Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
banjaluka078
Moderator

#10726 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

sumirprimus

#10727 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 13/10/2025 14:44
sumirprimus wrote: 13/10/2025 14:20 joj lazi cuj sumirovi, moji su samo moji ukucani i niko vise.
ne lazi.
ali da sam podrzavao revoluciju i popoziciju u siriji kontra krvolocnog diktatora asada jesam.
kao i ovde, dobro je da su taoci konacno pusteni na slobodu i da se izbije i taj adut bibiju iz ruku.
onda slijedi tezi dio, nije hamas pobijedio nego izgubio kao i srbija 99te kosovo.
samo sad im to mora neko javit i razoruzat ih.
ups
Sto se mene tice, kao sto ti rekoh prije 2 godine, Hamas je izraelski, prema tome Hamas je pobijedio. Vjerovatno 100.000 mrtvih Palestinaca(vrijeme ce pokazati), potpuno unistena infrastruktura Palestine, okupirana zapadna obala na koljenima. Njihova misija je izvrsena, vise se nije moglo zbog priziva savijesti gradjana u drzavama sponzorima nacistickog rezima.

S druge strane unistena sloboda visokog obrazovanja i sloboda govora u USA kao predvodniku modernog svijetu. Nije malo.

Za koju godinu cemo opet ovdje da se pisemo, iznosimo iste argumente, samo me je strah da se ne radi o godinama.
Sto se tebe tice, prestani lagati za pocetak. ok?
Drugo tvoje zablude su samo tvoje i jos ponekoga ko se upeca. Dakle ne slazem se s tvojom tvrdjnom da je hamas izraleski projekat, nema potrebe, sami su levati, oni ce njima pokazati, klasicno krcenje bez pokrica, ko i hezbolah, vrijeme i tehnologije ih pregazile.
Hamas je jedino uspio nastetiti palestinskoj stvari, ako se sjetimo prvo su bacali kroz prozore clanove plo,a prije pedera i izraelaca.
Čitalac

#10728 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Čitalac »

Trump: Šansa za Palestince, treba da protjeraju "zle sile mržnje" i mislim da će se to i dogoditi...
With uncertainty hanging over exactly how Gaza will be governed (without Hamas), Trump said this is the chance for Palestinians to “turn forever from the path of terror”.
“This is their chance to turn forever from the path of terror and violence – it’s been extreme – to exile the wicked forces of hate that are in their midst, and I think that’s going to happen,” he said.
“Met some people over the last couple of months that want to see it happen. And after tremendous death, pain and hardship, now it’s the time to concentrate on building their people up instead of trying to tear Israel down.”
dr_Evil

#10729 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 13/10/2025 14:48
dr_Evil wrote: 13/10/2025 14:44
sumirprimus wrote: 13/10/2025 14:20 joj lazi cuj sumirovi, moji su samo moji ukucani i niko vise.
ne lazi.
ali da sam podrzavao revoluciju i popoziciju u siriji kontra krvolocnog diktatora asada jesam.
kao i ovde, dobro je da su taoci konacno pusteni na slobodu i da se izbije i taj adut bibiju iz ruku.
onda slijedi tezi dio, nije hamas pobijedio nego izgubio kao i srbija 99te kosovo.
samo sad im to mora neko javit i razoruzat ih.
ups
Sto se mene tice, kao sto ti rekoh prije 2 godine, Hamas je izraelski, prema tome Hamas je pobijedio. Vjerovatno 100.000 mrtvih Palestinaca(vrijeme ce pokazati), potpuno unistena infrastruktura Palestine, okupirana zapadna obala na koljenima. Njihova misija je izvrsena, vise se nije moglo zbog priziva savijesti gradjana u drzavama sponzorima nacistickog rezima.

S druge strane unistena sloboda visokog obrazovanja i sloboda govora u USA kao predvodniku modernog svijetu. Nije malo.

Za koju godinu cemo opet ovdje da se pisemo, iznosimo iste argumente, samo me je strah da se ne radi o godinama.
Sto se tebe tice, prestani lagati za pocetak. ok?
Drugo tvoje zablude su samo tvoje i jos ponekoga ko se upeca. Dakle ne slazem se s tvojom tvrdjnom da je hamas izraleski projekat, nema potrebe, sami su levati, oni ce njima pokazati, klasicno krcenje bez pokrica, ko i hezbolah, vrijeme i tehnologije ih pregazile.
Hamas je jedino uspio nastetiti palestinskoj stvari, ako se sjetimo prvo su bacali kroz prozore clanove plo,a prije pedera i izraelaca.
Ne znam sta slagah.

Pa dobro moje zablude, sta je problem. Ne moras se ni sloziti, ne slazem se ni ja s tobom da su levati. Kako god okrenemo analizu ostaje samo cinjenica da je Bibi uzgajao Hamas kao slavonac krmacu pred svinjokolju. Ali eto smo se caskom slozili da su nastetili palestinskoj stvari. Ako nista hrabri Palestinci su pokazali da je IDF daleko od onoga sta smo mislili da jest, nesto kao ruske Orke. Dok je Mossad ipak pokazao da je na razini zadatka.
sumirprimus

#10730 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Jedno su tvoje zablude u vezi hamasa, a drugo lazi u vezi mene koje vec nekoliko puta proturas. Vrati se pa procitaj na sta se odnosi.
Ovo drugo je tvoje pravo da budes pa makar i u zabludi, i naravno da se mogu a i ne moram sloziti. Iskreno ne vidim nista hrabro u vezi gaze u zadnje dvije godine po pitajnu palestinskih zrtava, totalno nepotrebno i preskupa cijena.
dr_Evil

#10731 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 13/10/2025 14:59 Jedno su tvoje zablude u vezi hamasa, a drugo lazi u vezi mene koje vec nekoliko puta proturas. Vrati se pa procitaj na sta se odnosi.
Ovo drugo je tvoje pravo da budes pa makar i u zabludi, i naravno da se mogu a i ne moram sloziti. Iskreno ne vidim nista hrabro u vezi gaze u zadnje dvije godine po pitajnu palestinskih zrtava, totalno nepotrebno i preskupa cijena.
Mozemo li isto reci za Ukrajinu? Ne volim te uporedbe, ali nazalost sve je isto, osim sto je iza Ukrajine stao komplet NATO sistem sa svojim vojnim i ekonomskim kapacitetima.

Sta ce Ukrajini 100.000 mrtvih, mogli su kulirat i vozati Lade i Volge po Kijevu. Totalno bespotrebna i preskupa cijena, ali Staljin je davno rekao da je milion mrtvih samo statistika.

Naravno ne mislim ja to o Ukrajini, ali mi je zanimljiva dvolicnost. I nek se sad igre nastave pa cemo da slusamo o UN priznanje i kako nije isto. Valjda je halal ubiti formirane nacije koje imaju sve po definiciji nacija i jos historijsku osnovu - sve dok nemaju UN priznanje samo rokaj braco.
alijagoro

#10732 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Opozicija,ovo ko u Srbiji,biras gore od goreg
alijagoro

#10733 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Neki novi deepstate :-?
dr_Evil

#10734 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

alijagoro wrote: 13/10/2025 15:53
Neki novi deepstate :-?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... ostalo_d_0

:D Vise se to i ne skriva, znaci da je svaka mogucnost slobodnog misljenja kod ljudi ugasena. Zanimljivo ce biti posmatrati kuda ce se odvijati ova nasa bliza buducnost.
banjaluka078
Moderator

#10735 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

Ljudi misle da je predsjednik Amerike predsjednik Amerike...
sumirprimus

#10736 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

banjaluka078 wrote: 13/10/2025 17:27 Ljudi misle da je predsjednik Amerike predsjednik Amerike...
Nego cega? Manite se teorija zavjera.
sumirprimus

#10737 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 13/10/2025 15:05
sumirprimus wrote: 13/10/2025 14:59 Jedno su tvoje zablude u vezi hamasa, a drugo lazi u vezi mene koje vec nekoliko puta proturas. Vrati se pa procitaj na sta se odnosi.
Mozemo li isto reci za Ukrajinu? Ne volim te uporedbe, ali nazalost sve je isto, osim sto je iza Ukrajine stao komplet NATO sistem sa svojim vojnim i ekonomskim kapacitetima.

Sta ce Ukrajini 100.000 mrtvih, mogli su kulirat i vozati Lade i Volge po Kijevu. Totalno bespotrebna i preskupa cijena, ali Staljin je davno rekao da je milion mrtvih samo statistika.

Naravno ne mislim ja to o Ukrajini, ali mi je zanimljiva dvolicnost. I nek se sad igre nastave pa cemo da slusamo o UN priznanje i kako nije isto. Valjda je halal ubiti formirane nacije koje imaju sve po definiciji nacija i jos historijsku osnovu - sve dok nemaju UN priznanje samo rokaj braco.
Ne mozemo. Zasto? Pa zato sto je Ukrajina za pocetak drzava. Sto nije napala rusiju 2022ge, zato sto ima vojsku I zato sto uspjesno odolijeva I brani se od ruske agresije bez da poseze za teorristickim akcijama namjernog masovnog ubijanja civila. Zato sto ima komsije spremne da joj pomognu bez obzira na nuklearnu moc protivnika. Ustat kad se spomene castan otpor Ukrajine.
Ovo ostalo ne bih no komentirao, standarno lamentiranje nad sudbinom .
sumirprimus

#10738 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Uostalom sta je prva vijest nakon povlacenja idfa iz gaze desetine ubijenih palestinaca od strane hamasa. Izdajnici, kolaboratori jah, uvodjenje stanovnistva u suru nema zajebancije zna se ko je gazda po cijenu zivota, i to nakon svega pretrpljenog. Jebte ja sam mislio to se jos samo cuje u sjevernoj korjei :-)
plavi_E

#10739 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by plavi_E »

Rat u Gazi mnogo toga nezamislivog istjerao na svjetlo dana. Mnog toga se nece nikad ni javno izgovoriti ali bliski istok prije Gaze i poslije Gaze nisu se ni na putu sreli. Vojno-politicke promjene na bliskom istoku ce biti ogromne. S. Arabija pod pakistanskim atomskim bombama je samo pocetak.
armin071

#10740 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

banjaluka078 wrote: 13/10/2025 17:27 Ljudi misle da je predsjednik Amerike predsjednik Amerike...
Klasični cionistički pijun tj. isprdak…. Zadnji koji nije bio njihov ubijen je u atentatu…. Od tada Amerikom vladaju cionisti…
sumirprimus

#10741 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

armin071 wrote: 13/10/2025 18:02
Klasični cionistički pijun tj. isprdak…. Zadnji koji nije bio njihov ubijen je u atentatu…. Od tada Amerikom vladaju cionisti…
:lol: :-) jebte led sta je iduće zemlja je ravna ploča, ljudima vladaju gusteri u velikoj master lozi .
Sa kojom sigurnošću ispale ovakvu budalastinu i nikom ništa. :-)
plavi_E

#10742 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by plavi_E »

Nije nikakva novost da pojedinci i razne interesne grupe pokusavaju utjecati na one koji imaju politicku moc. Tako je od kad je svijet postao.
sumirprimus

#10743 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

plavi_E wrote: 13/10/2025 18:17 Nije nikakva novost da pojedinci i razne interesne grupe pokusavaju utjecati na one koji imaju politicku moc. Tako je od kad je svijet postao.
To da, ali ovo da se cionisti kriju iza svake tajne, afere i poluga moci je malo previše.
skrbavi-admin

#10744 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

plavi_E wrote: 13/10/2025 18:17 Nije nikakva novost da pojedinci i razne interesne grupe pokusavaju utjecati na one koji imaju politicku moc. Tako je od kad je svijet postao.
sve je to uredu al onda nama ne treba da sole pamet o demokratiji i ljudskim pravima kad su sami otisli u neokleptomanskototalitaristcko tehnokratskoolihmgarhijsko pseudodemokratsko drustvo.....

postali su slika i prilika i definicija korupcije podlih malverzacija supljih prica i nikakve koristi
armin071

#10745 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

cionistički smrad se i dalje širi forumom…. nakon naslađivanja genocidom sada valja saprati genocidaše….. ali zbog ljudine kojeg smo danas ukopali i pošto sa šljamom generalno ne treba raspravljati zakočit ću makar danas…
sumirprimus

#10746 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

armin071 wrote: 13/10/2025 18:32 cionistički smrad se i dalje širi forumom…. nakon naslađivanja genocidom sada valja saprati genocidaše….. ali zbog ljudine kojeg smo danas ukopali i pošto sa šljamom generalno ne treba raspravljati zakočit ću makar danas…
Strasno :lol: :-)
Ono fakat se nadam da ti je bar malo lakše u dusi, ono nagovorio si se. Jbte led kakvi likovi i ono sa koliko zara ono pokušava da uvrijedi i da oznaci :lol:
I ne nisi zakocio, sto je I vidljivo iz citiranog.
TAFKAP

#10747 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by TAFKAP »

Reportaža na Njemačkoj državnoj televiziji ARD:

Uz njemački ima i engleski audio.

ZDF (Njemačka državna televizijska postaja), reportaža o stranim (njemačkim) državljanima u IDFu koji su vršili ratne zločine u Gazi:

Nažalost, samo njemački audio.

Garantujem da niko iz Izraela neće odgovarati za zločine počinjene u Gazi, u nekoj od podtački ovog sporazuma će provući amnestiju za IDF i Hamas.
Last edited by TAFKAP on 13/10/2025 20:10, edited 2 times in total.
Dugarry

#10748 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dugarry »

Dok Trump prica, iza njega stoji 20 predsjednika drzava, koji moraju da tu stoje i slusaju gluposti i pricu covjeka koji veze sa vezom nema.
Kao u filmovima sa kraljevima koji polude, i svi oko njih strahuju za svoju glavu.

Strahota, da je svijet ovdjre 2025. godine
Javier Pena

#10749 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Javier Pena »

Bukvalno vam čovjek prije mjesec dana otvoreno rekao kako stvari stoje. Decenije lobiranja rezultirale su potpunom kontrolom Kongresa.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /250902007
banjaluka078
Moderator

#10750 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

sumirprimus wrote: 13/10/2025 17:49
Nego cega? Manite se teorija zavjera.
Nije čega nego ko je? Onaj/oni koji imaju para da kupe moć i akcije čovjeka koji sjedi u Ovalnom uredu.

Lobiranje na najvišem nivou. Nikakva zavjera. Ne mislim da je Trump ni prvi ni posljednji, nego je jedini kojem je jezik toliko razvezan da ne vidi problem u rečenom.
Post Reply