Haj pogledaj nasu zaduženost procentualno i zaduženost zemalja u regionu, istocnoj evropi i ostalim zemljama centralne i istočne Europe koje su u EU i izgradili svoju infrastrukturu, mi smo cak zemlja po svim standardima i ispod zaduzeni, da se bogdo hocemo zaduziti nekih 20 milijardi eura da izgradimo sve zive puteve, bolnice, zeljeznice u drzavi ja bih odmah to potpisao jer sto vise odlazemo da dizemo kredite to ce nas u budućnosti skuplje kostati, da smo početkom 2000tih digli pet milijardi eura za infrastrukturu do sada bi ga vratili a imali infrastrukturu koja nam donosi pareHakiz wrote: ↑24/10/2025 10:06 [*]Bolje je dići kredit za infrastrukturu.tramvajtrojka wrote: ↑23/10/2025 15:51de ti meni reci jel bolje dici kredit za isplatu plata sto je sda radila, il dici infrastrukturni kredit da se ne vozis u pedeset godina starim vozilima javnog prijevozakakotakonikako wrote: ↑23/10/2025 15:20
![]()
Mada meni se cini da ce mnogi plakati kada uvide zaduzenost i sta ce morati vracati i djeca od unuka.
![]()
I sad pricas protiv ovoga i da tvoji dodju na vlast isto bi dizali kredite jer moderna društvo ne moze ici naprijed bez njih nema društva na zapadnoj hemisferi koje svoj ekonomski napredak nije izgradilo na njima, ustvari jes Erdogan pokusao rec da su krediti haram i kamata sto isto kazu mozgovi iz SDA pa srusio citavu ekonomiju i valutu nakon toga![]()
Samo, zbog čega dižeš kredit za isplatu plata? Zbog istog razloga zbog kojeg dižeš i onaj za infrastrukturu, nemaš novca.
Oba će doći na naplatu. Ako nisi digao ekonomiju, kredit za infrastrukturu će te odvesti u bankrot, ropstvo, veće siromaštvo jednako kao i onaj za plate.
A ekonomija, da isplatimo infrastruturne kredite, se diže ovdje, ono vidljivo i značajno? Pod SDA je padala, sada nezaustavljivo i moćno raste?
Pogledaj svoju kuću. Osim nešta hrane, možda kojeg komada namještaja, sve ti je uvozno. Novac za vraćanje tog kredita ode vani.
Tada ti je svejedno za šta je kredit.
Ovdje se ljudi plase kreditima kao da je to djavolja rabota a ne jedini nacin da gradis masivne infrastrukturne projekte, nego samo mrtvi nesposobnjakovici koji ne znaju razviti nista imati dugotrajnu viziju necega ce pljuvati o necemo sto ce ti valjati dugoročno, zato i SDA sere toliko o kreditima jer njima da das sada izbor na stolu digni 600 miliona eura kredita za željeznicu i ulozi u nju il 100000KM na stolu oni bi se rastalili sa sto milja