Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evolution_IV wrote: ↑28/10/2025 22:36
ja to ne bi kupio u americi da mi dzaba daju, toliko izbora i ti uzmes volkswagen , pravo su cijenjeni tamo, porede ih sa kantama pored kuce sto stoje(nije tebi nista licno upuceno al je takvo stanje i uvijek su na dnu pouzdanosti)...
pohvala za nase proizvodjace i nek je sretan da se ne kvari
Volis ti janu pa makar.
Ni ja ne volim VW zbog onih 10.5% sto su prodali teoristima.
Al samo zbog ovih 0 5% dijelova sto dolaze od nas su mi drazi od svih ostalih.
B6Redhell wrote: ↑28/10/2025 22:35
Novi 1.5 TSI EA211 evo. imaju bruku dijelova made in Bosnischen potrosnja je na nivou
nabavio sam jednog ispod kova (u inat ovim mazdasima ) Mada ja ga necu vozati nego supruga i sin..
Ima jos bruku nasih proizvoda(kablovi ispod poda su umotani u neki nas klinac, svi ti kablovi/crijeva dolaze iz veritasa, dio za nazad abjwtla je iz Gorazda, dijelovi vjesanja iz travnika, neko u Krajini pravi izduv, one sine za sjedista pravi failova firma, filteri... (na skodi poslije udesa na sjedistima gdje je airbag izletio bilo haos nasih naljepnica).
Evolution_IV wrote: ↑28/10/2025 22:36
ja to ne bi kupio u americi da mi dzaba daju, toliko izbora i ti uzmes volkswagen , pravo su cijenjeni tamo, porede ih sa kantama pored kuce sto stoje(nije tebi nista licno upuceno al je takvo stanje i uvijek su na dnu pouzdanosti)...
pohvala za nase proizvodjace i nek je sretan da se ne kvari
Volis ti janu pa makar.
Ni ja ne volim VW zbog onih 10.5% sto su prodali teoristima.
Al samo zbog ovih 0 5% dijelova sto dolaze od nas su mi drazi od svih ostalih.
sime_cipol wrote: ↑28/10/2025 08:25
Otac rh. radio u VMC kao VK Elektricar, imao platu oko 1000 DEM. To je za vrijeme Markovića i do rata. Cca od 1989-1992. Prije je to bilo manje.
VMC je i danas imao potencijala da opstane, ali je opljačkan i uništen. Danas posebno. Moj otac je tamo imao poslovni prostor, kancelariju, 2 parking i 1 kontejner iza rata. Rahmetli Smajo inžinjer, majstori Alija i Bajro...njih sam zapamtio. U zgradi je WC bio u užasnom stanju i uvijek je bio neki čudan miris. Park ispred zgrade i danas može buti interesantan.
Majstori su iza rata su imali 200-300 KM, ali je plata često kasnila. Alija i Bajro su bili varioci, privatno i tada solidno zaradjivali. Nama su pravili ogradu.
Plate vise nije bilo nego sto jeste. Otac dosta privatno radio. Privatno održavao masine kod Nahida u Ramaglasu. Pored toga jos dodatno radio. Ubio se od posla. U VMC bio do 2001 i onda skroz presao kod Nahida. Tu je bio do smrti 2003.
sime_cipol wrote: ↑29/10/2025 11:19
Plate vise nije bilo nego sto jeste. Otac dosta privatno radio. Privatno održavao masine kod Nahida u Ramaglasu. Pored toga jos dodatno radio. Ubio se od posla. U VMC bio do 2001 i onda skroz presao kod Nahida. Tu je bio do smrti 2003.
BiBi911 wrote: ↑29/10/2025 09:10
Ima jos bruku nasih proizvoda(kablovi ispod poda su umotani u neki nas klinac, svi ti kablovi/crijeva dolaze iz veritasa, dio za nazad abjwtla je iz Gorazda, dijelovi vjesanja iz travnika, neko u Krajini pravi izduv, one sine za sjedista pravi failova firma, filteri... (na skodi poslije udesa na sjedistima gdje je airbag izletio bilo haos nasih naljepnica).