Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
124 m2 stan novogradnja
MITSUBISHI ELECTRIC KLIMA UREĐAJ MSZ- AY50VGKP/MUZ-AY50VG (PLAZMA QUAD FILTER) Optimiziran za grijanje do -20C * Novi model 2023.
Grijem citav stan u sezoni jesen/zima bez problema..s tim da mi klima pokriva kuhinju, dnevni boravak, hodnik direktno puse i tako baca u spavacu i dvije djecije sobe. Sve zavisi od rasporeda klime i kvalitete klime i gradnje. Fadada je 10 cm stiropor i plafoni i pod je stiropor.
nepass1 wrote: ↑15/10/2025 20:19
Mjerim potrosnju, sinoc od 00h potroseno 11,3kw. Nisu se gasile klime i u stanu je na plinskom termometru 24.0⁰. klime namjestene na 24.0⁰
nepass1 wrote: ↑15/10/2025 20:19
Mjerim potrosnju, sinoc od 00h potroseno 11,3kw. Nisu se gasile klime i u stanu je na plinskom termometru 24.0⁰. klime namjestene na 24.0⁰
Pa to je ok potrosnja.
Pa sta znam, nije neka ni ledara napolju. Cekam januar
rovac13 wrote: ↑15/10/2025 20:49
Na pelet mi trebalo jedna vreca na dan....a kad zahladni 2 vrece na dan.......vreca kostala 5 km posle otisla na 10 km
Danas,x godina poslije,11 kwh na dan,1,70 KM na dan,uz slabu izolaciju,je prejeftino
I koliko je pametno u 8h ugasiti klime i u 15h upaliti preko mob. Jer bukvalno ugriju za 10min sve? Ili na kraju krajeva i to da trstiram po potrosnji.
U tom periodu nema nikog kuci
Do sad sto sam upratio najvise su povukle 1,4kw ono trenutna potrosnja i to za 30sec pada na 780w. U onom stand by kad dostignu temp trose 30w
Mislim valjda je i ova uticnica tacna
zasto en bi bilo pametno?
upalis kad dolazis kuci a ugasene kad nikog nema
to cak mozes napraviti i po automatizmu da se pali preko temperature preko blizine mobitela preko vremena u biti kako zelis
Ja sam zadovoljan MelCloud aplikacijom i ne vidim potrebu za kupovinom nekih novih utičnica.
Na kraju, aplikacija je napravljena čisto da ti da neku približnu informaciju o potrošnji struje i temp. u prostoriji, a više je za programiranje i wifi upravljanje.
Ne znam koji kurac se pravite pametni koliko m² zagrijes bla bla
Stan takav kakav jest, klime takve kakve jesu. Nit mogu stan smanjiti nit mogu stiropor stavljati nit klime promjeniti.
I dodje neki mudroser kao ti i kaze u africi toplije nego u skandinaviji, treba mi izolacija, uzmi klimu od 8k
Dobro jutro kolumbo
Ne zanima me ta prica
Ja i stara ocekujemo joju ili oko nje ili vise mozda da nam dodze racun za struju, uljani radijator i grijalica kaloliferna neka. A grijanje racun dolazi normalno iako ga nema radi kvara kod nas nekog negdje.
Jos se mi utoplimo, sreca nije hladno previse, a najavljuju ostru zimu.
Od 01.10 do 15.10 potroseno 208kw, do kraja mjeseca bi trebalo biti do 450. Sprat kuce se grije od 80kv, kuca sa 10cm stiropora i prosjecna stolarija. Nadmorska visina 900m(Jako bitan detalj a rijetko ko ga navede). Klima Mitsubishi FT 50 Zubadan.Pelet spreman kad budu teski minusi mada kolika je cijena istog klima radi dok snage ima.
Raspored mi dozvoljava da sa jednom pokrijam sve. Na Fan 3 u dnevnoj 24 a u sobama 22,5 trenutno.Takav je raspored da jos jedna moze samo u jednu sobu. Da sam imao opciju da sobe pokrijem stavio bi je da ovu rasteretim. Jedina opcija je multi split pa da svaka soba ima svoju unutrasnju al skupo izadje.