Feel Old Yet?
-
Hakiz
#1551 Re: Feel Old Yet?
Ako niste kao djeca na crno-bijelom TV sa lampama koji je imao samo 1. i 2. kanal gledali utakmicu u kojoj oba tima imaju prugaste dresove, pa onda Minju Subotu, Branka (Kockica) Miličevića, Zijaha Sokolovića, profesora Baltazara, Davida Bellamyja, niste gledali kako Jure Franko osvaja srebro na Olimpijadi 1984, ako se ne sjećate rodea na Koševu, zelenih vašingtonaca, ako niste nikada vidjeli double-deck autobus kako prolazi Sarajevom, niste mahali zastavicama dok Tito prolazi, niste plakali gledajući prenos Titove sahrane, ako niste okretali brojčanik analognog telefona, nosili Walkman sa 4-5 kaseta u džepu, igrali igrice na Spectrumu, C64 ili Atari XL itd, ako ništa od toga niste, nemate pravo da se pitate "Fell old yet" i bježite s teme 
-
mali_balon
#1552 Re: Feel Old Yet?
Sto je babi milo to joj se snilo....nije to sto mislis neces dobiti dzoint.....ja sam imao jednu ovu igricu gdje vozi slalom a bilo je jos tema ne sjecam se....Labirint wrote: ↑03/10/2025 22:51Sta se radilo u ovoj igrici, mislim sta se moglo ?mali_balon wrote: ↑28/09/2025 10:30 Koja ste vi balavurdija.....jbte...ja dodjem vama ko muha meni.....dzururm![]()
![]()
![]()
BTW moja prva igrica I susret sa kompjuterom
![]()
Kaver mi baca na nekog duha koji ide ka marihuani![]()
-
Hakiz
#1553 Re: Feel Old Yet?
Ko u igraonici nije igrao ovo

Neka se odmah ispiše sa teme

Neka se odmah ispiše sa teme
-
tokio25
-
Hakiz
#1555 Re: Feel Old Yet?
Ko nije na koljenima ljuljao ne Metuzalema, nego Broja 1, neka se ispiše.
Ili ćemo se ograničiti na žive?
Fakat, ima li danas živ bilo ko da je mogao lično poznavati Principa?
I, kada me već kritikuješ, nije "ko nije poznavao gavrila principa neka se ispise sa teme".
Ispravno je "Ko nije poznavao Gavrila Principa, neka se ispiše sa teme."
Velika slova, afrikati, zarezi... Ako me kritikuješ, barem uradi to na pravilan način.
-
tokio25
#1556 Re: Feel Old Yet?
nit je ovo neki ispit nit tebe zanima kako ja pisemHakiz wrote: ↑04/10/2025 13:05Ko nije na koljenima ljuljao ne Metuzalema, nego Broja 1, neka se ispiše.
Ili ćemo se ograničiti na žive?![]()
I, kada me već kritikuješ, nije "ko nije poznavao gavrila principa neka se ispise sa teme".
Velika slova, afrikati, zarezi... Ako me kritikuješ, barem uradi to na pravilan način.
nego je bezveze to neko gledanje sa visoka ostalih forumasa
znamo da si matuzalem al niti je svijet poceo od tebe niti zavrsava
pusti forumase da se sjecaju svojih djetinjstava nekome je djetinjstvo mahanje titu nekome pokemoni nekome svjetsko u juznoj africi i sjecanja na te dogadjaje
ja sam vjerovatno izmedju tebe i ovih sto postavljaju zadnjih par stranica pa im ne serem e kako sam ja pred rat i u ratu itd
ps. mogli bi mi forumasi reci tebi na temu cekanja tramvaja ko nema auto neka napusti forum
-
mali_balon
-
Hakiz
#1558 Re: Feel Old Yet?
Ima tih igrica. Ova je jedna od najuticajnijih, oblikovala je svijet video-igrica. Ono, vrijeme se računa prije Space Invaders i poslijemali_balon wrote: ↑04/10/2025 15:04Eeee I to sam pucao na specrtumu....a igra na taj fol je bila i neka ninja jel tako...I ona ko karate borba.....zaboravio sam jbga
Isto tako je igrica "Elite" za BBC Micro bila prva "3D" igrica. Usput BBC Micro, verzija B, je bio moj kompjuter iz snova osamdedetih. Radio sam na Sinclair ZX81, Sinclair QL, TI 99/4A, Galaksiji, Orlu, IRIS (Energoinvstova kupija Apple II), Amigi, imao sam Atari 600 XL i sanjao BBC B.
Taj period od 1975. do 1985. je bio pun "prvih" u kompjuterima (tada sve to nismo još zvali IT). Oni koji su imali sreću ne samo da čitaju nego da svjedoče, učestvuju u tome znaju
Biti mlad, tinejdžer u osamdesetim je bilo sjajno, uzbudljivije negu u devedesetim, naročito kasnije. Možda su šezdesete tako uticajne bile, ali njima nisam svjedočio, pa ne znam iz prve ruke.
To je bio period super balansa tehnologije i života, jao i balanseža digitalne i analogne tehnologijr. Imao si kompjutrr kući, ali nije bilo mobitela da smeta na kafi ili derneku. Koncerte smo slišali, nismo se takmičili ko če napraviti bolje video ili selfi.
Devedesete jesu donijele internet, ali u već u osamdesetim se komuniciralo modemima, u početku onim u koje se stavljala telefonska slušalica, pa onda ugrađenim u računare i terminale, pristupalo se BBS grupama itd. Bulletin Board System (BBS) je počeo s razvojem sedamdesetih, sredinom osamdesetih je već bio komercijalno dostupan. Do oko 1995, kada ga je WWW, internet, počeo sahranjivati.
Pa je mojoj generaciji simpatično kada neko kaže da je star jer je igrao Prince of Persia ili Doom na 286 ili 386. Mi smo kao djeca sa 8, 10 godina igrali Pong, shvatite nas
Dosta je bilo, da se @tokio25 ne ljuti više, malo preozbiljno gleda na bezazleno zezanje, da mu ne skoči pritisak
- nepass1
#1559 Re: Feel Old Yet?
Sta ima gledati sa visoka, pa sad bih guzice dao za povratak u osmi razredtokio25 wrote: ↑04/10/2025 13:09nit je ovo neki ispit nit tebe zanima kako ja pisemHakiz wrote: ↑04/10/2025 13:05Ko nije na koljenima ljuljao ne Metuzalema, nego Broja 1, neka se ispiše.
nego je bezveze to neko gledanje sa visoka ostalih forumasa
znamo da si matuzalem al niti je svijet poceo od tebe niti zavrsava
pusti forumase da se sjecaju svojih djetinjstava nekome je djetinjstvo mahanje titu nekome pokemoni nekome svjetsko u juznoj africi i sjecanja na te dogadjaje
ja sam vjerovatno izmedju tebe i ovih sto postavljaju zadnjih par stranica pa im ne serem e kako sam ja pred rat i u ratu itd
ps. mogli bi mi forumasi reci tebi na temu cekanja tramvaja ko nema auto neka napusti forum
-
moimoi
#1560 Re: Feel Old Yet?
Ima Muha… pio kafu sa njimHakiz wrote: ↑04/10/2025 13:05Ko nije na koljenima ljuljao ne Metuzalema, nego Broja 1, neka se ispiše.
- Filter
#1561 Re: Feel Old Yet?
hmmm mescini ovo kod hakiza sam igrao u onom brlogu u patkama a zvalo se fenixmali_balon wrote: ↑04/10/2025 15:04Eeee I to sam pucao na specrtumu....a igra na taj fol je bila i neka ninja jel tako...I ona ko karate borba.....zaboravio sam jbga
a ti balone mali mozda mislis na sabotera sa spektruma, ono kad te doceka puma negdje na nivoima a krovu te ceka helikopter da zbrises.
jos negdje u podrumu imam dzojstik za spektruma... ako zena nije nedje pospremila
spektrum kod majstora od 1996. ceka da se ula zamijeni. bog te pita gdje je sad... zmrc
-
mali_balon
#1562 Re: Feel Old Yet?
E jeste sjecam se helikoptera....opa imalo se I za dzojstika..Filter wrote: ↑04/10/2025 21:13hmmm mescini ovo kod hakiza sam igrao u onom brlogu u patkama a zvalo se fenixmali_balon wrote: ↑04/10/2025 15:04Eeee I to sam pucao na specrtumu....a igra na taj fol je bila i neka ninja jel tako...I ona ko karate borba.....zaboravio sam jbga
a ti balone mali mozda mislis na sabotera sa spektruma, ono kad te doceka puma negdje na nivoima a krovu te ceka helikopter da zbrises.
jos negdje u podrumu imam dzojstik za spektruma... ako zena nije nedje pospremila
spektrum kod majstora od 1996. ceka da se ula zamijeni. bog te pita gdje je sad... zmrc
- Filter
#1563 Re: Feel Old Yet?
dobro sam iskihao taj dzojstik... a bezze dzidza
- ZoomZoomKiwi
#1564 Re: Feel Old Yet?
Nabijem ja Taylor Swift na onu stvar...
Ovo je himna
Još kad mi naumpadne prvo Sony Ericsson W800i, a onda i Nokia 5800 XpressMusic, a sunce ti poljubim kako dobra vremena...

Ovo je himna
Još kad mi naumpadne prvo Sony Ericsson W800i, a onda i Nokia 5800 XpressMusic, a sunce ti poljubim kako dobra vremena...

-
Hakiz
#1565 Re: Feel Old Yet?
Ko nije gledao Benny Hill i Monty Python na TV, neka napusti temu 
Ali, zamisli ljepote: Fudbalska utakmica. Jedan tim ima dresove sa uspravnim prugama, crnim i bijelim, drugi tim ima tamno zelene i svijetlo ružičaste.
Na crno-bijelom TV aparatu dresovi oba tima izgledaju isto.
Ko to nije doživio, nije star
Ali, zamisli ljepote: Fudbalska utakmica. Jedan tim ima dresove sa uspravnim prugama, crnim i bijelim, drugi tim ima tamno zelene i svijetlo ružičaste.
Ko to nije doživio, nije star
Last edited by Hakiz on 08/10/2025 17:26, edited 1 time in total.
-
Seawolf
- banjaluka078
#1568 Re: Feel Old Yet?
Milka Babović koja objašnjava boju i nijansku kostima dok prenosi umjetničko klizanje na tv prijemniku koji je bio spojen na stabilizator.Hakiz wrote: ↑08/10/2025 17:22 Ko nije gledao Benny Hill i Monty Python na TV, neka napusti temu
Ko to nije doživio, nije star![]()
-
Hakiz
#1569 Re: Feel Old Yet?
Daaaaaaaaaabanjaluka078 wrote: ↑08/10/2025 20:37Milka Babović koja objašnjava boju i nijansku kostima dok prenosi umjetničko klizanje na tv prijemniku koji je bio spojen na stabilizator.Hakiz wrote: ↑08/10/2025 17:22 Ko nije gledao Benny Hill i Monty Python na TV, neka napusti temu
![]()
Svaka ti čast što si se sjetila
-
Seawolf
#1570 Re: Feel Old Yet?
Za gledatelje koji nemaju televizor u boji, Dorothy Hamill nastupa u prekrasnom ljubičastom kompletiću boje planinske loćike, ukrašenom zlatnim šljokicama ....banjaluka078 wrote: ↑08/10/2025 20:37Milka Babović koja objašnjava boju i nijansku kostima dok prenosi umjetničko klizanje na tv prijemniku koji je bio spojen na stabilizator.Hakiz wrote: ↑08/10/2025 17:22 Ko nije gledao Benny Hill i Monty Python na TV, neka napusti temu
![]()
-
Hakiz
#1571 Re: Feel Old Yet?
A dok ona to priča, gledamo TV jedući večeru spremljenu po receptu Steve Karapandže.
Jer:
Mnogo stvari ima.
Što ne govore se svima.
Što se samo nekom šapnu.
Ti znaš...
Male tajne velikih majstora kuhinje.
Ko ulaže Kviska?
Jer:
Mnogo stvari ima.
Što ne govore se svima.
Što se samo nekom šapnu.
Ti znaš...
Male tajne velikih majstora kuhinje.
Ko ulaže Kviska?
- amidzazeher
#1572 Re: Feel Old Yet?
Ma ko nije probao stajati u sredini Hali-Gali(a) neka se ispiše sa teme
Sjeca li se neko osim Muhe luna parka kod Vase Miskina? Tu su bile i ove igeice sto je Hakiz postavio
Sjeca li se neko osim Muhe luna parka kod Vase Miskina? Tu su bile i ove igeice sto je Hakiz postavio
-
Hakiz
#1573 Re: Feel Old Yet?
Prije "Esmeralde" bila je "Dinastija".
A prije "Dinastije" bilo je "Pozorište u kući". Ono sa Đuzom Stojiljkovićem, crno-bijelo, ne ove moderne replike, ni Srbijanska, ni Hrvatska.
Nedavno je FTV prikazala sve 4 sezone serije "Crno-bijeli svijet". Koja govori o osamdesetim.
Sjeća li se neko originalne pjesme "Crno-bijeli svijet", grupe Film, sa stihovima
"Pet dinara u džuboks
Pet dinara u fliper"
Dakle, diktatorske komunističke verzije, ne moderne "patriotske" verzije
"Pet kuna u džuboks
Pet kuna u fliper"
Šta su ti principi i karakter
Kada spomenuh seriju, nije ni "Dnevnik (i malog i velikog) Perice" loša. Govori o šezdesetim.
A prije "Dinastije" bilo je "Pozorište u kući". Ono sa Đuzom Stojiljkovićem, crno-bijelo, ne ove moderne replike, ni Srbijanska, ni Hrvatska.
Nedavno je FTV prikazala sve 4 sezone serije "Crno-bijeli svijet". Koja govori o osamdesetim.
Sjeća li se neko originalne pjesme "Crno-bijeli svijet", grupe Film, sa stihovima
"Pet dinara u džuboks
Pet dinara u fliper"
Dakle, diktatorske komunističke verzije, ne moderne "patriotske" verzije
"Pet kuna u džuboks
Pet kuna u fliper"
Šta su ti principi i karakter
Kada spomenuh seriju, nije ni "Dnevnik (i malog i velikog) Perice" loša. Govori o šezdesetim.
-
Seawolf
-
Osmi Socrates
#1575 Re: Feel Old Yet?
Ja sam daleko od tog doba, ali znam da je Crno - bijeli svijet pjesma Prljavog Kazališta a ne Filma.
Mama
Tata
Pas
I kravata
Najjači stih.
Mama
Tata
Pas
I kravata
Najjači stih.