BiH - Crna hronika
- tuzlanski_pilsner
#4551 Re: BiH - Crna hronika
Na stranu što su se kola slmila na najgnusniji mogući način, a to je na djevojčicama iz doma za nezbrinutu djecu, sad se postavlja pitanje koliko dugo sve to traje i za koje sve ciljeve su ove lokalne kabadahije i stari prdohani svodili druge žene, siguran sam da je bilo trgovine prostitucijom i prisiljavanja odraslih žena, samo se za to ne zna i ne postoje dokazi.
-
Dimu1927
#4552 Re: BiH - Crna hronika
Mozes misliti samo spiska korisnika usluga ovih divnih policajaca
I past ce sad njih par i jedan profa ko kolateralna... a ostali se izvukose
I past ce sad njih par i jedan profa ko kolateralna... a ostali se izvukose
- dječak sa šibicama
#4553 Re: BiH - Crna hronika
Nekome su tu djecu i "iznajmljivali".
Ali kod nas pedofili imaju zastitu struktura, ako su dovoljno politicki uticajni. Recimo ako ih vladajuce stranke imenuju za direktora JP.
Ovaj jedan je bio na listama jedne stranke u TK, najvece jelte, pa je moguce da izvuku jarana.
Ali kod nas pedofili imaju zastitu struktura, ako su dovoljno politicki uticajni. Recimo ako ih vladajuce stranke imenuju za direktora JP.
Ovaj jedan je bio na listama jedne stranke u TK, najvece jelte, pa je moguce da izvuku jarana.
- Toffee karamela
#4554 Re: BiH - Crna hronika
nekako imam osjećaj da su Panteri kumovali ovome. tj. prilikom njihovog hapšenja vjv su da bi se oprali pred tužiteljstvom iskipali pred njih masu informacija, blebetali od Kulina bana i nečije uši zaparala ova imena. imali smo često slične slučajeve ali nikada s ovako visoko pozicioniranim njuškama.
gledam sad ove slike s prvog ročišta i ovi gadljivi pogledi mladih drotova kojima ih odmjeravaju uhh...za foto Pulitzera
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#4555 Re: BiH - Crna hronika
Cuj Panteri 
-
moimoi
#4556 Re: BiH - Crna hronika
Vrlo lako moguce da su doktori.
Da su ili je jedna od djevojcica imala zdravstveni problem koji je ukljucio ginekoloski pregled
- banjaluka078
#4557 Re: BiH - Crna hronika
Dva dana nakon hapšenja osumnjičenih, oglasili su se iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, skidajući sa sebe eventualnu odgovornost u cijelom ovom slučaju.
Kako kažu, zasebna organizaciona jedinica pri domu je Prihvatilište za djecu u koju se smještaju djeca koja su žrtve radne eksploatacije, seksualnog zlostavljanja i organizovanog kriminala.
"Prihvatilište za tu djecu predstavlja sigurnu kuću nakon pretrpljenih trauma. Prihvatilište djeluje od 2015. godine i bio je sigurno utočište za preko 200 djece. Ovdje je važno napomenuti, u kontekstu nedavnih dešavanja, da djeca u Prihvatilište dolaze nakon što ih smjesti Centar za socijalni rad, a nakon pretrpljenih trauma i to je u suštini jedina povezica Doma sa navedenim slučajem - da su djevojčice bile privremeno smještene u Prihvatilište nakon što su pretrpile traume", kazali su iz tuzlanskog doma.
Pred kraj su dodali da zadržavanje u Prihvatilištu nije trajno rješenje već hitna intervencija na potrebu djeteta za zaštitom i djeca u prihvatilištu borave vrlo kratak period od 48 sati do najduže 90 dana. Zaključili su da nakon napuštanja Prihvatilišta dalju brigu o djeci preuzimaju Centri za socijalni rad ili porodice djece.
-
sasvim normalan
#4558 Re: BiH - Crna hronika
Svako svakog za muda drzi i zato se ne micemo sa mjesta nego samo tonemo. Samo se ogradi i reci nije do mene do njega je i tako ukrug. A raja voli da se ispuca po forumima, pise po mrezama i bude covjeku lakse. Sreca pa imamo sistem koji stiti slabije i nemocne pa ce se sve ovo samo rijesiti. Najvaznije nikom se ne zamjeriti...
-
moimoi
#4559 Re: BiH - Crna hronika
Normalno bi bilo da direktor/ica podnese ostavku.banjaluka078 wrote: ↑31/10/2025 14:47
Dva dana nakon hapšenja osumnjičenih, oglasili su se iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, skidajući sa sebe eventualnu odgovornost u cijelom ovom slučaju.
Kako kažu, zasebna organizaciona jedinica pri domu je Prihvatilište za djecu u koju se smještaju djeca koja su žrtve radne eksploatacije, seksualnog zlostavljanja i organizovanog kriminala.
"Prihvatilište za tu djecu predstavlja sigurnu kuću nakon pretrpljenih trauma. Prihvatilište djeluje od 2015. godine i bio je sigurno utočište za preko 200 djece. Ovdje je važno napomenuti, u kontekstu nedavnih dešavanja, da djeca u Prihvatilište dolaze nakon što ih smjesti Centar za socijalni rad, a nakon pretrpljenih trauma i to je u suštini jedina povezica Doma sa navedenim slučajem - da su djevojčice bile privremeno smještene u Prihvatilište nakon što su pretrpile traume", kazali su iz tuzlanskog doma.
Pred kraj su dodali da zadržavanje u Prihvatilištu nije trajno rješenje već hitna intervencija na potrebu djeteta za zaštitom i djeca u prihvatilištu borave vrlo kratak period od 48 sati do najduže 90 dana. Zaključili su da nakon napuštanja Prihvatilišta dalju brigu o djeci preuzimaju Centri za socijalni rad ili porodice djece.
Al posto kod nas nix nije normalno.. glupo je uopste ocekivati njihovu moralnu odgovornost
- dječak sa šibicama
#4560 Re: BiH - Crna hronika
Bice djeca na kraju kriva.
-
sasvim normalan
#4561 Re: BiH - Crna hronika
Koliko ovaj narod moze saburati to na svijetu nikad nije vidjeno. Svi smo svjesni kriminala i uzasa koji se desava oko nas al svi sute i prave se da se nista ne desava. Jos imat muda pa se ogradjivati bez straha da ces navuci bijes na sebe
-
Dimu1927
#4562 Re: BiH - Crna hronika
Samo sabura lagano elhamdulillah samo nek ne puca, nemoj da ja nista nek neko drugi...
Malo je nama jos 1000 ovakvih slucajeva narod zatucani nece izac na ulice i da glave konacno pocnu padat za ova djela
Ne funkcije, nego glave
Fuj sramota me kojem odvratnom inertnom narodu pripadam
Malo je nama jos 1000 ovakvih slucajeva narod zatucani nece izac na ulice i da glave konacno pocnu padat za ova djela
Ne funkcije, nego glave
Fuj sramota me kojem odvratnom inertnom narodu pripadam
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4563 Re: BiH - Crna hronika
ono znam kako funkcionišu ta prihvatilišta i jesu oni rekli kako zaista i jeste, samo je problem što su prešutili ono što je bitno.banjaluka078 wrote: ↑31/10/2025 14:47
a to je da, koliko je rađeno sa tom djecom, odnosno ima li ijedan zapisnik psihologa ili pedagoga koji je popričao sa tim curicama, šta su one rekle, šta su uradile, koje su aktivnosti preduzeli na osnovu rečenog, jesu li uopšte obratili pažnju na njih. nisu to hiljade djece koja prolaze kroz ta prihvatilišta.
ovdje svakako ima mjesta da nadležno ministarstvo odradi vrlo obiman nadzor i utvrdi postupanje doma sa tom djecom. ovo je naprimjer soldina prilika da se na nesreći nauči i unaprijedi rad, da se kazni nemar i bolikurac, da se naprave obrasci profesionalnog ponašanja koji može sam utvrditi i prepoznati anomalije i reagovati u skladu sa njima. pa ako si već zaposlen na budžetsku sisu, onda konju i radi svoj posao.
a može prosto biti i da su u pitanju curice romske nacionalnosti, pa onda redom svakog boli dupe.
-
sasvim normalan
#4564 Re: BiH - Crna hronika
Na stranici avaza ispovijest djeda od curica: https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... rali-su-je
- Ono nije Dom, ono je javna kuća za pedofiliju - ispričao je.
Kaže da je starija djevojčica ispričala da je policajac Besim Kopić organizirao da se ona u policijskim vozilima prevozila za usluge političarima i dekanima. Poručuje da obje strahuju za svoj život, a da su dolazili i njemu da prijete.
- Bila je sva izujedana po vratu, to su manijaci. Mlađa djevojčica je srčani bolesnik, operisala je srce, a meni ne daju da je vidim. Sud je izdao zabranu da ne mogu da spasim dijete, a u sve su bili umiješani policajci i socijalni radnici. Moja se žena zbog svega pokušala ubiti trovanjem. Uzeli su joj mladost i život. Još jedna djevojčica iz Doma je bila žrtva, ovi iz Doma su bili upetljani. Mogu pradjedi da joj budu, da je ona punoljetna, pa nek radi šta hoće, ali ona ima 14 godina... Davali su joj Q-PIN, drogirali je. U Domu opako vlada droga. Jedan socijalni radnik je rekao da je znao kako se radi, nikada ne bi ovdje došao - ispriča je.
Bez velikog pritiska javnosti ovo se nece otpetljati do kraja. Ako nas ovo ne istjera na ulice nista vise ni ne zasluzujemo
- Ono nije Dom, ono je javna kuća za pedofiliju - ispričao je.
Kaže da je starija djevojčica ispričala da je policajac Besim Kopić organizirao da se ona u policijskim vozilima prevozila za usluge političarima i dekanima. Poručuje da obje strahuju za svoj život, a da su dolazili i njemu da prijete.
- Bila je sva izujedana po vratu, to su manijaci. Mlađa djevojčica je srčani bolesnik, operisala je srce, a meni ne daju da je vidim. Sud je izdao zabranu da ne mogu da spasim dijete, a u sve su bili umiješani policajci i socijalni radnici. Moja se žena zbog svega pokušala ubiti trovanjem. Uzeli su joj mladost i život. Još jedna djevojčica iz Doma je bila žrtva, ovi iz Doma su bili upetljani. Mogu pradjedi da joj budu, da je ona punoljetna, pa nek radi šta hoće, ali ona ima 14 godina... Davali su joj Q-PIN, drogirali je. U Domu opako vlada droga. Jedan socijalni radnik je rekao da je znao kako se radi, nikada ne bi ovdje došao - ispriča je.
Bez velikog pritiska javnosti ovo se nece otpetljati do kraja. Ako nas ovo ne istjera na ulice nista vise ni ne zasluzujemo
- banjaluka078
- Rejhana
#4566 Re: BiH - Crna hronika
Puno mi stvari ne štima u ovoj priči, iskreno mislim da je mnogo više ljudi ovdje uključeno, a i uloga djeda mi je sumnjiva.
Kako izbjegava vješto pitanje tokom čitavog intervjua - Zašto su djeca izmještena u dom, ako su oni bili staratelji? Zašto i kako su djevojčice bježale iz kuće? Kako su dozvoljavali da idu gdje i kad hoće iz kuće i da ih kojekakvi muškarci vraćaju kući sa autima?? Zašto je on imao zabranu prilaska? Nešto ja ne vjerujem u to da je on nevin u svoj ovoj priči.
Kako izbjegava vješto pitanje tokom čitavog intervjua - Zašto su djeca izmještena u dom, ako su oni bili staratelji? Zašto i kako su djevojčice bježale iz kuće? Kako su dozvoljavali da idu gdje i kad hoće iz kuće i da ih kojekakvi muškarci vraćaju kući sa autima?? Zašto je on imao zabranu prilaska? Nešto ja ne vjerujem u to da je on nevin u svoj ovoj priči.
Last edited by Rejhana on 04/12/2025 01:18, edited 1 time in total.
-
MMM1977
#4567 Re: BiH - Crna hronika
Za državu znamo da nam je propala a svaki dan se možemo uvjeriti da smo propali i kao društvo. Nema ovdje spasa, @ZoomZoomKiwi najpametniji ispade
-
last mohicans
#4568 Re: BiH - Crna hronika
Gdje su silne ustanove, organizacije, transparensiji i p.materine,, ombudsmeni, NVO za zaštitu djece i omladine, ministri, vlade, glas javnosti? Ljudi moji, ovo je za javnog kamenovanja, hoće li biti kakvi protesti? Smije li iko sve odgovorne imenom i prezimenom pobrojati i navesti? Čitam danas saopštenje doma, hudnici ništa nisu krivi, sve je kriva socijalna sluzba. Pa kako vam djeca ulaze, izlaze bez nadzora, kuda ih je policija odvozila, ima li ta ustanova direktora, psihologe, pedagoge? Ima li UO i NO, sve bandu treba poskidati i kompletna vlada TK treba dati ostavke..Fuj, fuj...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4569 Re: BiH - Crna hronika
Ko su bh. epsteini? Hoćemo listu
- Rockefeller
- Rejhana
#4571 Re: BiH - Crna hronika
tuzlanski_pilsner wrote: ↑31/10/2025 12:46 Na stranu što su se kola slmila na najgnusniji mogući način, a to je na djevojčicama iz doma za nezbrinutu djecu, sad se postavlja pitanje koliko dugo sve to traje i za koje sve ciljeve su ove lokalne kabadahije i stari prdohani svodili druge žene, siguran sam da je bilo trgovine prostitucijom i prisiljavanja odraslih žena, samo se za to ne zna i ne postoje dokazi.
Maloprije sam čitala komentare na facebooku ljudi iz Tuzle na Fatmirovoj stranici. Porodica tih djevojčica je baš disfunkcionalna.
Djed im snimao na Tik Toku kako tuče ženu, tj. njihovu nenu, a majka im je poznata iz crne hronike još iz 2013. godine zbog organizacije prostitucije, podvođenja a i sama je pružala usluge. Evo baš gledam sad, i ona ima profil na tik toku. Prije par dana je navodno njihov dajdža objavio status kako je jedna od djevojčica pokrala dedu i nenu.
-
Vjecita_zavrzlama
-
Vjecita_zavrzlama
#4573 Re: BiH - Crna hronika
Pa logicno, zrtve su obicno iz takvih porodica.Nece se sigurno na djeci doktora i advokata izivljavati.Sramota je to i sponinjatRejhana wrote: ↑31/10/2025 23:08tuzlanski_pilsner wrote: ↑31/10/2025 12:46 Na stranu što su se kola slmila na najgnusniji mogući način, a to je na djevojčicama iz doma za nezbrinutu djecu, sad se postavlja pitanje koliko dugo sve to traje i za koje sve ciljeve su ove lokalne kabadahije i stari prdohani svodili druge žene, siguran sam da je bilo trgovine prostitucijom i prisiljavanja odraslih žena, samo se za to ne zna i ne postoje dokazi.
Maloprije sam čitala komentare na facebooku ljudi iz Tuzle na Fatmirovoj stranici. Porodica tih djevojčica je baš disfunkcionalna.
Djed im snimao na Tik Toku kako tuče ženu, tj. njihovu nenu, a majka im je poznata iz crne hronike još iz 2013. godine zbog organizacije prostitucije, podvođenja a i sama je pružala usluge. Evo baš gledam sad, i ona ima profil na tik toku. Prije par dana je navodno njihov dajdža objavio status kako je jedna od djevojčica pokrala dedu i nenu.
- tuzlanski_pilsner
#4574 Re: BiH - Crna hronika
Strasno sta je uradio Fatmir Alispahić zbog par stotina hiljada pregleda na Youtube-u, davati ovoliki medijski prostor debilu koji je zlostavljao tu djecu i zbog kojeg su jednim dijelom i zavrsila tu gdje jesu.Rejhana wrote: ↑31/10/2025 23:08tuzlanski_pilsner wrote: ↑31/10/2025 12:46 Na stranu što su se kola slmila na najgnusniji mogući način, a to je na djevojčicama iz doma za nezbrinutu djecu, sad se postavlja pitanje koliko dugo sve to traje i za koje sve ciljeve su ove lokalne kabadahije i stari prdohani svodili druge žene, siguran sam da je bilo trgovine prostitucijom i prisiljavanja odraslih žena, samo se za to ne zna i ne postoje dokazi.
-
last mohicans
#4575 Re: BiH - Crna hronika
Vidi se po ovom "nevinom" dedi da tu puno stvari smrdi, ne uzima socijalna sluzba tek tako djecu i skrbnistvo nad istom. Eto ima i daidze, sto nisu zaštitili djecu. Fatmir ovdje kao dijete donosi zaključke na nepovezanu priču ovog dede. Ovaj kao da pokušava sebe u neku ruku oprati. To je drugi par rukava koji treba ispitati, ali ove uhapšene za muda objesiti. Je li ovo romska porodica?Rejhana wrote: ↑31/10/2025 23:08tuzlanski_pilsner wrote: ↑31/10/2025 12:46 Na stranu što su se kola slmila na najgnusniji mogući način, a to je na djevojčicama iz doma za nezbrinutu djecu, sad se postavlja pitanje koliko dugo sve to traje i za koje sve ciljeve su ove lokalne kabadahije i stari prdohani svodili druge žene, siguran sam da je bilo trgovine prostitucijom i prisiljavanja odraslih žena, samo se za to ne zna i ne postoje dokazi.