Kakav ad hominem?JovicSA wrote: ↑31/10/2024 14:09Ono kada ponestane argumenata onda krene ad hominem i fraze "ti ne razumiješ", "ne znaš da čitaš" i slične izlizane djetinajste fraze što na ovom forumu nije ništa novo. Misli ti šta hoćeš o meni, to je irelevantno i baš me zalibo čošakJohn Cleese wrote: ↑31/10/2024 13:34Prije će biti da ti ne znaš šta da odgovoriš - pod uvjetom da uopće i razumiješ pitanja, naravno, što bi izgleda bilo odista pretjerano očekivatiJovicSA wrote: ↑31/10/2024 13:03
Ništa od tih tradicija nije dospjelo već je vijekovima tamo, osim ruske tradicije okupacije i američke podrške Talibanima (pa kasnije kuku lele) od kada kreće svo sranje u Avganistanu. Možeš se ti praviti toše i ti misaonim akrobacijama pokušati nešto a ni sam ne znaš šta dokazuješ ni šta pitaš. Avganistan je sigurno osebujna zemlja sa Talibanima i bez njih, nametati im judeo kršćanske dogme očito ne ide, ljudi to ne žele, preziru i odbacuju te tradicije pa se ti i slični ibretite do Bajrama...ok može i do Limburga.Ti si smiješan lik ako misliš da je Amerima zaista stalo da donesu demokratiju u prosperitet Avganistanu.
Očito je da ti, blago rečeno, nije najjasnije šta jesu, a šta nisu "judeo kršćanske dogme"
Upadljivo je da si površan lik, jer u postu koji komentiraš piše da Ameri nisu imali stvarnog interesa za promjene u toj nesretnoj zemlji![]()
A ja se, vjeruj, ne ibretim skoro ničemu i nikome - pogotovo ne budalinama sa nakaznim i nakaradnim svjetonazorom ni plitkoumnoj percepciji raznih pojava, jer to zaista nije novina, a nažalost nije ni rijetkost![]()
![]()
, ali činjenice o Avganistanu su dostupne svima pa i tebi a to što ih izvćeš i joguniš se na pomen zapadnih vrijednosti koje se pokušavaju etablirati tamo gdje nisu kompatibilne pa kasnije kuku lele i čuđenje mogu upravo površni likovi koji zbog vlastitih dogmi i iskrivljene percepcije dobrih i loših ne žele da prihvate golu istinu da je ta i takva politika nametanja ideala propala i doživjela svoj fijasko.
Napišeš mi da, ni manje ni više nego: ne znam šta pitam i smeta ti nakon toga pretpostavka da ne razumiješ pitanje? Trebalo je da pretpostavim nešto gore? Ako je tako, oprosti
Pišeš da sam ja smiješan pripisujući mi mišljenje posve suprotno onom koje sam upravo prezentirao i to u samom postu koji komentiraš - zar to nije površno?
I gdje to piše da "ne znaš da čitaš"?
Spominješ nekakve "judeo kršćanske dogme" u ovom kontekstu - zar nije sasvim opravdano upitati se znaš li ti uopće šta su "judeo kršćanske dogme"?
A nakon ovoga i znaš li šta su dogme?
I opet (nije problem ponoviti, ako je neophodno), ne čudim se skoro nikome i ničemu i zaista ne bih znao za čim to ti kukaš i lelečeš. A naivno je, gdjegdje možda i upravo djetinjasto i definitivno površno vjerovati da je "politika nametanja ideala" unaprijed osuđena na "fijasko", ukoliko postoji prije svega stvarni interes, fanatična nepokolebljivost, odlučnost i dovoljno vremena - u protivnom se, primjera radi, abrahamske religije (niti jedna) ne bi makle ni širile mnogo dalje od pripizdina u kojima su pod nemilosrdnim zvizdanom nastale