Inace njihov rostilj je meni broj jedan bez konkurencije, drpana svinjska rebra i govedji brisket, dimljeno pet sest sati u smokeru pa onaj sweet chili premaz
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- dječak sa šibicama
#29676 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mozda se misli na razanj, u mnogim zemljama zapada to je barbarstvo a opet cuveni texaski rostilj porazumjeva i razanj makar drukcije izgleda
Inace njihov rostilj je meni broj jedan bez konkurencije, drpana svinjska rebra i govedji brisket, dimljeno pet sest sati u smokeru pa onaj sweet chili premaz
-
Messier
#29677 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nana ti kopala krompir, nanina nana kopala krompir, mama i tata ti kopali krompir, pobjegnete iz rata i zavrsis ucla na izbjeglicku foru.
Il floridu
I onda dodjes i seres na bosanskom forumu
Il floridu
I onda dodjes i seres na bosanskom forumu
-
Tango556
#29678 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma roštiljaju na balkonu, kod mene prve komšije Švabe, na balkonu veliki roštilj imaju. Svaki drugi vikend vrte meso.
-
Osmi Socrates
#29679 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nisu trebali ni krompir kopat'. I to dolazi iz Južne Amerike. Nečije nane su prve zajebale stvar i počele the whole thing sa krompirom. I onda počele srat' svima po Balkanu i nahajpale krompir.
- geralt
#29680 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pravi fanatici dime brisket preko 12 sati. Imas i varijantu sa svinjetinom iz Sjeverne Karoline, gdje se citava svinja stavi na ultralaganu vatru, isto 12 sati.dječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 19:56 Mozda se misli na razanj, u mnogim zemljama zapada to je barbarstvo a opet cuveni texaski rostilj porazumjeva i razanj makar drukcije izgleda
Inace njihov rostilj je meni broj jedan bez konkurencije, drpana svinjska rebra i govedji brisket, dimljeno pet sest sati u smokeru pa onaj sweet chili premaz![]()
Inace su me Rusi i Armenci po tome najprijatnije iznenadili, njihov shishlik je vrhunski, naravno ko ga zna spremiti. Bit je u zacinima kojim pripremaju meso na dan prije, svako ima neki svoj recept. Nijemci su u toj pripremi slabi, oni samo stave na rostilj onako kako su dobili od mesara.
-
moimoi
#29681 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Iskljucivo radi glave… tj valjda ocijudječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 19:56 Mozda se misli na razanj, u mnogim zemljama zapada to je barbarstvo a opet cuveni texaski rostilj porazumjeva i razanj makar drukcije izgleda
Inace njihov rostilj je meni broj jedan bez konkurencije, drpana svinjska rebra i govedji brisket, dimljeno pet sest sati u smokeru pa onaj sweet chili premaz![]()
I ribama uklanjaju glave.. kus dalje.
Meni se iskreno americki bbq ne dopadaju radi soseva kojima ubiju sav okus primarnog mesa.. ribe.. rakova.
Al svakom svoje.
- geralt
#29682 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sosovi su stvar licnog ukusa i imaju velike regionalne varijacije, te se razlikuju po vrsti mesa. U Teksasu se recimo ne koriste sosovi uz govedinu jer znaju spremiti meso da bude ukusno bez ikakvog sosa. Dok je recimo uz piletinu ili curetinu sos pozeljan. Curetina bez sosa i zacina meni nema nikakav primarni ukus.
-
moimoi
#29683 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Piletina trpi sve.. to se slazem. Peri-per mi je vrh…Piletina sa medom, cilijem, senfom ..mmmm etc. Nije da ne volim drugacije okuse.. volim kinesku kuhinju, indijsku.. sve te kuhinje sa puno zacina i umaka. tu ocekujem.. ali kada mi se na dobar steik stavi nekakav slatkasto dimljeni sos..place mi se.geralt wrote: ↑16/10/2025 21:19Sosovi su stvar licnog ukusa i imaju velike regionalne varijacije, te se razlikuju po vrsti mesa. U Teksasu se recimo ne koriste sosovi uz govedinu jer znaju spremiti meso da bude ukusno bez ikakvog sosa. Dok je recimo uz piletinu ili curetinu sos pozeljan. Curetina bez sosa i zacina meni nema nikakav primarni ukus.
-
Osmi Socrates
#29684 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Na steak i ne treba stavljati sos. Osim ako se butter basting ne računa kao sos. Ja steak prvo na roštilj, pa onda u tavu na butter basting. Medium rare. I'm in.
Ako ga samo izroštiljam, onda mi to nikad nije to. Mogu pojesti, ali nije za poređenje
Ako ga samo izroštiljam, onda mi to nikad nije to. Mogu pojesti, ali nije za poređenje
-
moimoi
#29685 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Plus da malo “odlezi” u folijiOsmi Socrates wrote: ↑16/10/2025 21:38 Na steak i ne treba stavljati sos. Osim ako se butter basting ne računa kao sos. Ja steak prvo na roštilj, pa onda u tavu na butter basting. Medium rare. I'm in.![]()
Uglavnom koliko skontah ti pricas o tenderloinu.. al imas
Recimo T-bone steak koji se premazuje svime i svacimeee
-
Osmi Socrates
#29686 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam pričao generalno za thick cut steakove. Anyway, tokom corone sam usavršio svoje steak cooking skills. Dotad sam steak uglavnom samo u restoranu jeo. Ko kaže da corona nije ničemu služila?
Sad ću izgleda opet morati roštiljati.
Sad ću izgleda opet morati roštiljati.
-
elcaliente
#29687 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Menprom tuzlanska rostiljska ljuta i udri.
Samo malo jos ljutog senfa i cičis.
Samo malo jos ljutog senfa i cičis.
- ultima_palabra
#29688 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bezveze vala, bar govedina, svinju ne jedem. Americko meso je generalno bezukusno i drveno u usporedbi s nasim.dječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 19:56 Mozda se misli na razanj, u mnogim zemljama zapada to je barbarstvo a opet cuveni texaski rostilj porazumjeva i razanj makar drukcije izgleda
- swordmaster
#29689 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kontam nešto kako smo postali nervozni, čini mi se da raja slabo nešto rostiljaju u Tibri po balkonima kad je eto to kod nas normala.. Možda griješim
- jeza u ledja
#29690 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nista gore od ruskih shashlika nisam jeo. Doslo mi da povratim kako je lose bilo.geralt wrote: ↑16/10/2025 20:41Pravi fanatici dime brisket preko 12 sati. Imas i varijantu sa svinjetinom iz Sjeverne Karoline, gdje se citava svinja stavi na ultralaganu vatru, isto 12 sati.dječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 19:56 Mozda se misli na razanj, u mnogim zemljama zapada to je barbarstvo a opet cuveni texaski rostilj porazumjeva i razanj makar drukcije izgleda
Inace su me Rusi i Armenci po tome najprijatnije iznenadili, njihov shishlik je vrhunski, naravno ko ga zna spremiti. Bit je u zacinima kojim pripremaju meso na dan prije, svako ima neki svoj recept. Nijemci su u toj pripremi slabi, oni samo stave na rostilj onako kako su dobili od mesara.
Doduse, vjerujem da su uznapredovali od sovjetskih dana.
- jeza u ledja
#29691 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma moze se naci odlicna govedina, ono bas da je mozes namirisat sa 5 metara ali ne u supermarketu.ultima_palabra wrote: ↑16/10/2025 23:17Bezveze vala, bar govedina, svinju ne jedem. Americko meso je generalno bezukusno i drveno u usporedbi s nasim.dječak sa šibicama wrote: ↑16/10/2025 19:56 Mozda se misli na razanj, u mnogim zemljama zapada to je barbarstvo a opet cuveni texaski rostilj porazumjeva i razanj makar drukcije izgleda
Prosjecna govedina, ili bilo koje drugo meso, u americkom supermarketu i prosjecno meso kod nas ili u Evropi se ne mogu porediti po kvaliteti (u korist Evrope). Smijesno je sto su prosjecni Amerikanci ubjedjeni u suportno.
PS: Ovo naravno vazi i za povrce/voce. Ali opet kazem, moze se naci van radnji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29692 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Od smeca do americkog mesa.
Cinici bi rekli da se nije promijenila tema.
- dr_Evil
#29693 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ako nas je ista hollywood naucio to je da svaka kuca u New Orealns-u ima malo zelenila na kojem se uvijek pali rostilj. Naucili su nas i da ameri jedu velike kolicine mesa, posebno u Texasu. Texas je zmaj i ima odlicnu mesaru.
To nije primjenjivo u zapadnoj Europi, bez obzira sto bi to neko zelio predstaviti kao Svabe rostiljaju. Baciti kakvih kobasica nabrzaka ili pokupiti iste u Narvessenu ili 7/11 ne ide pod rostilj. Ima rostilj mjesta i po parkovima, sluze da se bace kobasice ili hrenovke na njih 5 minuta.
Rostilj je ceif, ako je suditi prema Hollywoodu Ameri zaista znaju uzivati u istom. Znaju i balkanci; naravno zavrsi to kasnije sve van nas od viska alkohola, ali to je sad nesto drugo.
Pricati o rostilju u svaba, i poretku rostilja, a da nismo bili u J. Americi, bitch please. Argentina, BRazil, ja kao Balkanac sam im skinuo kapu i naklonio se, topi se u ustima. Veze mi nemamo o mesu kad uporedim sa njima
To nije primjenjivo u zapadnoj Europi, bez obzira sto bi to neko zelio predstaviti kao Svabe rostiljaju. Baciti kakvih kobasica nabrzaka ili pokupiti iste u Narvessenu ili 7/11 ne ide pod rostilj. Ima rostilj mjesta i po parkovima, sluze da se bace kobasice ili hrenovke na njih 5 minuta.
Rostilj je ceif, ako je suditi prema Hollywoodu Ameri zaista znaju uzivati u istom. Znaju i balkanci; naravno zavrsi to kasnije sve van nas od viska alkohola, ali to je sad nesto drugo.
Pricati o rostilju u svaba, i poretku rostilja, a da nismo bili u J. Americi, bitch please. Argentina, BRazil, ja kao Balkanac sam im skinuo kapu i naklonio se, topi se u ustima. Veze mi nemamo o mesu kad uporedim sa njima
- dr_Evil
#29694 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sad je dijaspora u napadu, jedno vrijeme je bilo stanovnistvo u domovini_BataZiv_0809 wrote: ↑17/10/2025 08:16 Od smeca do americkog mesa.
Od stereotipa kakvu Bosna ima prema dijaspori smo dosli do ispoljavanja stereotipa dijspore prema Bosni. A to je, oni misle da smo mi glupi i da nemamo para za meso, e vidis da imamo i u Bosni niko nista nije probao osim janjetine.
ILi sto bi moimoi rekla, piletina u vrhnju i malo majdonosa sa strane -susenog
-
Osmi Socrates
#29695 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja nikog ne napadam, pričam o onome o čemu se priča na temi. Niti išta tvrdim za Bosnu. Ne znam ko je prvi spomenuo roštilj.
Anyway, Argentinci imaju odličan kvalitet govedine, po jeftinim cijenama, pa i ne čudi što stalno roštiljaju. Pozitivna strana, sve je veoma jednostavno, govedina, so, udri. Negativna strana, sve prepeku, i još te ubjeđuju da samo tako i valja i treba. K'o i Trump.
Možda im samo zato i ulijeće ovu asistenciju. 
Anyway, Argentinci imaju odličan kvalitet govedine, po jeftinim cijenama, pa i ne čudi što stalno roštiljaju. Pozitivna strana, sve je veoma jednostavno, govedina, so, udri. Negativna strana, sve prepeku, i još te ubjeđuju da samo tako i valja i treba. K'o i Trump.
-
Ci-Nick
#29696 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
U Argentini kad tražiš mali steak, dobiješ steak od 400 grama.
Oni su svjetski rekorderi po konzumaciji govedine ili junetine.
Bio sam jednom u nekom Steakhaus u Stuttgartu, rade taj argentinski steak, i moram priznati da je bio odličan.
Cijena možda sadašnjih 40 maraka, ne više.
Oni su svjetski rekorderi po konzumaciji govedine ili junetine.
Bio sam jednom u nekom Steakhaus u Stuttgartu, rade taj argentinski steak, i moram priznati da je bio odličan.
Cijena možda sadašnjih 40 maraka, ne više.
- Didier
#29697 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Haj'mo malo o zdravstvu...
- dr_Evil
-
sumirprimus
#29699 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
sta ja znam, a znam o mesu ponesto.
meni licno je mladje sladje. kako govedina, tako i janjetina, ili svinjetina. pa i jaretina. i nisam ljubitelj zivotinje od tonu. mozes mi prodati kakvu hoces pricu o masnoci topljenju u ustima,podebljanu bbq sosom kod mene ne ide. slicnu pricu imate za janjke, u srbiji kolju dosta starije i nije to to odmah.
plus ako nisu drva ugalj, nego plinski rostilj to tek ne lajkujem. dimljeno meso je izuzetak, valja kako god da uradis
dobar komad mesa pecen kuhan ili udimljen, ne volim maskirati bbq sosevima kecapima i ostalim pizdarijama.
ono gdje su ameri vrhunski to su te njihove sjece mesa. i prezentacija.
tako da sto se tice rostilja i raznja svaka cast murici i argentini.
meni licno je mladje sladje. kako govedina, tako i janjetina, ili svinjetina. pa i jaretina. i nisam ljubitelj zivotinje od tonu. mozes mi prodati kakvu hoces pricu o masnoci topljenju u ustima,podebljanu bbq sosom kod mene ne ide. slicnu pricu imate za janjke, u srbiji kolju dosta starije i nije to to odmah.
plus ako nisu drva ugalj, nego plinski rostilj to tek ne lajkujem. dimljeno meso je izuzetak, valja kako god da uradis
dobar komad mesa pecen kuhan ili udimljen, ne volim maskirati bbq sosevima kecapima i ostalim pizdarijama.
ono gdje su ameri vrhunski to su te njihove sjece mesa. i prezentacija.
tako da sto se tice rostilja i raznja svaka cast murici i argentini.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium