kako ih je lola zalizao
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Cime si pogodio majstora? Znaci tek tad rijesio problem...
Prekidac ispod papucice kvacila. Mislim da bi kod tebe mogao biti cilindar kvacila sa elektronikom. Zamijeni cilindar kvacila ali mora biti sa elektronikom.Zeasko 1978 wrote: ↑22/10/2025 13:20 Poštovani sudionici ovog foruma,
Prvi put u životu sam se registrovao na forum pa vas molim da mi ne uzimate za zlo ako sam napravio neku "grešku u koracima" kod objeve sljedećeg pitanja:
Javljam se iz očaja jer nikako ne mogu da riješim problem koji imam na Pežou 508. 2.0.HDI, 110kW, 2015.godište (auto je sa Start/Stop sistemom).
Naime, već nekih dvadesetak dana imam problem kod paljenja auta, kada pritisnem dugme za paljenje zajedno sa kvačilom samo ostane na kontaktu tj.na kontrolnim lampicama i tek kada se nakon dvadesetak sekundi ugasi lampica od grijača goriva ponovo pritisnem dugme za paljenje i normalno upali i sve dalje odlično funkcioniše u vožnji.
Auto se isto ponaša i ujutro kod prvog paljenja kad je hladan motor i kada je motor zagrijan ako ga ugasite i pokušate ponovo upaliti.
Bio sam u jednom ovlaštenom servisu i kod četvorice ovih nazvaću ih"privatnih servisa" (Sarajevo,Vitez, Zenica), bilo je raznih zaključaka i savjeta ali niko još nije riješio problem.
Ovi u ovlaštenom servisu (neću navoditi kojem jer mi nije u fokusu da direktno targetiram bilo koga) su me najviše razočarali jer samo znaju uzeti keš a rješenja nemaju nego nagađaju kao "Vidovita Džemila" a ja samo plaćam za nerješavanje problema.
Ovi "privatni" su barem pokušali, pa sam tako do sada promjenio akomulator, provjerio ispravnost ključeva i promjenio tzv. "pametnu klemu" ali ne pomaže.
Trojica su rekli da auto nema greški na dijagnostici, dok je samo jedan u očaju rekao da prijavljuje "neke greške" ali nema ideju kako riješiti problem.
Kada vozim nema nikakvih problema, ne javlja nikakve probleme na displeju, jedino što mi ne radi "Start/Stop" sistem tj. ne gasi se u vožnji kada izbacim iz brzine i pustim kvačilo.
MOLIM ZA SAVJET AKO JE NEKO IMAO ISKUSTVA SA OVAKVIM KVAROM JER SAM OČAJAN I NE ZNAM KOME DA ODEM!
UNAPRIJED HVALA SVIMA KOJI BI POKUŠALI POMOĆI SA SAVJETOM ILI INFORMACIJOM O SLIČNOM ISKUSTVU!
Ciglom.konektovan wrote: ↑22/10/2025 15:38Cime si pogodio majstora? Znaci tek tad rijesio problem...![]()
Ili senzor bregaste brljavi.artur morgan wrote: ↑23/10/2025 13:43 Bude tih čudnih enigmi prilikom paljenja. Golf 7 nekad iz nejasnog razloga duže " vergla ". Izgleda kad mu se bliži regeneracija...kao da šalje neki signal danas regeneracija druže da znaš![]()
ma samo redovno usisavanje
Moguce da je toZoomZoomKiwi wrote: ↑24/10/2025 19:21Ili senzor bregaste brljavi.artur morgan wrote: ↑23/10/2025 13:43 Bude tih čudnih enigmi prilikom paljenja. Golf 7 nekad iz nejasnog razloga duže " vergla ". Izgleda kad mu se bliži regeneracija...kao da šalje neki signal danas regeneracija druže da znaš![]()
stisneš gas po nekad