Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

karanana

#32476 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

Point. wrote: 21/10/2025 18:24
karanana wrote: 21/10/2025 16:34
Point. wrote: 21/10/2025 06:35
Spoiler
Show
smrt bradonje, jednog od glavnih likova oko kojeg se vrti serija. Nadao sam se da će osvetiti buraza
Spoiler
Show
aha, smrt u predzadnjoj. pa nekako njegova smrt je bila jedina opcija. on se nikako nije mogao prevrnut i postati pozitivna licnost. mogo je ostat ziv i zavrsit u zatvoru. tu nije bilo happy enda, cak i da je pobjego u kanadu, opet bi problem bio sa djecom i da li i oni da bjeze za njim. mozda su mogli promjeniti da on ubije jaysona ka osvetu ali onda sjeba solidan rasplet sa jaysonom u zadnjoj
Spoiler
Show
tu epizodu još nisam gledao. Nadam se da će se neko Jaysonu najebati matere mile a posebno njegovom šefu, ubi naku jebazovnu mladu
a izvini, ali nisam puno spoilovo 7. epizodu. kad ti rece zadnja mislio sam da si pogledo i zadnju (sedmu) u mini-serijalu
Point.

#32477 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Point. »

karanana wrote: 21/10/2025 18:42
Point. wrote: 21/10/2025 18:24
karanana wrote: 21/10/2025 16:34
Spoiler
Show
aha, smrt u predzadnjoj. pa nekako njegova smrt je bila jedina opcija. on se nikako nije mogao prevrnut i postati pozitivna licnost. mogo je ostat ziv i zavrsit u zatvoru. tu nije bilo happy enda, cak i da je pobjego u kanadu, opet bi problem bio sa djecom i da li i oni da bjeze za njim. mozda su mogli promjeniti da on ubije jaysona ka osvetu ali onda sjeba solidan rasplet sa jaysonom u zadnjoj
Spoiler
Show
tu epizodu još nisam gledao. Nadam se da će se neko Jaysonu najebati matere mile a posebno njegovom šefu, ubi naku jebazovnu mladu
a izvini, ali nisam puno spoilovo 7. epizodu. kad ti rece zadnja mislio sam da si pogledo i zadnju (sedmu) u mini-serijalu
Vidim da je na HBO izašla sedma, večeras ću je pristaviti
mali_balon

#32478 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by mali_balon »

Murderbot ok...nije losa......alien earth ide mi na zivce ona djeca blablabla.....moglo je to bolje I ozbiljnjje....ali eto moze se gledat...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#32479 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Chmoljo »

ne znam je li odgovarajuća tema, jer je Star Trek ipak svijet za sebe, ali pošto netflix ima cijelu kolekciju, krenuo sam polako... i naravno počeo sam od Picarda.

strah me početi od Kirka, jer imerzija nije toliko dobra. pa ću se prvo zaraziti ovim virusom pa onda ići na Kirka.

gledao sam solidan broj epizoda, svih serijala (prvi, NG, Voyager, DS9, Enterprise), ali NG mi je eh... tolika nostalgija, i sada, sa ove vremenske distance, iskreno se divim specijalnim efektima koji su rađeni u to vrijeme. mnoge vizionarske teme, načini obrade podataka... ima tu fula bez daljnjeg, ali svejedno, strašno mi je fascinantno kako je ta serija jako dobro ostarila.

ili ja gledam to kroz nostalgične naočale.

ali jako, jako puno emocija, i mezim epizodu po epizodu, sezonu po sezonu. hvala netflixu, baš ću otćejfiti. i naravno, preporuka svakome.

nisam pretjerano kritičan ni prema kapetanici koja je mnogima bila iritnatna. džaba. ST je ST.

eto. preporuka za svakog ko je sprco nekoliko desetina godina u guzicu a nije našao za shodno da uroni u ovaj svijet u jednom dijelu svog života.
dr_Evil

#32480 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 21/10/2025 23:42 ne znam je li odgovarajuća tema, jer je Star Trek ipak svijet za sebe, ali pošto netflix ima cijelu kolekciju, krenuo sam polako... i naravno počeo sam od Picarda.

strah me početi od Kirka, jer imerzija nije toliko dobra. pa ću se prvo zaraziti ovim virusom pa onda ići na Kirka.

gledao sam solidan broj epizoda, svih serijala (prvi, NG, Voyager, DS9, Enterprise), ali NG mi je eh... tolika nostalgija, i sada, sa ove vremenske distance, iskreno se divim specijalnim efektima koji su rađeni u to vrijeme. mnoge vizionarske teme, načini obrade podataka... ima tu fula bez daljnjeg, ali svejedno, strašno mi je fascinantno kako je ta serija jako dobro ostarila.

ali jako, jako puno emocija, i mezim epizodu po epizodu, sezonu po sezonu. hvala netflixu, baš ću otćejfiti. i naravno, preporuka svakome.

nisam pretjerano kritičan ni prema kapetanici koja je mnogima bila iritnatna. džaba. ST je ST.

eto. preporuka za svakog ko je sprco nekoliko desetina godina u guzicu a nije našao za shodno da uroni u ovaj svijet u jednom dijelu svog života.
Svaka cast majstore, isti sam. Ja sam sad na Archeru, stamburao sam na Netflixu DS9 i NG. Mada sam ja pregledao sve ponovo prije jedno 6-7 godina :D
black

#32481 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by black »

Task je odlicna serija i taman mi je ovo godilo svake hefte po epizodu
Mark Rafalo-Veliki čovek koji se ceo život bori sa depresijom, konstantnim nesrećama i nepravdama
Ogromna volja bila je potrebna Marku da postane glumac. Tokom detinjstva i mladosti borio se sa disleksijom i ADHD poremećajem. Imao je samo jednog prijatelja koji je takođe bio u depresiji i koji je jedini mogao da ga razume. Međutim njegov najbolji prijatelj je izvršio samoubistvo. To je Marka ipak trglo. Nakon te tragedije taman kada je Mark počeo da se diže kao glumac ulogom u zatvorskom filmu „Poslednji zamak“ u kome je glumio sa Redfordom i Gandolflinijem, dijagnostikovan mu je tumor na mozgu. I to je slucajno saznao, nakon što je sanjao dijagnozu otišao je kod doktora. Baš u to vreme je postao otac, pa mu je dijagnoza dvostruko teže pala. Nakon operacije jedna strana lica mu je bila paralizovana i ogluveo je. Zbog paralize nije mogao da glumi u filmu „Znaci“ i rečeno mu je da neće moći više da glumi. Zamolio je režisera da njegov lik u filmu ima paralizovano lice, ali je ipak odbijen.
Oporavio se od paralize, ali je tumor ostavio posledice, pa je ogluveo na levo uvo i udebljao se 40 kg. Iako su mu doktori rekli da će mu lice ostati paralizovano, zbog svog glumačkog poziva vežbao je svaki dan kako bi uspeo da vrati lice i telo u normalu. U čemu je i uspeo.
Što se smatralo medicinskim čudom. I taman kad je počeo da se učvršćuje kao filmska zvezda, brat mu je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima.
Sve to je uspeo da pravaziđe i počevši od Skorsezeovog filma „Zatvoreno ostrvo“, kreće vrtoglavi uspon u njegovoj karijeri, u poslednjoj deceniji je bio nominovan čak četiri puta za Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmovima „Klinci su u redu“, „Rvanje s ludilom“(Foxcatcher) i „Pod lupom“ (Spotlight) i prošle godine "Jadna stvorenja". Glumio je glavnu ulogu u odličnom filmu „Tamne vode“, a vrhunac karijere doživljava kada je dobio Emija za dvostruku ulogu u mini seriji „Znam da je ovo istina“ u kojoj glumi braću blizance od kojih je jedan šizofreničar. Trenutno briljira u seriji "Task".
Veliki je borac za ljudska prava (i sada je ustao protiv rata), ekologiju, a u više navrata je javno ismevao američke predsednike i britanskog premijera.
dječak sa šibicama

#32482 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dječak sa šibicama »

Task 8/10

Dobra serija, radnja malo "pogubljena", sto je mozda i dobro jer nije klasicni triler klishe. Udrobljena drama, jedino komedije nema ni u natruhama.

Ruffalo mi nikad nije legao ali ova uloga vrhunska, najjaci glumac u seriji. Ko da je pisana za njega. Pelphrey odlican, kupio me pozitivom kao vjerujem i mnoge, Jason i on ko da su braca tako mi lice fizionomijom.
karanana

#32483 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

e i ja sam bio zbunjen sa njim i jaysonom kako lice, pa sam u prvih nekoliko epizoda dok nisam skonto mislio da su u pitanju neki flashbaci njega do je bio u bandi.
da, jos jednom da kazem, upecatljiva je serija, i pored nekih kliseja, mozda i rupica malih, ali solidno je bilo.

pitanja, vjerovatno vezano za hijerarhiju bande, stavicu u spoiler reda radi:
Spoiler
Show
grasso je saradjivao sa bandom zbog tog sto su mu platili da smjesti mamu u bolji dom jel tako? ko je frajer koji komunicira sa grassom i koji dolazi u njegovu kucu i rukne ga banda dok sjedi? ko su oni frajeri koji su iznad doraza i jaysona? mislim ocigledno su ista banda ali ja sam mislio da je dorazo glavni, ali hijerarhija ide jos nekoliko stepenica iznad izgleda jelde? eto odgovorio sam vjerovatno sam sebi na ovo pitanje
Tito_i_Partija

#32484 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Tito_i_Partija »

black wrote: 22/10/2025 10:38 Task je odlicna serija i taman mi je ovo godilo svake hefte po epizodu
Ja evo sinoć odgled'o treću epizodu, stvarno mi je odlična zasad.

Pogledaj Mare of Easttown ako već nisi, isti je kreator serije k'o i Task. Fantastična je.
black

#32485 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by black »

Tito_i_Partija wrote: 22/10/2025 16:13

Ja evo sinoć odgled'o treću epizodu, stvarno mi je odlična zasad.

Pogledaj Mare of Easttown ako već nisi, isti je kreator serije k'o i Task. Fantastična je.
gledao, odlicna :thumbup: doci ce ponove na red kad zafali dobrog materijala :mrgreen:
video

#32486 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by video »

Blue Lights izasla season 3 :thumbup:
dale cooper

#32487 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 21/10/2025 23:42 ne znam je li odgovarajuća tema, jer je Star Trek ipak svijet za sebe, ali pošto netflix ima cijelu kolekciju, krenuo sam polako... i naravno počeo sam od Picarda.

Kod mene ide rewatch svakih par godina. I ja obično krenem negdje od TNG-a, ne hronološki. Originalna serija i tadašnja produkcija donekle
predstavljaju problem gledatelju naviknutom na moderniju produkciju, ali kvalitet priča najboljih epizoda popravljaju taj dojam. Iako u
TOS-u ima i gomile blesavih filler epizoda. Od svih serijala vjerovatno je Enterprise najpodcjenjeniji. Archer i ekipa su sa ove vremenske
distance ostarili dostojanstveno i zaista predstavljaju jedan most i uvod u flotu i federaciju kakvu ćemo kasnije zavoljeti. Prava je šteta što
ova ekipa nije dobila 7 sezona kao ostale Star Trek serije iz tog perioda. DS9 je dark horse svih Star Trek serijala, najdublja i najozbiljnija
Star Trek serija sa sjajnim pisanjem (posebice u kasnijim sezonama) i odličnom glumačkom postavom. Uz TNG meni najdraži serijal. Voyager
sam isto u nekoliko navrata gledao i ostavila mi je bolji dojam nego što je to prvobitno bio slučaj, iako mi je još uvijek najmanje drag serijal
iz ove TNG ere. A TNG je TNG. :D

Što se tiče ove sadašnje ere, trebaće mi vremena i dodatnih gledanja da u potpunosti stvorim neku sliku. Produkcijski i vizuelno gledano
su bez premca naravno, ali priče škripe u dosta slučajeva. Dosta klišeja, već ranije viđenih i bolje obrađenih tema, forsiranje građenja nekih
veza, što ovih romantičnih što ovih drugih, koje ne djeluju kao da se grade prirodno. Diversity u serijama je pohvalan, ali nije pohvalno kada
ne znaš onda šta da radiš sa tim likovim osim što ih prikazuješ kao token black person ili token gay person, odnosno neko ko je tu kao prikaz
diversitya, ali mu ne daješ dovoljno dobar materijal da bude nešto više od toga. To je po meni generalno problem u dosta serija danas, ne
što je nešto woke, nego što nešto nema dovoljno jake priče za karaktere koji predstavljaju raznolikosti, pa se ljudi fokusiraju na kritiku woke
kulture. Uostalom raznolikosti nije nedostajalo i u ranijim serijalima, Roddenberry je bio šampion toga, samo što je to provlačeno na drugačiji i suptilniji način. Još jedan problem u novijim serijalima je jako mali broj epizoda po sezoni (jer jedna košta kao nekadašnje pola sezone vjerovatno)
i onda se ili fokusiraju na jedan arc tokom cijele sezone, ili u slučaju SNW-a, različite priče, ali u kojima opet ima dosta lutanja i žanrovskog eksperimentisanja, pa tako dobiješ tek par epizoda sa pričama koje izgledaju kao Star Trek epizode.

Ne znam kakva je budućnost franšize, Kurtzman i društvo oko njega (uključujući i JJ Abramsa) već više od 15-tak godina vode franšizu (što filmsku,
što serijsku) i uradili su dosta na dizanju i održavanju njene popularnosti i zato im svaka čast.
Ali, ponekad treba svježe krvi za nove ideje i nov pristup. Lično bih volio da dovedu nekoga ko je bio mlađi storywriter iz vremena TNG-a, a koji
se kasnije dokazao kao dobar showrunner i producent. Recimo neko kao Ron Moore (Battlestar Galactica, Outlander, For All Mankind)

Sorry za duži post, nije baš bila namjera, ali si me inspirisao. :D
Cracked

#32488 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Cracked »

Volim ih sve ali DS9 je daleko najjaca. Naravno ko sad prvi put gleda stariji ST treba da se navikne da ide sporije, malo akcije i dosta filer epizoda. Naravno to cinibda bolje se vezes za karaktere. Danas je to nemoguce jer su dosta seriia skratili na mizernih epizoda i sve ti serviraju odjednom. Tek sad su neki streaming servisi poceli pusatiti 1 epizodu sedmicno. Jos da skontaju da sezone moraju minimalno 12 biti. A ko kaze previse se razvuce....lose serije ni sa 8 ili 10 epizoda nisu u stanju ne razvlaciti. Last ofnus je imala 9 epizoda i 2-3 filer epizode...
kakavdanakneiskustvu

#32489 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

video wrote: 22/10/2025 22:11 Blue Lights izasla season 3 :thumbup:
super
dječak sa šibicama

#32490 Re: Gledate seriju - preporučite je

karanana wrote: 22/10/2025 16:05 e i ja sam bio zbunjen sa njim i jaysonom kako lice, pa sam u prvih nekoliko epizoda dok nisam skonto mislio da su u pitanju neki flashbaci njega do je bio u bandi.
da, jos jednom da kazem, upecatljiva je serija, i pored nekih kliseja, mozda i rupica malih, ali solidno je bilo.

Spoiler
Show
grasso je saradjivao sa bandom zbog tog sto su mu platili da smjesti mamu u bolji dom jel tako? ko je frajer koji komunicira sa grassom i koji dolazi u njegovu kucu i rukne ga banda dok sjedi? ko su oni frajeri koji su iznad doraza i jaysona? mislim ocigledno su ista banda ali ja sam mislio da je dorazo glavni, ali hijerarhija ide jos nekoliko stepenica iznad izgleda jelde? eto odgovorio sam vjerovatno sam sebi na ovo pitanje
Spoiler
Show
Taj frajer je po meni isto policajac, cim je spasavao Grassu dupe ranije kad je bio optuzivan za saradnju sa motoristima.
Prvo sam mislio da mu je otac, ali nije.
Motoristicke bande su obicno glomazne, imaju podruznice, ovi su valjda podruznica Philly a ovi sto su iznad njih su ko neko vijece staraca, ko sto cosa nostra ima one stare prdonje koji se sastaju i sve odlucuju.
karanana

#32491 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

dječak sa šibicama wrote: 23/10/2025 21:19
karanana wrote: 22/10/2025 16:05 e i ja sam bio zbunjen sa njim i jaysonom kako lice, pa sam u prvih nekoliko epizoda dok nisam skonto mislio da su u pitanju neki flashbaci njega do je bio u bandi.

Spoiler
Show
Spoiler
Show
Taj frajer je po meni isto policajac, cim je spasavao Grassu dupe ranije kad je bio optuzivan za saradnju sa motoristima.
Prvo sam mislio da mu je otac, ali nije.
Motoristicke bande su obicno glomazne, imaju podruznice, ovi su valjda podruznica Philly a ovi sto su iznad njih su ko neko vijece staraca, ko sto cosa nostra ima one stare prdonje koji se sastaju i sve odlucuju.
da, hvala na potvrdi onog sto sam mislsio da je tako za oba pitanja.
Vsvp

#32492 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Vsvp »

Meni Task prvih 5 epizoda odlične da bi se sve nekako prosulo u zadnje 2 da sam morao premotavati koliko mi je dosadno bilo .
pepeljara

#32493 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by pepeljara »

Dobro se dotakoste starijih serija. Nije lose se nostalgicnih serija prisjetiti. 8-)

Ali kako gore spomenuste trek sigurno je Enterprise i DS9 sa pricama i razlicitim vrstama interesantan, mislim da sam 2x serijale sve odgledao :)
Ali kako zaobici X files i dan danas provrtim par , bukvalno se odraslo uz kvalitetne price. Danasnja produkcija serija je sigurno 1000x veca zato imamo 1-2 na 100 serija da su dobre.

Preporuka za neke nove je diplomata zasigurno, za stare ko nije The wire ili recimo newsroom oboje dostupno na HBO za obavezno :)
dječak sa šibicama

#32494 Re: Gledate seriju - preporučite je

Vsvp wrote: 25/10/2025 09:55 Meni Task prvih 5 epizoda odlične da bi se sve nekako prosulo u zadnje 2 da sam morao premotavati koliko mi je dosadno bilo .
Glavna prica rijesena dal u petoj ili pocetkom seste epizode, eto i zaboravio sam, a onda ostalo je teska drametina, porodicne teme i odnosi, tu su dosta sjebali radnju.

A opet, da su isli sa kliseom "osveta za nepravdu i zavrsna bitka" onda bi bilo kliseizirano previse.

Ne znam zasto ovi moderni reziseri i scenaristi vole takve eksperimente, koji najcesce ne donesu nista dobro. Ako ne znas sta ces, drzi se isprobanog recepta, taman i klishe ispao.
belfy

#32495 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by belfy »

dale cooper wrote: 22/10/2025 23:11

Kod mene ide rewatch svakih par godina. I ja obično krenem negdje od TNG-a, ne hronološki. Originalna serija i tadašnja produkcija donekle
predstavljaju problem gledatelju naviknutom na moderniju produkciju, ali kvalitet priča najboljih epizoda popravljaju taj dojam. Iako u
TOS-u ima i gomile blesavih filler epizoda. Od svih serijala vjerovatno je Enterprise najpodcjenjeniji. Archer i ekipa su sa ove vremenske
distance ostarili dostojanstveno i zaista predstavljaju jedan most i uvod u flotu i federaciju kakvu ćemo kasnije zavoljeti. Prava je šteta što
ova ekipa nije dobila 7 sezona kao ostale Star Trek serije iz tog perioda. DS9 je dark horse svih Star Trek serijala, najdublja i najozbiljnija
Star Trek serija sa sjajnim pisanjem (posebice u kasnijim sezonama) i odličnom glumačkom postavom. Uz TNG meni najdraži serijal. Voyager
sam isto u nekoliko navrata gledao i ostavila mi je bolji dojam nego što je to prvobitno bio slučaj, iako mi je još uvijek najmanje drag serijal
iz ove TNG ere. A TNG je TNG. :D

Što se tiče ove sadašnje ere, trebaće mi vremena i dodatnih gledanja da u potpunosti stvorim neku sliku. Produkcijski i vizuelno gledano
su bez premca naravno, ali priče škripe u dosta slučajeva. Dosta klišeja, već ranije viđenih i bolje obrađenih tema, forsiranje građenja nekih
veza, što ovih romantičnih što ovih drugih, koje ne djeluju kao da se grade prirodno. Diversity u serijama je pohvalan, ali nije pohvalno kada
ne znaš onda šta da radiš sa tim likovim osim što ih prikazuješ kao token black person ili token gay person, odnosno neko ko je tu kao prikaz
diversitya, ali mu ne daješ dovoljno dobar materijal da bude nešto više od toga. To je po meni generalno problem u dosta serija danas, ne
što je nešto woke, nego što nešto nema dovoljno jake priče za karaktere koji predstavljaju raznolikosti, pa se ljudi fokusiraju na kritiku woke
kulture. Uostalom raznolikosti nije nedostajalo i u ranijim serijalima, Roddenberry je bio šampion toga, samo što je to provlačeno na drugačiji i suptilniji način. Još jedan problem u novijim serijalima je jako mali broj epizoda po sezoni (jer jedna košta kao nekadašnje pola sezone vjerovatno)
i onda se ili fokusiraju na jedan arc tokom cijele sezone, ili u slučaju SNW-a, različite priče, ali u kojima opet ima dosta lutanja i žanrovskog eksperimentisanja, pa tako dobiješ tek par epizoda sa pričama koje izgledaju kao Star Trek epizode.

Ne znam kakva je budućnost franšize, Kurtzman i društvo oko njega (uključujući i JJ Abramsa) već više od 15-tak godina vode franšizu (što filmsku,
što serijsku) i uradili su dosta na dizanju i održavanju njene popularnosti i zato im svaka čast.
Ali, ponekad treba svježe krvi za nove ideje i nov pristup. Lično bih volio da dovedu nekoga ko je bio mlađi storywriter iz vremena TNG-a, a koji
se kasnije dokazao kao dobar showrunner i producent. Recimo neko kao Ron Moore (Battlestar Galactica, Outlander, For All Mankind)

Sorry za duži post, nije baš bila namjera, ali si me inspirisao. :D
personalno stovanje i klimoglav obojici, jer se vidi da ste ljudi od kulture (znam, zvuci glupo u prevodu). :kakoste:

svaka cast na komentaru druze dale. ovo si opisao sve bolje nego sto bih i sam uradio, a Chmoljo zaista jeste ponudio dobar uvod. a sto se tice nastavaka... pa sloboda je tu malo sputana. industrija zeli pare i nije voljna tek tako da ih dijeli. kao primjer toga sam (cini mi se) vec postavljao ovo (a sto nikada nije dozivjelo nastavak protokom dugih 11 godina):

kakavdanakneiskustvu

#32496 Re: Gledate seriju - preporučite je

počela četvrta sezona Mayor of kingstown
lorente

#32497 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by lorente »

https://m.imdb.com/title/tt10834220/

Skandinavci pa deset mjesta prazno.. :)
xoklix

#32498 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by xoklix »

lorente wrote: 26/10/2025 11:37 https://m.imdb.com/title/tt10834220/

Da si pribelježim, nisam odavno gledao skandinavski film/seriju,a tonbe je svaki bio/la.
kakavdanakneiskustvu

#32499 Re: Gledate seriju - preporučite je

lorente wrote: 26/10/2025 11:37 https://m.imdb.com/title/tt10834220/

:thumbup:
djambalaja

#32500 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by djambalaja »

The Last Frontier -
https://www.imdb.com/title/tt26862142
Može se gledat nakon odlgledanog "TASK-a".
Post Reply