Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- SmokingMan
#51451 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hhaha ote mi misao.
-
tokio25
#51452 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
bosnian life simulator
-
Bosnian Dragon1
#51453 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igra li ko bf6, kakvi su utisci ?
- ferratilis
#51454 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Krajnje je vrijeme da ukinu smece zvano EA App, samo stvara probleme. Kad sam igrao Jedi Survivor preko Steama, svaki drugi launch bi bio neuspjesan zbog problema sa EA App.
Npr. Dead Space remake na Steamu ne zahtjeva EA App, kao ni BF6, sto je odlican potez.
https://www.pcgamer.com/games/fps/battl ... -on-steam/
Npr. Dead Space remake na Steamu ne zahtjeva EA App, kao ni BF6, sto je odlican potez.
https://www.pcgamer.com/games/fps/battl ... -on-steam/
Battlefield boss Vince Zampella tells locked-out Battlefield 6 owners to ditch the EA App and just buy it on Steam
-
schindleroskar
#51455 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Alan Wake 2 je fenomenalan. Grafika, priča, okruženje, inspiraciju vuce iz Twin Peaks serije i odlicno je sve uklopljeno.
-
el_bake007
#51456 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
premale mape i urlikanje zenskih charactera koje probija usi.
dobar gunplay i zvukovi oruzija.
dobra igra ali ne i dobar battlefield.
- MarlboroGold
#51457 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
UI je kao da je mobile game.ferratilis wrote: ↑09/10/2025 20:53 Izasao je demo za HOMM Olden Era. Cijenim sto su se vratili korijenima, samo trebaju promijeniti ovaj UI, izgleda previse genericno.
Našao sam i par bugova pa sam im prijavio. Jedan je u vezi malog tutoriala kao side quest koji se ne može završiti, a ostalo se ne sjećam.
Ono super je što su se vratili na HOMM 3, ali definitivno trebaju poraditi na UI, pathingu, onim bojama resursa na mapi i slično. Često ne vidim da ima nešto da se pokupi pogotovo kod Necropolis okruženja mrtve prirode.
Necromancy još nisam skontao u ovoj igri. Sviđa mi se kompleksnost u vezi spellova i upgradea istih. Za sad sam Castle i Necropolis probao, a imaju još dvije frakcije u demo.
- MarlboroGold
#51458 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I prvi i drugi dio su vrhschindleroskar wrote: ↑11/10/2025 11:34 Alan Wake 2 je fenomenalan. Grafika, priča, okruženje, inspiraciju vuce iz Twin Peaks serije i odlicno je sve uklopljeno.
- MarlboroGold
#51459 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovo boldirano im je najslabija tačka bez ikakve sumnje. Za conquest sam očekivao da su mnogo veće mape, ali šipak. Hajd razumijem za team deathmatch i slično, ali za taj mode to je bezveze što je tako.el_bake007 wrote: ↑11/10/2025 11:57premale mape i urlikanje zenskih charactera koje probija usi.
dobar gunplay i zvukovi oruzija.
dobra igra ali ne i dobar battlefield.
Što se tiče gunplay meni je bolji od warzone. Sačmarica im je zakon
-
CharakterZnak
#51460 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Isplati li se dati 37 eura za Mafia the old country? Sve se nesto neckam. Čitajući komentare na netu nisu nesto pozitivni.
- glitch
#51461 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nakon svega sto sam vidio ja ne bi dao vise od 20,
-
CharakterZnak
#51462 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne znam vise sta igrati... Krenuo Sleeping dogs. Djeluje obecavajuce. Ne sviđa mi se upravljanje vozila. Nekako su kontrole preosjetljiva.
- ferratilis
#51463 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Odigraj GTA 4 sa ovim modpackom, bolje nego da Rockstar izbaci oficijelni remaster:
https://gillian-guide.github.io/drag-and-drop-archive/
-
Bosnian Dragon1
#51464 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bf6 nemam nekih zamjerki za sada, mape bi mogle biti vece, UI jedino mi nekako ne lezi lose dizajniran, nabacano,haoticno, komplikovano djeluje, i ono kad levelujes i kad zavrsis mec pa ti izbaci sta si otkljucao itd , toliko brzo nabaca da ne stignes procitat nista
- Tito_i_Partija
#51465 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završen Wuchang: Fallen Feathers za oko pedesetak sati, ovo je odličan kineski souslike. Lokacije i generalna estetika su jednostavno prelijepi, sve je fino upakovano u kineske pejzaže, muziku, i narodne legende. Baš posebna atmosfera.
Skill sistem nešto fenomenalno, pravi RPG skill tree kojeg ja dosad nisam vidio u soulslike igrama. Takođe dodatni elementi character developmenta poput Temperance, Benedictions, i Discipline su odlične mehanike koje dodaju dubinu i novu dimenziju combat sistemu. Mada Temperance je nešto što su očigledno ukrali od Lies of P (t.j. kad oštriš oružje), al' ne bi bili kinezi da nešto ne kopiraju iz druge igre.
Tehnički nisam im'o nikakvih problema, igru su stvarno dobro ispopravljali iako je bilo velikih problema kad je tek izašla. Recent score na Steamu je 84% iako je bila oko 50% kad je tek izašla, to govori sve. Meni je laufala baš fino.
Ko posebno voli boss fights u soulslike igrama, ovo će bit' za njega prava poslastica. Nijedan soulslike što sam dosad igr'o nema ovoliko bossova, svako područje ima po dva il' tri minimum. Najgori su mi bili Blightweaver Centipede i Master Honglan u prvom činu, na njima sam izgubio dosta vremena, a posle kad se uhodaš sa oružjem koje izabereš i investiraš skill pointe, to ide to puno bolje.
Večeras počinjem AC Black Flag, pa da vidimo što je toliko hvaljen od svih. Čitam da je za mnoge vrhunac AC serijala.
Skill sistem nešto fenomenalno, pravi RPG skill tree kojeg ja dosad nisam vidio u soulslike igrama. Takođe dodatni elementi character developmenta poput Temperance, Benedictions, i Discipline su odlične mehanike koje dodaju dubinu i novu dimenziju combat sistemu. Mada Temperance je nešto što su očigledno ukrali od Lies of P (t.j. kad oštriš oružje), al' ne bi bili kinezi da nešto ne kopiraju iz druge igre.
Tehnički nisam im'o nikakvih problema, igru su stvarno dobro ispopravljali iako je bilo velikih problema kad je tek izašla. Recent score na Steamu je 84% iako je bila oko 50% kad je tek izašla, to govori sve. Meni je laufala baš fino.
Ko posebno voli boss fights u soulslike igrama, ovo će bit' za njega prava poslastica. Nijedan soulslike što sam dosad igr'o nema ovoliko bossova, svako područje ima po dva il' tri minimum. Najgori su mi bili Blightweaver Centipede i Master Honglan u prvom činu, na njima sam izgubio dosta vremena, a posle kad se uhodaš sa oružjem koje izabereš i investiraš skill pointe, to ide to puno bolje.
Večeras počinjem AC Black Flag, pa da vidimo što je toliko hvaljen od svih. Čitam da je za mnoge vrhunac AC serijala.
- GungodessMissFortune
#51466 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Možda vrhunac ako voliš gusare i pirate.Tito_i_Partija wrote: ↑12/10/2025 15:00
Večeras počinjem AC Black Flag, pa da vidimo što je toliko hvaljen od svih. Čitam da je za mnoge vrhunac AC serijala.![]()
-
schindleroskar
#51467 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobar BF6, podsjeca me na cod mw 2019, samo je sve bolje.
Po meni najbolje izdanje battlefielda jos od bf1.
Kampanju nisam igro a i ne interesuje me iskreno.
Drago mi je da vidim da sam i dalje botina
Po meni najbolje izdanje battlefielda jos od bf1.
Kampanju nisam igro a i ne interesuje me iskreno.
Drago mi je da vidim da sam i dalje botina
-
CharakterZnak
#51468 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Četvorku nikad nisam zavrsio. Tri puta sam pokušavao i uvijek nakon 3 - 4 sata igre izbrišem.ferratilis wrote: ↑11/10/2025 20:30 Odigraj GTA 4 sa ovim modpackom, bolje nego da Rockstar izbaci oficijelni remaster:
- nepass1
#51469 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Interesantan 30min i onda samo isto radis. Ja odustaoGungodessMissFortune wrote: ↑12/10/2025 18:45Možda vrhunac ako voliš gusare i pirate.Tito_i_Partija wrote: ↑12/10/2025 15:00
Večeras počinjem AC Black Flag, pa da vidimo što je toliko hvaljen od svih. Čitam da je za mnoge vrhunac AC serijala.![]()
Doduse stealth igre su mi vise na vrh glave
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#51470 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vrhunac je Ezio Auditore. Sva tri dijela svaki na svoj nacin. I ostali su ok, dobri, solidni kako koji, ali bar meni je to vrh.Tito_i_Partija wrote: ↑12/10/2025 15:00 Završen Wuchang: Fallen Feathers za oko pedesetak sati, ovo je odličan kineski souslike. Lokacije i generalna estetika su jednostavno prelijepi, sve je fino upakovano u kineske pejzaže, muziku, i narodne legende. Baš posebna atmosfera.
Skill sistem nešto fenomenalno, pravi RPG skill tree kojeg ja dosad nisam vidio u soulslike igrama. Takođe dodatni elementi character developmenta poput Temperance, Benedictions, i Discipline su odlične mehanike koje dodaju dubinu i novu dimenziju combat sistemu. Mada Temperance je nešto što su očigledno ukrali od Lies of P (t.j. kad oštriš oružje), al' ne bi bili kinezi da nešto ne kopiraju iz druge igre.![]()
-
Tabakmalac
#51471 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nema Desmonda u IV pa nadalje.
Mislim lokacije su vrh (Unity sa Francuskom revolucijom, Syndicate sa viktorijanskom erom itd. itd.), ali Ezio je Ezio.
Nije džaba dobio 3 naslova.
Mislim lokacije su vrh (Unity sa Francuskom revolucijom, Syndicate sa viktorijanskom erom itd. itd.), ali Ezio je Ezio.
Nije džaba dobio 3 naslova.
-
Elubrylla
#51472 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Odigrao sam u zadnje vrijeme par starijih AC naslova i Unity je jedini gdje sam odustao. Igra kao igra odlicna ali prepuna bugova i na kraju odustao.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#51473 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ja sam AC 3 otrpio zbog Desmonda. ali ono na šta možeš računati sa SVAKIM AC naslovom su lokacije. dobitna kombinacija za history nerds, ali opet, stvarno kul izgleda svaka bez obzira na kvalitet ostalih elemenata.Tabakmalac wrote: ↑13/10/2025 14:01 Nema Desmonda u IV pa nadalje.
Nije džaba dobio 3 naslova.![]()
- Tito_i_Partija
#51474 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nemoj mi zahaterovat' Čmoljo, al' meni je prosto sve što se tiče Animusa i Absterga karina.
Ta cijela priča "u pravom životu" nije nikad trebala vidit' svjetlo dana, već se fokusirat' isključivo na bratstvo i njihovo djelovanje u istorijskom kontekstu. Još kad su u Origins/Odyssey uključili i nekakve vanzemaljce, pa onda otišli još korak dalje u Valhalla/Mirage pa još uključili i skandinavsku mitologiju u cijelu priču...vau. Totalna retardacija od narativa gdje je jedna glupost prelijepljena preko druge gluposti.
Ovaj serijal treba ostavit' na miru najmanje jedno deset godina i onda unajmit' nekog normalnog da napravi kompletan reboot serijala bez ikakvih sci-fi i fantasy elemenata.
Ta cijela priča "u pravom životu" nije nikad trebala vidit' svjetlo dana, već se fokusirat' isključivo na bratstvo i njihovo djelovanje u istorijskom kontekstu. Još kad su u Origins/Odyssey uključili i nekakve vanzemaljce, pa onda otišli još korak dalje u Valhalla/Mirage pa još uključili i skandinavsku mitologiju u cijelu priču...vau. Totalna retardacija od narativa gdje je jedna glupost prelijepljena preko druge gluposti.
Ovaj serijal treba ostavit' na miru najmanje jedno deset godina i onda unajmit' nekog normalnog da napravi kompletan reboot serijala bez ikakvih sci-fi i fantasy elemenata.
-
Tabakmalac
#51475 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Realno Assassin's Creed serijal je u biti dobro krenuo po pitanju narativa (Abstergo i mogućnost proživljenja sjećanja svojih predaka kroz Animus), tj. Desmond postaje moderni assassin u modernom dobu, a Altair, Ezio i Connor su tu kroz Animus da ga "istreniraju" kao njegovi preci, i sama politika Assassina kao bratstva i jedinstva, pogotovo u Altairovo vrijeme.
Međutim nakon AC III i Desmondovog kraja (koji je po sam sebi glup završetak na njegov čitav "arc", jer hajmo odjednom ubaciti "biti će smak svijeta" plot), serijal već ode u FIFA / CoD vode (svake godine po jedan naslov) i onda imaš krizu narativa gdje niti više djeluje šta povezano, niti ima smisla.
Međutim nakon AC III i Desmondovog kraja (koji je po sam sebi glup završetak na njegov čitav "arc", jer hajmo odjednom ubaciti "biti će smak svijeta" plot), serijal već ode u FIFA / CoD vode (svake godine po jedan naslov) i onda imaš krizu narativa gdje niti više djeluje šta povezano, niti ima smisla.