BarbaDue wrote: ↑12/10/2025 22:18
Billy The Pljuc wrote: ↑12/10/2025 21:38
A kad Rumunija dobije ovo i Kipar uzme bod Austriji pa mi mlatnemo Rumuniju ima da se Austriji tresu gaće tu zadnju utakmicu sa nama koju ćemo mi dobiti ofskroz

.
Zanimljiva analiza, za pohvalu
Nego koji je za nas ovdje najpovoljniji. Ako dobro shvatam, otprilike najbolje nula ili da Austrija dobije!?
Ovako kako i napisah, naravno zezajući se al' evo prvi dio "proročanstva" dođe

. Meni je ovo šega odavno postalo a forumaši se bez obzira na godine još uvijek upale k'o kutnjaci. Mi smo jedna nerealna skupina neznalica ali u stanju da ispljujemo sve i svakoga. Ja prvi, kad se sjetim šta sam sve o Safetu pisao nekad mi savjest proradi pa velim sebi nisi trebao. Meni su ovi rezultati i igre repke OK s obzirom da je došlo do smjene generacije ali razumijem druge pa i sam smatram da može još bolje, vjerovatno i hoće ali treba proći vremena. Ne igramo dobro, fakat činjenica ali ni druge reprezentacije nisu neki velemajstori. Dobili smo ovu Rumuniju na strani, mogli smo i da ne dobijemo a evo oni dobiše Austriju. Ista ta Austrija ništa specijalno ne odigra protiv nas a odnese sve tri bobe, protiv Kipra su bili lošiji i po meni trebali i izgubiti da su ovi znali samo zabiti u toj utakmici ali dobiše golom iz diskutabilnog penala. Evo večeras zasluženo izgubiše u zadnjim sekundama i nas realno treba da raduje taj rezultat ali odmah ide defetizam i pljuvanje. U igri smo definitivno i za direktan odlazak na SP i ne vidim fakat razlog bez obzira koliko mi loše izgledali da se nešto treba plašiti protivnika te dvije preostale utakmice. Naravno treba ići korak po korak, nismo vjerovali ni prvi put da nešto možemo napraviti u Rumuniji pa se vratismo sa tri bobe kući. Danas je izuzetno nezahvalno prognozirati i ja iskreno nemam velikih očekivanja, neka izađu na teren u bilo kojem sastavu koji Barbarez odredi i neka se potuku, meni je to dovoljno. Koliko je nezahvalno prognozirati govori mogućnost da Austrija može ostati na kraju i bez baraža a realno ostale su joj dvije utakmice protiv slabijih protivnika (Kipra i nas) koje nije uspjela nadigrati u ovim kvalifikacijama. Neka zijane obje a što nije nemoguće a recimo Rumunija dobije nas onda bi odlučivala gol razlika između Rumunije i nas o prve dvije pozicije s tim da će vjerovatno Rumunija dobiti i San Marino.
Što se tiče kombinatorike iz mog prethodnog posta a neko je već i napisao isto, svejedno nam je šta god da odigra Austrija protiv Kipra ako mi dobijemo prvo Rumuniju pa onda i njih u zadnjem kolu, mi bi imali 19 a oni 18 bodova na drugom mjestu.