Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

skupljac_zeljeza

#47801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

HDZ i SNSD imaju spremne amandmane kojima se planira izbaciti iz budžeta finansiranje BHRT-a i sedam institucija kulture od značaja za BiH. Također žele ukloniti i dio koji se odnosi na povećanje budžeta za Ministarstvo odbrane te umanjiti finansiranje za još nekoliko državnih institucija.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#47802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

JoseMujica wrote: 30/10/2025 13:01
DaysleepeR wrote: 30/10/2025 12:57 Kao što Zemlja periodično zamijeni polove, tako možemo očekivati da nakon narednih izbora budemo imali RS koji je 100% sa USA i Federaciju, posebno bošnjački dio, full u BRICSU.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vjeruj...ništa nas ne smije iznenaditi...evo ga već prilagođen estetici brude Kadirova

Image
obzira da u sljedecem ciklusu pozicija predsjedavajuceg vijeca ministara pripada bosnjacima, predlazem Sebiju na tu poziciju.
Efendica na poziciju premijera fbih.
Zildzic da zamijeni Ramu as na poziciji.
najbolja ministrica vanjskih poslova da se vrati na svoju poziciju.
Komsica i Bakira naravno u dom naroda, jer nisu navikli da sta rade.
Dia na celu autocesta fbih.
Zahiragic premijer kantona.

ko jos fali?
DonieBrasco

#47803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Imaju li bosnje jedan amandman da manje para ode za neke hdz i snsd prohtjeve ?
ljubijankic

#47804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

izvrsni direktor wrote: 30/10/2025 13:45
JoseMujica wrote: 30/10/2025 13:01
DaysleepeR wrote: 30/10/2025 12:57 Kao što Zemlja periodično zamijeni polove, tako možemo očekivati da nakon narednih izbora budemo imali RS koji je 100% sa USA i Federaciju, posebno bošnjački dio, full u BRICSU.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vjeruj...ništa nas ne smije iznenaditi...evo ga već prilagođen estetici brude Kadirova

Image
obzira da u sljedecem ciklusu pozicija predsjedavajuceg vijeca ministara pripada bosnjacima, predlazem Sebiju na tu poziciju.
Efendica na poziciju premijera fbih.
Zildzic da zamijeni Ramu as na poziciji.
najbolja ministrica vanjskih poslova da se vrati na svoju poziciju.
Komsica i Bakira naravno u dom naroda, jer nisu navikli da sta rade.
Dia na celu autocesta fbih.
Zahiragic premijer kantona.

ko jos fali?
Fale Mahiri, Mešalić i Dević :lol:
SmokingMan

#47806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SmokingMan »

Maliodmene wrote: 30/10/2025 13:33 Prema prijedlogu Predsjedništva BiH, budžet bi trebao iznositi 1,5 milijardi KM. Zastupnici iz RS najviše osporavaju povećanje izdvajanja sredstava za Oružane snage BiH i sredstva za sedam ustanova kulture od državnog značaja.
A kao vratili bi se na izvorni Dejton, i opet ga ne bi poštivali. :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#47807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

“Najprije bih čestitao građanima Republike Srpske na njihovoj velikodušnosti. Nećete nigdje naći zemlju u kojoj narod, iz svog džepa, plaća da vlast spasava samu sebe – da se otkupi od sankcija, sačuva fotelje i spasi privilegije svojih najbližih”, rekao je prof. dr Branko Blanuša u ime SDS-a.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#47808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

SmokingMan wrote: 30/10/2025 13:51
Maliodmene wrote: 30/10/2025 13:33 Prema prijedlogu Predsjedništva BiH, budžet bi trebao iznositi 1,5 milijardi KM. Zastupnici iz RS najviše osporavaju povećanje izdvajanja sredstava za Oružane snage BiH i sredstva za sedam ustanova kulture od državnog značaja.
Ja bih da krenemo od zastave, da se skine nametnuta zastava, a nek stoje ljiljani dok se ne dogovorimo
:D
benki2

#47809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

Ako Ustavni sud ponisti presudu Suda BiH, i vrati Dodika na vlast, to je onda definitivno znak da se dogovorio sa amerikancima, jer onda ima smisla da ga vrate na vlast, da se moze sve provesti zakonski. A sta im je sve obecao, to ptice znaju
SmokingMan

#47810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SmokingMan »

sime_cipol wrote: 30/10/2025 14:14
SmokingMan wrote: 30/10/2025 13:51
Ja bih da krenemo od zastave, da se skine nametnuta zastava, a nek stoje ljiljani dok se ne dogovorimo
:D
To mu pogotovo ne bi odgovaralo, tako da mu je bolje da pazi što želi. :mrgreen:
LSD

#47811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Policajci "prodavali" djevojčice (15), profesor korisnik seksualnih usluga

Kako je kazao glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, naredba o provođenju istrage za ovo krivično djelo je donesena protiv policijskih službenika Besima Kopića (51), Miralema Halilovića (46), Jasmina Modrića (30) i Dževada Požegića (55) te protiv još četiri osumnjičena Šemsudina Kadrića (39), Zijada Jagodića (61), Sulejmana Šehića (67) i Nedima Avdića (41).

"Kopić, Kadrić, Halilović, Modrić i Šehić su osumnjičeni da su periodu od aprila 2024. do kraja jula 2025. godine vrbovali, navodili, prevozili na različite lokacije na području Kalesije, Živinica i Srebrenika, predavali drugim osobama i skrivali dvije petnaestogodišnje djevojčice u svrhu iskorištavanja prostitucijom i drugim oblicima seksualnog iskorištavanja te su i oni koristili njihove seksualne usluge koje su im plaćali. Dio novca od seksualnih usluga, koje su djevojčice bile prisiljene imati sa drugim osobama, je uzimao prvoosumnjičeni Besim Kopić", kazao je Arnautović.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251030116

Gledaj sta radi policija u ovoj drzavi :oops:
I onda ti dođu botovi sa pricom "pustimo da institucije rade svoj posao", a te institucije totalno korumpirane, gore od najtezih kriminalaca...pa onda prica protiv Pantera, ovakvi onakvi... a policija 200 puta gora od njih, al necemo o tome :lol:
dr_Evil

#47812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

LSD wrote: 30/10/2025 14:28
Policajci "prodavali" djevojčice (15), profesor korisnik seksualnih usluga

Kako je kazao glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, naredba o provođenju istrage za ovo krivično djelo je donesena protiv policijskih službenika Besima Kopića (51), Miralema Halilovića (46), Jasmina Modrića (30) i Dževada Požegića (55) te protiv još četiri osumnjičena Šemsudina Kadrića (39), Zijada Jagodića (61), Sulejmana Šehića (67) i Nedima Avdića (41).

"Kopić, Kadrić, Halilović, Modrić i Šehić su osumnjičeni da su periodu od aprila 2024. do kraja jula 2025. godine vrbovali, navodili, prevozili na različite lokacije na području Kalesije, Živinica i Srebrenika, predavali drugim osobama i skrivali dvije petnaestogodišnje djevojčice u svrhu iskorištavanja prostitucijom i drugim oblicima seksualnog iskorištavanja te su i oni koristili njihove seksualne usluge koje su im plaćali. Dio novca od seksualnih usluga, koje su djevojčice bile prisiljene imati sa drugim osobama, je uzimao prvoosumnjičeni Besim Kopić", kazao je Arnautović.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251030116

Gledaj sta radi policija u ovoj drzavi :oops:
I onda ti dođu botovi sa pricom "pustimo da institucije rade svoj posao", a te institucije totalno korumpirane, gore od najtezih kriminalaca...pa onda prica protiv Pantera, ovakvi onakvi... a policija 200 puta gora od njih, al necemo o tome :lol:
Merhamet na djelu :thumbup:
DonieBrasco

#47813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

benki2 wrote: 30/10/2025 14:23 Ako Ustavni sud ponisti presudu Suda BiH, i vrati Dodika na vlast, to je onda definitivno znak da se dogovorio sa amerikancima, jer onda ima smisla da ga vrate na vlast, da se moze sve provesti zakonski. A sta im je sve obecao, to ptice znaju
Meni je to tako glupo kad su amerikanci u pitanju, ako im je cilj da mi budemo NATO i EU, ili bolje receno da Rusija i Kina ovdje nemaju sta traziti oni to mogu da urade.

Ovo je samo neko mrcvarenje i status quo, ali zasto opet pitanje.
Edin H.

#47814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Edin H. »

Postavlja li iko ovdje pitanje zašto je Milorad sebe doveo u situaciju da građani RS-a moraju izdvojiti tolika sredstva na lobiranje da bi se skinule sankcije.
JovicSA

#47815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Evo i Nijemci pišu da izgleda ima nešto što još ne znamo.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/njemack ... /251030095
Njemačka mediji: Vučić bijesan nakon ukidanja sankcija, traži "novog Dodika" u RS-u
benki2

#47816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

DonieBrasco wrote: 30/10/2025 14:31
benki2 wrote: 30/10/2025 14:23 Ako Ustavni sud ponisti presudu Suda BiH, i vrati Dodika na vlast, to je onda definitivno znak da se dogovorio sa amerikancima, jer onda ima smisla da ga vrate na vlast, da se moze sve provesti zakonski. A sta im je sve obecao, to ptice znaju
Meni je to tako glupo kad su amerikanci u pitanju, ako im je cilj da mi budemo NATO i EU, ili bolje receno da Rusija i Kina ovdje nemaju sta traziti oni to mogu da urade.

Ne vjerujem da je EU u pitanju, mislim da niko vise nece uci u EU, oni su se vec pokajali zbog prijema ovih poludivljih zemalja tipa Bugarske i Hrvatske, nema tu vise te volje.
NATO je vec druga prica, i tu mozda ima nesto.
Ono sto je sigurno, a to da amerikanci nece ici ispod dejtona, i da BiH ostane kao drzava, a unutrasnji ustroj je stvar gdje oni vide fleksibilnost
palermo

#47817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Edin H. wrote: 30/10/2025 14:36 Postavlja li iko ovdje pitanje zašto je Milorad sebe doveo u situaciju da građani RS-a moraju izdvojiti tolika sredstva na lobiranje da bi se skinule sankcije.
Pa moglo.mu se. Zajebavati

Srecom ima ko ce da plati njegovo zajebavanje. Kako se ono kaze, najjednostavniji odgovor je obicno I pravi odgovor.
dr_Evil

#47818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 30/10/2025 12:39
dr_Evil wrote: 30/10/2025 12:31
palermo wrote: 30/10/2025 12:23
Ima supljina u toj u tvojoj prici. Kao prvo NS u Mostaru vise ne psotoji upravo zato sto su na izborima u Mostaru pokusali preslikati sarajevski model. A to nije uporedivo. Posljedica je da je NS izgubila bilokakvu vjerodostojnost kod Bosnjaka, Ia i kod onog manjeg dijela Hrvata koji nisu HDZ, iz prostog tazloga sto su sebe predstavljali kao bosnjacku opciju, a.ne vidim da je to bas privlacno ijednom Hrvatu.
Irma nikako nije mogla.biti gradonacelnica jer ne postoji variants u kojoj je mogla dobiti 17 glasova (Boska, sasvim sigurno ne bi glasala) . Sto se.mene tice ja sam uvijek bio za to da Kordic bude gradonacelnik jer je jednostavno njegova stranka dobila najvise glasova (imaju postovi na.forumu, pa se.moze.provjeriti). Zasto je HDZ imao najvise (ubjedldjivo) glasova je vec drugo pitanje.

Da NS nije usla u kolo sa NIP-om I da je ostala ono sto je u jednom vremenu cak I nagovjestavala biti, oaza za urbani, gradjanski (ne u politickom.smislu gradjanski) dio Mostara,ona bi i sada postojala u Mostaru, cak mislim bila bi jaca nego ikad.
Ovako, kao sto Mujica.lijepo rece, gladni vlasti I zeljej da se SDA ponizi ( a.mora se priznati da su napuci dolazili iz sarajevskih centrala) su doveli do toga da NS u Mostaru vise jednostavno ne postoji.
Ergo, to sto NS ne postoji faktura treba ici Forti, Kojovicu I Sabini. Nikom drugom.
Taman da Boska nije glasala bilo bi 17/17 i Irma bi uzela kao mladji kandidat, da te podsjetim 35 vijecnika 18 je bilo SDA+Trojka. A Boska je u prvom krugu glasala za Irmu, u drugom je rekla da ce samo za Irmu, pa bujrum sto je niste ogolili i prokazali.

Image

Ovako je bilo 16/17 jer Irma i Boska nisu glasale, a taman da jesu Mario bi bio jer je mladji.

Ostalo je OK, ja sam i rekao da je Cudicka kriva za raspad najvise, a ostalo ide SDA i fakturi izdaje, sve ostalo je pravo misljenja i ima istine.
A dobro, eto recimo da samo Boska nije glasala I da je Irma na osnovu toga sto je.mladja bila postala gradonacelnica sta bi to za Mostar, neku tzv.gradjansku opciju znacilo. Bila bi izabrana samo glasovima Bosnjaka. Koga bi ona predstavljala, samo Bosnjake. A ne zaboravi, ne.smije reci da predstavlja Bosnjake.

Da ponovim, NS je trebala reci, mi imamo dva zastupnika, mi ostajemo cvrsta mostarska, urbana opozicija a vi se izmedju sebe glozite oko toga ko ce biti gradonacelnik. Na takvom stavu mogli su I danas rasti.
Odabrali su drugi put.

Drago mi je sto je I Irma, kao pametna.mlada zena, na kraju ipak prepoznala da je bila samo zeton u nekim drugim igrama.
Vidi znacilo bi mnogo, prvo bi pokazalo da Mostar moze da se izvuce iz politickog blata u kojem se vadimo, ako nista na jedan dan. Znacilo bi da neki politicki bunkeri, zakovani 92-e mogu da se pomicu u miru, znacilo bi da imamo gradonacelnika koji makar sa par glasova nije izabran po nacionalnom kljuuc, a mozda i NS kreirao neku bazu. Da nije sve po nacionalnom kljucu.

I da ti kazem, NS je to i rekla, Irma i Boska nisu glasale, rekle su eto vas tamo, otuda i omjer 17/16 za Maria, sto je 33 glasa od 35. Ne znam koji su drugi put odabrale.

Realno uvijek je poruka, "zasto je SDP usao u vlast sa HDZ-om i SNSD-om, sto se mijesa u to blato, ne treba mu to", tako i sad za Mostar. Sta ce im to. Valjda se svako bavi politikom da nekad dodje u poziciju da se pita za nesto - ne ulazeci u razloge, nego zbog para, nego zbog moci, nego zbog zena, nego zbog ideologije, ovih zadnjih je najmanje. Mozda ne ide tom nekom spektru da koalira sa desnim spektrom, ali evo mozda opet mozda smo imali sansu da izgradimo neki politicki centar u MOstaru, ali smo ga svi izgazali nogama zbog kratkorocnih interesa i bez vizije. Mene iskreno cudi Safa u svemu ovome kao stari politicki lisac da nije mogao ovo malo bolje poslozit i posamarat nego je prioritet bio unistit NS. Valjda su se problemi KS prelili kod nas, ipak je to bio trenutak najveceg fajta oko Koseva, vlade u KS i slicno.
palermo

#47819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 30/10/2025 14:41
palermo wrote: 30/10/2025 12:39
dr_Evil wrote: 30/10/2025 12:31

Taman da Boska nije glasala bilo bi 17/17 i Irma bi uzela kao mladji kandidat, da te podsjetim 35 vijecnika 18 je bilo SDA+Trojka. A Boska je u prvom krugu glasala za Irmu, u drugom je rekla da ce samo za Irmu, pa bujrum sto je niste ogolili i prokazali.

Image

Ovako je bilo 16/17 jer Irma i Boska nisu glasale, a taman da jesu Mario bi bio jer je mladji.

Ostalo je OK, ja sam i rekao da je Cudicka kriva za raspad najvise, a ostalo ide SDA i fakturi izdaje, sve ostalo je pravo misljenja i ima istine.
A dobro, eto recimo da samo Boska nije glasala I da je Irma na osnovu toga sto je.mladja bila postala gradonacelnica sta bi to za Mostar, neku tzv.gradjansku opciju znacilo. Bila bi izabrana samo glasovima Bosnjaka. Koga bi ona predstavljala, samo Bosnjake. A ne zaboravi, ne.smije reci da predstavlja Bosnjake.

Da ponovim, NS je trebala reci, mi imamo dva zastupnika, mi ostajemo cvrsta mostarska, urbana opozicija a vi se izmedju sebe glozite oko toga ko ce biti gradonacelnik. Na takvom stavu mogli su I danas rasti.
Odabrali su drugi put.

Drago mi je sto je I Irma, kao pametna.mlada zena, na kraju ipak prepoznala da je bila samo zeton u nekim drugim igrama.
Vidi znacilo bi mnogo, prvo bi pokazalo da Mostar moze da se izvuce iz politickog blata u kojem se vadimo, ako nista na jedan dan. Znacilo bi da neki politicki bunkeri, zakovani 92-e mogu da se pomicu u miru, znacilo bi da imamo gradonacelnika koji makar sa par glasova nije izabran po nacionalnom kljuuc, a mozda i NS kreirao neku bazu. Da nije sve po nacionalnom kljucu.

I da ti kazem, NS je to i rekla, Irma i Boska nisu glasale, rekle su eto vas tamo, otuda i omjer 17/16 za Maria, sto je 33 glasa od 35. Ne znam koji su drugi put odabrale.

Realno uvijek je poruka, "zasto je SDP usao u vlast sa HDZ-om i SNSD-om, sto se mijesa u to blato, ne treba mu to", tako i sad za Mostar. Sta ce im to. Valjda se svako bavi politikom da nekad dodje u poziciju da se pita za nesto - ne ulazeci u razloge, nego zbog para, nego zbog moci, nego zbog zena, nego zbog ideologije, ovih zadnjih je najmanje. Mozda ne ide tom nekom spektru da koalira sa desnim spektrom, ali evo mozda opet mozda smo imali sansu da izgradimo neki politicki centar u MOstaru, ali smo ga svi izgazali nogama zbog kratkorocnih interesa i bez vizije. Mene iskreno cudi Safa u svemu ovome kao stari politicki lisac da nije mogao ovo malo bolje poslozit i posamarat nego je prioritet bio unistit NS. Valjda su se problemi KS prelili kod nas, ipak je to bio trenutak najveceg fajta oko Koseva, vlade u KS i slicno.
Pa NS je izabrao da Kordic bude gradonacel ik, pri cemu I'm nije smetalo da oni budu izabrani samo glasovima Bosnjaka.
Ergo, jedino sto im je smetalo je da gradonacelnik bude iz SDA. Time sve price o nacionalnim I nenacionalnim opcijama otpqdaju.
talijan97

#47820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

DonieBrasco wrote: 30/10/2025 14:31

Cilj im je miran region bez puskaranja
skupljac_zeljeza

#47821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Edin H. wrote: 30/10/2025 14:36 Postavlja li iko ovdje pitanje zašto je Milorad sebe doveo u situaciju da građani RS-a moraju izdvojiti tolika sredstva na lobiranje da bi se skinule sankcije.
Filatelija. On je muška verzija Mate Hari. On je istovremeno imao više osovina kao što su Banja Luka -Zagreb koja je bila jača od osovine iz vremena Franje i Slobe Beograda i Zagreba, Banja Luka - Beograd, Banja Luka - Moskva, Banja Luka - Budimpešta, Banja Luka - Ljubljana posebno u vrijeme Janše....

Image
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#47822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

JovicSA wrote: 30/10/2025 14:36 Evo i Nijemci pišu da izgleda ima nešto što još ne znamo.

Njemačka mediji: Vučić bijesan nakon ukidanja sankcija, traži "novog Dodika" u RS-u
Ili nas trolaju ili Rusi zavrcu usi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 30/10/2025 14:56
JovicSA wrote: 30/10/2025 14:36 Evo i Nijemci pišu da izgleda ima nešto što još ne znamo.

Ili nas trolaju ili Rusi zavrcu usi.
Puno toga je u zraku da se pise kao sto se pisalo jucer. Ne kazem da je sve super i odlicno, nego prosto da ne znamo sta je u pitanju.

Sasvim sigurno ne sumnjam zato da ce za Albina Zuhrica bit katastrofa taman i da je to otvoren put u NATO.

I da je sramota sto MVP to ne zna, ali cemo istovremeno praviti da mu predsjednik stranke nema nista sa diplomatijom proteklih 15 godina.
drug_profi

#47824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Šta znamo?
Znamo da Dejton nije upitan, kao ni cjelovitost BiH.
Znamo da je ovo NATO interesna zona.

Poprilično dovoljno da se malo smanji sekiracija.

Neizvjesno je:
- EU pridruživanje
- NATO puno članstvo

Izvjesno je:
- Rusija se istjeruje sa Balkana.
talijan97

#47825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Sjedimo u mraku dok nam avdo ne izbaci kakvu ekskluzivu
Post Reply