Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

Tito_i_Partija

#51501 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Mog'o si nam napisat' jedan pravilnik o igranju, pa da tačno znamo šta smijemo a šta ne smijemo. :roll:

Pusti se gatekeepinga, neka svako igra šta hoće i kako hoće. Nema svako vremena da cijeli dan samo igre igra.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51502 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Ja se cesto pomognem guideom, pogotovo ako su neki kolektibils u pitanju. Cak i u Ekspediciji 33 sam iskoristio da pronadjem preostale dnevnike prethodnih ekspedicija.

Zasto?

Moj posao je vezan za kancelariju i nije remote, imam dvoje djece od cega je mladja luda za dvadesetoro i u obzir dolazi igranje od 9 do 12, 1, 2. Kako moze.

Ima se i drustveni zivot, pa se i ne sjedne za kompjuter. Ima i to zensko sto mi je rodilo djecu, pa se i sa njom pogleda netflix, ili prosto provodi vrijeme sa zivotnim partnerom.

Ima i kindle, ima i star trek na netflixu.

Poenta?

Sve ima, al nema vremena. I kada se osjecam da ga tracim, to vise nije igranje, nego grindanje, ali ono najgore moguce vrste kada se osjecas da tracis ne vrijeme, nego zivot.

Onda, jebo to.
Tabakmalac

#51503 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

U to bih ubacio i ultra hardcore fanove koji se kofrče kako npr. glupo je Sekiro ili bilo koji Soulslike igrat sa "easy mod-om" da olakšaš sebi, jer to se ne slaže sa vizijom developera, da se nadovežem na aditon-ov post iznad.

Nije nam 12 godina pa da nemamo ništa cio dan radit i da učimo Soulslike-ove do piksel perfect parry sistema i ostalih gluposti koje je Soulslike žanr ubacio. Zaboli me šta je developer mislio, štimam igru kako meni paše.
geralt

#51504 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Otprilike sam u slicnoj situaciji kao i Chmoljo. Mozda cu igrati samo pola sata u danu, mozda 7-10 dana necu nikako. Jednostavno ne mogu 20 puta ponavljati fight sa istim bossom ili isti dio levela u nadi da cu ovaj put konacno "git gud" i uspjeti. Mogao sam kad sam bio u srednjoj skoli i na faksu, danas vise ne mogu.

I kao rezultat toga, igre koje to zahtjevaju od mene jednostavno necu ni pokusati igrati. Soulslike zanr nisam nikad ni probao, niti cu (kad budem imao vremena u penziji, necu imati reflekse). Roguelike igre takodjer. Multiplayer igre takodjer.

Ima ljudi koji vole ekstremno ljutu hranu, ima ljudi koji svojevoljno slusaju grindcore, ima ljudi koji su napamet naucili svaki level Dark Soulsa. Ja nisam jedan od njih.
Bosnian Dragon1

#51505 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

schindleroskar wrote: 14/10/2025 16:04 Jeste vidjeli sto Battlefield 6 przi CPU.
Kod mene 7700x jedva drzi korak sa 6800xt na 1440p.

CPU 106 fps
GPU 110 fps
Ja sa i7-12700 kf , i rog strix rtx 3060 TI igram na 1440p , sve na ultra , konstantnih 100 fps , igra je odlicno optimizovana
Riddle

#51506 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Ne želim zvučati kao neki snob, ali Sekiro je dizajniran tako i ne vidim poentu igrati na nekim laganim postavkama, jer čar igre jeste onaj nalet dopamina kad neka prepreka konačno padne. Niti je priča nešto bogata niti je igra toliko lijepa ili sa puno sadržaja kao neke druge i ono što je stvarno čini posebnom je combat system i koliko je teška pogotovo početnicima. Znam da bi na nekim laganim postavkama ljudi igru ocijenili kao prosječnom ili čak siromašnom, jer bi bio eliminisan faktor koji je istu učinio igrom godine.
ferratilis

#51507 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Taman posla da nekom odredudjem kako da igra, zato i postoje nivoi tezine da svako sebi odredi, vise sam mislio na istrazivanje mapa i slicno, gdje je najveci gust otkrivati stvari sam. Sto se tice tezine, ja igram na hard jer mi donosi satisfakciju, ali razumijem kad su ljudi zauzeti i zele odmorit mozak nakon posla. :thumbup:

RIP D'Angelo, autor najbolje pjesme iz RDR2. Fuck cancer.
Chmoljo

#51508 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

inače... napravih i ja spisak, pa eto... podložan je promjenama dakako, ali red je nešto i zapisati

Image
Tito_i_Partija

#51509 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Premalo simulatora i bejzbildera na listi. Znači ovo je neko Čmolji hakov'o akaunt. :lol:

Šalim se, dobra lista. :thumbup: Al' Lies of P, Elden Ring, Wuchang i...Sekiro??? I'll believe it when I see it. :-D
nepass1

#51510 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Ima nekad dosadnih misija moram koristiti pomoc tj ubrzati prelazak. Npr neku vecer snowrunner istrazivanje onih seismitic activity (ko zna zna)
Tri misije iste, vozas po mapi i kad zapisti stanes, imas hint koliko si blizu. Naravno to naprave da bukvalno citavu mapu moras obici
aditon

#51511 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Tito_i_Partija wrote: 14/10/2025 16:36
aditon wrote: 14/10/2025 12:14 instalirao wuchang sinoć, igra izgleda prelijepo zaista, ali nije ono za mene...uspio sam samo ubiti ona prva dva lika bez da izginem, a svaki naredni na koji sam naletio rokno me, a pri tom niti na jedan boss fight još nisam naišao :D ...šteta jer mi se baš dopalo kako izgleda u tom nekom umjetničnom prikazu, grafici itd. Ima li neko savjet za mene koji nikad nisam igrao soulslike igre, prije nego odustanem od iste :)
Soulslike nije žanr u koji se može lahko uć', težina je puno veća od ostalih igara, napetost je velika, greške se rijetko praštaju. Ako ti je cilj u gamingu isključivo da se odmoriš i opustiš, na prvu bi rek'o da soulslike nije za tebe.

Međutim, tako sam i ja mislio sve dok nisam prob'o Dark Souls 1. Na početku sam bio očajan i mislio sam da nije za mene, gubitak te zna dobro demoralizirat', kont'o sam da odustanem. Al' onda probaš opet, pa ponovo, pa još jednom, počneš da dobijaš reflekse koje nisi dosad im'o, polako počneš da raspoznaješ kad treba udarit' a kad se treba izmać' il' blokirat', i onda skontaš da postaješ sve bolji i bolji u igri, što te onda počne da motiviše. I onda kroz sve to dobiješ neko tako zadovoljavajuće iskustvo koje malo drugih igara zna pružit'.

Ako možeš, probaj da nastaviš jer mislim da će ti se dobro isplatit'. K'o što si već rek'o, igra je estetski izuzetno prelijepa i pravi je melem za oči. Al' ako stvarno misliš da ti ne ide i da bi više volio neko laganije i opuštajuće iskustvo, nemoj se onda džaba mučit' i slobodno odustani. Nije svaka igra za svakoga, i to je skroz okej. :)
Nisam nikad igrao soulslike igre. Doduše probao sam razne, pa čak i Dark Souls ali sad nisam siguran jel 1 ili 2. I neko sam ga vrijeme igrao ali naravno zbog toga što se više puta vraćaš na istog protivnika mi nikad nije bilo privlačno. Probao sam i Elden Ring ali sam odustao nakon onog prvog boss-a na konju, praktično na početku igre. Nemam jednostavno živaca iznova i iznova se boriti s istim protivnikom. Više volim kad me gaming ne stresira :D
Ipak, ovaj wuchang me baš privlači, a posebno što je jedna od ljepših igara koje sam do sada vidio na OLED-u. Probat ću steći minimum skilla da igram ovaj naslov jer bih iskreno volio preći ovu igru.
SmokingMan

#51512 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

nepass1 wrote: 15/10/2025 07:22 Ima nekad dosadnih misija moram koristiti pomoc tj ubrzati prelazak. Npr neku vecer snowrunner istrazivanje onih seismitic activity (ko zna zna)
Tri misije iste, vozas po mapi i kad zapisti stanes, imas hint koliko si blizu. Naravno to naprave da bukvalno citavu mapu moras obici
Kada bude negdje popust kupio bi igru, vidim može i co-op. Što je vaistinu sjajna stvar. :D
SmokingMan

#51513 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Razmislit ću da ovo kupim, osjećam poriv za vozikanjem cargo ships. :D

Capajebo

#51514 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Capajebo »

Death stranding 1 i 2 su mi odmor za mozak :mrgreen:
Chmoljo

#51515 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

SmokingMan wrote: 15/10/2025 08:52 Razmislit ću da ovo kupim, osjećam poriv za vozikanjem cargo ships. :D

@Tito_i_Partija evo jednog simulatora koji ide na listu :D

Lies of P ide sigurno :-D ne kažem da ću završiti, ali probati hoću :D

btw, ja ne igram na hard nikada i nikada na easy. uvijek normal, ili ako sam već u tom fazonu igre i ako ima više stepenovanja idem na hardened ili kako se već zove taj nivo, ili ako je normal najniži nivo idem na hardened/harder.

jedino sam Witchera 3 prešao na najtežem.
nepass1

#51516 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Chmoljo wrote: 15/10/2025 09:23
SmokingMan wrote: 15/10/2025 08:52 Razmislit ću da ovo kupim, osjećam poriv za vozikanjem cargo ships. :D

@Tito_i_Partija evo jednog simulatora koji ide na listu :D
Ide sad i dock simulator a takodjer izbacuju bus simulator, sve saber. Mislim da je ovo sa brodovima isto saber interactive?
Naredne godine kamion simulator :mrgreen:
Chmoljo

#51517 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

uh ovo je Early access... ništa od toga :D
SmokingMan

#51518 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Bit će, ne more sve odjednom izać'.
Chmoljo

#51519 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Stavio sam ja na spisak i manor lords, ali necu igrati prije izlaska konacne verzije.

Inace ja zaista ne letim da igram tek izasle igre. Rijetkost je da je u startu dobro optimizovana. Sjecam se rasprave izmeju mene i fere oko cybepunka gdje sam ih zivotom branio i reko da ce popeglati, a on je pizdio zbog nedovrsene igre.

Eno sad je to top igra i jedva cekam da je zaigram.

Evo i ovaj Roadcraft, koji nije bogzna koliko kompleksna igra i nema mnogo elemenata i prostora gdje ce nastajati bugovi opet uspiju da ih imaju... I to iritantnih.

Definitive edition iz raja izasao.
Averus

#51520 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Pa vala da su ispeglali Cyberpunk - jesu u odnosu na prvu verziju
Ali brate i sad bugova ima bruku. Nije ništa gamebreaking i 100% mi ne smeta jer je igra jebeno ogromna, ali bugovi su tu.

Tipa (sto se meni desilo u prvih 5 sati) spawnanje auta u autu, respawnanje mrtvog lika kad mu okrenes ledja, da ne mogu odabrati item za pokupiti nego moram šetati kursorom oko njega da nađem negdje u havi sweet-spot.

Ali sve ostalo u igri je nevjerovatno, a još nevjerovatnije mi je da ide na 100+fps s mojom konfom.
Averus

#51521 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@Chmoljo @Tito_i_Partija

Pogledajte ovo ako niste, vrijedi :)

Btw, izdaće update sa dodatnim contentom, mapama, bossovima kao znak zahvalnosti za 5 miliona prodanih primjeraka :)
Tabakmalac

#51522 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Kad smo kod Cyberpunka, pošto me nikad nije hype privukao (čak sam i znao u hindsight-u nekom šta će biti nakon što su 2. odgodili izlazak, ono standardno "I told you so"), neki dan ga probao, 5 godina nakon izlaska, je li, da vidim čemu toliki hvalospjevi.

Bugova ko u priči, a sama igra po sebi mi je ispod prosječni GTA klon u prvom licu. Jedino se nadati da će do 2077. ispeglati igru da bude bug free. :lol:
schindleroskar

#51523 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by schindleroskar »

Meni je odličan bio Cyberpunk, od priče, do grada, grafike itd. Iskreno mozda je i bilo bugova ali ja to nisam nista primjecivo
Pricam o ispeglanoj verziji naravno.
ferratilis

#51524 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nije to nista kako je bilo prvog dana. Horor. :D

SmokingMan

#51525 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

ferratilis wrote: 15/10/2025 14:59 Nije to nista kako je bilo prvog dana. Horor. :D

Nikada se više nisam zabavljao doli tada. :lol:
Post Reply