspad sistema. U našem društvu u kojem umjesto promptnih reakcija i radnji institucija zaštite – svjedočimo prebacivanju odgovornosti, kršenju etike izvještavanja, pokušaju svaljivanja krivice na žrtve. Maloljetne žrtve. Djevojčice od 15 godina", naveli su.
Ističu kako ovaj slučaj obuhvata više teških krivičnih djela – trgovinu djecom, seksualnu eksploataciju i druga djela protiv slobode i integriteta djeteta radi sticanja materijalne koristi.
Dino, Niksicu, Forto - jel vas stid ? bar malo ?

Konakovic dobio izbore na supljoj prici, kako ce se obracunati sa organizovanim sistemskim kriminalom.
Organizovani kriminal nikad jaci, a Trojka tri i pol godine ne da se borila protiv njega, nego ga hrnaila, tovila.
Koliko kosta obraz Konakovicu ?
Ovo ti je Ministar MUP-a TZ kantona, da li misliš da on prvo treba dati odogovore i ostavku?

Image

Šta nesimpatični Forto ima sa ovim ili Konaković?

Pa onda i Ministart obrazovanj TZ kantona...

Image

Treba li i on dati ostavku i odgovoriti kako je ovo moglo da se desi?
Pa, mogli bi ostavke ponuditi i federalni ministri MUP-a i obrazovanja. A kako su u pitanju dva ministarstva, ne jedno, onda je to problem cijele vlade, pa bi i vlade i TK i FBiH trebale pasti.

A ima tu odgovornosti i dekana fakulteta na kojem je profesor radio, rektora univerziteta, itd. Svi u "komandnom lancu" iznad osumnjičenih trebaju ponuditi ostavke.

Iako, ja sam u principu protiv reakcija na čin osumnjičenja. Možeš ti sumnjičiti bilo koga za bilo šta. Čak ga i uhapsiti.

Sve do pravomoćne presude, osumnjičeni nisu krivi. Pa tek nakon presude trebaju slijediti kazne i onima koji su nadređeni osuđenima.

Sa druge strane, ako ne osjećaš moralnu odgovornost što se nešta takvo moglo desiti "u tvojoj smjeni", onda nisi čovjek koji moralnim kvalitetima zaslužuje biti na funkciji, dekana, rektora, komandira policije, ministra policije ili obrazovanja itd..

Dakle, kao moralni čin da sami ponude ostavke oni koji su nadređeni osumnjičenima, to trebaju.

P. S. Uključujući Ramu :lol:
LSD

#48327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

last mohicans wrote: 01/11/2025 12:49

Svim ovim organizacijama koje sluze same sebi treba 3 dana da se oglase. Gdje su NVO, omdusmeni, sila organizacija za zaštitu ovog i onoga, neka se svi redom ugase kada ne mogu konstantni pritisak vršiti da se stvari mijenjaju. Novinari također, idu članci jednu hefte onda se prebacimo na nešto taze. Ovo je poraz društva,porodice, svih institucija i drzave. Nemoj nam zabotaviti zelene gmazove koji su sve ove modele inventirali i usavršili, ovi su ih samo nastavili koristiti. Zašto javnost ne trazi ostavke govana, svi redom, zar premijer TK nije SDA balo a nije trojkin?
Pa sta radi vec tri godine Konakovic, veliki borac protiv korupcije i nepotizma ?
Ne moze da smijeni kantonalnog uhljupa iz TK, jer nije iz njegove stranke...jel to ta borba ? jel to objasnjenje ?

Jadnicak, bas mi ga je zao :( ne moze smijeni nekog SDA jebivjetra iz TK, a kurchevito najavio neke zestoke borbe protiv korupcije... jel rijesio bar u kantonu Sarajevo slucaj Memic ? smijenio Osmicu, postavio tamo svog covjeka i tu se zavrsila sva njegova borba protiv sistemske korupcije :skoljka: bjezi bolan.
Last edited by LSD on 01/11/2025 12:58, edited 1 time in total.
Hakiz

#48328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

LSD wrote: 01/11/2025 12:55

Svim ovim organizacijama koje sluze same sebi treba 3 dana da se oglase. Gdje su NVO, omdusmeni, sila organizacija za zaštitu ovog i onoga, neka se svi redom ugase kada ne mogu konstantni pritisak vršiti da se stvari mijenjaju. Novinari također, idu članci jednu hefte onda se prebacimo na nešto taze. Ovo je poraz društva,porodice, svih institucija i drzave. Nemoj nam zabotaviti zelene gmazove koji su sve ove modele inventirali i usavršili, ovi su ih samo nastavili koristiti. Zašto javnost ne trazi ostavke govana, svi redom, zar premijer TK nije SDA balo a nije trojkin?
Pa sta radi vec tri godine Konakovic, veliki borac protiv korupcije i nepotizma ?
Ne moze da smijeni kantonalnog uhljupa iz TK, jer nije iz njegove stranke...jel to ta borba ? jel to objasnjenje ?

Jadnicak, bas mi ga je zao :( ne moze smijeni nekog SDA jebivjerta iz TK, a kurchevito najavio neke zestoke borbe protiv korupcije... jel rijesio bar u kantonu Sarajevo slucaj Memic ? smijenio Osmicu, postavio tamo svog covjeka i tu se zavrsila sva njegova borba protiv sistemske korupcije :skoljka: bjezi bolan.
Dok te mamim, medom te hranim.
Nisamsdaali

#48329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nisamsdaali »

Bas me zanima da li bi ovako pozivali na kolektivnu odgovornost tamo 2021-2022 da je bio sličan skandal u KS :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#48330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

LSD wrote: 01/11/2025 12:23
Chmoljo wrote: 01/11/2025 12:06
LSD wrote: 01/11/2025 11:58

Eno sad prebaci odgovornost na SDA i neke dzematlije :lol: iako zeleni olos nije na vlasti vec 3 godine...a sta je se najavljenim obracunom protiv sistemske korupcije, na kojima su se dobili izbori ?

Pravi si spin majstor :mrgreen:
Kako nije na vlasti SDA? Direktno nadlezni i odgovorni u ovom slucaju su upravo tamo gdje je SDA vlast.

Ili mislis da su Halilagicu direktno nadredjeni forto, niksic i konakovic?

Znas li uopste kako funkcionisu nivoi vlasti?
A tebi cu ponovo reci, samo ono sto si i ti meni - odjebaus sa tom krkanskom pricom ;-)
Jes cuo.
:lol:

Da znas i odgovorio bi. Ovako opet krkanska eskivaza.
JovicSA

#48331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Sanjarko wrote: 01/11/2025 11:56 Nek nam je se šuknulo sa balijska posla. :roll:
Pod navodnicima, i sebe tu stavljam.
LSD

#48332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Chmoljo wrote: 01/11/2025 13:21
Chmoljo wrote: 01/11/2025 12:06

Kako nije na vlasti SDA? Direktno nadlezni i odgovorni u ovom slucaju su upravo tamo gdje je SDA vlast.

Ili mislis da su Halilagicu direktno nadredjeni forto, niksic i konakovic?

Znas li uopste kako funkcionisu nivoi vlasti?
A tebi cu ponovo reci, samo ono sto si i ti meni - odjebaus sa tom krkanskom pricom ;-)
Jes cuo.

Sta imam odgovarati tebi, koji umislja i potvara druge forumase da ga nazivaju cetnikom :lol: Obolio si...prvo se izlijeci, pa cemo onda pricati :maca:
JovicSA

#48333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Hakiz wrote: 01/11/2025 12:53
Pa, mogli bi ostavke ponuditi i federalni ministri MUP-a i obrazovanja. A kako su u pitanju dva ministarstva, ne jedno, onda je to problem cijele vlade, pa bi i vlade i TK i FBiH trebale pasti.

A ima tu odgovornosti i dekana fakulteta na kojem je profesor radio, rektora univerziteta, itd. Svi u "komandnom lancu" iznad osumnjičenih trebaju ponuditi ostavke.

Iako, ja sam u principu protiv reakcija na čin osumnjičenja. Možeš ti sumnjičiti bilo koga za bilo šta. Čak ga i uhapsiti.

Sve do pravomoćne presude, osumnjičeni nisu krivi. Pa tek nakon presude trebaju slijediti kazne i onima koji su nadređeni osuđenima.

Sa druge strane, ako ne osjećaš moralnu odgovornost što se nešta takvo moglo desiti "u tvojoj smjeni", onda nisi čovjek koji moralnim kvalitetima zaslužuje biti na funkciji, dekana, rektora, komandira policije, ministra policije ili obrazovanja itd..

Dakle, kao moralni čin da sami ponude ostavke oni koji su nadređeni osumnjičenima, to trebaju.

Naravno ali lupiti i odmah sa sredine Forto, Konaković je zadojeno ideološki a ne ciljem rješavanja ovog možemo reći zločina nad slabijima i djecom.
LSD

#48334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

JovicSA wrote: 01/11/2025 13:29

Naravno ali lupiti i odmah sa sredine Forto, Konaković je zadojeno ideološki a ne ciljem rješavanja ovog možemo reći zločina nad slabijima i djecom.
Tako je...svi su krivi, samo nije najvisa drzavna vlast :-) necemo sad o njima :lol:
A po potrebi cemo svesti krivce na kantonalni nivo...dobra taktika.
muzicar_iz_parka

#48335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muzicar_iz_parka »

Ja vjerujem da ce Ramo Isak i njegov tim to sve istraziti i dovesti u red
Chmoljo

#48336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

LSD wrote: 01/11/2025 13:28
Chmoljo wrote: 01/11/2025 13:21

Jes cuo.

Sta imam odgovarati tebi, koji umislja i potvara druge forumase da ga nazivaju cetnikom :lol: Obolio si...prvo se izlijeci, pa cemo onda pricati :maca:
Nauci uredjenje svoje drzave pa onda napisi nesto suvislo.
Chmoljo

#48337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

LSD wrote: 01/11/2025 13:31

Tako je...svi su krivi, samo nije najvisa drzavna vlast :-) necemo sad o njima :lol:
Ti garant vjerujes i da Krsito moze povecati minimalnu platu. Jer... Predsjednik vlade, logicno je da moze. :lol:
LSD

#48338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Chmoljo wrote: 01/11/2025 14:04

Ti garant vjerujes i da Krsito moze povecati minimalnu platu. Jer... Predsjednik vlade, logicno je da moze. :lol:
Ok, sad me vec zabrinjavas sa tim nenormalnim zakljuccima...nakon sto sam te nasamarao tvojim rijecima, ponasas se ko ucviljena udovica i cmizdris ovdje :place: ....pravo da ti kazem, nisi neki covjek.
Chmoljo

#48339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

LSD wrote: 01/11/2025 14:10
Chmoljo wrote: 01/11/2025 14:04

Ok, sad me vec zabrinjavas sa tim nenormalnim zakljuccima...nakon sto sam te nasamarao tvojim rijecima, ponasas se ko ucviljena udovica i cmizdris ovdje :place: ....pravo da ti kazem, nisi neki covjek.
Mislis onda kada si mi se isplako jer sam ti osjecaje povrijedio? :mrgreen:

Ili kada si skontao da nisam kakav covjek? Sta te vise potreslo, do tell me?

Odrasti i napisi nesto suvislo umjesto sto se stalno vracas na isto ko kakva tetkurina, i jos govoris kako sam ja taj koji cvili, a ne popustas oko istog vec sedmicama.

Vidis i ja sam skonto da si cmizdravac, koji vapi za odobravanjem i na druge projicira vlastitu nesigurnost. Dok npr mene apsolutno zaboli sta neki forumas misli o meni licno.

Al sta ces, nismo svi isti.
vee-jay

#48340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

LSD wrote: 01/11/2025 11:58
Škobo Habu wrote: 01/11/2025 11:54
LSD wrote: 01/11/2025 11:41
Dino, Niksicu, Forto - jel vas stid ? bar malo ?

Konakovic dobio izbore na supljoj prici, kako ce se obracunati sa organizovanim sistemskim kriminalom.
Organizovani kriminal nikad jaci, a Trojka tri i pol godine ne da se borila protiv njega, nego ga hrnaila, tovila.
Koliko kosta obraz Konakovicu ?
Kako površan zaključak.

Konstantna zloupotreba i nasilje nad slabim, nezaštićenim i nemoćnim u ovom društvu je posljedica ravnodušnosti samog društva: od pojedinca do institucija. Glupo je trideset godina izetebegovićevskog moralnog koda, koji je uspostavljen sa vladavinom SDA, refundirati na račun jasno izabranih pojedinaca.

Ovakav moral potiče iz obrazovnih i političkih institucija. Osnovna "vrlina" izetbegovićevskog moralnog koda jeste uspostava neznanja i manipulacija istim. U društvu u kome imamo policijske inspektore sa kupljenim diplomama, policajce sa sumnjivim svjedođbama, političare koji uz parolu "u svojoj vjeri, na svojoj zemlji", svoje preve milione zaradili krdaući, zakidajući i varajući one iste čija prava štite, socijalno ugrožene osobe se ne mogu osjećati sigurnim, jer su na prvoj liniji manipulacije.

Postavljati pitanje odgovornosti Forte, Konakovića, Nikšića, a da pri tome se ne spomene odgovornost "mejtef" ideologije IZ i SDA, koji djeluju već trideset godina kroz pore ovoga društva, krajnje je licemjerno i neodgovorno. Na koncu, jedan od najodgovorniji za organizovanje prostitucije jeste dugogodišnji član SDA i džematlija koji je sigurno uvijek u reisovoj blizini - kada se otvra kakva džamija.
Eno sad prebaci odgovornost na SDA i neke dzematlije :lol: iako zeleni olos nije na vlasti vec 3 godine...a sta je se najavljenim obracunom protiv sistemske korupcije, na kojima su se dobili izbori ?

Pravi si spin majstor :mrgreen:
ko je na vlasti u TK?
LSD

#48341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Chmoljo wrote: 01/11/2025 14:21
Odrasti i napisi nesto suvislo umjesto sto se stalno vracas na isto ko kakva tetkurina, i jos govoris kako sam ja taj koji cvili, a ne popustas oko istog vec sedmicama.

Vidis i ja sam skonto da si cmizdravac, koji vapi za odobravanjem i na druge projicira vlastitu nesigurnost. Dok npr mene apsolutno zaboli sta neki forumas misli o meni licno.
Opet ad hominem napadi...nikako da se izdigne iznad licnog omalovazavanja...jadnicak, pomalo mi ga i zao :( jedino ovako na forumu moze uvijediti nekoga i osjecati se zayebanim, ne smije u stvarnom zivotu.

Prava krkanska prica...sa takvom pricom mozes lagano :run: znas vec sta...nemoj se ti meni ljutiti, ljubi te facko :kiss:
Last edited by LSD on 01/11/2025 14:28, edited 2 times in total.
vee-jay

#48342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

LSD wrote: 01/11/2025 13:31

Konakovic je MVP.
Sta konkretno ti od njega ocekujes da uradi?
LSD

#48343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

vee-jay wrote: 01/11/2025 14:26

Konakovic je MVP.
Da se obracuna sa sistemskom korupcijom, kako je sam najavio i obecao.
Njegove rijeci, ne moje.
SaPnA

#48344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

Ne znam koji kurac su onda izlazili na izbore da skinu zelene kad za svaki problem imaju izgovor a ne rjesenje.
last mohicans

#48345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

LSD wrote: 01/11/2025 12:55

Jadnicak, bas mi ga je zao :( ne moze smijeni nekog SDA jebivjetra iz TK, a kurchevito najavio neke zestoke borbe protiv korupcije... jel rijesio bar u kantonu Sarajevo slucaj Memic ? smijenio Osmicu, postavio tamo svog covjeka i tu se zavrsila sva njegova borba protiv sistemske korupcije :skoljka: bjezi bolan.
Debelo nisi u pravu, pa kako Dino da smjenjuje premijera TK, de ne provaljuj se? Ja sam uvijek za opravdanu kritiku, ali sad si nadrobio svega.
LSD

#48346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

SaPnA wrote: 01/11/2025 14:31 Ne znam koji kurac su onda izlazili na izbore da skinu zelene kad za svaki problem imaju izgovor a ne rjesenje.
Kazu nisu nadlezni za Tuzlu...tamo je SDA na vlasti i to je to :lol:
Drugim rijecima, boli nas qrc za korupciju i kriminal u TK , to nek oni tamo rijesavaju :lol:
Last edited by LSD on 01/11/2025 14:36, edited 1 time in total.
vee-jay

#48347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

LSD wrote: 01/11/2025 14:27
vee-jay wrote: 01/11/2025 14:26

Konakovic je MVP.
Da se obracuna sa sistemskom korupcijom, kako je sam najavio i obecao.
Njegove rijeci, ne moje.
pa da bi se obracunao sa sistemskom korupcijom on valjda mora da bude u vlasti.
HelaS

#48348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

sime_cipol wrote: 01/11/2025 09:22
Spoiler
Show
Vjecita_zavrzlama wrote: 01/11/2025 08:34
Haris033 wrote: 01/11/2025 07:39 Najmanji narod, najveći ucjenjivači: Kako HDZ BiH drži BiH i Hrvatsku u šaci

Hrvati u BiH su najmanji narod, ali su kroz HDZ i Dragana Čovića postali najveći “zahtjevaoci” prava. Čović i njegova stranka godinama ucjenjuju bošnjački narod, konstantno lažno tvrdeći da je hrvatski narod ugrožen, sve samo zato što u Predsjedništvu BiH ne sjedi njihov kandidat.

A šta je s realnošću? Čović nikada ne spominje Bošnjake u sredinama gdje HDZ vlada: Stolac, Kiseljak, Kreševo, Jajce, Mostar, Livno, Vitez, Novi Travnik… Tamo vlada aparthejd: škole podijeljene po naciji i vjeri, javne institucije u službi jednog naroda, dok se prava Bošnjaka sistematski zanemaruju.

Ne spominje ni činjenicu da Hrvati drže sve bolje pozicije u privatnom i javnom sektoru, kontroliraju ključna ministarstva, posjeduju kladionice i ostvaruju ogromne profite, često upravo na račun Bošnjaka. U ratu je zapadna Hercegovina procvjetala, od krša do vila. kroz profite ostvarene nad gradovima pod opsadom, naročito nad Sarajevom.

Na ovo treba dodati i da HDZ BiH u velikoj mjeri utiče na politiku Republike Hrvatske. Ogroman broj simpatizera i članova HDZ-a Hrvatske dolazi iz zapadne Hercegovine ili su porijeklom odatle, pa su zauzeli ključne pozicije u Vladi Hrvatske, Saboru i u EU (Željana Zovko). Recept prepisan iz BiH u Hrvatskoj, maksimalna politička moć uz minimalan broj glasova.

Zato se i u Hrvatskoj sve više čuje nezadovoljstvo prema toj korumpiranoj hercegovačkoj politici, koja je godinama omogućila enormno bogaćenje uske interesne grupe i hvatanje države u šake. Paralelno, ta politika uspješno lobira preko Andreja Plenkovića u EU, SAD-u i Izraelu (Kabiri), predstavljajući Bošnjake kao prijetnju, a vlastite apetite kao navodnu “borbu za ravnopravnost”.

I zato je potpuno legitimno postaviti pitanje: dokle će se tolerirati politička ucjena jedne stranke koja koristi nacionalni identitet kao štit za vlastite interese? Onog trenutka kada se razotkrije stvarna priroda HDZ-ove politike, i kada se ukloni mehanizam blokada, Bosna i Hercegovina i njeni narodi će konačno moći naprijed bez tereta privatnih ambicija Dragana Čovića i njegovih mentora.
To sto je neko najmanji narod u Bosni ne mjenja nista kada su i ustavu isti sa ostala 2 veca naroda.

to neka je jasno i Bosnjacima
Dobro, neka onda i Bošnjaci imaju ista prava u mjestima sa HDZ vecinom. 50:50.
Hoce izborni zakon, dobro. Hocemo u Sirokom 4 godine da vlada Hrvat, pa 4 godine Bošnjak.
[/quote]

Gdje piše da nemaju :?
LSD

#48349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

last mohicans wrote: 01/11/2025 14:35

Debelo nisi u pravu, pa kako Dino da smjenjuje premijera TK, de ne provaljuj se? Ja sam uvijek za opravdanu kritiku, ali sad si nadrobio svega.
Opet te pitam - je li rijesio korupciju i kriminal u slucaju Memic, a obecao je i to ;-) ...to nije TK, vec Sarajevski kanton.
Izbjegavas mi odgovor.
last mohicans

#48350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

LSD wrote: 01/11/2025 14:39
last mohicans wrote: 01/11/2025 14:35

Opet te pitam - je li rijesio korupciju i kriminal u slucaju Memic, a obecao je i to ;-) ...to nije TK, vec Sarajevski kanton.
Izbjegavas mi odgovor.
Ja se osvrćem na tvoju krivu konstataciju da je DK ili trojka trebala riješiti korumpiranu stoku sa TK, a posebno u vezi ovog slučaja.
Post Reply